HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 12. 06:18

Idézet: smelo - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 20:57

Erdekes, nalam az osszesnel ugyanaz az email (sot meg a jelszo is.) . :smoker:

Dettó.  :up:

#1522 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 12. 06:32

Idézet: 007 - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 23:59

Nálam nem engedte ugyanazt az email címet használni, ha már használtam valamelyiknél.
Vagy csak eltoltam valamit?  :eek:

Dettó  :up:

#1523 Felhasználó inaktív   Oner 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 10:59

Idézet: 007 - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 23:59

Nálam nem engedte ugyanazt az email címet használni, ha már használtam valamelyiknél.
Vagy csak eltoltam valamit?  :eek:

Ha jól emlékszem, a különböző klónok megengedik ugyanazt az e-mail-t, csak egy-egy klón maga nem. A jelszó mindegy. Ezzel Csapszi gondja megoldódhatott, mert a voipdiscountál próbálkozott ugyanazzal az e-mail címmel, de más-más néven. Ha jól sejtem. :think:

#1524 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 08:32

Idézet: Csapszi - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 15:36

Egy pap2 második vonalára szeretnék még egyet regisztrálni.

Csapszi, ahhoz nem kell másikat regisztrálj, hogy a PAP2 második vonalán is legyen kimenőd. Ugyanazt az accountot beállíthatod több helyen is, és egyszerre beszélhetsz is rajtuk. A híváslistába a beszélgetések befejezésének sorrendjében kerül be a hívás.
Ha ugyanarról az IP címről használod, arra kell figyelned csak, hogy a SIP portok legyenek különbözőek.

#1525 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 12:06

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 9:32

Csapszi, ahhoz nem kell másikat regisztrálj, hogy a PAP2 második vonalán is legyen kimenőd. Ugyanazt az accountot beállíthatod több helyen is, és egyszerre beszélhetsz is rajtuk. A híváslistába a beszélgetések befejezésének sorrendjében kerül be a hívás.
Ha ugyanarról az IP címről használod, arra kell figyelned csak, hogy a SIP portok legyenek különbözőek.

Ezt nagyon köszönöm szépen!
Már csak azt mondd meg nekem légy szíves hol és hogyan tudom a SIP portokat különbözőre állítani!
Linksys PAP2.
Szájbarágósan ,mert nagyon fakezű vagyok még ehhez a témához.

#1526 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 12:33

PAP2 nincs előttem, de egy másik Linksys-nél megnézve a LineX fülön SIP settings alatt van a SIP port. Az egyik gondolom 5060, a másik meg mondjuk lehet 5061.
Nem árt, ha a tűzfalon is forwardolva vannak ezek a portok a PAP2 IP címe felé, különösen ha bejövő hívást is szeretnél fogadni rajuk.

#1527 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 18:35

Csináljunk egy kis összegzést. Ismereteim szerint 3 db ingyenes (magyar vonalas) Betamax-os szolgáltatás érhető el: SipDiscount, VoipCheapCom, FreeCall. Tud valaki más ingyenes szolgáltatót?  :think:

#1528 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 23:24

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 9:32

... igaza van Prof. Buk-Sikanak (mint mindig) de van meg mas megoldas is ...

Udv, mindenkinek!
Szoval, otthonrol othonba erkeztem. Most megint US-bol jelentkezem. Terveztem sokaig maradni Mo-n, de nem jott ossze: meghalt az egesapam es muszaj volt surogosseggel visza repulni ... sajnos ... rendkivuli ember volt, kivalo hires mernok es legjobb apa, nagyapa ... bocs, de sirok ... soha nem gondoltam, hogy annyire nehez lesz ...

Most mar megint van normalis internetem es igy tudok forumozni is.
Mostanaig semmit nem olvastam itt, csak az utolso oldalat. Szoval, ha neha hulyesegeket vagy mar letargyalt dolgokat megirnek akor bocsanatok kerek elore is ...
Tenyleg hallattam,hogy Neophonex dec. 15-tol CSAK 21-s korzetbol lesz elerheto?
Az mar nem lesz helyi hivasi dij? Mennyi lesz?

