HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 30. 21:19

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 20:51

Gyerekek ez is SIPes  :think:  Nekem most mar tul sok ... :think:  Mit tudunk kezdeni vele? Nem volt eleg Efonika, most mar ez is ... melyik jobb nekunk (dobozra !!! Computerbol ingyen telefonalni nagymama, hulye is tudja ... mostanaban)?

Ezt úgy érted, hogy a nagymama és a hülye is tud már computerről dobozt hívni?
Én a saját dobozomról is tudok másik dobozt hívni a SIPBrokeren keresztül.  :D Pl. Buksika dobozát. Ő is engem. Igazából bárkiét lehet, ha megfelelően van beállítva. De ezt mondom már hetek óta.  ;)

#922 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 21:21

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 21:16

holnap ha nem zavarok, felhívlak valamikor sipbroker számodon ... de úgysem zavarok, mert még csak ki sem fog csöngeni  :Đ

Hívjál nyugodtan. De miért ne csöngene ki?
Mi a baj a Fritz-el? Hiába hívsz, nem történik semmi?

#923 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 21:23

Idézet: 007 - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 22:21

nem történik semmi?

ja

#924 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 21:23

Idézet: 007 - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 22:19

Ezt úgy érted, hogy a nagymama és a hülye is tud már computerről dobozt hívni?
Én a saját dobozomról is tudok másik dobozt hívni a SIPBrokeren keresztül.  :D Pl. Buksika dobozát. Ő is engem. Igazából bárkiét lehet, ha megfelelően van beállítva. De ezt mondom már hetek óta.  ;)

Nem arra ertem, hogy pl. Skypebol barki tud telefonalni vagy beszelni egymassal. Ismeruseim nagymamai is szoktak beszelni egymassal (kulonbozo orszagokban vannak)
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#925 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 21:25

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 21:23

Nem arra ertem, hogy pl. Skypebol barki tud telefonalni vagy beszelni egymassal. Ismeruseim nagymamai is szoktak beszelni egymassal (kulonbozo orszagokban vannak)

Na igen, de ki a fene akar azért számítógépet indítgatni, mert telefonálni szeretne?  ;)
Tök hülyeség, nem?  ;)

#926 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 21:26

Hát ha nem jön össze, akkor az a helyzet, hogy a Fritz nem tud közvetlen hívást. Vagy nem tudom. Ha az fwd-s számomat fel tudtad hívni annakidején, akkor ez lehet a helyzet.

#927 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 21:42

Idézet: 007 - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 22:25

Na igen, de ki a fene akar azért számítógépet indítgatni, mert telefonálni szeretne?  ;)
Tök hülyeség, nem?  ;)

Megint csak azt akarom mondani, hogy egyet ertek veled (szokas sz.). De nagymamaknak gyakran nincs mas valasztasuk, mert beszelni szeretnek sokat, de fizetni nem ... ezert kenytelenek bekapcsolni a computerket (most mar Ok is ertenek hozza, legalab Skypehoz).
En nemszeretnek hasznalni comp.-t beszelgetesre (altalaban, de vannak kivetelek, pl. amikor vmit kell megtargyalni es megmutatni) es ezert a telefonalast elonybe helyezem.
Most par masodperce kultem levlet Jajahnak kerdessel hogy mi a setup dobozhoz es lehet e ezt az uj szolgaltatast dobozon hasznalni. Ha igen akkor szuret :up:  Beregisztralok mindenki ismerusemet Jajahba (azokat is akik nem rendelkeznek comp-el) es vege hivahatom Oket ingyen rendes telefonjukra. Ok is csianlhatnak ezt barmilyen comp. segitsegevel (most mar ez nem nagy ugy: minden utca sarkan van ez a lehetoseg, munkahelyen, iskolak, szomszedok - plane csak par masodpercre kell csak - akar dialup! es kesz) es hivhatnak engemet.
Jo ez pl. abban az esetben is amikor pl. MO-n vagyok es telefonalnek fiam maobiljara. Nem kell computer egyaltalan, csak doboz (ha mukodik igy?) vagy bekapcsolom a comp-t (dialup nyilt internet) 1 percre beallitom az idopontokat miikor szeretnek hivni es kikapcsolom a compot, beszlek akarmennyit ingyen. De tulzasba nem szabad venni: kizarjak es vege. Ez nem vicc! Mert akar soha nem fogsz tudni hasznalni oket sajat telefonokrol.
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#928 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 21:44

