HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló II. Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 18. 17:16

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 13:50

Hali!

Most picit negalom a topic temajat...

Szoval tegnap neztem meg a TAXIDERMIA -t, es hat...

...szoval, eleg tolerans, es nyitott vagyok, de ez mar nekem is sok volt, ugy erzem nagyobb biztonsagban ereznem magam, ha a film alkotoja a fekete vasracs mogott lakna...

Magyaran NEM AJANLOM a filmet, hacsak valaki nem mazo hajlamu, es imadja az extragroteszk dolgokat.  :(
(mondom ezt ugy, hogy a 11k vesszot majdhogynem szemrebbenes nelkul olvastam vegig...)

Egyik ismim is megnézte és teljesen le volt döbbenve.
Kicsit elszállt a ló a rendezővel...és hogy adhattak erre díjat? :think:

igaz, nemrég láttam a brokeback mountain-t ( túl a barátságon), de az utolsó fél órát már nem bírtam végignézni annyira szar volt...nameg a sztori sem volt túl szimpi meglepő módon...erre rendezői oscar-t adni... :omg:  :)
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#842 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 09:57

hát ezért necces magyar filmekbe belevágni :p

tegnap néztük meg "az ember gyermeke" .. kemény szinten depressziós film.. :o
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#843 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 17:25

ma 21:15, m2

Kép

#844 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 21:20

Idézet: Phantom Lord - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 17:25

Dr. Strangelove

Wow köszi, még nem kezdődött el. :cool:
Wherever you go, go with all your heart.

#845 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 21:23

Kép

Bor, mámor, Provence (A Good Year) (2006)
színes, amerikai vígjáték, 118 perc

Szereplők: Russell Crowe, Albert Finney, Freddie Highmore, Rafe Spall, Archie Panjabi, Richard Coyle
Rendező: Ridley Scott

Van, aki egy percre sem vágyik el a nagyvárosból. Skinner (Russell Crowe) a londoni cityben él: nagymenő bankár, el sem tudja képzelni az életét folyamatos internet- és mobilkapcsolat, állandó rohanás, izgalom és munka nélkül. Azután váratlanul felfüggesztik az állásából, és ő nem tud mit kezdeni magával. Mihez kezdjen az, aki napi 24 órában dolgozott? Kezdjen új életet.

A férfi nemrégiben örökölt egy birtokot Dél-Franciaországban. Eddig eszébe sem jutott, hogy megnézze, de most egy hirtelen szeszélynek engedelmeskedve odautazik. Beköltözik a házba, ahol gyerekkorában járt utoljára, és hagyja, hogy magával ragadja és átformálja egy eddig ismeretlen, egészen másfajta világ.

Ridley Scott a Gladiátor után ismét Russell Crowe-val forgatott, de a film műfaja mindkettejük pályafutásában újdonságnak számít.

#846 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 02:47

Kép

Atlantisz gyermekei

Stephen King történetéből ismét egy kiváló filmfeldolgozás. Bobby Garfield felnőttként visszatér szülővárosába, legjobb barátja halála után. Az emlékek óhatatlanul számvetésre késztetik Bobby-t. Tízéves korában két jóbarátja volt, akivel mindent megosztott: Carol és Sully-John. Ráadásul Carollal titkon csókkal pecsételték meg barátságukat. Bobby édesanyja megkeseredett élvhajhász asszony, aki önző módon viselkedett fiával. Egy napon belép életükbe és végleg megváltoztatja azt Ted Brautigan, egy előkelő idegen a városban. Bobby hamar megtalálja a hangot Teddel, aki végre egyenrangúként szól hozzá és megosztja vele néhány természetfeletti képessége titkát. Egy nyáron át tartott barátságuk, mielőtt Ted-ért eljöttek volna azok az emberek, akiktől annyira óvta ifjú barátját…
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#847 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 20:58