Es most vmi erdekes mogoldasrol PAP2-erol (prof. Buk-Sikat mar etesitettem errol):
" ... Hello
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de az átirányításokat olvasva jutottam az alábbi gondolatra.
A pap2-es ATA-n LINE1 Voipstunt, LINE2 Neophonex van konfigolva.
Meg lehet-e azt csinálni, hogy a Neos számom (LINE2) hívják és az ATA a hívást átirányítja a LINE1-re. Tehát , ha ez így működne, akkor elég lenne kézközelbe egy telefon készülék is, mert a VS-en hívok,s a Neon pedig csak fogadnák hívásokat.
...
Már írtam korábban egy másik topikban, hogy a PAP2-re a Sipura 1001 firmware-jének flash-elésével megoldható az egy telefon, két szolgáltató problémája. Hátránya, hogy a Line2 logikailag használhatatlanná válik, hiába kötsz rá telefont, nem csinál semmit, de hát ugye ez a cél... viszont visszafordítható, ha mégis két telefonra van szükség, visszarakod a PAP2 saját szoftverét. A Sipura 1001-gyel ugye ezt már nem lehet megcsinálni, mert azon fizikailag is csak egy csatlakozó van...

Én is így használom a PAP2-t, igaz, hogy ha lehetett volna kapni, olcsóbban lehetett volna Sipura1001-hez jutni... de mostmár mind1... így is tökéletes...
Szerintem nagyon erdekes megoldas: barmikor lehet eredeti helyzetet visza allitani. Igy nem kell donteni melyeket vegyek (PAP2 vagy SPA1001) es a PAP2 tenyleg legolcsobb mostanaban. Nekem tetszik ez a megoldas ... Mi a velemenyetek?

Mas ... Ugy nezki, hogy USA ez nem EU  ;)  USA-nal jobb megoldast talaltak Svajcban:

" ... Swiss to bug VoIP?

VoIP users and carriers in the United States have been fretting about CALEA, the federal law that requires carriers to honor eavesdropping subpoenas. Compared to Switzerland, though, CALEA is a walk in the park. There's news that the Swiss will require ISPs to install Trojan Horse software in their clients computers to allow listening in. The "problem," as the Swiss reportedly see it, is that software like Skype encrypts calls before they are transmitted; the only way to listen in is to do so before the call is encrypted. Oh yes: the software apparently can also turn on a computer's mic to capture ambient sound. It's not clear whether this software would be deployed on all computers or just the ones targeted by subpoena. But it's worth remembering that one of the delights of telecommunications in George Orwell's dystopian 1984 was that the televisions could (and did) watch the viewers... "

Meg egyszer szivbol udvozlom mindekit ... ugy nezki,  ugy erzem, hogy hianyoztatok ...  :respect:

Barati udv: Dr. Buster/Misi
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1529 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 03:08

Ha vki nem ertene a lenyeget az elobbi angol irasombol, kerek jellezzen es segitek, leforditom ha kell ...

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 10. 14. 03:09 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1530 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 11:14

Egy kis segitseg kellene a fritz hasznalatahoz.Elnezest elore is ha tul konnyut kerdeznek, de nekem nem az.
Csak internetes vonalat hasznalok ,jelenleg kettot.Visszahivas megy , csorog, de kifele hivas csak az elso belepesen megy.Hogy tudok valtani a ket vonal kozott?Amit probaltam:*2#szam.
Nalam ugy mukodik:00361... a bp.-i hivas, semmi extra karakter nem kell.
Joeapi

#1531 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 12:39

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 11:14

.... kifele hivas csak az elso belepesen megy.Hogy tudok valtani a ket vonal kozott?

Egyik lehetséges megoldás:

"Telephony - Internet Telepfony" menüben a másik szolgáltató "internet number ID"-jének előtárcsázásával.

Ha nem akarod állandóan betárcsázni a 0036-ot, akkor pl. az adott szolgáltató beállításánál "Use country code" pipa, "Enter your country code here: 0036". akkor csak a körzetszámmal kell kezdened a hívandó fél telefonszámát pl.: 1...., 20...., és így tovább. A másik vonalon az előzőekben leírtak szerint pl.: *12x# 20.... .   

#1532 Felhasználó inaktív   Oner 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:03

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 19:35

Csináljunk egy kis összegzést. Ismereteim szerint 3 db ingyenes (magyar vonalas) Betamax-os szolgáltatás érhető el: SipDiscount, VoipCheapCom, FreeCall. Tud valaki más ingyenes szolgáltatót?  :think:

Hárommal hozzájárulnék a listához: Voipdiscount.com, netappel.fr, poivy.com.

#1533 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 15:27

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 0:24

Szoval, ha neha hulyesegeket vagy mar letargyalt dolgokat megirnek akor bocsanatok kerek elore is ...
Tenyleg hallattam,hogy Neophonex dec. 15-tol CSAK 21-s korzetbol lesz elerheto?
Az mar nem lesz helyi hivasi dij? Mennyi lesz?

Üdv otthon, és a fórumon, sajnálom ami történt.

Egyáltalán nem lerágott csont a Neo 21-es hívhatósága, javítsatok ki ha az eddigi infókat nem jól tudom, de nem hinném, hogy a Neophonex dec. 15-től csak 21-es számú körzetből lenne elérhető. Azt inkább, hogy csak 21-es számon lesznek elérhetők, ugyanis addig kell átváltani a korábbi a hatjegyű 7-essel kezdődő számokat amig ezek szerint megszűnnek, de hogy miért?!
Jelenleg a (8)888-181 behívás után lehet tárcsázni a 06213xxxxx, 213xxxxxx, 7xxxx számokat. Így ha valaki közvtleneül akar hívni de közömbös számára hogy mennyit fizet az hívjon közvetlenül, más meg hívjon helyi hívási díjért úgy, hogy előtte felhív egy helyi számot. Ha már a külön kijelölt helytől független szolgáltatási körzetben úttörők vagyunk az EU-ban de ha sajnos csak ennyire futotta, akkor a helyzethez képest a Neophone megoldása kiemelkedő, és jó lenne ha ez így is maradna. Szerintem nagy hülyeség lenne az Inviteltől ha megszüntetné a közvetett behívás lehetőségét és helyette egy átláthatatlan díjfizetésre kötelezné a hívókat.

#1534 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 20:00

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 16:27

Üdv otthon, és a fórumon, sajnálom ami történt.

Egyáltalán nem lerágott csont a Neo 21-es hívhatósága, javítsatok ki ha az eddigi infókat nem jól tudom, de nem hinném, hogy a Neophonex dec. 15-től csak 21-es számú körzetből lenne elérhető. Azt inkább, hogy csak 21-es számon lesznek elérhetők, ugyanis addig kell átváltani a korábbi a hatjegyű 7-essel kezdődő számokat amig ezek szerint megszűnnek, de hogy miért?!
Jelenleg a (8)888-181 behívás után lehet tárcsázni a 06213xxxxx, 213xxxxxx, 7xxxx számokat. Így ha valaki közvtleneül akar hívni de közömbös számára hogy mennyit fizet az hívjon közvetlenül, más meg hívjon helyi hívási díjért úgy, hogy előtte felhív egy helyi számot. Ha már a külön kijelölt helytől független szolgáltatási körzetben úttörők vagyunk az EU-ban de ha sajnos csak ennyire futotta, akkor a helyzethez képest a Neophone megoldása kiemelkedő, és jó lenne ha ez így is maradna. Szerintem nagy hülyeség lenne az Inviteltől ha megszüntetné a közvetett behívás lehetőségét és helyette egy átláthatatlan díjfizetésre kötelezné a hívókat.

Szia, szia, szia! ... ;)
Koszonom szepen a meleg szavid  :respect:
Egyet ertek veled, de felek attol, hogy ezeknek (telefonos rabloknak Mo-n) az a jo, ha az ugyfel tobbet fizet ... :down: Hisz a magyar felhasznalo ezek sz. leggazdagabb a vilagon  ;)  es ezert legdragabban fizet a telefonszolgaltatasokert. Ilyn ologikat folytatva azt kell mondani,hogy ameriakiak legszegenebbek a vilagban es ezert keveset fizetnek telefonert ...  ;)
Egyebknet a"neophonexes" megoldas nem egyedul allo a vilagban, pl. latinamerikai orszagogban kozos kozpontjuk van es minden orszagban helyi hivasi dijjal mukodnek, igy tudnak telefonalni egy masnak akar kulonbozo orszagokba helyi hivasi dijert.
Nem rosz lenne az egesz EU-ra + USA-ra megcsinalni hasonlot, sot talan az egesz vilagra? Es akor vege a tavhivasi tarifaknak orokre. Gondolom ez kesobb vagy hamarabb bekovetkozik!  :up:
:respect:

#1535 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 03:54

Akit esetleg erdekelne az hogy az EU kezdi haboru internettel: be kivanja szabalyozni mindent ... es meg azt mondanak, hogy USA-ban szigoritanak ...  ;)
Szoval itt megtalalhatok: http://news.bbc.co.u...ics/6056942.stm
De vigyazat !!! angolol van  ;)

#1536 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 19:03

Callback ...
Nem annyire olcso mint ingyen, de hasznos es nagyon kenyelmes utazasok eseten:
http://www.telcan.net/callback/
Pl. US, Hu, es mas csak 7 cent/min es nincs semmi mas koltseg  :up:  Jo, de lehetne ingyen is ha rajonnenk hogy lehet ezt megcsinalni ...  :confused:  Bar hallottam, hogy az egyik professorunknak lenne egy mukodo otelete erre is ... :smoker:

#1537 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 01:51

Uj Skypeszeruseg? De benne az ingyen telefonolas 42 orszagba:

http://www.raketu.co...ree-minutes.php

" ... Fee calling to 42 countries
To all Raketu users who register and prepay for RakOut service. Once you’ve joined our RakOut service, you will be able to call free to locations in 42 countries in the world.
RakOut service is not available on win 98.
Countries:
Argentina, Australia, Austria, Azores, Belgium, Brazil, Canada, Canary Islands, Chile, China, Czech Republic, Denmark, France, Germany, Gibraltar, Greece, Guam, Hong Kong, Hungary, Ireland, Israel, Italy, Korea South, Malaysia, Mexico, Netherlands, New Zealand, Norway, Panama, Peru, Poland, Portugal, Puerto Rico, Russia, Singapore, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, UK, USA, Venezuela, Virgin Islands-USA ..."

Megjegyzes: meg nem talaltam meg mennyit kell befizetni, hogy ez ingyen legyen valamit meddig lesz ingyen ... nem is nagyon kerestem (nem volt kedvem). Hatha nektek tobb szererencsetek lesz  ;)

Szerkesztes: Talan megis megtalaltam?
" ... try dialout for free (1 ora)
Try the Raketu RakOut (dialout) services for free!

That's right. Right now you can signup and enjoy RakOut
calling for free. Here are the 3 easy steps:

1. Download and Register for Raketu (if you haven't already done so)
2. Click here to login on our site and accept the terms of use for the RakOut service.
3. and you're all set to start making free calls to locations in over 40 countries for the next whole 1 hour after accepting the terms!

That's all you have to do.

And, if you want to continue to have access to calling to locations in over 40 countires for free, and to have access to our low rates for other calls, just sign up for the RakOut service and fund your account - with $10 or $25 to start. Then, you'll continue to have access to free calls to locations in over 40 countries. It's that easy!

Check out our low call rates here.

How to dial phone numbers:
Dial the numbers as if you are calling from US. For International numbers: dial 011+(country code)+(city code)+(phone number) example UK: 011 44 0205551111 For North American Number Format, simply enter the 10 digit number: (area code) (number). Example NYC 212 5551212.
... "

Ha igy van akor ez biztos jobb mint a Skype! Vajon mukodik e a dobozokon?
Alitolag compatibilis tobbi messengerekkel: http://www.raketu.co...me/communicate/
P2P protokol, de nem supernode mint Skype: http://www.raketu.co...-supernodes.php

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 10. 18. 02:13 -kor

#1538 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 03:38

Mar nem tudok szerkeszteni az elozot es itt jelzem, hogy a fonti compatibilis SIP-pal ami azt jelenti, hogy a dobozon is kell mukodnije: http://www.raketu.co...-compatible.php

#1539 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 05:20

... rs meg vmi Raketurol:

" ... Currently, you are not able to use a third party softphone or hardphone with Raketu's service. Raketu's rakOut service is based on the SIP protocol, and we will be looking at providing the ability to use third party soft/hard phone access in the future..."

#1540 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 08:15

csak ne cseh lenne a cég  :think:

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76