HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 16. 11:26

ja, hogy nem az van, hogy nem tudod elerni, hanem hogy a dns feloldas altal nem tudod elerni.. az teljesen mas!

itt ugye az tortenik, hogy belulrol (szabalyosan) ket kulonbozo ip cime van a ket eszkoznek. igy a sajat (belso) ip cimukon szepen el is tudod oket erni. (ennek ugye semmi koze ahoz, hogy a nat mogott van-e, vagy a DMZ-ben.) ez igy a "minden szep es szabalyos" eset.

kivulrol viszont Te a routerednek (valami modon) megmondtad, hogy ugyan otole kerik a 81-es portot, de arra ne o, hanem a LAN2-on levo eszkoz valaszoljon. ugye o natol, azaz csak bizonyos dolgokat enged latni kivulrol, de kozben azt hazudja(!!), hogy az valojaban o maga. (megjegyzem, en csak es kizarolag olyan dolgokat engednek kivulrol elerni, amit kifejezetten erre predesztinalok, es az ATA nem lenne ilyen. de ez az en velemenyem, lehet, hogy neked valami miatt fontos, hogy kivulrol el lehessen erni azt.)

eddig ugye minden tiszta, a fenti leirja egy natolo router szabvanyos mukodeset, es a Te routered (mind a masik kolcson router) ezt 100%-osan teljesiti.

most jon a fura eset, amikor Te bar van rendes ip cimed, es belul vagy a halon, ahonnan kozvetlenul elersz mindent a kulso IP cimen szolitod meg a routert. hat erre o akar azt is mondhatna, hogy nem valaszol neked, hiszen neki befele (a LAN portok fele) van egy rendes IP cime, es csak a DSL portjan van a masik cim. ettol o meg jol mukodne. de ha valaszol is neked, a natolas (azaz a belso gepek elrejtese) mar eleg ertelmetlen feladat, amikor belulrol kerdezik ot, igy persze, hogy nem hazudja befele, hogy a 81-es port az ove, es adja at a LAN2-re a PAP-nak. lehetne, hogy teszi (a masik router ezt csinalja), de lehet az is, hogy nem teszi, hiszen hulye keres. (ezt teszi a mostani.)

egyszoval en ugy latom, hogy jol mukodik most minden nalad, csak Te varsz el tole egy nem szabvany mukodest, amit egyes eszkozok megcsinalnak, masok (hiszen nem szabvany) nem.

remelem igy most mar minden ertheto, es segitett a valaszom!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1402 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 16:27

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 12:26

ja, hogy nem az van, hogy nem tudod elerni, hanem hogy a dns feloldas altal nem tudod elerni.. az teljesen mas!

itt ugye az tortenik, hogy belulrol (szabalyosan) ket kulonbozo ip cime van a ket eszkoznek. igy a sajat (belso) ip cimukon szepen el is tudod oket erni. (ennek ugye semmi koze ahoz, hogy a nat mogott van-e, vagy a DMZ-ben.) ez igy a "minden szep es szabalyos" eset.

kivulrol viszont Te a routerednek (valami modon) megmondtad, hogy ugyan otole kerik a 81-es portot, de arra ne o, hanem a LAN2-on levo eszkoz valaszoljon. ugye o natol, azaz csak bizonyos dolgokat enged latni kivulrol, de kozben azt hazudja(!!), hogy az valojaban o maga. (megjegyzem, en csak es kizarolag olyan dolgokat engednek kivulrol elerni, amit kifejezetten erre predesztinalok, es az ATA nem lenne ilyen. de ez az en velemenyem, lehet, hogy neked valami miatt fontos, hogy kivulrol el lehessen erni azt.)

eddig ugye minden tiszta, a fenti leirja egy natolo router szabvanyos mukodeset, es a Te routered (mind a masik kolcson router) ezt 100%-osan teljesiti.

