HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 28. 21:06

Idézet: 007 - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 18:41

Fölösleges megváltoztatni. Ha csak kifele telefonálsz, akkor pláne. De ha hívást fogadsz, akkor is jó így. Csináltam jónéhány próbát Klip-re, Megafone-ra, FWD-re és eddig mindenig jó volt az alapértelmezett is.
Tegnap kipróbáltam a VoipBuster kliensével meghívni az ATA-t és az is csörgött. Úgyhogy azt mondhatom, teljesen jól működik az alapértelmezett 3600-on is.

Koszi 007. :)
Joeapi

#1282 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 08:48

Idézet: 007 - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 19:41

Fölösleges megváltoztatni. Ha csak kifele telefonálsz, akkor pláne.

Nem egeszen ertem, hogy a hivatkozott beallitas erteke miert fugg a telefonalas iranyatol.  En levettem 10 percre, azaz egy sikeres regisztraciot kovetoen 10 perc mulva lejar a regisztracio es ujraregisztral.  Ha valami miatt peldaul a halozat az ata es a sip szerver kozben ugy hagyja el magat, hogy a ket vegpontnak tovabbra is van halozata (csak egymast nem latjak) akkor jo volna minel hamarabb tudni rola, nem pedig abbol eszrevenni, hogy a hivasok nem sikerulnek.  Nyilvan valami esszeru gyakorisag kell, nem percenkent, egyelore nalam mindenhol 10 perc.  Azert nem ertem mi koze van ennek a beallitashoz a hivasok iranyahoz, mert ez csak a regisztracio lejartat hatarozza meg, azaz hogy mennyi ido mulva regisztral ujra, akkor is ha be van (vagy azt gondolja, hogy be van).

#1283 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 09:09

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 9:48

Nem egeszen ertem,

szomorú, hogy ezt pont TE nem érted... :Đ

#1284 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 10:26

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 8:48

Nem egeszen ertem, hogy a hivatkozott beallitas erteke miert fugg a telefonalas iranyatol.

Nem kizárt, hogy rosszul értelmezem a dolgokat.
De a regisztráció nem arra jó, hogy tudassa a szerverrel, hogy hol van a kliens? (Mi a címe)
Ez kifelé menő hívásnál ez általában nem mindegy? Nyilván a bejövő hívásnál számít, hiszen a szervernek tudnia kell, hogy hova továbbítsa a bejövő hívást.
Szóval ha csak kifele hív és őt soha nem hívják, akkor bármilyen nagyot be lehet állítani. Ha van bejövő hívás, akkor nyilván a kisebb a jobb, mert ha valami probléma van, előbb helyreáll a kapcsolat. De az általam többször is kipróbált szolgáltatók esetében az alapértelmezett 3600 is elegendő volt. Igaz, azért, mert soha nem volt hiba a kapcsolatban.

#1285 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 11:28

Idézet: 007 - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 10:26

Nem kizárt, hogy rosszul értelmezem a dolgokat.
De a regisztráció nem arra jó, hogy tudassa a szerverrel, hogy hol van a kliens? (Mi a címe)
Ez kifelé menő hívásnál ez általában nem mindegy? Nyilván a bejövő hívásnál számít, hiszen a szervernek tudnia kell, hogy hova továbbítsa a bejövő hívást.
Szóval ha csak kifele hív és őt soha nem hívják, akkor bármilyen nagyot be lehet állítani. Ha van bejövő hívás, akkor nyilván a kisebb a jobb, mert ha valami probléma van, előbb helyreáll a kapcsolat.

007:
A kerdesre (szerintem) a valasz: igen, nem, nem.  Igen, arra jo, hogy a szerverrel tudassa, merre van a hivo, ha keresik.  De ezzel a tortenet meg nem teljes, kulonosen nem SPA-nal.  Az alapertelmezett beallitas az spa-n, hogy csak akkor adjon dial tone-t, ha a regisztracio sikerult, a nelkul kifele sem lehet hivni.  Aki ezt nem veszi eszre, vagy igen de nem allitja at, az ilyenkor kifele sem tud hivni.  Tovabba a tapasztalat szerint megafone-nal be kell legyel regisztralva, ha hivni akarsz.  Ha nem vagy, hiaba van dial tone, a hivasok mindig 403 forbidden-nel el fognak bukni.  Harmadreszt egy hivas felepitese a kovetkezo modon zajlik: hivo elgyalogol a sip szerverhez, elmondja mit akar (ehhez protokoll szerint nem kell regisztralva legyen, de marketing okokbol a szolgaltatok kozul van aki megkoveteli).  A sip szerver (most SIP INVITE-rol beszelek) megnezi a hivott elerhetoseget, es megcsengeti: szevasz, X beszelni akar veled, az elerhetosege Y.  Ekkor a hivott ha fogadja a hivast, akkor Y cimen at felveszi a kapcsolatot X-szel (a pontos hivasfelepites a voip debug oldalon kint van).  Namost amennyiben a hivo nem kozli a sajat cimet az INVITE-ban, akkor a hivott csak a proxy-t kerdezheti meg: na es Mr. X megis hol erheto el?  Ha nem volt X regisztralva nem lehet kifele hivni sem.

