HWSW Informatikai Kerekasztal: Munkavállalás külföldön - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Munkavállalás külföldön mikor, mire, merre ... Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 15. 18:22

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 14:36

Hogy miert lett elegem az oroszokbol?...

Pontatlanul fogalmaztam, elnézést.
A topic valóban külföldi munkavállalásról szól, vagyis alkalmazásban elhelyezkedni valahol. Én már igen sok éve vállalkozás(ok)ból élek, számomra a dolgozni valakinek kifejezés vállalkozási szerződést jelent, nem munkaszerződést. Orosz cég alkalmazásába én sem mennék el. De vannak orosz és más utódállambeli megrendelőink akik nagyságrenddel korrektebbek mint a magyar átlag. Persze lehet hogy csak szerencsénk volt idáig és épp a jókat fogtuk ki.
Sok külföldinek dolgoztunk már, idáig az olasz a legalja a csapatnak. Ennyi, ez a tapasztalatom. Pedig régebben sokat jártam náluk turistaként és akkor tetszett az ország, a sok műemlék meg a napsütés  :D  Akkor még szimpatikusak voltak, talán ezért is mentem bele néhány dologba amit ma már széles ívben kerülnék.

Megj.: Amit a munkahelyi napi rutinról írsz az szerintem belefér az átlagba.

#22 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 18:24

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:05

Sok ismerősöm van Angliában:
-Nehéz munkát találni, mert a legtöbb helyen kérnek referenciákat meg számlamultat. Számlát meg nem nyithatsz valamiért (talán állampolgárság miatt), szóval egy ördögi körbe kerülsz.
A bébicsőszködéshez meg nem kell odáig menni.

Ez így nem igaz. Tucatnyi bank van. (Aminek a neve legjobban tetszik: Habib Bank Zürich. Igen a Habib család régi rétoromán familia :D ). Mindegyik más feltételekkel. Az én ismerősem közül legtöbben a Barclays Bank ügyfelei. De még városrészenként is eltérőek a feltételek. (Tehát ugyanaz a cég  balhami fiókja támaszthat szigorúbb feltételeket, mint pl. Tootingban. Vagy fordítva.) Valószínűleg sok múlik az ügyintéző egyéni szimátiáján. Ha megnézed a bank honlapját, akkor még itthonról is lehet kérdéseket feltenni e-mailban.

A lényeg a lényeg: Útlevél+a nevedre íratott közüzemi számla kell az albérletedből. Nem árt még egy munkaszerződés sem. Minnél több papírod van, annál megbízhatóbb ügyfélnek tünsz. ;)
Másrészt, ha nincs még számlád adnak csekket, amit rengeteg helyen be tudsz váltani a Western Uniontól kezdve az ezzel is foglakozó indiai vegyesboltokig. Viszont a csekket ne tartogasd sokáig, mert minnél régebbi a csekk, annál több az illeték és az átfutási idő. Én is elbalfékeskedtem egy 207 fontos csekket. Két hónappal később váltottam be. Valami 21 fontot fizettem érte + C tipusú nemzetbiztonsági átvilágítás  :D .  Felhívták a munkahelyem valóban ott dolgozom-e, minden létező iratomat elkérték és lefénymásolták, lefényképeztek webkamerával....

Munkát valóban nem olyan könnyű találni, hogy kimegyek és már másnap 10 fontos órabérben dolgozok. Ezért is írtam, hogy nézz körül ismerősök után, hogy legyen aki segít megindulni. Meg legyen 600-700 fontnyi  spórolt pénzed, mert előfordulhat, hogy 3-4 hétig csak munkát keresel.
De nem lehetetlen munkát talál. A Sohoban rengeteg éterem, bár van. Nem nehéz bejutni mosogatónak. Nyilván nem ez álmaink melója, de egy darabig megteszi. A jó ügynökségek is sokat segítenek.

Ha kevés a nyelvtudásod, akkor a bébicsőszködés a járható út. A családok általában tudják, hogy aki bébicsőszködni megy, annak nem olyan jó az angolja. Persze ilyenkor a órabér is kevesebb.  Bézik-bézik inglis elég  :Đ . Pl. ki tudd hívnia az orvost, ha a gyereknek valami baja van ill. a szülőt, hogy a kis James, már megint fejjel előre jött le a lépcsőn. Első lépésben ált. a családnál lakik az ember és a 3-4 fontos órabérét kézbe fizetik ki. Így a lakásra sincs gond. Ügynökségek vannak itthon is, de a net helyett, inkább az ismerősök körében kérdezősködj, hogy Ők hogy mentek ki. 
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#23 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 18:25

Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 16:54

Mégis jobban állnak mint mi.

Úgymint? Mikor voltál ott utoljára?

#24 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 18:56

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 15:25

no igen, ezt nehez megmagyarazni egy olyan allamban, ahol meg mindig 90% korul lehet a fekete gazdasag.

