HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 04. 21:38

egy kis önpúder:

a Fritz!-ben van beépített packet analizálás:

There is a very easy way to capture packets in ethereal format on my fritz!box. It's built in! Try
http://fritz.box/html/capture.html

:cool:

#962 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 22:33

:offtopic:  valaki nézi a német-olasz meccset? éppen most, 0-0 után a 30 perces hosszabítás második félidejének utolsó két (!) percében az olaszok két! gólt is rúgtak. Valami hihhetetlen! :offtopic:

Blackbile, egy képet kérünk, mivel ez a link csak a Te belső hálódról működik  :cool:

#963 Felhasználó inaktív   Sbarack 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 06. 08:55

A SparVoip nálam két napja nem működik. Bármelyik szám felhívása esetén azt írja ki, hogy a hívást a másik fél ismeretlen hiba miatt megszakította. Tud valaki valamilyen magyarázatot? Hétfőn utaltam át az újabb 10 Eurot a következő 120 napra. Köszönöm.  :confused:

#964 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 10:14

Idézet: Sbarack - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 9:55

Hétfőn utaltam át az újabb 10 Eurot a következő 120 napra. Köszönöm.  :confused:

és a pénz is odaért?

#965 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 21:35

Idézet: 007 - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 18:32

Találtam egy felettébb érdekes "szolgáltatót", ahol 9.95$ havidíjért állítólag korlátlanul lehet hívni vezetékes számokat pl. USA, Magyarország. Az a gyanúm, hogy Finarea szolgáltatást próbál "továbbadni", csak a magyar próbálkozóknál ügyesebben.

Már az is gyanús, hogy a havidíjat csak Paypal-on keresztül lehet befizetni. A  Peering menüpont alatt ugyanazok a szolgáltatók szerepelnek  - ugyanazokkal a számokkal - , mint a SipBroker-nél a *954-ig.  (Valószínűleg utána nem frissítették.)
A G711 codec hiányzik a repertoárból. Nyilván korlátozott a gyerek sávszélessége.
Ja és a regisztrációtól számolva nagyjából egy munkanapon belül lehet használni a szolgáltatást. (Nyilván addigra csinál egy accot valamelyik buster klónnál.)  ;)

www.elmit.net

Meg mindig nem olvastam semmit, csak ezt ...
Es itt is vannak idobeli korlatozasok vagy ez korlatlan idoben? Mit tudsz errol?
Szerkesztes: jobban megneztem. Azt irjak, hogy korlatlan ... jo lenne. Ez egy pbx-en keresztul mukodik. Nekem ez nagyon jo lennet, de nagyon gyanus: nem talaltam semmit a cegrol, sem e-mailt, ellege furcsak az angol kifejezesek, stb. Szerintem ezek nem "angolok" egyaltalan. Erdemes tartani rajtuk a szemunket: vagy hamarosan lecsunak oket vagy tenyleg jo lesz ... :confused:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 06. 21:56 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#966 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 21:38

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 23:33

:offtopic:  valaki nézi a német-olasz meccset? éppen most, 0-0 után a 30 perces hosszabítás második félidejének utolsó két (!) percében az olaszok két! gólt is rúgtak. Valami hihhetetlen! :offtopic:

Blackbile, egy képet kérünk, mivel ez a link csak a Te belső hálódról működik  :cool:

Igen, a link nem mukodik  :mad: ... a foci sem erdekel  :mad:  :)
Szerkesztes: meg azt mondtad, hogy senki nem ir ide mostanaban. Pedig itt focihirek is vannak  :up: ;)

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 06. 21:58 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#967 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 21:41

Idézet: Sbarack - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 9:55

A SparVoip nálam két napja nem működik. Bármelyik szám felhívása esetén azt írja ki, hogy a hívást a másik fél ismeretlen hiba miatt megszakította. Tud valaki valamilyen magyarázatot? Hétfőn utaltam át az újabb 10 Eurot a következő 120 napra. Köszönöm.  :confused:

... biztos a masik fel nem akar veled beszelni  ;)  Nem, nem tudom miert ... en neha Voipdiscountot hasznalom, de azzal addig semmi gond nincs (hala istennek  :think: )

#968 Felhasználó inaktív   Sbarack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 22:46

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 11:14

és a pénz is odaért?