Tehat a regisztracio (szerintem)kifele hivasnal sem elhanyagolhato korulmeny, es a register timeout beallitasa, vagy a beallitas konkret erteke fuggetlen attol, hogy kifele telefonalsz vagy hivasokat fogadsz: mindket esetben segithet egy sikertelen regisztracio felderiteni a hibat.  Az SPA 3k -nak pont a gateway funkciojat nem tudod hasznalni alapesetben, ha a regisztracio valamiert mar nem el, a a timeout magas erteke miatt meg nem probalkozik, ekkor ugyanis egyszerre ket hivasirany hal le a dial tone hianya miatt.

Blackbile:
most mar ket dolgot nem ertek: a RT beallitas fuggeset a hivasiranytol, es Teged.

#1286 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 11:38

adam.k: az én hozzászólásom csak egy egyszerű vicc akart lenni (látva leírásaid mélységét és hozzászólásaidat) - gondoltam írok valami vicceset, ...nem jött be :D

#1287 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 11:41

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 11:38

adam.k: az én hozzászólásom csak egy egyszerű vicc akart lenni (látva leírásaid mélységét és hozzászólásaidat) - gondoltam írok valami vicceset, ...nem jött be :D

Ja, ertem :)  najo, latom a humorerzekem a medence parton maradt, megyek vissza megkeresem :)

#1288 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 18:20

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 7:48

Nem egeszen ertem, hogy a hivatkozott beallitas erteke miert fugg a telefonalas iranyatol.  En levettem 10 percre, azaz egy sikeres regisztraciot kovetoen 10 perc mulva lejar a regisztracio es ujraregisztral.  Ha valami miatt peldaul a halozat az ata es a sip szerver kozben ugy hagyja el magat, hogy a ket vegpontnak tovabbra is van halozata (csak egymast nem latjak) akkor jo volna minel hamarabb tudni rola, nem pedig abbol eszrevenni, hogy a hivasok nem sikerulnek.  Nyilvan valami esszeru gyakorisag kell, nem percenkent, egyelore nalam mindenhol 10 perc.  Azert nem ertem mi koze van ennek a beallitashoz a hivasok iranyahoz, mert ez csak a regisztracio lejartat hatarozza meg, azaz hogy mennyi ido mulva regisztral ujra, akkor is ha be van (vagy azt gondolja, hogy be van).

Mivel Te irtal "percet" igy toled kerdezem.10 perc akkor az 600 lenne, es 3600 az 1 ora?
Aki javasolt 180-at az pedig 3 perc.Ha beszelegetek es a beallitott erteket meghaladom mi tortenik?
Semmi a beszelgeto szempotjabol v. megszakad a vonal?Bocsi ha zoldeket kerdezek :cool:
Joeapi

#1289 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 18:49

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 18:20

Semmi a beszelgeto szempotjabol v. megszakad a vonal?Bocsi ha zoldeket kerdezek :cool:

Az SPA-k ha tudjak, meg resetkor sem bontjak a vonalat, hanem azzal megvarjak az aktualis beszelgetes veget.  re-regisztraciokor sem bont semmi.  A mertekegyseg a weboldalon masodperc.

#1290 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 19:20

Van valakinek 3c-s telefonja?Ugyanis az enyem nem megy reggel ota. Voipbuster hasit, ez a dog meg nem.
A 3c-s kartyat a hardware-rel adtak, es ha mar van akkor lenyomtam volna.Csak erdekelne hogy egyedi hiba nalam vagy ilyen gyenge a 3c.
Kiraly most megy.Nagyon gyenge. :mad:

Szerkesztette: Joeapi 2006. 08. 29. 20:12 -kor

Joeapi

#1291 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 30. 15:00

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 19:20

Van valakinek 3c-s telefonja?