Asszem ebbe kár belemenni. Én pl ismerek egy országot ahol az egyik legnagyobb adócsalóból csináltak apeh-elnököt  :D

#25 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 20:19

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 19:47

Dióhéjban ennyi.

Köszönöm, ezt nagyon érdemes volt elolvasni...  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#26 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 18:07

És ha az ember nem ilyen módon szeretne kijutni? Tehát nem a pénz az elsődleges szempont, hanem a nyelv elsajátítása, és az élmények megélése? Vagyis alapítványokon át, esetleg nonprofit szervezetek (akár vallási szervezetek) által...?

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#27 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 19:11

És akkor ennyi...?

Idézet

[link]

#28 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 19:57

nemetrol, ausztriarol van vkinek tapasztalata?
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#29 Felhasználó inaktív   Petyuritisz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 01. 16:21

Hali!

Engem elsősorban Ausztria érdekelne. Átköltöznék Sopronba és onnan átjárnék... A diplomám (közgazdász-logisztikus) gondolom nem sokat érne ott, de németül jól beszélek. A párom manikűrös-pedikűrös-műkörmös, neki könnyebb dolga lenne szerintem.

Milyen papírok kellenek? Esetleg tud valaki olyan osztrák oldalt ahol spec. átjáró munkásokat keresnek? Akár gyárba szalag mellé is jó... ha megfizetik... márpedig szerintem megfizetik, mert még így is az osztrák bér töredékét kapnám, de én azzal is elégedett lennék...

#30 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 09:02

> illegálisok amerikában <

#31 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 08:30

Idézet: Petyuritisz - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 17:21

Engem elsősorban Ausztria érdekelne.

Engem is erdekelnenek a becsi lehetosegek.

Idézet

[link]

#32 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 08:51

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 10:02

nem igazán fedi a teljes igazságot, legalábbis nekem az jött le

Igaz nekem a hugom és rengeteg ismerösöm lakik kint, valahogy nem láttam öket panaszkodni, igaz nem NY-ba laknak
A hugom pl majd 2000 dollárt keresett, már nem, mert elment tanulni

#33 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 16:05

Nekem is volt olyan érzésem hogy túlzásokba esik az író. Biztos vannak ilyen esetek de nem ez az általános.
Megjegyzem a 2k dollár alig 400k huf, becarnék ha nem tudnék annyit itthon megkeresni. Abban igaza lehet az írónak hogy a mostani megszorítások miatt nem érdemes kivándorolni. Aki csak úgy csupasz fenékkel, szedettvedett nyelvtudással beállít és próbálkozik valami melót kapni az nagyon lent kezdi.

#34 Guest_Például_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 07. 09:32

Sziasztok!

Én mostanában (az egyre durvább gazdasági helyzetet tekintve) egyre többet gondolkodom a kivándorláson. Írországon vagy Anglián filózom. Valakinek van valami infója, hogy mennyire könnyű kint elhelyezkedni, milyen lehetőségeim vannak? Lehet, hogy furán hangzik, de valami irodai munkát szeretnék, mert a vendéglátás és társai nem az én műfajom!  :D

#35 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 09:52

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 17:05

Nekem is volt olyan érzésem hogy túlzásokba esik az író. Biztos vannak ilyen esetek de nem ez az általános.
Megjegyzem a 2k dollár alig 400k huf, becarnék ha nem tudnék annyit itthon megkeresni. Abban igaza lehet az írónak hogy a mostani megszorítások miatt nem érdemes kivándorolni. Aki csak úgy csupasz fenékkel, szedettvedett nyelvtudással beállít és próbálkozik valami melót kapni az nagyon lent kezdi.

Bevándorloként 2000 dollár elég jo lové, gyerekfelügyelet heti 4 nap munka. A férje 3000 valamenyit keres:)

a benzin 3 dollár 1 gallon, csak összehasonlitásként:)

Aki 400 ezret keres az nem akar kimenni, vagy ha kimegy, akkor hülye. Általában azok mennek ki akik 100 ezer alatt keresnek, de inkább irom a 60-70 ezer nettot

abba egyetértünk ha csupasz seggel mész ki lentről kell kezdened.

#36 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 22:22

Idézet: Például - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 9:32

Sziasztok!

Én mostanában (az egyre durvább gazdasági helyzetet tekintve) egyre többet gondolkodom a kivándorláson. Írországon vagy Anglián filózom. Valakinek van valami infója, hogy mennyire könnyű kint elhelyezkedni, milyen lehetőségeim vannak? Lehet, hogy furán hangzik, de valami irodai munkát szeretnék, mert a vendéglátás és társai nem az én műfajom!  :D

Ird le pontosan ugyanezt amit leirtal, csak angolul. Utana megmondom talalsz-e irodai munkat.
Amugy mi erdekelne? Mihez ertesz?

#37 Felhasználó inaktív   BoBesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 00:14

Idézet: Például - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 10:32

Sziasztok!

Idézet

Ird le pontosan ugyanezt amit leirtal, csak angolul. Utana megmondom talalsz-e irodai munkat.
Amugy mi erdekelne? Mihez ertesz?
  :respect:

Nem egyszeru az eset. Jo referencia kell, persze leginkabb angliai es nagyon jo beszelt nyelv. Es ha ez megvan akkor talan kezdhetsz egy ilyen meloval. De mint mondtam nem egyszeru az eset.

#38 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 05:20

Sziasztok!

Akkor rád duplán vonatkozik az, hogy legyen valami ismerős/rokon, aki segít megtenni az első lépéseket és legyen spórolt pénzed, min. 500-700 font, amiből elvagy addig, amíg munkát keresel.

Ahogy előttem leírták: nagyon jó angol kell hozzá, és nem nyelviskolás szinten, hanem a köznapi, használati angol + referenciák angol cégektől, mert messziről jött ember azt mond, amit akar...

Nem mondom, hogy lehetetlen, de nagyon kicsi az esélye annak, hogy egyből ilyen munkát fogjál ki, mert iszonyatos túlkínálat van a munakerő-piacon.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#39 Felhasználó inaktív   BoBesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 21:05

Sziasztok!

Idézet

Akkor rád duplán vonatkozik az, hogy legyen valami ismerős/rokon, aki segít megtenni az első lépéseket

En meg pont ugy gondolom, hogy legyen az ember onnallo.Ne varj arra hogy segitsen valaki vagy ne maradj otthon ha nincs ittkint ismerosod. Ennek a topicnak az elejen levan irva nagyjabol, mire van szukseged kezdeskor, meg kell oket csinalni azt boldogulj. En amikor kijottem ( London) akkor meg csak visummal lehetett, talan nehezebb is volt, de senki nem fogta a kezem megis tul jutottam minden nehezsegen. Ha dolgozol akkor elfoglalt vagy talan faradt is, megvan a sajat bajod, nem szivesen allasz neki "tuloraba" mast patyolgatni, szoval te se vard el senkitol se hogy ezt tegye veled. Aki nemtud megallni a sajat laban azmeg maradjon otthon.
A masik dolog. Ne kerd azt mastol hogy szerezzen munkat/szoljon ha tud valamit. Az ugy nem mukodik. Melo sokvan (igaz jelentkezo is) de ugyis szemelyesen fog a munkaado elbeszelgetni veled es az alapjan donti el hogy felvesz-e vagy sem. Ha valaki be tud ajanlani valahova az ugyis csak abba merul ki valoszinuleg, hogy az ismi elmondja mi a melo te meg elmesz az interjura.
Szoval vagj bele es sok sikert

#40 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 09:22

Idézet: BoBesz - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 22:05

En meg pont ugy gondolom, hogy legyen az ember onnallo.Ne varj arra hogy segitsen valaki vagy ne maradj otthon ha nincs ittkint ismerosod. Ennek a topicnak az elejen levan irva nagyjabol, mire van szukseged kezdeskor, meg kell oket csinalni azt boldogulj. En amikor kijottem ( London) akkor meg csak visummal lehetett, talan nehezebb is volt, de senki nem fogta a kezem megis tul jutottam minden nehezsegen. Ha dolgozol akkor elfoglalt vagy talan faradt is, megvan a sajat bajod, nem szivesen allasz neki "tuloraba" mast patyolgatni, szoval te se vard el senkitol se hogy ezt tegye veled. Aki nemtud megallni a sajat laban azmeg maradjon otthon.
A masik dolog. Ne kerd azt mastol hogy szerezzen munkat/szoljon ha tud valamit. Az ugy nem mukodik. Melo sokvan (igaz jelentkezo is) de ugyis szemelyesen fog a munkaado elbeszelgetni veled es az alapjan donti el hogy felvesz-e vagy sem. Ha valaki be tud ajanlani valahova az ugyis csak abba merul ki valoszinuleg, hogy az ismi elmondja mi a melo te meg elmesz az interjura.
Szoval vagj bele es sok sikert

Nézőpont kérdése. Bár a net segítségével itthoról is sok mindent el lehet intézni. Nyilván függ attól is, hogy ki mennyire talpraesett.
Nekem volt segítségem és ezért nagyon hálás is vagyok. London annyira más mint Budapest. Gondold magad annak a helyébe, aki életében először látja a londoni metrót...

Kép
Nekünk van sovány kis három vonalunk van, egyetlen csomópontal...

Nem árt, ha van valaki, aki elmondj a helyi szokásokat (mit, hol, hogyan). Nyiván nem arra gondoltam, hogy hetekig folyamatosan pesztrálja az "új bevándorlót".

Nem tudom, nekem más a tapasztalatom. Elvárni nyilván nem lehet, hogy más kaparja ki a gesztenyét helyetted, de az én tapasztalatom szerint nagyságrendekel több esélye van annak, akinek az ismerősei is szólnak, ha tudnak/látnak valamit, mint annak aki csak a gumtree-t böngészi.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó