HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#1361 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 16. 08:43

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 03. 16. 08:26

Itthon én is így vagyok, torrent megosztása read-only. :) Majd törlök ssh-n, ha kell. Kedvenc bud spencer-terence hill pakkjaimat nehogymá letörölje. Csípi a szemét, h nonstop szedik tőlem. :)

Hát nálunk van annyi bizalom, hogy adhatok neki full jogot. Sőt, igazából nem is kell userezni, vagy egy user, jelszóval, azt beégettem a media playerbe és kész...

#1362 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 08:45

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 03. 16. 08:24

Max 2 óra alatt kéesz vagyok rajta egy fullos beállított debian installal, xen hypervisorral, iptables-samba, meg amit akarsz. Szóval, kb ja. :)

Ja, főleg akkor, ha:
- kontakt hibás a VGA csatlakozó,
- rossz az egyik HDD (tegnap már csak 15%-os kondíciót írt a program, cirka 6-800 MB rámásolása után már el is dobja magát a rendszerből),
- nem egyszerre veszel meg mindent (miután megvolt a CD, telepítő lemez, minden, nekem sem volt 2 óránál több!).

Most kezdem megérteni azokat, akik inkább vesznek valamit drágábban, de az egyben van és kész.
Mai tudásommal én is vennék pl. egy Synology cuccot és kész. Persze a HDD attól még abban is lehetne szar... :(

#1363 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 10:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 16. 08:43

Hát nálunk van annyi bizalom, hogy adhatok neki full jogot. Sőt, igazából nem is kell userezni, vagy egy user, jelszóval, azt beégettem a media playerbe és kész...

Nálunk userek sincsenek, nem bacakodtam vele.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1364 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 03. 16. 10:56

En azert tettem egyet, mert itt a panelban barki csatlakozhat...

#1365 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 03. 16. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 03. 15. 20:16

Eddig csak pár alap share lett beállítva és jogosultságok szétosztva közöttem és asszony között. Jobb, ha bizonyos megosztásokra csak read only van neki, nehogy beletöröljön a zenékbe. Arra gondolni sem mernék, ha tudná írni a Top Gear megosztást, nem kedveli Jeremy Clarksont, így még a végén letörölné az egészet :)

Ugyanmár, nekem egy nagy share van és kész, eddig semmit nem rontott el, szerintem nem is fog. Terrodromeot meg saját érdekáben nem törli le, mertúgyis van backup, oszt akkor lehet ugranának a salsás hülyeségei, meg egyéb csajos dolgok. Céges motyókat eleve rendezi, én meg nem akarok szopni, hogy a másik gépéről vagy laptopjáról nem tudom rendezni a vackaimat. Egy gyűrű mindenek felett, egy megosztás, egy júzer, csókolom. Ráadásul otthon admin az összes gépen, nem kell a pánik.
Make love not Wor.

#1366 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 16. 11:18

En azert tettem egyet, mert itt a panelban barki csatlakozhat...

Wifivel? Ki sem találja a megosztásom...
Make love not Wor.

#1367 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 03. 16. 10:56

Végre valaki. Jó, hogy nem 12 karakteres 15 naponta változó legyen otthonra. Eleve kisebb cégeimnél sincsuser, úgyis ugyanazzal melóznak...
Make love not Wor.

#1368 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 16. 08:45

Ja, főleg akkor, ha:
- kontakt hibás a VGA csatlakozó,
- rossz az egyik HDD (tegnap már csak 15%-os kondíciót írt a program, cirka 6-800 MB rámásolása után már el is dobja magát a rendszerből)

VGA csatira rájönnék, megoldható. HDD meg lehet olyan, azt én előtt meglestem a laptopon, aztán kockát 1 vinyóval telepítettem, majd sorban ment bele a többi. Következőt már egyben telepítettem, de végül nem lett raid5, mert csak.

Aki egy kontaktos VGA-n felakad, az odahaza ne álljon neki semminek és vegye meg instant, mert ez még a heréléstől is messze van.
Make love not Wor.

#1369 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 16. 13:18

Wifivel? Ki sem találja a megosztásom...

Kép

#1370 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 16. 13:19

Végre valaki. Jó, hogy nem 12 karakteres 15 naponta változó legyen otthonra. Eleve kisebb cégeimnél sincsuser, úgyis ugyanazzal melóznak...

Milyen userek/jogok?

Nalam be van baxva a share gyokere a DLNA szerverbe aztan azt talloznak rajta amit akarnak.
Aki mar a halozaton van az trusted :)

#1371 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 16:49

Tök jó, felment a utility asszony gépére, be van állítva a heti backup. Akkor ez is rendben lesz. Király ez a cucc.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#1372 Felhasználó inaktív   djkoxi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 20. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 16. 13:19

Üdv!
Hamarosan megjön a mikroszerverem! Nem tudom mi rosszat írtam Neked, de valamiért elfeledkeztél rólam. Ezt fogom, vagy szeretném feltenni a magam kezdő tudásával. Mi a véleményed, összehasonlítva a freenas-sal?
Bár itt nagyon OFF, de mennyire motiválna egy finom kóstoló felajánlása valódi tuzséri jonathánalma párlatból:))?

#1373 Felhasználó inaktív   djkoxi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 28. 18:14

Üzenet megtekintéseIdézet: djkoxi - Dátum: 2012. 03. 20. 18:44

Üdv!
Hamarosan megjön a mikroszerverem! Nem tudom mi rosszat írtam Neked, de valamiért elfeledkeztél rólam. Ezt fogom, vagy szeretném feltenni a magam kezdő tudásával. Mi a véleményed, összehasonlítva a freenas-sal?
Bár itt nagyon OFF, de mennyire motiválna egy finom kóstoló felajánlása valódi tuzséri jonathánalma párlatból:))?

Működik a mikroszerver az OMV programmal, ami egy 4GB-os pendriven van. A telepítés könnyebb volt mint gondoltam. Az én tudatlanságom miatt a megosztások, és mappák elérése kicsit gondot okozott, mert kevertem a SAMBA és ftp rendszert.
Ha én meg tudtam csinálni, akkor sztem bárki nyugodtan belefoghat, és lesz egy 4 lemezes NAS-a viszonylag olcsón.

#1374 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: djkoxi - Dátum: 2012. 03. 28. 19:14

Ha én meg tudtam csinálni, akkor sztem bárki nyugodtan belefoghat, és lesz egy 4 lemezes NAS-a viszonylag olcsón.

Ezt mondta kb mindenki. Ezeken az új cuccokon már eléggé össze lehet egerezni a dolgokat kb akárkinek. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1375 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 06. 18:00

Kis follow-up, ha valakinek segít a döntésben. A QNAP TS-419P II még mindig jól funkcionál. Már elég jól bejárattam a megosztásokat rajta. Sikerült egy használható struktúrát kialakítani. Asszony laptopja és az én doksijaim is backupolódnak heti/havi rendszerességgel (fontosságtól függően). Csendes, stabil, jó. Az ára annyi amennyi, de ha most választanék akkor is nyugodtan kiválasztanám. Szóval hájli rikommendid.

Ha valaki építeni akar, akkor persze az költséghatékonyabb lehet adott esetben.

#1376 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 07. 20:01

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 07. 06. 19:00

Kis follow-up, ha valakinek segít a döntésben. A QNAP TS-419P II még mindig jól funkcionál. Már elég jól bejárattam a megosztásokat rajta. Sikerült egy használható struktúrát kialakítani. Asszony laptopja és az én doksijaim is backupolódnak heti/havi rendszerességgel (fontosságtól függően). Csendes, stabil, jó. Az ára annyi amennyi, de ha most választanék akkor is nyugodtan kiválasztanám. Szóval hájli rikommendid.

Az ára tényleg meredek kicsit, de grat.
Mennyire hangos a doboz?

#1377 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 08. 17:02

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 07. 07. 21:01

Az ára tényleg meredek kicsit, de grat.
Mennyire hangos a doboz?

A nappaliban van egy polcon és asszony simán elalszik mellette délutáni szundítás alkalmával. Amikor beindul akkor sincs sok hangja, a venti adaptívan csendben van, nem hangosodik. A vinyók pedig nagyon halkak. Lekapcsoltam a sípolást is, csak shutdown és start esetén sípolhat és ha valami hiba van. dB mérést nem tudok mondani, csak a telefonommal mértem, de az nem túl kalibrált dolog. Nagyon halk. Ha nem koncentrálsz rá nem zavaró nappaliban. Ha előszobában vagy egy távolabbi szobában van, akkor pedig tökéletes.

#1378 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 08. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 07. 08. 18:02

A nappaliban van egy polcon és asszony simán elalszik mellette délutáni szundítás alkalmával. Amikor beindul akkor sincs sok hangja, a venti adaptívan csendben van, nem hangosodik. A vinyók pedig nagyon halkak.

Az jó.
Nekem a microserver-ben a vinyók hangosak néha mióta kicseréltem a tápventit igen csendes. Milyen vinyót használsz benne?

#1379 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 30. 11:43

Sziasztok,

Otthoni hálózaton szeretnék egy NAS-t beüzemelni, és kíváncsi vagyok, mit ajánlanátok. A követelmények:

• Csendes üzemelés
  • Gigabit LAN
  • Torrent-kliens
  • User access rights management
  • FTP
  • Webszerver funkció

1 db 2 GB-os vinyót tervezek bele vásárolni, szóval a RAID nem elvárás. Ahogy nézegettem a webshopokban, 20-30 között már lehet kapni NAS-okat, ilyen kategóriában gondolkozom. Köszi előre is.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#1380 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 30. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: csapdani - Dátum: 2012. 07. 30. 12:43

[*]User access rights management

1 db 2 GB-os vinyót tervezek bele vásárolni, szóval a RAID nem elvárás. Ahogy nézegettem a webshopokban, 20-30 között már lehet kapni NAS-okat, ilyen kategóriában gondolkozom. Köszi előre is.

Jajj de szépen leírtad. Gondolom a vinyó 2 terás akart lenni, amúgy 20-30ezres körül lehet nem lesz ilyesmi.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.