most jon a fura eset, amikor Te bar van rendes ip cimed, es belul vagy a halon, ahonnan kozvetlenul elersz mindent a kulso IP cimen szolitod meg a routert. hat erre o akar azt is mondhatna, hogy nem valaszol neked, hiszen neki befele (a LAN portok fele) van egy rendes IP cime, es csak a DSL portjan van a masik cim. ettol o meg jol mukodne. de ha valaszol is neked, a natolas (azaz a belso gepek elrejtese) mar eleg ertelmetlen feladat, amikor belulrol kerdezik ot, igy persze, hogy nem hazudja befele, hogy a 81-es port az ove, es adja at a LAN2-re a PAP-nak. lehetne, hogy teszi (a masik router ezt csinalja), de lehet az is, hogy nem teszi, hiszen hulye keres. (ezt teszi a mostani.)

egyszoval en ugy latom, hogy jol mukodik most minden nalad, csak Te varsz el tole egy nem szabvany mukodest, amit egyes eszkozok megcsinalnak, masok (hiszen nem szabvany) nem.

remelem igy most mar minden ertheto, es segitett a valaszom!

Köszi tartalmas válaszod.
Számomra furcsa volt, hogy a "Direct IP dialing"-et fórumozó társaim közül egyedüliként nem tudtam kipróbálni, mert csak az én ATA-m nem válaszolt sem a Dyndns-re, ebből adódóan sem a Direct IP dialinra, sem a sipbrokeres  számom hívására.
Értem amit Te írsz, de szeritem az nem normális, hogy az előbb említett egyetlen tesztet sem tudok egyedüliként megcsinálni "különc" routerem miatt.
Az, hogy miért jó az ATA távoli beállítása? Nekem csupán kiváncsiság, de  többek között az is lehet a szerepe, hogy pl.  ATA készülékek forgalmazásával foglalkozol, vagy barátodnak/ismerősödnek, stb. az általad beállított készülékeket Te menedzseled, tehát be tudsz lépni az ügyfeled/ismerősöd/ nagyszülők, stb. készülékének konf. oldalára akár a világ végéről is és átálítod más szolgáltatóra, javítod a hibát stb.
Én ugyan nem ezzel foglalkozom, csak mint érdekességet  próbáltam volna ki, amit korábban Blackbile, Buksika és 007 nagyszerüen prezentált a fórumban. Ott akadtam el, hogy nekem miért nem sikerült, de beletörődtem, hogy az amúgy kíváló routerem erre a feladatra alkalmatlan. No de továbbra is bennem motoszkál, hogy miért nem, hiszen a készülék engedélyezi a remote managementet, de a gépemről mégsem tudom kipróbálni, hogy valójában működik-e ez a funkciója?

#1403 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 16:43

tovabbra is: a routered nem kulonc, hanem szorosan a szabvany szerint mukodik.

(hogy miert erdemes tavoli elerest alkalmazni azt pontosan tudom, a kerdes az volt, hogy Te valoban azt akarsz-e.)

a kerdesedet innentol kezdve viszont nem ertem: BARMILYEN tesztet, stb ki tudsz probalni, BARMIT tudsz allitani, egesz egyszeruen nem a kulso nevet, hanem a belso IP cimet kell hasznalnod. MINDENT meg tudsz igy csinalni, amit a bovebb funkcioju routerel rendelkezo kollegak.

VALOBAN van egy pont, amire persze figyelned kell: miutan otthonrol kiprobaltal valamit, es az jol mukodott, ezek utan ahhoz, hogy kivulrol is jol mukodjon at kell allitanod a nevet/mast kell a tobbiekkel kozolnod, stb, stb -- nem ismerem ezeket pontosan, igy nem tudom jol leirni pelda szintjen, de ettol meg gondolom rajosz mit es hol kell csinalnod.

szoval ne keseredj el, most, hogy tudod, hogy miert csinalja igy ahogy csinalja egy kis odafigyelessel minden gond nelkul tudod majd hasznalni.
a forum ma:

#1404 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 17:21

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 17:43

a kerdesedet innentol kezdve viszont nem ertem: BARMILYEN tesztet, stb ki tudsz probalni, BARMIT tudsz allitani, egesz egyszeruen nem a kulso nevet, hanem a belso IP cimet kell hasznalnod. MINDENT meg tudsz igy csinalni, amit a bovebb funkcioju routerel rendelkezo kollegak.

A létrehozott  userID@user.dyndns.org  Direct IP dialing hívhatóságom sem tudom saját PC-ről kipróbálni, csakúgy, mint az abból származtatott  sipbrokeres  hívhatóságom sem.

#1405 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 17:29

tehat meg egyszer: helyesen a userID@192.168.1.2 hivhatosagot kell otthonrol kiprobalnod, es ha mukodik, akkor atirnod a user.dyndns.org -ra. mi nem vilagos ebben?
a forum ma:

#1406 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 18:04

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 18:29

tehat meg egyszer: helyesen a userID@192.168.1.2 hivhatosagot kell otthonrol kiprobalnod, es ha mukodik, akkor atirnod a user.dyndns.org -ra. mi nem vilagos ebben?

Aha így ok, működik a belső ip-vel, és ha átírom dyndnsre, akkor elméletileg hívható vagyok kívülről is.
Meggyöztél Bogdan - köszi;)
Lenne még egy kérdésem, mert nem teljesen vagyok képben a dyndns-el
Mivel (ADSL) dinamikus IP címem van ezért kell egy Dyndns, hogy az mindig megtalálja a szolgáltatóm által kiosztott Ip-met. De mi történik akkor, ha az IP-m közben változik, akkor hogy talál rá az új IP-re a dyndns.
Ugyanis kipróbáltam, amikor a másik routert raktam fel, akkor másik IP-t is kaptam, de az előző user.dyndns.org-al már nem tudtam elérni az új (Linksys) routert. Miért?

#1407 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 19:26

nagyon szivesen! orulok, hogy segithettem.

a dyndns-t dinamikus IP cimmel ugy kell hasznalni, hogy egy megfelelo programmal folyamatosan frissited az informaciot. termeszetesen nem szabad 5 percenkent frissitest kezdemenyezni, ezert az ilyen program eloszor ellenorzi, hogy valtozott-e az IP cimed, es ha igen, akkor frissitest kezdemenyez, aminek a hatasara atirodik a dyndns adatbazis, es mar az uj ip cimre fog mutatni a bejegyzes. ez a dyndns oldalon is le van irva, ha minden igaz itt talalsz hozza bovebb infot:
http://www.dyndns.com/support/clients/
a forum ma:

#1408 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 20:34

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 20:26

nagyon szivesen! orulok, hogy segithettem.

a dyndns-t dinamikus IP cimmel ugy kell hasznalni, hogy egy megfelelo programmal folyamatosan frissited az informaciot. termeszetesen nem szabad 5 percenkent frissitest kezdemenyezni, ezert az ilyen program eloszor ellenorzi, hogy valtozott-e az IP cimed, es ha igen, akkor frissitest kezdemenyez, aminek a hatasara atirodik a dyndns adatbazis, es mar az uj ip cimre fog mutatni a bejegyzes. ez a dyndns oldalon is le van irva, ha minden igaz itt talalsz hozza bovebb infot:
http://www.dyndns.com/support/clients/

Igen telepítve volt, csak hosszabb időre volt beállítva az ellenőrzés, azért nem tudott mindjárt reagálni az új címre. Még egy naiv kérdés - Mi van akkor, ha akkor változik az IP , míg (hosszabb ideig) nincs bekapcsolva a PC? Ekkor tehát nem is érhető el a ruoter/ATA sem? 
Köszi mindent
Üdv murzuk

#1409 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 21:50

hat vagy a routerre van ilyen tepelitve (vannak okos linuxos routerek, amik tudnak ilyet), vagy igen, ha a PC nem csinalta meg, akkor nem elerheto.

a frissitest erdemes viszonylag gyakorira allitani (5 perc? fel ora?), csak azt is be kell allitani, hogy mindig vizsgalja meg, hogy valtozott-e az IP cim, es csak akkor frissitsen, ha igen.
a forum ma:

#1410 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 01:56

Udvozlom mindenkit Mo-rol!
El sem tudtam volna elkepzelni, hogy ilyen szegyenletes dolog tortenhet e orszagban ... segyelem magamat is ezert ... de ne politizaljunk.
Nagyon szar interenetem van, raadasul draga is (5Ft/min, 36 kb/min) ezert roviden: valamit rendkivulit talaltam megint nektek. Mobil telefonokat lehet hivni ingyen  !!!!!!!!!! Kiprobaltam mukodik is:  www.rebtel.com

Hasznaljatok egeszsegetekre....

Semmit nem olvastam itt es nem is fogok addig amig nem megyek visza USA-ba.
Addig is a legjobbokat.
Ha vki szeretne irni nekem azert megteheti ezt privatban.
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1411 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 07:50

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 2:56

nektek. Mobil telefonokat lehet hivni ingyen  !!!!!!!!!! Kiprobaltam mukodik is:  www.rebtel.com

én azt látom hogy mo 3cent és mobilra 25 cent...

#1412 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 00:46

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 8:50

én azt látom hogy mo 3cent és mobilra 25 cent...

Jol latod ... de van egy truk ... csak nem most, majd kesobb leirom az egeszet. Most nagyon SZAR (!) internetem van, draga is ... Szoavl nehany nap alat elvalik mikor megyek visza USA-ba es ez utan reszletesen megbeszelunk. :respect:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1413 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 08:58

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 1:46

de van egy truk ... csak nem most,

KÖSZÖNÖM.

#1414 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:24

Aki fizet paypal-on keresztul busterclone-t arra kernem adjon egy elerhetoseget hogy kerdezni tudjak tole.
Jo lenne valami interaktiv hangos :)
Nem akarom a forumot terhelni kezdo bugyuta kerdeseimmel.Koszi
Kozben megoldodott, csak nem ertettem miert kell megadnom vonalas telefonszamot amikor nincs.
Valami kodot kellett bepotyogni.Azert 1 kicsit merges vagyok.Ezt azert nem vartam egy voip szolgaltatotol.
Hiszen azert valasztottam,mert nincs vonalas telom.

Szerkesztette: Joeapi 2006. 09. 21. 10:53 -kor

Joeapi

#1415 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:15

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:24

Kozben megoldodott, csak nem ertettem miert kell megadnom vonalas telefonszamot amikor nincs.
Valami kodot kellett bepotyogni.Azert 1 kicsit merges vagyok.Ezt azert nem vartam egy voip szolgaltatotol.
Hiszen azert valasztottam,mert nincs vonalas telom.

Nekem sincs, ezért a mobilszámomat adtam meg. Azon is elérnek.

#1416 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 16:20

Szerintetek mitől lehet az, hogy a beszélgetés rendszertelen időközönként "megáll" 2-3mp-re (néma csend van), majd folytatódik szépen tovább?
A két telefon egy switchbe van bedugva. Mindkettőnek publikus IP címe van. Sávszélesség bőven áll rendelkezésre (1M/1M)

Szerkesztette: djsms 2006. 09. 22. 17:04 -kor

#1417 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 19:51

Idézet: djsms - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 17:20

Szerintetek mitől lehet az, hogy a beszélgetés rendszertelen időközönként "megáll" 2-3mp-re (néma csend van), majd folytatódik szépen tovább?
A két telefon egy switchbe van bedugva. Mindkettőnek publikus IP címe van. Sávszélesség bőven áll rendelkezésre (1M/1M)

Nalam is volt olyan, hogy "kihagyott" rendszertelen idokozonkent, neha egyik, neha masik iranyba. A routerem kellett kicserelni, es eltunt a hibajelenseg.

#1418 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 19:56

Nincs router, switch-el közvetlen megy a gerincre :/ Esetleg nagyobb ping (100ms) okozhat ilyet?

#1419 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 20:19

Idézet: djsms - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 20:56

Nincs router, switch-el közvetlen megy a gerincre :/ Esetleg nagyobb ping (100ms) okozhat ilyet?

A nagyobb ping esteben nalam a beszed "szetesett" inkabb. Nalam a router a portok forwardolasaval nem birt el, valoszinuleg ez okozta a hibat egy ido utan. Aztan router csere, a hiba megszunt. A pingek, es a savszel ugyanaz volt.

#1420 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 21:49

A Neo 0621 szamot ad, es tudtam fatav teruletrol  csongetni.Nekem ez uj volt.

Szerkesztette: Joeapi 2006. 09. 23. 22:03 -kor

Joeapi

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »