HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 06. 05:15

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 9:24

végülis megoldódott...
Auth Invite értéket no-ra állítottam.

:up:  :respect:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2282 Felhasználó inaktív   beratti01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 07. 18:05

Légyszi valaki segítsen, már kb 4 órája olvasom a fórumot de nem találtam a kérdésemre választ.
A justvoip-al ha ingyenes vezetékes számot hívok a hívott fél biztosan nem fizet a hívásért??Kreditet nem töltöttem fel.
Válazotokat köszönöm

#2283 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 20:47

Idézet: beratti01 - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 19:05

Légyszi valaki segítsen, már kb 4 órája olvasom a fórumot de nem találtam a kérdésemre választ.
A justvoip-al ha ingyenes vezetékes számot hívok a hívott fél biztosan nem fizet a hívásért??Kreditet nem töltöttem fel.
Válazotokat köszönöm

Természetesen a hívott nem fizet semmit.
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#2284 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 23:13

Az elmult par napban kiserleteztem SIP hivasokkal wirelessen keresztul.  Egy Acer PDA-val, amire sjphone-t tettem, es egy nokia N95-tel, a beepitett sip klienssel hivtam.

Az alapveto kulonbseg az volt, hogy az sjphone G711-et hasznal, az N95 pedig G729-et. Ezen felul a telefont eleve telefonalasra terveztek, tehat a mikrofonja es a hangszoroja normalis, viszonylag kevesse hallik at egyik a masikba.  Mig a PDA eseteben a mikrofon es a hangszoro inkabb "csak van" de nem az a fo funkciojuk.

A PDA-val ennek megfeleloen erthetetlen vacak volt a telefonalas minosege, mig a N95-tel jo volt.

Amde.

Miert venne egy ember N95-ot szazkilencven ezer penzert?  Nyilvan azert, hogy barmerre jar, es talal nyitott wireless halozatot (ilyet allandoan talalni) akkor ott esetleg telefonos dolgait el tudja intezni.  Csakhogy ez nem trivialis, hiaba nyitott a wireless es tudod hasznalni valaki halozatat, ha a megfelelo port forwardok nincsenek beallitva.  Ezek nelkul a beszelgetes egyiranyu lesz, vagy teged nem hallanak vagy te nem hallod a tulfelet.

A PDA erre kinalt nagyszeru megoldast: VPN-nel beleptem a voip halozatomba, ahol belul mar nincs nat, tehat nincs is problema.  Ez amugy megintcsak tovabb rontotta az amugy sem fenyes teljesitmenyt, hiszen a csomagoknak meg a VPN-t is meg kellett jarniuk.

Az N95-tel nem talaltam modot arra, hogy ipsec vagy pptp VPN-t tudjak felepiteni, mert az meg telefonalasra valo, nem vpn-re.  Talaltam ugyan forumokat, ahogy leirjak, hogy mifele trukkokkel kell egy cisco ASA-hoz becsatlakozni egy n95-tel, de hogy ugymondjam nem trivialis, megkevesbe hivatalos megoldas.

Tehat osszessegeben arra jutottam, hogy ezen a modon a PDA-t kar eroltetni, az N95 pedig nem eri meg az arat, mert pont arra nem tudnam hasznalni ami jo lenne benne.

szerkesztes:

hibasan irtam: az n95 nem g729-cet hasznalt, hanem g711-et.  Megzavarta tuloldal (spa3k) statusz oldala, valojaban azspa hasznalt g729-cet a kozpontig, ahol a pbx transzkodolt g711-re, es ugy ment tovabb a nokiaig.  data sheetet egyelore nem talaltam, de keresek, mert a helyzet annyira nem egyertelmu.

Szerkesztette: adam.k 2007. 11. 09. 23:36 -kor

#2285 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 23:17

Ja, es kihagytam a lenyeget.  Elvileg az N95 tud videotelefonalni.  Elvileg a PBX-em fel van keszitve erre. De nincs kit hivjak. Van esetleg valaki n95-tel akit fel tudnek hivi sip-pel, videoval?

#2286 Felhasználó inaktív   PBAPBA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 21:03

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 23:13

Az elmult par napban kiserleteztem SIP hivasokkal wirelessen keresztul.  Egy Acer PDA-val, amire sjphone-t tettem, es egy nokia N95-tel, a beepitett sip klienssel hivtam.

Az alapveto kulonbseg az volt, hogy az sjphone G711-et hasznal, az N95 pedig G729-et. Ezen felul a telefont eleve telefonalasra terveztek, tehat a mikrofonja es a hangszoroja normalis, viszonylag kevesse hallik at egyik a masikba.  Mig a PDA eseteben a mikrofon es a hangszoro inkabb "csak van" de nem az a fo funkciojuk.

A PDA-val ennek megfeleloen erthetetlen vacak volt a telefonalas minosege, mig a N95-tel jo volt.

Amde.

Miert venne egy ember N95-ot szazkilencven ezer penzert?  Nyilvan azert, hogy barmerre jar, es talal nyitott wireless halozatot (ilyet allandoan talalni) akkor ott esetleg telefonos dolgait el tudja intezni.  Csakhogy ez nem trivialis, hiaba nyitott a wireless es tudod hasznalni valaki halozatat, ha a megfelelo port forwardok nincsenek beallitva.  Ezek nelkul a beszelgetes egyiranyu lesz, vagy teged nem hallanak vagy te nem hallod a tulfelet.

A PDA erre kinalt nagyszeru megoldast: VPN-nel beleptem a voip halozatomba, ahol belul mar nincs nat, tehat nincs is problema.  Ez amugy megintcsak tovabb rontotta az amugy sem fenyes teljesitmenyt, hiszen a csomagoknak meg a VPN-t is meg kellett jarniuk.

Az N95-tel nem talaltam modot arra, hogy ipsec vagy pptp VPN-t tudjak felepiteni, mert az meg telefonalasra valo, nem vpn-re.  Talaltam ugyan forumokat, ahogy leirjak, hogy mifele trukkokkel kell egy cisco ASA-hoz becsatlakozni egy n95-tel, de hogy ugymondjam nem trivialis, megkevesbe hivatalos megoldas.

Tehat osszessegeben arra jutottam, hogy ezen a modon a PDA-t kar eroltetni, az N95 pedig nem eri meg az arat, mert pont arra nem tudnam hasznalni ami jo lenne benne.

szerkesztes:

hibasan irtam: az n95 nem g729-cet hasznalt, hanem g711-et.  Megzavarta tuloldal (spa3k) statusz oldala, valojaban azspa hasznalt g729-cet a kozpontig, ahol a pbx transzkodolt g711-re, es ugy ment tovabb a nokiaig.  data sheetet egyelore nem talaltam, de keresek, mert a helyzet annyira nem egyertelmu.

Hát nem tudom, én iszonyat sokat telefonáltam a PDA-mon hónapokon keresztül, külhonban WLAN hálókon keresztül. Meglepően jól működött a dolog, az emberek nagy része soha nem jött volna rá, hogy nem normál telóról hívom. Én egy Mio558-as használtam. Igaz, fülessel, az tényleg kell a normális telefonáláshoz. NAT-olással, portokkal nekem nem volt gondom, pedig nem egy hálózaton nyomtam. Egyetlen egyre emlékszem talán, Hollandiában egy Burger King-ben nem hallottak a túloldalon. De ennyi volt a rossz tapasztalat összesen. Nem rossz alternatíva ez, ha van az embernek PDA-ja és fülese, főképp külföldön javasolt :-)

#2287 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 11:13

a pickup group megoldasa sipura 3000 alatt: a dial plan-be tenni kell egy ilyet:

<999:*8>xx.

a 999 termeszetesen barmi lehet.  az spa ugyanis elkapja a csillaggal kezdodo hivasokat, mert ezek a sajat feature-jeit tudjak allitani (hivastovabbitas, DND, stb).

#2288 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 23. 11:53

https://www.hwsw.hu/hirek/34736/VoIP_intern...berbunozes.html

#2289 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 07:41

Ez talán már volt, most megint ránéztem és nem is olyan "rossz"! Gyakorlatilag lemásolták Betamax-ékat.

http://www.raketu.com/en/new-rates.php

90 napig van 1200 perc / hónap az ingyenes országokba - 9.95USD-ért

Egy nagy hiánya van - számomra - NEM tud SIP-es hardvert...?-(

#2290 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 21:05

Idézet: PBAPBA - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 21:03

Hát nem tudom, én iszonyat sokat telefonáltam a PDA-mon hónapokon keresztül, külhonban WLAN hálókon keresztül. Meglepően jól működött a dolog, az emberek nagy része soha nem jött volna rá, hogy nem normál telóról hívom. Én egy Mio558-as használtam. Igaz, fülessel, az tényleg kell a normális telefonáláshoz. NAT-olással, portokkal nekem nem volt gondom, pedig nem egy hálózaton nyomtam. Egyetlen egyre emlékszem talán, Hollandiában egy Burger King-ben nem hallottak a túloldalon. De ennyi volt a rossz tapasztalat összesen. Nem rossz alternatíva ez, ha van az embernek PDA-ja és fülese, főképp külföldön javasolt :-)

Én kb. másfél éve használom a wifi alapú voip-t. Eleinte csak PDA-n, de már több, mint fél éve külön wifi-s IP telóval. Mivel többnyire mindíg ugyan azokat az utakat járom (bevásárlás, munkahelyre menet, jövet... stb.) már tudom, hogy hol vannak AP-k. Gyakrabban használom az IP-s telót (UTStarcom F1000), mint a mobilt. A mobilon inkább csak elérhető vagyok, mert az állandó elérhetőség a wifi-s IP telón nem megoldható.

Sajna az F1000-es csak a b-s szabványt tudja, a g-st nem, de nem zavaró.

Volt nemrég egy érdekes szitu is. Néhány napot a Mátrában töltöttem egy hotelben, ahol volt egy free AP. A mobilhálózat elég gyenge volt, szakadozott, gyakran még a hívás sem jött létre. Így kénytelen voltam a wifi-t használni, azzal nem volt gond.  :)

Külföldön is jó tapasztalataim voltam, bár a horvátoknál sajna elég kevés az AP, de azért lehet találni, s így egy valag pénzt meg lehet spórolni.

Összehasonlítottam a jó öreg F1000-est egy Nokia E65-tel. Az E65 előnye, hogy tudja a g-t is, de ha gyenge a jel, akkor már gondok vannak vele, míg az F1000-essel akkor is majdnem akadásmentesen tudtam telefonálni, amikor az E65 az AP-t sem érzékelte.

#2291 Felhasználó inaktív   Geriguru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 12:55

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 21:05

Én kb. másfél éve használom a wifi alapú voip-t. Eleinte csak PDA-n

Szia!

Meg tudnád írni, milyen progit használtál PDA-n, melyik vált be a legjobban?
X-lite-t, SJphone-t, Fring-et probalgattam eddig, több-kevesebb sikerrel. SJphone tűnt eddig a legjobbnak, de sajnos könnyen fagy nálam... X-lite-nál nem tudom előcsalogatni a beállítási ablakot.

Köszi a válaszodat előre is!
Kellemes Karácsonyt mindenkinek!

Üdv: Geriguru

#2292 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 21:20

Idézet: Geriguru - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 12:55

Meg tudnád írni, milyen progit használtál PDA-n, melyik vált be a legjobban?
X-lite-t, SJphone-t, Fring-et probalgattam eddig, több-kevesebb sikerrel.

Kezdetben a Skype-ot használtam, amíg nem volt accountom sip szolgáltatóhoz. Később az SJphone-t. Néha tényleg fagyott, de úgy, hogy a hangkapcsolat szerencsére nem szakadt meg. Mást nem próbáltam.

Az SJphone-val az volt a gondom, hogy háromféle PDA-val is próbáltam, de minden esetben kicsit néha szaggatott a hang. Az IP telónál nincs ilyen gond.

#2293 Felhasználó inaktív   Kortve1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 17:11

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni egy Linksys SPA3102 konfigurálásában.
A szerkezet tökéletesen működik, de annyi finomhangolás van és annyira nincs hozzá magyar dokumentáció, hogy elakadtam. A SIP és a PSTN hívások működnek.

Elsősorban nem működik a PSTN vonal hívószámkijelzése. A Regional fül alatt levő mind a hat sabványt kipróbáltam, majd a bell és a v.23-at is egyenként állítgattam. Természetesen a CID engedélyezve van mindkét vonalon. Néha azt írja ki, hogy privát szám, néha pedig üres marad a telefon képernyője. A PSTN vonal amúgy egy Tkábeles kábeltelefon.

A többi problémám:
Vonali paraméterek - érdemes állítgatni? Egyáltalán mit kell állítani?

A telefon még akkor is csörög, mikor már 2 másodperce letettem a mobilt, amiről hívom és késleltetve szólal meg. Ez paraméterezhető?

Mi a magyar szabványa a Ring patternnek? Ezt is állítgattam, de a szabvány csörgést meg sem közelítettem.

Mi a szabványa Linksys nyelven smile2.gif a foglalt jelzésnek? Ez azért lenne fontos, hogy megszakítsa a hívást, ha a hívott fél leteszi a kagylót.

Illetve minden egyéb érdekel, ami a Linksys termékeket "magyarosítja" (nem a nyelvre gondolok smile2.gif ).

Köszönöm szépen előre is a válaszotokat!

Péter
(Elnézést attól, aki másodszorra olvassa ezt a hozzászólást, egy másik fórumba is betettem, de ide sokkal jobban illik)

#2294 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 18:12

udv.

1) CLID

". Természetesen a CID engedélyezve van mindkét vonalon."  gondolom az SPA ket vonalara gondolsz.  de a szolgaltatotol meg kell kapjad ezt az informaciot, ahhoz, hogy ki tudd jelezni.  Az irasodbol nem egyertelmu, hogy a szolgaltatodnal letezik ez a szolgaltatas es be van kapcsolva szamodra.

