HWSW Informatikai Kerekasztal: Medieval 2: Total War - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Medieval 2: Total War A folytatás.

#61 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 08. 09:16

Idézet: Atti - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 17:47

CDG - 11990  Én csak a demó kipróbálása után venném meg... (az miért lehet, hogy a hivatalos oldalon több mint 600 mega a demo, máshol meg 480?  :confused:  )

Hopp, lesz ez még óccsóbb is, megvárom. Azért 12K-t nem adok egy gameért...

#62 Felhasználó inaktív   Kame 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 10:58

Nagyon jól sikerült ez a játék. Régen kötőt így le egy game.
Van egy olyan érzésem, hogy-e miatt, fel fog borulni a családi béke. :)
Abit IP35 alaplap, Intel Core 2 Quad Q8200, 6 GB memória, Sapphire 4890 OC, Sapphire FirePSU 625W , Antec Plusview 1000AMG ház

CSAK EGY KATTINTÁST KÉREK A TÁMOGATÁSODÉRT

#63 Felhasználó inaktív   dekanov 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 10:46

Üdv!
Elég sokat tapasztaltam, hogy seregem egy része, vagy az egész egyszerűen fellázad ( pfff... felháborító), ezt melyik ellenséges egység tudja előidézni?
Esetleg én tudok ilyen egységet bérelni? Inglissel vagyok és a fél júrópe már nekem hódol... :evil2:
Kép

#64 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 10:52

MÁs népek diplomatái, illetve érdemes megnézni, hogy milyen vallású területen fordul elő, mert ha nem ugyanolyan, mint a te vallásod akkor érdemes egy papot tenni a seregbe. A sereg parancsnokának az értékei is lehet olyan gyengék, hogy nem tud uralkodni rendesen a serege felett. A diplomata a legvalószínűbb egy orvgyilkossal kell kezelni az ilyen elemeket. ;)

Tudsz zsoldosokat bérelni, de nagyon drágák, szerintem nem éri meg, bár ha nincs más akkor...

#65 Felhasználó inaktív   dekanov 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 11:02

Látom gép előtt vagy Warton-koma...
Tehát én is tudnék lázítani saját diplomatámmal?
Szal hasznos tud lenni a pap is, erre még nem gondoltam... :think:  :Đ
Kép

#66 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 12:49

Perszehogy, csak az sokba kerül. Odamész a sereghez és Bribe-olod és még át is állhatnak, de fel is oszlathatod őket. Kisebb seregeket olyan 4000 florinért már fel lehet oszlatni, nagyobb seregeket már nehezebben.

Lázadásokhoz vezethet még az, ha a pápa kiátkoz, ha féleurópa a tiéd akkor már velszeg ez megtörtént. :D

#67 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 12:58

Idézet: Warton - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 10:52

...

Tudsz zsoldosokat bérelni, de nagyon drágák, szerintem nem éri meg, bár ha nincs más akkor...

Engem már húztak ki párszor a szarból a zsoldosok. :)

#68 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 13:39

Nyílván, de nem jó, ha a sereg zsoldosokra épül.

#69 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 14:10

Idézet: Warton - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 13:39

Nyílván, de nem jó, ha a sereg zsoldosokra épül.

Nyilván.

#70 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 01:40

Az a baj ezzel a játékkal, hogy a végére nagyon elszalad a lovacska. A vége felé már mindenki engem támad. :( De tényleg, most a magyarokkal kezdtem egyet megint, valahol 1400 körül járhatok és Szicília, Milánó, Dánia, Bizánc, Németek, oroszok stb.stb.stb. mindenki támad, függetlenül attól, hogy előtte Amiable volt a kapcsolatunk és szövetségesek voltunk. :(

Meg aztán nem is tudok szövetséget kötni. :eek: Diplomatával rámegyek az abszolút semleges Pápára és nem kínálja fel az Alliance opciót, ezt nem tudja valaki, hogy miért lehet?

Egyébként üdítő volt látni, hogy az AI végre domborított valamit a tudásából. Ugye van a két város: Velence és Bologna. Milánó ezek közül leginkább Velencét szeretné és folyamatosan betámadja egy k. nagy sereggel, viszont a Bolognai helyőrséggel hátba tudom támadni és hihetetlen mértékű veszteségeket tud elszenvedni ilyenkor. De épp az előbb szövetséget kötött Szíciliával és míg Milánó Velencét ostromolta, Szicília betámadta Bolognát, persze mindkét várost elvesztettem, úgyhogy tölthetem vissza a mentést. :reklamacio:

#71 Felhasználó inaktív   dekanov 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 10:08

Hát nem tudom... nemrég fejeztem be az angolokkal, de igazából nem volt ellenfelem csak a végén (mondjuk könnyű fokozaton játszottam, meg a csata is könnyűre volt állítva) azok a timuridok okoztak gondot; vagy 9 fullos sereggel jöttek rá jeruzsálemre, ebből 4et kinyírtam; nem adtam olcsóé'. De vissza fogják kapni, stratégia a következő: konstantinápolyig enyém egész jurópe, kivéve Budapest meg Bukarest ( szándékosan meghagytam a magyaroknak - hazafi vagyok :cool: ); onnan viszont a mongolok uralkodnak egészen jeruzsálemig... tehát a mongol timurid seregek egymást fogják püfölni, én meg nevető harmadikként bevonulok három óriássereggel. Zseniális... :Đ
Kép

#72 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 18:25

Akkor lehet, hogy az Angolokat nem nagyon szeretik megtámadni...mert én is velük nyomom, de csak Velence, Milan és a Németek voltak olyan bátrak, hogy megtámadjanak. Persze az első vereségük után sietve jöttek a diplomatáik békéért könyörögni... :)

Warton: A Pápai állammal nem lehet szövetségre lépni, mert elvileg független államként a kereszténység igazságosztójaként szerepel a történelemben...ezért nem kínálja fel a lehetőséget sem.

Egyébként szerintem meg nagyon is következetes a diplomácia AI...nekem legalább is eddig még mindig bejött, hogyha sikerült megnyernem egy államot szövetségesemnek akkor az Ő szövetségeseit is könnyen rá lehet bírni a szövetkezésre, és ha már benne vagy egy ilyen jó kis csapatban akkor viszonylag biztonságban vagy--> nem nagyon lesz olyan aki veszi a bátorságot, hogy újjat húzzon egyszerre több állammal...vagy esetleg kockáztassa, hogy kizárják belőle...viszont aki magára marad, azt tuti, hogy kicsinálják! Pl. így járt nálam Milan, Dánia és most Lengyelországnak áll ki nagyon a lóláb... :D

#73 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 19:27

Idézet: Bibu - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 18:25

Warton: A Pápai állammal nem lehet szövetségre lépni, mert elvileg független államként a kereszténység igazságosztójaként szerepel a történelemben...ezért nem kínálja fel a lehetőséget sem.

Ez biztosan nem így van, hiszen már volt szövetségesem vele, csak zokon vette, hogy az ővele szövetséges lengyeleket megfingattam 4 városban. :)

Mediumon játszom, azt tapasztalom, hogy a szövetségesekből rendre esküdt ellenségek válnak. Még akkor is, ha az assassinnal nem az Ő ügynökeiken gyakorlom, illetve a dipplomatával nem az ő egységüket brájbolom. :D

Volt egy olyan szövetség, hogy Dánia, Oroszok és a németek Dánia vazalusa volt, ezeknek voltam én a szövetségese. Ellenségünk volt Lengyelország. Dánok megkértek, hogy segítsek a lengyelek ellen. Elfoglaltam Thornt. Eztán az oroszok is megkértek, hogy támadjam be a polákokat. Ezt is megtettem és Vilniust és ami délre van tőle, el is foglaltam. Erre következő körben már blokád alá vették Thorhoz tartozó kikötőt a ruszkik. Nem tudom miért, talán túl expanzív voltam? :think: Ráadásul nem is küldtem papokat meg egy szem ügynököt sem Oroszországba. Most meg Iasit (ősi magyar föld :Đ ) támadta be egy szedett vedett társasággal, amit szétkergettem. Mindezek után, ~10 kört követően Dánia is egy elég tápos sereggel betámadta Thront. Az a rossz, hogy folyamatosan csúszok ki minden szövetségből és a végére magamra maradok, pedig nem érzem magam olyan erősnek, hogy egyszerre Milánó, Szicília, Dánia Oroszország, Németo. ellen harcoljak. Ráadásul mivel pénzre van szükségem a háborúkhoz magamra haragítom Bizáncot is, mert nagyon gyengén van védve Thesszaloniki és Rhodosz, ilyen potya dolgokat nem lehet kihagyni. A spanyolok és angolok pedig be-betagozódtak az egyik szövetségi rendszerbe, így ott sem tudok sok mindent kezdeni. Egyetlen szövetségesem Franciaországot pedig megsemmisítették az angolok. :omg:
Lehet az a baj, hogy nincs meg a status quo. Elveszett, Velence és Lengyelo. kiesésével. :idea:

#74 Felhasználó inaktív   Kame 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 20:06

Szintén igy jártam.
Már a Spanyolok, Bizánciak az Oroszok a Pápai állam a Mongolok és a Lázadók nehezitik az életem. Ja és betörtek a Timurids féle csapatok is akik elég erősnek tünnek.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Tison 2006. 12. 15. 20:15 -kor

Abit IP35 alaplap, Intel Core 2 Quad Q8200, 6 GB memória, Sapphire 4890 OC, Sapphire FirePSU 625W , Antec Plusview 1000AMG ház

CSAK EGY KATTINTÁST KÉREK A TÁMOGATÁSODÉRT

#75 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 20:50

Idézet: Warton - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 20:27

Ez biztosan nem így van, hiszen már volt szövetségesem vele, csak zokon vette, hogy az ővele szövetséges lengyeleket megfingattam 4 városban. :)

Ehemm...hát nekem még egyszer sem kínálta fel, pedig perfekt a kapcsolatom a pápával...ráadásul azért is gondoltam, mert az eddig játék során(110 körüli kör) még egyik nemzettel sem lépett szövetségre...na mindegy engem annyira nem izgat a két kis poros városa... :D

Idézet

Volt egy olyan szövetség, hogy Dánia, Oroszok és a németek Dánia vazalusa volt, ezeknek voltam én a szövetségese. Ellenségünk volt Lengyelország. Dánok megkértek, hogy segítsek a lengyelek ellen. Elfoglaltam Thornt. Eztán az oroszok is megkértek, hogy támadjam be a polákokat. Ezt is megtettem és Vilniust és ami délre van tőle, el is foglaltam. Erre következő körben már blokád alá vették Thorhoz tartozó kikötőt a ruszkik. Nem tudom miért, talán túl expanzív voltam?  Ráadásul nem is küldtem papokat meg egy szem ügynököt sem Oroszországba. Most meg Iasit (ősi magyar föld  ) támadta be egy szedett vedett társasággal, amit szétkergettem. Mindezek után, ~10 kört követően Dánia is egy elég tápos sereggel betámadta Thront. Az a rossz, hogy folyamatosan csúszok ki minden szövetségből és a végére magamra maradok, pedig nem érzem magam olyan erősnek, hogy egyszerre Milánó, Szicília, Dánia Oroszország, Németo. ellen harcoljak. Ráadásul mivel pénzre van szükségem a háborúkhoz magamra haragítom Bizáncot is, mert nagyon gyengén van védve Thesszaloniki és Rhodosz, ilyen potya dolgokat nem lehet kihagyni. A spanyolok és angolok pedig be-betagozódtak az egyik szövetségi rendszerbe, így ott sem tudok sok mindent kezdeni. Egyetlen szövetségesem Franciaországot pedig megsemmisítették az angolok.

Én is médiumon nyomom, de nekem még nem történtek ilyen dologok...pl. sose kért fel egyik szövetségesem se, hogy támadjak meg valakit...vagy segítsek valaki ellen...érdekes :think:  :confused:
Viszont a keresztes hadjáratokat érdemes eröltetni, mivel rengeteg tápos egységet lehet besorozni a keresztes hadba, fillérekért...a hadjárat végeztével pedig mindegyik egység aki benne volt a keresztes hadban kap egy XP bonuszt + némi zseton is üti a markunkat. Ráadásul ha mi foglaljuk el a szent földet, hadvezérünk igen tápos lesz, a Templar Knight-okról már nem is beszélve akik utánna jelennek meg a kastélyainkban. Egyébként is minél több szentföldet birtokolunk annál jobb morál lesz mindenhol a birodalmunkban és jól meg lehet sarcolni a népet mert nem lázadoznak... :Đ

#76 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 21:02

Idézet: Tison - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 21:06

Szintén igy jártam.
Már a Spanyolok, Bizánciak az Oroszok a Pápai állam a Mongolok és a Lázadók nehezitik az életem. Ja és betörtek a Timurids féle csapatok is akik elég erősnek tünnek.

Ezek a Timurids csapatok nálam még nem jelentek meg, de a Mongolok csúnyán kivéreztek Antioch-nál. Miután bevettem egy keresztes hadjárat során két fullos sereggel, rögtön nekem estek. 5 tíz csillagos vezére esett el a harcok során+1-et legyilkoltam egy asszaszinnal. Közben megjött az erősítés a hajón Marseilles-ből és már nem volt esélye...
Miután bevettem Jeruzsálemet is, földönfutóvá váltak...visszaküldtem oda őket ahonnan jöttek! :D  :evil2:

#77 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 21:30

Keresztes hadjáratban nem szoktam részt venni, illetve ha részt is veszek akkor is inkább a saját nem katolikus ellenségeim ellen vezetem az én magán hadjáratomat. :idea: :D

#78 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 22:47

Idézet: Warton - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 22:30

Keresztes hadjáratban nem szoktam részt venni, illetve ha részt is veszek akkor is inkább a saját nem katolikus ellenségeim ellen vezetem az én magán hadjáratomat. :idea: :D

Pedig sokkal megtérülőbb egy keresztes hadjáratban indulni a nem keresztények ellen. Ráadásul ha még sikerrel is jársz a Pápánál Te leszel a favorit és akkor biztos, hogy a keresztény ellenségeid diplomatái sorra fognak jobbnál jobb békekötési ajánlatokkal bombázni... ;) vagy legalább is kétszer meggondolják, hogy megéri-e nekik megkockáztatni, hogy esetlegesen kiátkozza őket a díszes egyház... :D
Ja és a célterületen végzett keresztény nevelés közben a mezei papjaink hihetetlen gyorsan Cardinálisokká serdülnek, aminek az előnyeit szerintem nem kell ecsetelnem... :)

#79 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 01:45

A térítést azt tudtam, ezért is szokott sok spanyol kardinális lenni, mert a gép beküldi mór területre őket aztán jóhogy kinevezik őket.
Őszentsége amúgy elég érdekes szövetségeket szokott kötni:
Kép

Lám-lám az ortodox ruszkik nem büdösek neki, a magyarok annál inkább, hmmm, azt hiszem Milánóról Rómára fogom a tekintetemet vetni. :mad2:  Érdekes, hogy ott harcolok Szicíliával, meg Milánóval, akiket  kiátkozott, Szicília még Rómát is bevette, velem nem köt szövetséget, hogy "megvédhessem", inkább köt a világ másik végén lévő ruszkikkal, meg lengyelekkel. :omg:

Ez mondjuk egy korábbi kép, mert azóta elfoglaltam a Balkán északi részét és valamelyik német államot.

Szerintem azért nem akarnak velem szövetséget kötni, mert nagyon be vannak fosva. :Đ

Szerkesztette: Warton 2006. 12. 16. 01:47 -kor

#80 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 17. 23:40

Szép csendben megjelent az 1.1 verzió számú pöcs a játékhoz.

A készítők által kiadott hivatalos 1.1 Patch

Többek között javitja:
- A legtöbb Multiplayer bug javítva
- Javított MI (= mesterséges intelligencia): A lovasság nem rohamoz szemből a lándzsás osztagoknak, hanem megkerüli és oldalba- ill. hátbakapja őket.
- Javítva a lovasság passzivitása – Mikor a gép egy játékos által irányított várost ostromolt gyalogsággal és lovassággal, ha a gyalogsága futásnak eredt, vagy elpusztult, a játékos pedig továbbra is birtokolta a főteret, akkor a gép lovassága nem támadt és nem is menekült el.
- Javítva a passzív ostrom bug.
- Javítva az ostrom MI, most már a települések hátát is megtámadja a gép.
- Sokkal agresszívabb a gép.
- A lovasroham sokkal erőteljesebb és nagysgárendekkel nagyob pusztítást visz vébe.
- Javított Török MI hibák
- A morál jelentősége csökkent, ezáltal nem olyan könnyű megfutamítani az ellent.
- Csökkent az inkvizítorok hatásossága.

Valamint tartalmazza az ún. ModTool Upacker-t, amivel elhetőség nyílik a játék .pak fájlainak kibonátásra
A teljes lista a telepítés után a read me-ben megtalálható.

Forrás

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.