Idézet: 007 - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 22:26

Hát ha nem jön össze, akkor az a helyzet, hogy a Fritz nem tud közvetlen hívást. Vagy nem tudom. Ha az fwd-s számomat fel tudtad hívni annakidején, akkor ez lehet a helyzet.

Probald vkivel massal akinek nem Fritze van es kiderul az hibas e a Fritz ebben ... nekem is vannak fentartasaim fritzekkel szembe ...

#929 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 21:47

Hasznos oldal: http://www.broadband...adband_free.htm

Elmentem fiamhoz. Biztos hosszu utom lessz szombaton mindig nagy a forgalom ... holnapig tisztazzatok mindent itt es varok az egyszeru es zsenialis dontseket addig.  ;) Kellenems hetveget mindenkinek. Holnap talalkozunk ... :) :respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 30. 21:53 -kor

#930 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 22:05

Elvileg már az én ATA-m is elérhető a Sipbrokeren keresztül, holnap buksikával leteszteljük.
Amugy a PAP2 ATA dobozommal és Lynksys WRT54G router párosítással nagyon sokat szívtam a mai napig.
Kiderült, hogy a routerem nem kezeli jól a dhcp-t, mindig megszakadt a kapcsolat a Sip szerverekkel. átraktam az ATA dobozt belső Fix IP címre, azóta nincs gond vele.

#931 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 06:35

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 21:42

Beregisztralok mindenki ismerusemet Jajahba (azokat is akik nem rendelkeznek comp-el) es vege hivahatom Oket ingyen rendes telefonjukra.

Aztán óvatosan a beszélgetéssel!  ;)

The Jajah “Fair Use “ policy asks our users to “play fair” and behave in a manner that best serves our greater calling community. We ask that you limit your free hours to about an hour a day, five hours a week,or about 1.000 minutes per month. If you use it more than that, we ask that you also use some paid JAJAH services such as text messaging (or scheduled calling?) We can only offer the free service if enough people also use some paid services.

Elnézést! Nem tudtam kihagyni.  :)  :)

#932 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 11:37

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 14:21

abban, hogy csak az elso haromszaz perc van ingyen es utana soha tobbet, igazad van, mert ha jol olvastam az aprobetut, akkor csuszoablakos szamlazas van.

igen, csuszoablakos a szamlalas. de mit szamol bele? szerintem az ingyenes percek nem haladhatjak meg a 300-at 7 nap alatt. nezzunk tehat (napokra bontva, hogy atlathatobb legyen) egy olyan felhasznalot, aki napi 50 percet beszel. o 6 nap alatt beszel ingyen 300 percet, a 7. nap kifizeti az 50-et. mi van a 8. napon? hat az elozo 6 napon (az elso ugye mar kicsuszott az ablakbol) o telefonalt fizetoes 50-et es ingyenes 250-et, ergo jogosult ingyen hivni. ha a napokat jelolom (Ingyen=I, Fizetos=F) akkor igy fog kinezni a telefonalasa:

IIIIIIF
IIIIIIF

azaz minden vasarnap fizet, hiszen ha megnezitek, akkor minden 7 egymast koveto napon 6 ingyenes (300 perc) es 1 fizetos (50 perc) beszelgetes volt.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#933 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 13:11

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 11:37

azaz minden vasarnap fizet, hiszen ha megnezitek, akkor minden 7 egymast koveto napon 6 ingyenes (300 perc) es 1 fizetos (50 perc) beszelgetes volt.

Teljesen igazad van!  Végigkövettem napról-napra és tényleg az jön ki, hogy csak a vasárnapi beszélgetésért fizet, a többi ingyen van. :respect:

#934 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 13:29

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 11:37

igen, csuszoablakos a szamlalas. de mit szamol bele? szerintem az ingyenes percek nem haladhatjak meg a 300-at 7 nap alatt. [...]
ha a napokat jelolom (Ingyen=I, Fizetos=F) akkor igy fog kinezni a telefonalasa:

IIIIIIF
IIIIIIF

Max 300 minutes per week of free calls, measured over the last 7 days. Unused free minutes cannot be taken to the following week(s).

Az egyszeruseg kedveert beszelek minden nap 42.85 percet (ez 299.95 perc).  Elkelik az elso het, a vegen ott allok 300 lebeszelt perccel, es nem fizettem egy vasat sem.  A nyolcadik napon a csuszoablak miatt van az aznap, es az ot megelozo 6 nap, amikoris minden nap beszeltem.  Tehat aznapra is van 42.85 perc ingyen, mert a csuszoablakban az utolso napon vagyok, a 300 perc nagy reszet az elozo hat napban lebeszeltem.  Azaz: elso het nap utan mindig lesz az aktualis napot megelozo hat, ami a csuszoablakba beleszamit.

Ha en Doki vagyok, es beszelek folyamatosan, akkor ertelemszeruen minden nap fizetnem kell, mert lenyegesen tobbet beszelek, mint 300 perc, tehat minden nap olyan nap lesz, hogy az azt megelozo hat napban mar tulleptem a 300-at.  Vagyis minden nap ki kell fizetni az aznapi beszelgeteseket.

Szerintem az ervelesed ott bukik el, hogy egy tetszoleges napon mar nem lehet megkulonboztetni, hogy az azt megelozo hat napban melyik perc volt ingyenes es melyik nem.  Mar ket egymast koveto napon is kovethetetlen, hogy mennyi ingyen perced van, mert ez attol fugg, hogy az ablakbol epp kiesett napban mennyi volt a fizetos es nem fizetos perced.  Ezt pedig nem lehet nyilvantartani, mert ez attol fugg, hogy a kiesett napot megelozo hat napban hogy alakultak ezek a percek.  Tehat egy tetszoleges nap ingyenes percei fuggnek az osszes, az indulastol szamitott hivasaid perceitol.  Ez nem eletszeru.

#935 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 14:02

ott idezed, hogy "300 minutes per week of free calls". az meg, hogy ne tudnak kovetni eleg nincszensz allitas!! hiszen amint elered a 300 percet szamlazzak az 1 cent/perc dijat. teljesen jol mukodo szamlazasi rendszeruk van! ezt irja nekem a megfelelo menupontban:

2006-06-14 22:19:17 +36xxxxx to +36xxxxxx 00:24:36 € 0.0300
2006-06-21 11:43:40 +36xxxxx to +36xxxxxx 00:08:44 € 0.0300
2006-06-21 11:59:16 +36xxxxx to +3630xxxx 00:07:51 € 1.4700
2006-06-21 12:26:33 +36xxxxx to +36xxxxxx 00:05:50 € 0.0300
2006-06-21 12:35:27 +36xxxxx to +36xxxxxx 00:03:18 € 0.0300
2006-06-21 13:28:26 +36xxxxx to +36xxxxxx 00:01:28 € 0.0300

az "x"-ek helyen persze a konkret telefonszam. mi ebben a nem eletszeru, hogy pontosan tudjak, hogy mikor mennyiert es hova hasznaltam az accountomat. kicsit gondold at. az nem eletszeru, ha egy ceg nem tudja nyilvantartani a hivaslistamat es leszamlazni, hogy milyen penzt kell fizessek nekik!! (asz'szem azt nem vetted figyelembe, hogy ez a ceg nem csak ingyenes hivasokat csinal!!)
a forum ma:

#936 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 14:37

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 14:02

ott idezed, hogy "300 minutes per week of free calls". az meg, hogy ne tudnak kovetni eleg nincszensz allitas!! hiszen amint elered a 300 percet szamlazzak az 1 cent/perc dijat. teljesen jol mukodo szamlazasi rendszeruk van!
[...]
mi ebben a nem eletszeru, hogy pontosan tudjak, hogy mikor mennyiert es hova hasznaltam az accountomat. kicsit gondold at. az nem eletszeru, ha egy ceg nem tudja nyilvantartani a hivaslistamat es leszamlazni, hogy milyen penzt kell fizessek nekik!! (asz'szem azt nem vetted figyelembe, hogy ez a ceg nem csak ingyenes hivasokat csinal!!)

Szia bogdan.  Kerlek olvasd el figyelmesebben amit irtam.  Idezem:
"Tehat egy tetszoleges nap ingyenes percei fuggnek az osszes, az indulastol szamitott hivasaid perceitol.  Ez nem eletszeru."

Ebben sehol nem kerdojeleztem meg azt, hogy a ceg ne tudna, hogy mikor ki hova telefonalt.  Az a nem eletszeru benne, hogy a szolgaltatas felhasznaloi igy nehezen, sot, egyatalan nem tudjak nyomonkovetni, hogy a kovetkezo hivas, amit inditanak, az ingyenes lesz-e vagy sem, es ha igen akkor az elso hany perce. Ugyanis ha az Altalad kovetett logika szerint szamlaz a szolgaltato (ami nincs kizarva, hiszen nem tudjuk amig valaki ki nem probalja) akkor nem egyszeruen arrol van szo, hogy a szolgaltatast igenybe vevo el tud-e szamolni haromszazig.

Tovabbra is fenntartom, hogy a heti haromszaz perc ingyen hivas - szerintem - ugy szamlazodik, hogy az elmult het napban a 300 percen felul beszelt perceket kell kifizetni.

Beszeljunk minden nap a kovetkezok szerint: 100, 0, 100, 0, 100, 0, ... stb percet.  Igy a hetedik napon mindkettonk gondolatmenete szerint fizetni kell 100 perc beszelgetesert.  A nyolcadik nap vegen a 0 perc miatt nem kell fizetni semmit, de az elmult het napban tovabbra is 300 percet beszeltunk.  De ebbol 200 volt ingyen, 100-ert fizetni kellett. A kilencedik nap vegen megint volt 100 perc beszelgetes.  Az elmult het napban volt 300 beszelt perc, amibol viszont 100 ki volt fizetve.  Kerdes, hogy ez most ingyen lesz-e?

Az elejen meg konnyu fejben tartani, es kerek szamokrol van szo.  De en meg mindig azt allitom, hogy a Te logikad nem lehet alapja a 300-as szabalynak, mert valamikor peldaul jovo ilyenkor, az, hogy egy 4 perces hivas ingyenes-e vagy sem, az mulhat azon, hogy ma 100 vagy 96 percet beszeltel.  Marpedig a szolgaltato masodik mondata: perceket nem lehet atvinni hetek kozott.

Erre alapozom azt, hogy szerintem a hivasoknak nincsen "emlekezete" azaz egy mostani hivasod dijazasa nem fugghet attol, hogy az elmult heten mennyi perced volt vagy maradt.  Osszegezve: szerintem Dokinak fizetnie kell folyamatosan, ha feltetelezzuk, hogy az altala megadott idoket beszelgeti.

Ervekkel meggyozheto vagyok.

#937 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 15:03

ha jol ertem erved azon alapul, hogy a felhasznalo szamara atlathatatlan. na ja, valoban az. de ettol meg igy mukodhet. a szolgaltato azt vallalja, hogy 300 perc ingyen beszelgetest marpedig biztosit a szamomra. ha megis folyamatosan fizettet, akkor ezt a szerzodesi feltetelt nem teljesitette, hiszen -- mar csak az altala folyamatosan krealt hivaslista alapjan -- ha valakinek sok ideje van siman kiszamolhatja, hogy neki jart volna ingyen perc, megsem kapta meg.

olyat ezzel szemben nem vallal, hogy szamomra egyszeru es konnyen atlathato szolgaltatast nyujt!!