2) Vonali paraméterek

nem egyertelmu, hogy mit nevezel vonali parametereknek.  Egy tonna van amire gondolhatsz.

3) ring pattern

nalam default-on maradt.

4) foglalt jelzes.

eppen ebbe a forumba irtam bele par hete.

#2295 Felhasználó inaktív   Kortve1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 18:31

Köszönöm a válaszod!

1
A szolgáltatónál engedélyezve van, az SPA3102 előtt tökéletesen működött. Ez a probléma fennáll és elég fontos lenne a megoldása.
Nálad a regional settingsben milyen CID paraméterek vannak?
És a PSTN-LINE1 vonalon a CID szolgáltatásoknák, van ahol 'no' van? Én mindent engedélyeztem, ezért sem értem, h mi a gáz.

2
Nekem sem egyértelmű, ezért is kérdeztem, hogy miket és hogyan kell megváltoztatni az itthoni használathoz

3
Rendben, igazából nem olyan lényeges.

4
Ezt köszönöm, megnézem. A Busy tone mezőbe kell ezt írni a Regional fül alá?

Firmware amúgy a legfrissebb, áttúrtam a netet és azt írták, hogy ez megoldja a CID gondot, de sajnos nem...

#2296 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 14:12

Idézet: Kortve1 - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 17:11

Elsősorban nem működik a PSTN vonal hívószámkijelzése.
A PSTN vonal amúgy egy Tkábeles kábeltelefon.

Szia!
Nálam is Tkabel a "PSTN" vonal, egy spa3000-el használom. Egy éve sokat próbálgattam, és arra kellet rájönnöm, hogy a kapott kábelmodem és az ATA a hívószámkijelzéssel nem működik együtt. Persze a T-kábel is állítgat mindenfélét, mert van, hogy átjön a hívószám a körzeten belül csak a 6 karakteres szám, vagy máskor meg a teljes 06xxxxxxxx formátum, úgy, hogy közben az ATA-n nem állítok semmit sem. Ha felhívom a T-kábel üfsz-ot, semmi érdemleges válasz az okra.

Egyébként meg minden fórumtársnak BUÉK!  :birthday2:

#2297 Felhasználó inaktív   Blackfire. 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 02. 16:53

Megafone-t használok, és az a gondom, hogy ha felhívok valakit, akkor az nem hallja a hangomat, míg én hallom őt rendesen. Ha engem hívnak a voip számomon, semmi gond nincs.
Egy D-Link DVG-1402S VoIP routert használok hagyományos telefonnal.
A beállításokkal lehet a probléma? Sajnos egy kukkot nem értek belőlük, tud valaki segíteni, mi lehet a hiba?

#2298 Felhasználó inaktív   Kortve1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 17:06

Idézet: smelo - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 14:12

Szia!
Nálam is Tkabel a "PSTN" vonal, egy spa3000-el használom. Egy éve sokat próbálgattam, és arra kellet rájönnöm, hogy a kapott kábelmodem és az ATA a hívószámkijelzéssel nem működik együtt. Persze a T-kábel is állítgat mindenfélét, mert van, hogy átjön a hívószám a körzeten belül csak a 6 karakteres szám, vagy máskor meg a teljes 06xxxxxxxx formátum, úgy, hogy közben az ATA-n nem állítok semmit sem. Ha felhívom a T-kábel üfsz-ot, semmi érdemleges válasz az okra.

Egyébként meg minden fórumtársnak BUÉK!  :birthday2:

Szia!

De ezek szerint nálad valamilyen szinten mégis működik, nemde? (változik a küldés, úgy, hogy az ATA-n nem állítassz semmit).
Az advanced settings - reginal fülnél milyen CID beállításokat használsz?

Köszi

#2299 Felhasználó inaktív   Blackfire. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 17:13

Ezek vannak a VoIP menüben :
Sip Server: sip.megafone.hu:5060

Outbound Proxy State : disabled
Mondjuk azt írják, hogy ajánlott proxy-t beállítani. Itt adjam meg a netszolgáltatóm proxy-ját?

Van valaki, akinek lenne kedve pár szóban elmondani, a sok beállítási lehetőség közül mi mire való? Persze amit ne piszkáljak vagy lényegtelen, azt nem kell.

Service Domain : (nincs megadva)
Caller ID Delivery Yes
Timer T2 4sec

Initial Unregister Enabled
Register Expiration 3600 sec
Session Expires 1800 sec

Provisioning Function disabled

STUN server stunx.megafone.hu:3478
STUN ReqInterval 60
STUN NAT Type Open Internet

DTMF Method RFC2833
Payload Type 97