HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 14. 10:41

Idézet: probalaci - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 10:16

hali,

egy ismerősöm szeretne a videókamerával felvett cuccaiból dvd-t csinálni, és ehhez keresnék egy olyan programot, ami mindezt egyben megoldja (capture, egyszerű szerkesztés, dvd-készítés), egyszerű a kezelése és magyarul is tud...
(én a Vegas-t használom, de mivel ő abszolút kezdő a számítástechnika terén, ezért vmi totál egyszerű progi kéne)

a Windows Movie Maker-t néztem, de abban nem találtam a dvd-készítést.

thx!

Asztali DVD felvevő   (kamera bedug, rec gomb megnyom és a végeredmény a kész DVD) :D

PC-s capture, szerkesztés és DVD authoring munkákhoz mindenképpen kell egy icipici videós jártasság és legalább alapszinten ismerni kell az MPEG2 készítésnek fortélyait valamint a DVD-VIDEO felépítését. Amennyiben egyáltalán nincs semmilyen ismeret akkor fennáll a veszélye a szabványtalan és ezért lejátszhatatlan lemezek készítésének.
Az alapszintű tudás azt jelenti, hogy a felhasználó tisztában van az általa használt digitális formátum szabványával, elkészítésének menetével (pld. paraméterek beállítása) valamint a DVD-VIDEO formátummal.

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 14. 10:41 -kor

#202 Felhasználó inaktív   ggy011 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 20:40

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni!
Tudja valaki, hogyan lehet egy Panasonic NV-GS27 kameráról leszedni az anyagot Adobe Premiere Pro 2.0 alatt? A Capture azt üzeni "Can't activate recorder.Try resetting camera", pedig a device beállításban (NCTS, Panasonic, standard, ...) a Check status azt jelzi, hogy a kapcsolat online, és a felvételen kívül vezérli is a kamerát, bár a lejátszásnál sem jelenik meg a kép a PC képernyőjén. :reklamacio:

Kérlek, segítsetek!

#203 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 13:28

Idézet: ggy011 - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 20:40

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni!
Tudja valaki, hogyan lehet egy Panasonic NV-GS27 kameráról leszedni az anyagot Adobe Premiere Pro 2.0 alatt? A Capture azt üzeni "Can't activate recorder.Try resetting camera", pedig a device beállításban (NCTS, Panasonic, standard, ...) a Check status azt jelzi, hogy a kapcsolat online, és a felvételen kívül vezérli is a kamerát, bár a lejátszásnál sem jelenik meg a kép a PC képernyőjén. :reklamacio:

Kérlek, segítsetek!

NV jelzése a PAL rendszerű Panasonic kameráknak van, ha jól tudom. Ne NTSC-s projektet kezdjél, hanem PAL rendszerűt!

#204 Felhasználó inaktív   ggy011 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 14:24

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 13:28

NV jelzése a PAL rendszerű Panasonic kameráknak van, ha jól tudom. Ne NTSC-s projektet kezdjél, hanem PAL rendszerűt!

Ez igaz, köszi, kipróbáltam, de a helyzet u.az.

#205 Felhasználó inaktív   nud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 10:56

Hali!
a családi videómat szeretném dvd-re ki irni,tudnátok v.mi könnyen kezelhető progit javasolni,amivel látványos menüket lehet létrehozni?
eddig nerót használtam,ill. Ulead DVD MovieFactory 3.5-öt.
köxi előre is a helpet.

#206 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 12:01

tv-tunerrel felvett mpeg2-ből hogy lehetne úgy kivágni a reklámot, hogy ne történjen veszteséget okozó újratömörítés?

TV-tuner felvétel minősége: GSpot infó

#207 Felhasználó inaktív   locsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 01:53

Sziasztok.

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mivel lehet öszzefűzni egy dvd-re egy dvdfab-al kettévágott filmet, úgy ,hogy  a menü is megmaradjon és működőképes is legyen.

Üdv,Locsi.
Konfig: ASUS P5Q Pro ,Intel Core2 Quad Q6600@3500,GeCube X1900XT ,2x 2Gb Crossair Dominator DDR2 1066,FSP Epsilon FX-700-GLN,Fujitsu-Siemens P19-2

#208 Felhasználó inaktív   locsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 03:38

Odáig már eljutottam a filmmel,hogy egyben van az egész, csak nem játsza le az egészet. Ha megnézem ifoedittel a VTS_01_0.IFO-t akkor az látszik benne, hogy a film hossza csak 1:35'59.17", pedig egy kb 3 órás filmről lenne szó.Hogy lehet megoldani, hogy az egészet lejátsza.Ha lehet akkor szájbarágósan.

Üdv,Locsi.
Konfig: ASUS P5Q Pro ,Intel Core2 Quad Q6600@3500,GeCube X1900XT ,2x 2Gb Crossair Dominator DDR2 1066,FSP Epsilon FX-700-GLN,Fujitsu-Siemens P19-2

#209 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 12:30

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 12:01

tv-tunerrel felvett mpeg2-ből hogy lehetne úgy kivágni a reklámot, hogy ne történjen veszteséget okozó újratömörítés?

TV-tuner felvétel minősége: GSpot infó

Womble MPEG Video Wizard

Ezzel a programmal ha csak élesvágást végzel és nem változtatsz az MPEG paraméterein se akkor újratömörítés nélkül exportál (élesvágás az amikor minden átmenet nélkül mész át egyik jelentből a másikba azaz nem raksz be effektet).

Szerkesztette: wpepi 2007. 01. 03. 12:31 -kor

#210 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 21:41

Segítséget szeretnék kérni: van egy ati vivo-s kártyám(sapph. x1900gt), és rákötve egy digitális beltéri(RCA-n). Namármost: ha dscalerben nézném a képet, akkor a felbontás nagyon kicsi, ránézésre 320*240 alatt. Ha moviemaker-el felveszek róla, akkor a kép tökéletes 720*576 felbontású.

Kérdésem tehát: van olyan program, ami megjeleníti egy vivo-s kártya képét, és esetleg támogatja is az ati-t, vagy legalább natívan támogatja a wdm-es meghajtást? powervcr, powercinema nem is látja a chipet, csak a conexantot(a tv kártyámon).
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#211 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 11:31

storno, megoldottam. a christv képes normálisan kezelni az ati t200-at.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#212 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 21:47

Videó kódoláshoz/konvertáláshoz telepítettem a x64 bites XP-t, annak reményében, hogy így iszonyat sebesen fog menni a dolog. Viszont most ébredtem rá, hogy ehhez nem elég a Virtualdub x64, hanem a kodeknek is x64-esnek kell lennie, hogy ez működjön. Én az XVID-et akarom használni: eltartott egy darabig, amíg sikerült műdödésre bírnom, mert elsőre akart elindulni a start menüből, mert alapból a system32\rundll32.exe-vel akarta índítani, meg nem látta a virtualbub a kodeket. Bár ezeket megoldottam, de kétségeim vannak affelől, hogy normálisan fog működni 
Van valakinek tapasztalata a x64 XP alatti videó kódolásról? Érdemes a gyorsabb kódolás reményében x64-es Virtualdub-bal kódolni XVID-del? A legújabb XVID-nél láttam, hogy említ AMD64 optimalizálást, csak sajna angolból nem vagyok valami penge. Tapasztalatokat írjatok !
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#213 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 16:16

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 12:30

Womble MPEG Video Wizard

Ezzel a programmal ha csak élesvágást végzel és nem változtatsz az MPEG paraméterein se akkor újratömörítés nélkül exportál (élesvágás az amikor minden átmenet nélkül mész át egyik jelentből a másikba azaz nem raksz be effektet).

A BoilSoft AVI/MPEG/RM/WMV Splitter (link) nem tud vágni mpeg2-ből újratömörítés nélkül? Véletlenül megvan csak azért kérdezem.

Köszi.

#214 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 22:13

Szeretnék MPEG-et AVI-ba konvertálni. Állítólag az AutoGordianKnot erre a legjobb. Viszont neki a kimeneti videó célméretét kell megadni, én meg az szeretném, ha pont ugyanolyan legyen az AVI minősége mint amilyen az MPEG-é volt, a méretet ennek alapján ő döntse el. Ezt hogyan lehetne megoldani?
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#215 Felhasználó inaktív   DDE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 00:15

Hali!

Trust USB digitalizálóval akadtak gondjaim. A hang valamiért elcsúszik a képtől. Többfajta programmal és azok többfajta beállításaival néztem/próbáltam, de nem bírtam rájönni a probléma megoldására.
Van valakinek tapasztalata e téren?
Az anyagot mindig aviba (uncompressed) mentem PCM hanggal. Semmi tömörítés. (Azt majd elvégzi a DVD szerkesztő progi. Hely van.)

Köszi!

#216 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 11:46

Idézet: DDE - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 0:15

Hali!

Trust USB digitalizálóval akadtak gondjaim. A hang valamiért elcsúszik a képtől. Többfajta programmal és azok többfajta beállításaival néztem/próbáltam, de nem bírtam rájönni a probléma megoldására.
Van valakinek tapasztalata e téren?
Az anyagot mindig aviba (uncompressed) mentem PCM hanggal. Semmi tömörítés. (Azt majd elvégzi a DVD szerkesztő progi. Hely van.)

Köszi!

Csak egy tipp: Hacsak nem raidben vannak a vinyóid, akkor elképzelhető, hogy a tömörítetlen avi elég nagy adatmennyiségét nem tudja folyamatosan írni a vinyó és időnként eldom egy-két kockát a képből.
Javaslom, hogy pórbáld már a felvételkor valamilyen alacsony tömörítési arányú codec.kel felvenni. Pl MJPEG vagy Huffyuv.

#217 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 22:01

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 12:46

Javaslom, hogy pórbáld már a felvételkor valamilyen alacsony tömörítési arányú codec.kel felvenni. Pl MJPEG vagy Huffyuv.

A hangot meg ne PCM-be, hanem ADPCM-be. (veszteségmentesen negyedére tömöríti a hangot - én ezt használom felvételkor, meg az MJPEG-et a képhez)

#218 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 23:30

Ide írok, mert nem tudtam hova bepasszírozni a kérdésemet :-)

A VirtualDubbal lenne az a problémám, hogy bizonyos videóknál hiába vágom kockára, hogy onnan kezdődjön a videó, nem onnan kezdődik a levágott és elmentett rész, ahol levágtam, hanem kicsit előbbről. Mit barmoltam benne el? Eddig tudtam képkockára vágni... Vagy más a baj?
"Gondolkodom, tehát vagyok." (Descartes)

#219 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 09:10

Idézet: S@ti - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 23:30

Ide írok, mert nem tudtam hova bepasszírozni a kérdésemet :-)

A VirtualDubbal lenne az a problémám, hogy bizonyos videóknál hiába vágom kockára, hogy onnan kezdődjön a videó, nem onnan kezdődik a levágott és elmentett rész, ahol levágtam, hanem kicsit előbbről. Mit barmoltam benne el? Eddig tudtam képkockára vágni... Vagy más a baj?

Milyen fájlokról van szó? MPEG-ről?

#220 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 09:39

Idézet: S@ti - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 0:30

Ha direct stream copy van beállítva a Video menüben, akkor csak keyframe-től kezdve tud vágni.
Ha full processinget választasz, akkor nincs ilyen gond, viszont sokkal lassabb, és a minőség is romolhat.
Avinál(divx, xvid) legalábbis ez a helyzet.

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.