Idézet

William Wharton a teljes ismeretlenségből robbant be a köztudatba Madárka című, 1978-ban kiadott könyvével. A regényt olvasva a sztori, a stílus szinte felcsigázza az embert, hogy filmfeldolgozást is láthasson belőle.
Nem is késett sokáig a produkció, 1985-ben mutatták be Alan Parker rendezésében. Nagyszerű feldolgozást láthatunk, ami pont annyiban tér csak el az írott szavaktól, amennyire egy ilyen esetben szükséges. Fanyar humorú, szeretetteljes, érzelemmel teli, mégis "kemény" film ez. Két philadelphiai kamasz srác, Al (Nicolas Cage) és Madárka (Matthew Modine) barátok. Madárka - mint a nevéből is kitalálhatjuk - madárrajongó, és nem igazán képes beletörődni abba, hogy nincsenek szárnyai. Al és ő eleinte galambokat fognak be, és ismeretségük egy idő után igazi, mély barátsággá fejlődik. Együtt mindenre képesek, bár Al időnként azért furcsállja Madárka "kívülállóságát" a világhoz való viszonyában.
A galambkorszak után a kanáritenyésztés időszaka következik, s míg Al érdeklődése inkább a testedzés és a lányok hajkurászása körül forog, Madárka egyre mélyebb kapcsolatba kerül parányi védenceivel. Úgy tűnik, ez lehetővé teszi, hogy nagy álma valóra váljon, vagyis végre repüljön... Al viszont csak azt látja, barátja olyan világba érkezett, amit ő már nem ért, és talán nem is akar megérteni. Előbb-utóbb azonban az élet közbeszól, mindkét srácnak háborúba kell mennie, s amikor Al sebesülten visszatér, Madárkát már elmegyógyintézetben találja. A harctér tapasztalataival a háta mögött Al kénytelen újraértékelni az épelméjűség és az őrültség fogalmát...

A színészek csodálatosak, Modine és Cage rettenetesen fiatalok, s minden manírtól tökéletesen menetesek. A zene fantasztikus - egyenesen Peter Gabrieltől -, szinte önálló "élőlényként" működik. A repüléses jelenetek képei pedig hátborzongatóan klasszak, hála a zseniális Michael Seresinnek. Alan Parker ezúttal tökéletes munkát végzett.

Madárka (Birdy)
1984 amerikai (USA) 120 perc

Rendező Alan Parker

Szereplő
Bruno Kirby
Matthew Modine
Nicolas Cage

Operatőr Michael Seresin

Zeneszerző Peter Gabriel

Ma este 10:00-kor; m2

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#848 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 22:04

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 14:50

Hali!

Most picit negalom a topic temajat...

Szoval tegnap neztem meg a TAXIDERMIA -t, es hat...

...szoval, eleg tolerans, es nyitott vagyok, de ez mar nekem is sok volt, ugy erzem nagyobb biztonsagban ereznem magam, ha a film alkotoja a fekete vasracs mogott lakna...

Magyaran NEM AJANLOM a filmet, hacsak valaki nem mazo hajlamu, es imadja az extragroteszk dolgokat.  :(
(mondom ezt ugy, hogy a 11k vesszot majdhogynem szemrebbenes nelkul olvastam vegig...)

Én biztosan megnézem... fel vagyok készülve mindenre.
De engem elsősorban az érdekel hogyan lehetett filmre vinni Parti Nagy Lajos fantasztikus novelláit...
Eddig ezt nem tudtam volna elképzelni, hogy ebből lehet filmet csinálni. De majd most kiderül.

#849 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 22:54

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Az ember gyermeke (Children of Men) (2006)
színes, amerikai-angol kalandfilm, sci-fi, 114 perc

Szereplők: Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine, Claire-Hope Ashitey, Pam Ferris, Oana Pellea, Chiwetel Ejiofor, Charlie Hunnam, Peter Mullan, Paul Sharma, Danny Huston
Rendező: Alfonso Cuarón

A Föld, 2027. A jövőt illető remények egyre sorvadnak. Csaknem 19 év telt el az utolsó csecsemő megszületése óta. Míg a legtöbben elfogadják az elkerülhetetlent és szeparatizmusba, törvényenkívüliségbe és nihilizmusba süllyednek, mások tovább harcolnak a bolygó egyesítéséért és az egyre csökkenő populáció jogaiért. Nagy-Britannia az egyetlen ország, mely militarista-imperialista politikájának köszönhetően túléli az egyre fokozódó belső harcokat, viszont elképesztő mennyiségű illegális menekült köt ki a partjainál. Ám a totalitárius állam internálótáborokba tereli és deportálja őket.

Theót ez vajmi kevéssé érdekli, teljesen átadja magát a zsibbadt passzivitásnak. Az egykori aktivistából lett bürokrata megkeményítette szívét saját fájdalmas múltjával és az értelmetlen jövő realitásaival szemben. Mindennek azonban hirtelen vége szakad, amikor Theót ismeretlenek egy furgon hátuljába tuszkolják, és Julian elé viszik, aki régi ismerőse lévén, szívességet kér Theótól: úti okmányokat kell szereznie egy fiatal nőnek, Kee-nek, akit épségben ki kell juttatni az országból.

Theót meggyőzi az 5000 fontos jutalom, és Julian embereinek maroknyi csapatával és Kee-vel nekivág a veszélyes útnak az ellenőrzőpontokon át, a part felé. Ám amikor terroristák támadják meg őket, hamarosan kiderül, hogy Kee nem csupán egyszerű menekült, hanem 8 hónapos terhesként ő az a csoda, amire az egész bolygó vár.

-------------------------

Valami hihetetlenül realisztikus és életszerű a forgatókönyv, a színészi játék, a fényképezés, semmi túljáték vagy csicsa, az operatőr mintha egy dokumentumfilmet forgatna. Még egy másik filmnél sem éreztem ennyire ezt az "ott vagyok" érzést. Clive Owen tökéletes főhős, sokszor Roland jutott eszembe róla a Setét torony könyvekből, de ő még nála is sokkal sérülékenyebb, hihetőbb, emberibb. A zene csodálatosan kíséri az eseményeket. A történet mélyen spirituális és transzcendens, egyaránt szól az emberi természetről, az emberiségről és az emberségről.

Szóval ez valami lenyűgöző volt. Számomra az év mozija eddig. :up:

Szerkesztette: Dorien 2006. 11. 21. 22:55 -kor

#850 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 10:16

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 22:54

Valami hihetetlenül realisztikus és életszerű a forgatókönyv, a színészi játék, a fényképezés, semmi túljáték vagy csicsa, az operatőr mintha egy dokumentumfilmet forgatna. Még egy másik filmnél sem éreztem ennyire ezt az "ott vagyok" érzést. Clive Owen tökéletes főhős, sokszor Roland jutott eszembe róla a Setét torony könyvekből, de ő még nála is sokkal sérülékenyebb, hihetőbb, emberibb. A zene csodálatosan kíséri az eseményeket. A történet mélyen spirituális és transzcendens, egyaránt szól az emberi természetről, az emberiségről és az emberségről.

Szóval ez valami lenyűgöző volt. Számomra az év mozija eddig. :up:

nekem pont ezért nem tetszett.
ez a film valami olyan szinten osztja a depressziót.. hogy pff.... :p

de az tény, hogy nagy dobás, realisztikus :)
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#851 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 01:01

Megnéztem a Crank-et is.
Marha jó pörgős debilség. :up:
Életunt depressziósoknak kötelező jelleggel vetíteném. :cool:

#852 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 14:02

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 23:54

Az ember gyermeke (Children of Men)

Megneztem tegnap este en is.

Nem volt rossz, csak zavart, hogy a film mas filmekbol volt osszeollozva, es valahogy nem voltak rendesen oszzedolgozva... Folyton a madmax, meg 56 -os filmek, meg a counterstrike, jancsi es juliska, negy musketas, es meg jonehany mas dolog ugrott be... Kivetel a getto kozepen vonulo birkacsorda amit nem tudtam hova rakni... Szoval nalam a film egysege annyiban kimerult, hogy depressziosan fakok voltak szinek, es eles kepet szinte sosem lattam (na ebbol sem erdemes HD -t csinalni :D)...

Egyszer emesztheto, meg picit erdekes is talan, habar az alapszituaciot (meddoseg) picit biztosabb alapokra helyezhettek volna, de azert nem rossz.