Csak most sikerült kipróbálnom, nálam működik. Remélem már Nálad is! ;)

#1292 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 15:20

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 19:20

... Kiraly most megy.Nagyon gyenge. :mad:

Jobb lett volna, ha végig olvasom, mielőtt írok!  :mad:  :mad:  :mad:

#1293 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 09:30

Van valaki akinek a Betamax valaha is számlázott már 1 centet az "ingyenes" hívásokért mert túlhaladta a legutóbbi 7 nap 300 percét? Azért kérdezem, mert számításaim szerint én jócskán túlhaladtam a 300 percet, de továbbra is FREE!-k a hívásaim. Közben voltak díjköteles hívásaim is, elképzelhető lenne, hogy ilyenkor újrakezdődik a 300 perc? Ha így lenne, akkor nagyon egyszerűen meg lehet többszörözni a 300 percet, csak pár centet kell elkölteni és mehet előlről.
Dr.Buster ötlete alapján ez nagyon egyszerűen letesztelhető, ha van valaki akinek elkezdené számlázni az 1 centet, akkor meg kellene próbálni mondjuk egy mobilt felhívni, és megnézni, hogy utáni is számlázza-e a 1 centet az ingyene irányokba.
De neki rémlik egy olyan is, mintha azt olvasta volna egy fórumban, hogy ha folyamatosan ugyanabba az országba telefonálsz, akkor számít a 300 perc. Ez elég furcsa felvetés mindenesetre, de az igaz, hogy én felváltva telefonálgatok 2-3 ország free irányába.
Az a baj, hogy sehol nincs konkrétan leírva a 300 perc policyja, a voipbuster fórumán sem találtam olyat ahol ezt kivesézték volna.

Amúgy Dr.Buster Mo.-n van jelenleg ha valaki találkozni szeretne vele, egyelőre azonban internet nélkül  :(

#1294 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 13:21

Remélem, nem afféle magyar megoldás lesz ebből is: Index

#1295 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 19:38

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 10:30

Van valaki akinek a Betamax valaha is számlázott

ha a mostani napokra utalsz ezzel a "túlhaladtam a 300 percet'" mondatoddal, akkor jelzem, hogy Betamax-ék fejlesztenek és napok óta bugos a rendszerük és ingyé megy sok minden...

#1296 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 19:58

Köszi, ez jó hír is meg rossz is. Jó hogy ingyér van, rossz hogy nem lehet átverni a rendszert (ha jól működik). Vasárnapra és hétfőre már minusz 70 percem volt, azóta meditálok hogy is számlázhat vajon.
Amúgy mit fejlesztenek, vagy mi van még ingyen?  :Đ Tudsz vmi. bővebbet?

#1297 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 09:37

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 20:58

Amúgy mit fejlesztenek, vagy mi van még ingyen?  :Đ Tudsz vmi. bővebbet?

a számlázási rendszerüket (gondolom), mivel megszűnik a kredit megszűntetés...

#1298 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 15:22

A tapasztaltak tanacsat kernem abban hogy hogyan kell felhivni egy ATA-s IP telefont Voipstuntrol pc-n keresztul.Amit probaltunk hozzaadtuk a listahoz, de azt irja hogy nem vagyok vonalba, pedig ha felveszem azonnal ad tarcsahangot, es ugye az ATA bejelentkezik,mert a soft azonnal jelzi hogy mashol vonalban vagyok.Akkor hol a hiba? :think:
ATA SPA1001
Joeapi

#1299 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 19:20

csak tajekoztatasul: tegnap mar leszamlazta a rendszer az 5 centet a ket vonal osszekapcsolasaert, ugyhogy gondolom megjavitottak.

amugy nem szep ilyet irni, hogy "rossz hir hogy nem lehet átverni a rendszert"! ez egy tisztesseges, jol mukodo szolgaltato, miert akarnank atverni?? en a tisztesseges piacot szeretem, ahol a szolgaltatok (legyen sok es nagy a verseny!) feheren feketen leirjak*, hogy mit ajanlanak, en meg, a vevo, ezek kozott szabadon valaszthatok. ezek utan miert kene atvernem? ha atverem, es sokan masok is, akkor csodbemegy, rosszabb felteteleket szab. miert erne ez meg nekem?

(mas kerdes a monopoliummal rendelkezo szolgaltato, vagy a nem egeszseges piaci verseny.)

* persze a Buster klonok sem igy kezdtek, es nagy volt a kavaras a kezdeti idokben, legalabbis a forumbol ezt lehet kiolvasni, de mara mar tiszta a kep en ugy erzem.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1300 Felhasználó inaktív   kalinka6 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 19:30

Segítséget szeretnék kérni a Fritz box fon ata beállításához. Az internet keresztül megy rajta,de azon kivül nem ismeri fel a rendszer csak a legfelső gomb vlágít.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.