nem nagyon kulonbozik ez a matav "ingyenes" szolgaltatasaitol (XL es XXL ferjezett neven favorit.) ott is 100 ora, beszelgetesenkent max 60 perc az ingyenes. utana fizetsz. (mar ha voltal olyan orult, hogy az utobbira elofizettel!) ezt sem egyszeru atlatni. igaz itt nincs csuszoablak, ez igaz. viszont "cserebe" naptari honap szerint szamolnak. a szamla viszont nem honap utolso napjan keszul. tudod milyen nehez volt felfognom (pedig ezekben profinak tartom magam, bocsanat a szerenytelensegert), hogy miert szerepel a szamlan neha tobb, neha kevesebb, mint aminek szerepelnie kellene, raadasul ketfele szedve? hat mert kulon szamoljak a honap elejet hozzacsapva az elozo honap masodik idoszakahoz es a masodik idoszakot..

tehat a konkret kerdesedre:
"Az elmult het napban volt 300 beszelt perc, amibol viszont 100 ki volt fizetve.  Kerdes, hogy ez most ingyen lesz-e?" -- termeszetesen, hiszen a buster klon ezt tokeletesen nyilvantartja, es jol tud szamolni. Te mar nem fogod atlatni, de tulajdonkeppen minek? ha ok jol szamolnak az mar boven jo. a lenyeg, hogy ne verjenek at. ugysem attol fugg, hogy telefonalok-e, hogy ingyen vagy nem ingyen folyik a hivas! a lenyeg, hogy osszessegeben a ho vegen fizessek keveset.

(na, bocsanat a hosszu irasert, remelem ertheto az allaspontom.)
a forum ma:

#938 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 15:15

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 15:03

(na, bocsanat a hosszu irasert, remelem ertheto az allaspontom.)

Igen, ertheto.

Orulok, hogy sikerult idaig eljutni, es kimondtad a kulcsmondatot: a szolgaltato nem vallalta, hogy atlathato szolgaltatast ad.

Amikor par hete azt irtam, hogy nem fogok tele2 es tarsaival vacakolni, akkor pontosan ilyesmire gondoltam, nem csak az elohivokra.  Nekem tobbet er az, hogy elore tudom, melyik hivasom mennyibe fog kerulni.  Szoval az atlathato szolgaltatas nekem tobbet er.  Aki kevesebbet beszel, mint heti 300 perc, annak meg nyilvan megeri ezzel telefonalni, mert sosem kell fizetnie (ha jol ertem amit irsz).

#939 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 15:31

nem ertelek! :)
mi abban a nem atlathato, hogy ha hetente 450 percet telefonalok, akkor abbol 300 ingyen van, 150 meg 1.5 euroba kerul. en nem latom ezt tul atlathatatlannak. (az meg, hogy az adott konkret hivas mennyibe kerul nem mindegy??)

(a tele2 es tarsai kerdeset sem ertem. ott egzakt percdij van. az meg, hogy van-e elohivo toled fugg: elviekben barmikor kerheted a vonal tulajdonosatol, hogy forditsak meg, hogy melyik iranyhoz kell elohivo, es melyikhez nem.)

persze nem mindenaron akarlak meggyozni: vegulis nekem hulla mindegy, hogy mennyit fizetsz. csak ugy gondolom, hogy az altalad felallitott kriteriumok (legyen olcso, es legyen a felhasznalo oldalarol atlatszo) nem feltetlenul az a megoldas felel meg, amit Te kivalasztottal. ha ugy tetszik kicsit eroszakosabban probalok segiteni. :D remelem nem baj!
a forum ma:

#940 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 16:36

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 15:31

nem ertelek! :)
mi abban a nem atlathato, hogy ha hetente 450 percet telefonalok, akkor abbol 300 ingyen van, 150 meg 1.5 euroba

Az elobb nem eppen Te mondtad, hogy nem atlathato? :)) en csak artatlanul helyeseltem.  tenyleg nem :)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.