Szerkesztette: Vertigo 2006. 11. 25. 14:04 -kor

#853 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 00:47

Kép

Hullámtörők (The Guardian) (2006)
akció, dráma, 136 perc

Szereplők: Kevin Costner, Ashton Kutcher, Sela Ward, Melissa Sagemiller, Clancy Brown, Omari Hardwick, Alex Daniels, Adam Peña
Rendezte: Andrew Davis

Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízimentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát, ezért bedugják egy elit szakiskolába, hogy ott az ország legjobb parti vízimentőit oktassa az életmentés fortélyaira. Nem jön neki rosszul az idegtépő feladat, hiszen így elterelheti figyelmét a gyötrő emlékektől. Beleveti tehát magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszereivel rövid időn belül felborítja a program gondosan kidolgozott tantervét.

A csoport egyik tagja a fiatal úszóbajnok, Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a vízimentők között. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kitartó munkával sikerül elérnie, hogy a fiú valóban elhivatottá váljon.

#854 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 16:57

aki szereti a klisémentes pörgős akcióthrillereket:
Four Brothers
Running Scared
ezek nagyon jok:) sose az törtenik amit varsz
ezt meg nem lattam de mindenki mondja hogy jo: Crank (Jason Statham van benne a Szállitóból tuti jo lehet)

van egy eleg mókás idiota vidjatek: Sületlen Paradicsom lehet rajta jokat szakadni:D ilyen elcseszett horrorvigjatek de 1szer megnézendő.. vmi egzotikus élménysziget, rengeteg csaj, bulik na és a macsetás gyilkos a dzsungelben.. mindenki meghal  :omg:  :D

romantikus röhögős:
Failure to Launch (anyám nyakán) ez is emlékezetes kis film, nagyon ajalnom mindenkinek aki ilyeneket néz és még nem latta (meg annak is aki mar latta)  :up:

keresek megnézenő filmeket ezekben a kategóriákban:D szoval:
pörgős érdekes felejthetetlen nem low-budget akcio/drama/thriller/katasztrofa/posztapokaliptikus filmeket
(horror)vigjatekokat minden mennyiségben (előnyben az óceáni szigetes mókázósok:D)
es a csajjalnézősök is erdekelnek ;)

Szerkesztette: FireShadow 2006. 11. 26. 16:57 -kor

It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#855 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 18:08

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 0:47

Hullámtörők (The Guardian) (2006)
akció, dráma, 136 perc

ezt tuti nem nézem meg moziban. kb akkora siker lehet mint kevin costner másik vizes filmje a waterworld volt :p

#856 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 18:21

Idézet: tasp - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 19:08

ezt tuti nem nézem meg moziban. kb akkora siker lehet mint kevin costner másik vizes filmje a waterworld volt :p

LOL. :)

Egyébként nem kéne erőltetnie Costnernek azokat a filmeket, ahol akár csak félig ruhátlanul láthatjuk. Kiöregedett. :)

Volt egy baseball-os filmje, ott is már potrohos volt erősen. A próbavetítések után kivágták azt a jelenetet, mikor hátulról mutatják meztelenül, mert a nézők nem bírták elviselni a löttyedt férfifenék látványát. :Đ 

Mondjuk én nem akarom én lehúzni, mert jó színésznek tartom. Csak ne alakítson sportolót/úszót. :Đ

#857 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 26. 22:00

A http://www.apple.com/trailers/ lapon nézelődve, ezek tetszettek nagyon:

Pan's labyrinth
The fountain
Illusionist
Curse of golden flower
Perfume
Deja vu
The good sepherd
Copying Beethoven
Stranger than fiction

Nem volt kedvem egyesével linkelgetni, akit érdekel, keresgél, nekem különösen a Pan's labyrinth tűnik ígéretesnek!!!

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#858 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 22:30

Megnéztem a 93-as járatot pénteken. Nem egy nagy durranás. Egyszer nézhető, de semmi több. Erős közepes film.
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#859 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 07:04

Idézet: FireShadow - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 17:57

aki szereti a klisémentes pörgős akcióthrillereket:
Four Brothers
...

Bár régi film, de tényleg nagyon jó. Fordulatos és durva.

#860 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 16:58

Ghost in the Shell (Páncélba zárt Szellem) megy az Odeonban. Nagyon, nagyon :)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.