HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló II. Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 22:45

Nofene, mikre bukkantam. :D

Highlander: The Source - Év vége felé jö majd. :up:  :respect:

Highlander: Vengeance Anime film. :) Szintén erre az évre várható. :up: Trailer. :cool:
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#422 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 02:07

Idézet: spidey - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 21:55

Zseniális, és persze nagy anyagi bukás... :rolleyes:
http://www.boxoffice...annerdarkly.htm

valamit benéztél, mivel 17 vásznon mutatták be. ez egy független film, a színészek alapbérért cisnálták. az oké, hoyg nincs odaírva, hogy mennyibe került, de meglesz az bőven, főleg hogy egyelőre még a földön máshol be sem mutatták.

a csökkenése egyik hétvégéről a másikra csak 17%, szemben pl a pirates2 az 50%ot csökkent a második hétvégére.

csak úgy mondom, mielőtt temeted.  :rolleyes:
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#423 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 03:48

Idézet: spidey - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 21:55

Zseniális, és persze nagy anyagi bukás... :rolleyes:
http://www.boxoffice...annerdarkly.htm

Nana..., nem egészen úgy van az.

Scanner Darkly - (17 theaters, $23,039 average)

Kerestem egy viszonyítási alapot, ami mostanában volt és népszerű is volt.
X-Men : The Last Stand (3,690 theaters, $27,845 average)

Ez az én olvasatomban nagyjából azt jelenti, hogy pár művészmoziban indulhatott, vagy ezek mind premier előtti vetítések voltak abban a 17 moziban, ahol nyilván nem fog úgy indítani, mint egy kasszasikerrel kecsegtető film a maga többezer mozijával, a világ minden táján egy időben debütálva.

Szerk: na gratulálok magamnak, hogy nem olvastam végig a topicot, mert port ezt mondták el előttem is. :omg:  :)

Szerkesztette: Taranis 2006. 07. 19. 03:49 -kor

#424 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 04:42

Kép

#425 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 07:52

Visszatérve a Scanner Darkly-ra, szerintem bemutathatták volna több helyen is. Szerintem nagyszerű film, hozhatott volna többet is a konyhára.
Az animáció nem kerül sokba?
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#426 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 09:45

Idézet: Necros - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 8:52

Visszatérve a Scanner Darkly-ra, szerintem bemutathatták volna több helyen is. Szerintem nagyszerű film, hozhatott volna többet is a konyhára.
Az animáció nem kerül sokba?

Mintahogy be is mutatták több moziban, már 216 moziban megy, csökkent is a moziátlaga ahogy az várható volt (igaz az 5800 dollár még mindig jónak számít).
Faster! Harder! Cadaver!

#427 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 19. 11:08

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 17:43

Szerintem pont, hogy méltán hírhedt. Csak eredeti nyelven nézem a filmeket, szinkronos mozira is csak akkor megyek be, ha nincs más lehetőségem.
Két katasztrófa-példa a magyar szinkronra: Black Hawk Down, Charlie és a Csokigyár.

Hmmm... jól sejtem a példádból (két viszonylag új film), hogy elég fiatal vagy még? (Halkan jegyzem meg, hogy a Black Hawk Down-t egy jó szinkron sem menthette volna meg - én ugyan eredeti nyelven láttam, tehát kénytelen vagyok hinni neked, hogy pocsék volt -, mert az a film egy rakás hulladék.)

Én ugyanis arról beszélek, hogy a magyar szinkron világhírű évtizedek óta. Ezen nincs mit vitatni, mert tény. A világ minden szegletében, filmes berkekben így gondolják ezt.

Hogy a manapság tucatszámra a moziba ömlő, huszadrangú, szar amerikai filmeknél milyen másod-, harmadvonalbeli ismeretlen, középszerű színészek (sőt gyakran nem is azok, hanem "villalakók", s hasonlóan "rátermett" személyek) kölcsönzik a szereplők hangjait, az külön téma.
(Meg a kereskedelmi csatornák által átszinkronizált filmekre is igaz ez.)

De a közel és távolmúltból filmek ezrei a bizonyítékai annak, hogy a nívós magyar szinkronszínészek milyen kiváló munkát tudnak végezni.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#428 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 11:15

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 12:08

Halkan jegyzem meg, hogy a Black Hawk Down-t egy jó szinkron sem menthette volna meg - én ugyan eredeti nyelven láttam, tehát kénytelen vagyok hinni neked, hogy pocsék volt -, mert az a film egy rakás hulladék.

Mi nem tetszett benne, hogy ennyire lehuzod? Kifejezetten nezheto mozi volt... megmutatta, hogy milyen is manapsag a haboru... hogy miert annyira aranytalanok a vesztesegek a ket oldal kozt, es hogy a csodatechnika se mindenhato.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#429 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 12:35

"szar szinkron" alatt biztos sokan mást érternek. több részből tevődik azért össze a szinkronizálás.
1. technika
2. szövegfordítás, értelmezés.
3. szinkronszínész "tudása" (esetleg idevehető a nem megfelelő hangszín is, pl. (hasamraütök) Rachel Weisz  magyarhangja kicsit másképp "szól" sajnos )

nekem leggyakrabban a 2. ponttal van bajom, a színészethez meg elég hülye vagyok, ezért a 3.-hoz nem értek.

Szerkesztette: acu 2006. 07. 19. 12:36 -kor

8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#430 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 12:55

Én speciel azt, hogy:
1.) béna a fordítás,
2.) a szinkronizáló színészek hangja nagyon eltér az eredetitől,
3.) nem tudják visszadni azt a teljesítményt, amit az eredeti színész.
De az 1. és a 3. pont a lényeg, ezzel van általában gondom.

Sajnos csalódtam én is már olyan hangokban, akikről azt hittem, "hú de kiváló szinkronhangok", aztán megnéztem eredeti hanggal a filmet és koppantam. De ez szvsz általában jellemző, eredeti hanggal jobb a film. :up:

#431 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 13:00

Na, megnéztem a Karib tenger kalózai 2-t. :D Jó film. :respect: Spoilereket nem írok, majd ha többen láttuk. :D Nagyon hajlok arra, hogy megnézzem moziban is, csak az a fránya szinkron-rém ne kísértene. :Đ

#432 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 13:11

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 12:08

Hmmm... jól sejtem a példádból (két viszonylag új film), hogy elég fiatal vagy még? (Halkan jegyzem meg, hogy a Black Hawk Down-t egy jó szinkron sem menthette volna meg - én ugyan eredeti nyelven láttam, tehát kénytelen vagyok hinni neked, hogy pocsék volt -, mert az a film egy rakás hulladék.)

Én ugyanis arról beszélek, hogy a magyar szinkron világhírű évtizedek óta. Ezen nincs mit vitatni, mert tény. A világ minden szegletében, filmes berkekben így gondolják ezt.

Hogy a manapság tucatszámra a moziba ömlő, huszadrangú, szar amerikai filmeknél milyen másod-, harmadvonalbeli ismeretlen, középszerű színészek (sőt gyakran nem is azok, hanem "villalakók", s hasonlóan "rátermett" személyek) kölcsönzik a szereplők hangjait, az külön téma.
(Meg a kereskedelmi csatornák által átszinkronizált filmekre is igaz ez.)

De a közel és távolmúltból filmek ezrei a bizonyítékai annak, hogy a nívós magyar szinkronszínészek milyen kiváló munkát tudnak végezni.

A fiatalság nézőpont kérdése, 20 éves vagyok, alulról öreg, felülről fiatal. :D

Hát lehet, hogy 10 éve még nagyrészt jó szinkronjaink voltak, de ma már nincsenek. A magyar foci is világhírü volt, most meg...
Mondjon nekem bárki olyan filmet az elmúlt 5 évből (ez ugye kb a jelen), aminek világhírü magyar szinkronja született. Én nem tudok túlzottan sokat. Ráadásul a magyar szinkronba, mint fogalomba beletartoznak a tucatfilmek, a TV-filmek, a sorozatok és a művészfilmek szinkronjai is.
Másrészről lehet, hogy nem olyan katasztrófális, mint a lengyel hangalámondásos szinkron, de a magyar foci se olyan borzalmas mint a máltai, mégse mondja senki, hogy foci-nagyhatalom vagyunk.

#433 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 14:59

Igaz, hogy régebbi, mint 5 év (sőt, sokkal :) ) , de nálam két film van így hirtelen, amit szinkronnal jobban szeretek nézni, mint eredeti nyelven:
1. Ponyvaregény (hatalmas a magyar szinkron szerintem... nagyon jól lefordított párbeszédek, nagy figurák)
2. Ford Fairlane kalandjai (Nagy Feró  :smoker:  )

Illetve eszembe jutott még egy: Asterix és Obelix - Kleopátra küldetés  :Đ  Nem ugyanaz a műfaj, mint az előzőek, de ha nem olyan lenne a szinkron mint amilyen, akkor egy átlagos film lenne, így viszont már többször is megnéztem és még mindig jókat derülök rajta...

Szerkesztette: begbie 2006. 07. 19. 15:00 -kor

#434 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 15:07

Idézet: begbie - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 15:59

2. Ford Fairlane kalandjai (Nagy Feró  :smoker:  )

:eek: Nekem attól van nagyon hányingerem. :) Nagyon jó film, de eddig 2x tudtam megnézni, nagyon nem bírom a szinkronját... :reklamacio:

#435 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 15:13

Idézet: Necros - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 16:07

:eek: Nekem attól van nagyon hányingerem. :) Nagyon jó film, de eddig 2x tudtam megnézni, nagyon nem bírom a szinkronját... :reklamacio:

pedig az világverő, benned van akkor a hiba  :cool:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#436 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 15:19

Idézet: Necros - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 16:07

:eek: Nekem attól van nagyon hányingerem. :)

Idézet: Ford Fairlane

Johnny volt az egyetlen aki nálam is gusztustalanabb volt. Gyerekkorunkban gusztustalansági versenyt rendeztünk. Kiköhögtem egy rakás turhát neki az asztalra. "Nem rossz egy kezdőtől." - mondta. Aztán elővett egy szívószálat.

Samott  :Đ

Szerkesztette: Samott 2006. 07. 19. 15:22 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#437 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 15:20

A szöveg még egész jó, de színészileg nulla.

#438 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 16:16

Szerintem ez az eredeti/szinkron téma már unalmas, az emberek egy részének így jó, a másiknak meg amúgy, vagy esetleg mint én, a határmezsgyén mozognak (én szeretem eredeti hanggal és feliratozva nézni a filmeket, mert a nyelvtudásom nem a legjobb, bár a felirat azért már lehet akár angol is, az sokat segít).

#439 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 16:38

Idézet: Necros - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 23:05

...ON: Nemsoká meglesz a POTC2. :Đ

Én csak TC változatot találtam a neten. :(

#440 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 16:42

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 17:16

Szerintem ez az eredeti/szinkron téma már unalmas, az emberek egy részének így jó, a másiknak meg amúgy,

Pontosan, és ezért (is) remek találmány a DVD: olyan hanggal nézed, amilyennel akarod. :up:

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.