HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 06. 07:52

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 8:49

Rendben.
Küldtem Neked privát üzenetet néhány nappa ezelőtt. Nem kaptad meg?

azért nem kellene elhallgatni ezt a megoldást... előlünk.

#1482 Felhasználó inaktív   Oner 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 06. 08:14

Vocsok, Buksika köszönöm a segítséget, a problémám első része mára megoldódott. Már épp a beállításaim bemásolásánál tartottam, amikor az utolsó próbára működött. :confused:  Valószínűleg a Neonál lehetett valami gubanc. Természetesen „0621380xxxx” formával is próbáltam és a „21380xxxx” még. Most  így jó: „0621380xxxx”.
Buksika, igen más trunk-al (Neo) megy a kimenő hívás, és a call monitor mutatja, hogy a voxaloton próbálok kimenni. Nekem ez már nem egy-két napos probléma, eddig egyszer sem ment. Persze 003656xxxxxx formában tárcsázom saját számunkat, de nem megy. Neked a bejövő Betamax hívások is mentek? Az easypabx-en megy minden?

#1483 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 10:58

Blackbile, természetesen nem hallgatom el, csak míg nem száz, addig nincs mit-hogy elmondjak. A gond még az, hogy nem nagyon van időm próbálgatni, de előbb-utóbb meglesz. A privát üzenet Joeapinak másról szólt.

Oner, eszembe jutott valami, hátha ez a gond. Már nem tudom, hogy volt a voxalot eredeti beállítása a dial plans menüben, de elképzelhető, hogy amerikai kimenő dial plan szerepelt a 011, és így nem fog kiengedni hívni se 00-val, se máshogy. A dial plant állítsd _xx. -ra és a provider a Betamaxos legyen.

EDIT: Ja, az easypabx-nél egy gond van, hogyha a bejövő hívásokat egy call group-ra irányítom, és a csoportból egyetlen mellék sem aktív, akkor hülye módon a rendszer felveszi a vonalat mégha foglaltat is jelez vissza, és elkezd számlázni a hívottnak. Ezt leszámítva elég korrekt, különösen a Least Cost Routingja, ahol meg tudod határozni az entry point-ot, azaz hogy milyen sortól kezdődően nézze a dial planeket. Amit még nem szeretek, hogy minden változtatás csak kb. negyed óra múlva érvényesül így nehézkes tesztelni, valamint a státusz panelja sem igazán használható. A stabilitásáról azt mondják a fórumban, hogy gyatrább mint a pbxes-é. Amit viszont szeretek, hogy strukturáltabb, könyebben átlátom a saját beállításaimat is.  ;)

Szerkesztette: Buksika 2006. 10. 06. 11:07 -kor

#1484 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 11:59

Fritz beallitasrol, es finomitgatasrol kernek tanacsot.Gondolom az advanced settings-ben talalom ezeket,de mivel kezdo vagyok es nincs eleg idom probalgatni ezert kerdezek.A lenyeg hogy lehet a legjobb hangminoseget elerni,beallitani?Na es a lenyeg az a piszok torrent ne hogy mar meg akasszon.
Joeapi

#1485 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 22:39

Na neeeeeee.Senki.Nem hiszem el.SIP packet, RTP packet szamok?VAD? Osszatok mar az eszt.Legysziiii. :respect:
Joeapi

#1486 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 17:43

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 22:39

Na neeeeeee.Senki?

Leírom az én beállításaimat:

Use fixed-line substitute connection: pipa
Keep port forwarding of the Internet router enabled for Internet telephony: pipa
    Keep port forwarding enabled for all : 2 min
Automatic selection of voice coding (recommended) : kiválasztva
Indicate SIP packets: 0
Indicate RTP packets: 0

Nálam ezekkel megfelelően működött kezdettől fogva, ezért nem is kisérletezgettem. Inkább használom.

Torrent ügyhöz nem tudok hozzászólni.

#1487 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 17:53

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 23:39

Na neeeeeee.Senki.Nem hiszem el.SIP packet, RTP packet szamok?VAD? Osszatok mar az eszt.Legysziiii. :respect:

PIPA  Use Traffic Shaping

"Traffic shaping optimizes DSL transmission and makes it possible to take advantage of full DSL speed even when data are being downloaded and uploaded simultaneously."

Traffic Shaping requires data about the speed of your DSL line:

PÖTTY Set the speeds of the DSL line automatically

leslie-hez csatlakozva, nem kell semmit állítgatni, a Fritz mindent megold...

#1488 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 18:06

Koszonom.
Joeapi

#1489 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 20:27

Asterisk guru segítségét szeretném  kérni, mert lassan már egyesével tépdesem ki a hajszálaimat... :p
Szóval azt szeretném megoldani, hogy 3-4 "mellékem" 1-1 csoportban legyen és 4 trunk közül dialplan alapján menjenek ki illetve be a hívások.
Szóval a 3 trunk lenne:
1, neophone
2, megaphone
3, mikroháló 1
4, mikroháló 2
A mellékek:
1, 201 2, 202 3, 203 4, 204
A 201 és 202 illetve a 203 és 204 alkossanak 1-1 ring groupot
A neo, mega és mikroháló 1 befelé csörögjön az 1-es csoportnál a mikroháló 2 befelé meg a 2-es csoportnál.
Kifelé ugye tudni kell hívni mindhárom szolgáltatóhoz (mindegyik 0621-es) és körzetszámtól függően kellene választani melyik trunkön menjen ki a hívás (pl 33-as körzet mikroháló 1, budapest megafonon és mondjuk 76-os a neón)
pbxes-el ezt megcsináltam, csak pl megafonon nem mennek kifelé a hívások a már korábban említett register probléma miatt.
Szóval valami olyan segítséget szeretnék kérni, hogy mi legyen a sip.conf-ban és az extension.conf-ban. Főleg az utóbbival nem boldogulok.

#1490 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 21:14

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 16:53

PIPA  Use Traffic Shaping

"Traffic shaping optimizes DSL transmission and makes it possible to take advantage of full DSL speed even when data are being downloaded and uploaded simultaneously."

Traffic Shaping requires data about the speed of your DSL line:

PÖTTY Set the speeds of the DSL line automatically

leslie-hez csatlakozva, nem kell semmit állítgatni, a Fritz mindent megold...

Apro eszrevetel.Nekem Fritz box fon ata masinam van.Ugye abban nincs modem, igy kevesebb allitasi lehetosegem van.
"Traffic Shaping requires data about the speed of your DSL line:
PÖTTY Set the speeds of the DSL line automatically"
Ez bizony nincs nekem,de az elotte levo mind.Nem kotozkodom, de igy tiszta a kep.Nem tudhattad.
Ha meg is maskepp van azert csak szolj.Siman elnezhettem.
Joeapi

#1491 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 21:59

Idézet: djsms - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 20:27

csak pl megafonon nem mennek kifelé a hívások a már korábban említett register probléma miatt.
Szóval valami olyan segítséget szeretnék kérni, hogy mi legyen a sip.conf-ban és az extension.conf-ban.

write only

#1492 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 22:02

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 22:59

write only

Nem az, de úgy se ment...

#1493 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 22:42

Nah, mysql nélkül sikerült összehozni, szóval valamit ott ronthattam el. Na de az már marad holnapra, mára elég volt :)

#1494 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 19:16

Kérem segítsen nekem valaki!

Nemrég vettem egy PAP2-őt.
Voipstunttal működik is.
Csak az alap dolgokat állítottam be, mivel a többihez
béna vagyok, de olvastam ,hogy a cuccon be lehetne programozni gyorshívásokat.
Mi ennek a módja és utána hogyan tudom használni?

A másik kérdés, hogy éppen most szántam rá magamat,hogy töltsek is fel egyenleget, de olvasom itt,
hogy nem fognak tudni hívni mert a router néha megáll és mindig új IP címet fogok kapni.
Vagy nem jól olvasom? A router egy SMC VBR7004.

#1495 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 10:12

Idézet: Csapszi - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 19:16

Mi ennek a módja és utána hogyan tudom használni?

hogy nem fognak tudni hívni mert a router néha megáll és mindig új IP címet fogok kapni.

1) gyorshivasra nekem spa3000 eseten csak dial plan szerkesztes van, illetve magan az analog telefonon is tudok gyorshivasokat beallitani.  a Te telefonodon nem lehet?

2) #define megall?  ha valtozik az ip cimed akkor a kovetkezo regisztracioig teged nem tudnak hivni, te kihivni akkor nem tudsz csak, ha kocsog magyar szolgaltatot hasznalsz.

#1496 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 11:48

Voipstunt esetében most hogy is van ez a free calls dolog? (sajnos nem vagyok jó angolos)
tehát regisztrálok, feltöltök 10 eurót és 120 napig heti max 300 percig ingyen hívhatok a megjelölt országokba?

#1497 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:55

Idézet: djsms - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 11:48

Voipstunt esetében most hogy is van ez a free calls dolog? (sajnos nem vagyok jó angolos)
tehát regisztrálok, feltöltök 10 eurót és 120 napig heti max 300 percig ingyen hívhatok a megjelölt országokba?

En vegre talaltam egy ures vinyot.  tettem ra egy vindozt, bereggeltem magam (ledumpoltam a forgalmat, hatha ki lehet deriteni mit kommunikalt), majd az adatokat beadagoltam az asterisk-be, es ingyen hivtam 30 percet.  azota nem hasznaltam, ez par napja volt.

#1498 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 13:11

Idézet: djsms - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 11:48

Tudomásom szerint a következő van:

- feltöltesz, 120 napig max heti 300 percet beszélhetsz ingyen a feltüntetett ingyenes irányokba (a többibe értelemszerűen fizetsz ekkor is)

- feltöltés nélkül 120 nap után az eddigi igyenes irányok hívása is pénzbe fog kerülni

- ha ismét feltöltesz, akkor ismét az első pont érvényes

A lényeg az, hogy feltöltés nélkül a 120. nap után sem veszik el a pénzed, ahogy eddig történt.

#1499 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 13:20

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 13:55

En vegre talaltam egy ures vinyot.  tettem ra egy vindozt, bereggeltem magam (ledumpoltam a forgalmat, hatha ki lehet deriteni mit kommunikalt), majd az adatokat beadagoltam az asterisk-be, es ingyen hivtam 30 percet.  azota nem hasznaltam, ez par napja volt.

a beadott adatok alapján az user/pass/sip kiszolgálóra gondolsz?

#1500 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 13:21

Idézet: 007 - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 14:11

Tudomásom szerint a következő van:

- feltöltesz, 120 napig max heti 300 percet beszélhetsz ingyen a feltüntetett ingyenes irányokba (a többibe értelemszerűen fizetsz ekkor is)

- feltöltés nélkül 120 nap után az eddigi igyenes irányok hívása is pénzbe fog kerülni

- ha ismét feltöltesz, akkor ismét az első pont érvényes

A lényeg az, hogy feltöltés nélkül a 120. nap után sem veszik el a pénzed, ahogy eddig történt.

Én is hasonlót következtettem ki, akkor ezek szerint jól. Kösz a megerősítést! :)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.