Igen. Még beszéltem is az új feltöltéssel néhány belföldi számmal. Azóta pedig semmi. :reklamacio:

#969 Felhasználó inaktív   Sbarack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 22:48

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 22:41

... biztos a masik fel nem akar veled beszelni  ;)  Nem, nem tudom miert ... en neha Voipdiscountot hasznalom, de azzal addig semmi gond nincs (hala istennek  :think: )

Az elmúlt négy hónapban nem volt semmi problémám a SparVoippal. Tökéletes volt belföldi szám és külföldi szám hívásakor is.  :think:

#970 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 03:29

Idézet: Sbarack - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 23:48

Az elmúlt négy hónapban nem volt semmi problémám a SparVoippal. Tökéletes volt belföldi szám és külföldi szám hívásakor is.  :think:

Tudod ez a Voip az egesz olyan mint kb. 100 evvel ez elott a "dugdoso" kislanyok akik ultek a manualis kezelo kozpontokban es osze-visza kapcsolgottak ... mar irtam itt errol, hogy meg emlekszem azt az idot amikor kellett Fekete tengerrol telefonalni Gyorbe es erre ment altalaban 1-2 ejszakam (nappal egyaltalan nem is lehetett almodni telefonalasrol). Ya es 1 perc kb. 2-3$ volt  :reklamacio:
A mostani bajaink ehez kepes csak egy gyermekkori problemak. Egyebkent nagyon sokat akarunk ettol a gyermekcipoben jaro technikatol.
En is most telyesen el vagyok vesztve. Ezert nem is olvastam meg mindig az osszest amit firkaltatok nelkulem  ;)  Remelem sokat veszitettem  ;) ... nem baj majd bepotolom ... A mostani gondom az, hogy mar van 2db. ATA-m es most mar ujra mindent at kell allitanom es semmi nem mukodik rendesen (eben en is hibas vagyok mert osze visza csianlok mindent). Most mar a Fritzus beszerzese is folyamatban van ... Lehet,hogy sikerulne megkapni VAT nelkul.
EGyebkent sugos tanacsot elvarnek: mennyibe kellene, hogy keruljen a FRITZ Box Fon ATA 1020 szallitassal egyutt, mindennel egyutt? Adjatok vmi megkozeleto arakat, hogytudjak donteni.  :respect:

Buksikanak : Tudom, hogy neked is eleged van a beszelgeteseinkbol leglabb ugy mint nekem  ;)  :cool: De most mar igazan rank ferne egy kiados beszelgetes ... sok ujsagom van. HIvhatsz Neophonexon keresztul is az is most mar csong nalam, de a PABX meg nem jo, igy a Stanat meg nem lehet hivni ...

#971 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 09:14

Ezt a förmedvényt csináltam a napokban: voipuser.blogter.hu

A hetekkel (hónapokkal?) ezelőtti közvetlen ATA hívás próbálgatásának eredményeképpen gyártottam egy leírást. Remélem, hogy nincs túl sok hiba benne. Idővel majd lesz más is, csak ihletet kell merítenem.

#972 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 09:42

Idézet: 007 - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 9:14

Ezt a förmedvényt csináltam a napokban: voipuser.blogter.hu

"következők elegendőek voltak az itt leírt megoldáshoz: 5060-5063, 16384-16482."

Ehhez szeretnem azt hozzatenni, hogy az 5060 es e koruli portok az rendben, de a 16384-16482 az spa-jellemzo.  Van ilyen beallitas az spa-n, hogy milyen port tartomanyt hasznaljon.  A tartomanynak akkoranak kell lennie, hogy legalabb nehany paros port legyen benne (spa dok).  Ugyanakkor soft klienseknel nincs ilyen beallitas, tehat ott random port tartomany van hasznalva.  Ez megnehezitheti a sikeres hasznalatot, illetve ha az spa weben valaki korabban atallitotta a fentieket, akkor ertelemszeruen mast kell beengedni.

Nem okoskodasnak szantam, hanem a pontossag kedveert, elkerulendo a "mindent igy csinaltam de megsem megy" hozzaszolasokat.

Remelve, hogy az irasoddal egy sorozat kezdodik meg, amelybe akar masok is beszallnak, ezeket az irasokat valamilyen egyseges formaban lehetne gyujteni es kinevezni tudasbazisnak.  Vagy legalabb az irasokra mutato linkeket.  En is utalok forumban keresni.

#973 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 10:28

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 9:42

Nem okoskodasnak szantam, hanem a pontossag kedveert, elkerulendo a "mindent igy csinaltam de megsem megy" hozzaszolasokat.

Remelve, hogy az irasoddal egy sorozat kezdodik meg, amelybe akar masok is beszallnak, ezeket az irasokat valamilyen egyseges formaban lehetne gyujteni es kinevezni tudasbazisnak.  Vagy legalabb az irasokra mutato linkeket.  En is utalok forumban keresni.

Dehogy veszem okoskodásnak!  :respect: Pont azért írtam be ide, hogy gányoltam egy ilyet, hogy ha van észrevételetek, akkor azt szívesen veszem. Elvégre az a cél, hogy minél többen használhassák. Az meg akkor lehetséges, ha teljesen jó, ami le van írva.

Mit javasolsz, mit lehetne helyette írni? Azt írhatom, hogy a 16384-16482 az SPA alapértelmezett beállítása, ha valaki mást állított be az RTP Port Min/RTP Port Max értékeknél, akkor azt forwardolja.

A softphone-ok random port tartomány használatátnál arra gondolsz, hogy ha az ATA-nak a fenti alapértelmezett tartományt engedélyezem, még egyáltalán nem biztos, hogy egy softophone-ról fel tudnak hívni?

Ha a teljes bekezdésre van ötleted, az mégjobb lenne.  :)

[...]

Ha valaki kedvet érez hozzá, bátran írhat, aztán beletesszük és kibővítjük azzal, hogy melyiket ki csinálta, meg minden. Egyébként is névtelenül csináltam az egészet. Se email cím, se semmi.

#974 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 10:56

Idézet: 007 - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 18:32

Találtam egy felettébb érdekes "szolgáltatót", ahol 9.95$ havidíjért állítólag korlátlanul lehet hívni vezetékes számokat pl. USA, Magyarország. Az a gyanúm, hogy Finarea szolgáltatást próbál "továbbadni", csak a magyar próbálkozóknál ügyesebben.

Már az is gyanús, hogy a havidíjat csak Paypal-on keresztül lehet befizetni. A  Peering menüpont alatt ugyanazok a szolgáltatók szerepelnek  - ugyanazokkal a számokkal - , mint a SipBroker-nél a *954-ig.  (Valószínűleg utána nem frissítették.)
A G711 codec hiányzik a repertoárból. Nyilván korlátozott a gyerek sávszélessége.
Ja és a regisztrációtól számolva nagyjából egy munkanapon belül lehet használni a szolgáltatást. (Nyilván addigra csinál egy accot valamelyik buster klónnál.)  ;)

www.elmit.net

007, Doki, ügyesek vagytok hogy megtaláltátok (007) és méginkább ügyesek, hogy agyaltok rajta mi is lehet ez. Nos én is megpróbáltam kicsit nyomozni az ELMIT után:

A jelek először nem voltak túl bíztatók mikor kiderült, hogy az elmit.net domaint csak 2005 decemberétől él, és azt is Taipei, Taiwan-ban jegyezték be.
Aztán kiderült, hogy az elmit.com is ugyanennek a cégnek a tulajdona, ez pedig már 2001 áprilisa óta él, és maga a cég elég sok mindennel foglalkozik. Ha jól vettem ki többek között internet és telefonszolgáltatással (vagy csak továbbértékesítéssel?), de DynDNS szolgáltatással sőt interneten keresztüli távfelügyelet/távvezérléssel is foglalkozik. Ha már Voip+Skype-ról is beszélünk ebben a fórumban: a cég saját messenger programot is fejlesztett.

Az ELMIT neve az Electronik & Microprocessor Tech. cégnévből ered, a cég vezére pedig egy osztrák mérnök (Ronald Wiplinger), aki korábban Ausztriában is az Elektronik & Mikroprozessortechnik nevű cég tulajdonosa volt, mielőtt kivonult Taiwanba. Nagyon sok mindennel foglalkozott már akkor is:
"Ronald had an Electronic company in Austria, where he employed 10 engineers, where Ronald supervised these engineers in hardware developing and Ronald programmed most of the machines by himself. The company developed in average every week a new product over a period of 5 years. The range of products covered robots, environment measure instruments, medical instruments and other special machines. Ronald had a second company where he only programmed and assembled computer systems."

A pasi amikor még csak Ausztria és Taiwan között kereskedett, már akkor is a magas nemzetközi díjak egy megoldás létesítésére sarkallták:
"Later he came to Taiwan and started a trading business between Taiwan and Europe. The high phone costs lead him to setup two bbs stations in Austria and Taiwan and let so faxes and e-mails transfer twice a day with lower cost to the other site.
As the Internet got available, Ronald switched over, and closed the bbs stations. Higher bandwidth, higher costs, forced to share the costs with other people, and so Trace added the ISP business. "

(Vajon mi lehet az a bbs? Doki, nem valami féle rádióátviteli technika?)

A mérnök elismerésre méltó önéletrajza: http://www.elmit.com...dWiplinger.html
itt egy részletesebb: http://www.elmit.com/ResumeRW.html

Az Elmit:
http://www.elmit.com/
http://www.elmit.com/productlist.html

Szóval a mérnök eddigi életrajza alapján amikkel eddig foglalkozott, én úgy gondolom, nem egy kamu cégről/szolgáltatásról van szó. Korábban is már külön lapot szentelt a VoIP-al kapcsolatos híreknek ( http://voip.elmit.com ) ami úgy tűnik egy saját VoIP szolgáltatásban teljesedik ki (??!!)

Doki: írtam privit

#975 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 12:52

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 10:56

The high phone costs lead him to setup two bbs stations in Austria and Taiwan and let so faxes and e-mails transfer twice a day with lower cost to the other site.
As the Internet got available, Ronald switched over, and closed the bbs stations. Higher bandwidth, higher costs, forced to share the costs with other people, and so Trace added the ISP business."

(Vajon mi lehet az a bbs? Doki, nem valami féle rádióátviteli technika?)

BBS Én még használtam ilyet. Tök jó volt! :D

#976 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 13:32

Idézet: 007 - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 12:52

Én még használtam ilyet. Tök jó volt!

Bulletin Board System.  Meeely sohaj, hej azok erdekes idok voltak.

Az rtp porttartomanynal en mar teszteltem soft-ata hivast, az ata force-olja a porttartomanyt.  Azaz ha a hivasban szerepel sipura, akkor a port tartomany amit irtal az jo.  Mas ata-m sajna nincs, ezert azt sem tudom hogy ott van-e egyatalan ilyen beallitas.

csak softok kommunikaciojanal abszolut random portok vannak, semmilyen modot nem talaltam ra hogy befolyasoljam.  Ott csak az ertelmes tuzfal a megoldas, bar valoszinuleg a hagyomanyos felhasznalonak 1-2 kattintas az egesz, csak en szopatom magam a linuxos tuzfalakkal.

#977 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 18:36

[quote name='Buksika' date='2006. júl. 7., péntek - 11:56'] 007, Doki, ügyesek vagytok hogy megtaláltátok...
...

Szerkesztes: Leroviditettem a szoveget, pedig torolni kellene az egeszet, mert duplikacio torten: ilyennel meg nem talalkoztam  ;)

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 07. 18:41 -kor

#978 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 18:37

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 11:56

007, Doki, ügyesek vagytok hogy megtaláltátok

....

Tiszteletem az Oveki, ugy remlik mar hallatam errol az emberrol meg reggebi idokben ... de ...
Az a ceg mely nem veszi faradsagot arra, hogy leglabb bankkartyakat fogadjon nem lehet megbizhato.
Nekem nagyon is megfelelne ez a szolgaltatas:10$-ert megoldva az oszes telefon gondom orokre (? ... na itt a gond, hogy meddig es hol a garncia, hogy mukodik jol. Bar nem nagy penz lehet kiprobalni. Lehet, hogy erre is alapszik az uzlet politikajuk: 1 millio ember befizet legalabb 10$ (lehet sokkal tobbet!) akor is oszejon maris 10 millio ami nem kis penz. Semmi garancia es feleloseg viszont nincs, plane PPallal ami nem bank mely visza ad neked a penzedet ha nem tetszik es utana foglalkozik a ceggel, ha egyatralan foglalkozik ... de az biztos, hogy hetel kartyaval szivesen fizetnek. Itt a pelda ( Buksika figyelsz?) A Voicestick visza adta nekem 25$-t (pedig letelefonaltam 1 honap alatt 3000 percet) mert nem tetszet a szolgaltatasuk (Unlimited Global Plan 25 $/ho) es most visza kaptam mindent utolso fillerig es atmentem ingyenes planra ...
nagyon kell Oket figyelni mert lehet, ha minden igaz, hogy vlmi kibujik ott. Ha 10$-al megoldodik a telefon igenyem akor tobbet nem foglalkozom VoIP-pal soha ...  ;)

#979 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 19:35

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 18:37

Az a ceg mely nem veszi faradsagot arra, hogy leglabb bankkartyakat fogadjon nem lehet megbizhato.
[...]
Ha 10$-al megoldodik a telefon igenyem akor tobbet nem foglalkozom VoIP-pal soha ...  ;)

A gagyi küllemű oldal mellett többek között nekem is ez lett gyanús. De persze ettől még nem biztos, hogy gond lenne vele. A Fonline-nál sem lehet bankkkártyával fizetni, hanem PayPal van és átutalás. Vagy a voip-shop.hu. (Ami ugye a Fonline-hoz köthető.) Aztán mégsincs gond egyikkel sem.
Lehet, hogy állati kis árréssel dolgoznak és bankkártyás fizetés esetén a bank lenyúlná azt a kis hasznot is, amit termelnek.

Amúgy kipróbálod ezt a 9.95$-os szolgáltatást, doktor? Ha tényleg nem átvágás, akkor nem volna egy rossz szolgáltatás. Kívülről is hívható és innen is bármelyik más szolgáltatót lehet hívni. Bár ez utóbbi lényegtelen, mert a dial plan-ből a sipbrokeren keresztül is lehet hívni.

#980 Felhasználó inaktív   Hartai099 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 18:04

nagy help kellene nekem ,, Utalni szeretnék creditet venni de csak moneybookersre engedi meg voip reseller,, de eddig volt PAYPAL lehetöség is ami simán müködik, mert ebayezek is,, HOVA TÜNT a paypal utalás????? segitsetek kérlek mert lejár az idömm és töltenem kellene rá,, VOIPSTUNT ra kellen,, de a freecallnál sincs paypal lehetöség..

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.