Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:05
Sok ismerősöm van Angliában:
-Nehéz munkát találni, mert a legtöbb helyen kérnek referenciákat meg számlamultat. Számlát meg nem nyithatsz valamiért (talán állampolgárság miatt), szóval egy ördögi körbe kerülsz.
A bébicsőszködéshez meg nem kell odáig menni.
Ez így nem igaz. Tucatnyi bank van. (Aminek a neve legjobban tetszik: Habib Bank Zürich. Igen a Habib család régi rétoromán familia

). Mindegyik más feltételekkel. Az én ismerősem közül legtöbben a Barclays Bank ügyfelei. De még városrészenként is eltérőek a feltételek. (Tehát ugyanaz a cég balhami fiókja támaszthat szigorúbb feltételeket, mint pl. Tootingban. Vagy fordítva.) Valószínűleg sok múlik az ügyintéző egyéni szimátiáján. Ha megnézed a bank
honlapját, akkor még itthonról is lehet kérdéseket feltenni e-mailban.
A lényeg a lényeg: Útlevél+a nevedre íratott közüzemi számla kell az albérletedből. Nem árt még egy munkaszerződés sem. Minnél több papírod van, annál megbízhatóbb ügyfélnek tünsz.
Másrészt, ha nincs még számlád adnak csekket, amit rengeteg helyen be tudsz váltani a Western Uniontól kezdve az ezzel is foglakozó indiai vegyesboltokig. Viszont a csekket ne tartogasd sokáig, mert minnél régebbi a csekk, annál több az illeték és az átfutási idő. Én is elbalfékeskedtem egy 207 fontos csekket. Két hónappal később váltottam be. Valami 21 fontot fizettem érte + C tipusú nemzetbiztonsági átvilágítás

. Felhívták a munkahelyem valóban ott dolgozom-e, minden létező iratomat elkérték és lefénymásolták, lefényképeztek webkamerával....
Munkát valóban nem olyan könnyű találni, hogy kimegyek és már másnap 10 fontos órabérben dolgozok. Ezért is írtam, hogy nézz körül ismerősök után, hogy legyen aki segít megindulni. Meg legyen 600-700 fontnyi spórolt pénzed, mert előfordulhat, hogy 3-4 hétig csak munkát keresel.
De nem lehetetlen munkát talál. A Sohoban rengeteg éterem, bár van. Nem nehéz bejutni mosogatónak. Nyilván nem ez álmaink melója, de egy darabig megteszi. A jó ügynökségek is sokat segítenek.
Ha kevés a nyelvtudásod, akkor a bébicsőszködés a járható út. A családok általában tudják, hogy aki bébicsőszködni megy, annak nem olyan jó az angolja. Persze ilyenkor a órabér is kevesebb. Bézik-bézik inglis elég :Đ . Pl. ki tudd hívnia az orvost, ha a gyereknek valami baja van ill. a szülőt, hogy a kis James, már megint fejjel előre jött le a lépcsőn. Első lépésben ált. a családnál lakik az ember és a 3-4 fontos órabérét kézbe fizetik ki. Így a lakásra sincs gond. Ügynökségek vannak itthon is, de a net helyett, inkább az ismerősök körében kérdezősködj, hogy Ők hogy mentek ki.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."