HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   acsa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 08. 21:33

Sziasztok!

A következő problémában kérek segítséget:
Van egy usb-s digitalizáló eszközöm amivel VHS-röl próbálok digizni MPEG2 formátumba, a hiba a következő gyors mozgásoknál szétesik a kép /interlace/ ez ugye még elvileg nem lenne baj mert DVD-re írva CRT-TV-n nézve jónak kellene lennie, de ezzel szemben szétesés még durvább lesz. Ha pl a tmpeg dvd authorral beállítom a progresiv módot akkor jó lesz a végeredmény TV-n is de egy 1:20 perces anyagot röpke 8 óra alatt készít el a progi. Hogyan tudnám elérni, hogy ezt a progresivre való transzkódolást kihagyhassam.
Néhány részlet az eszközökről
A digitalizáló egy MSI K-VOX mini USB MovieEditor
A felvételt pinnacle studio 10-el végzem.
egyéb szűrések a felvételen nem feltétlenül szükségesek ezekkel az alap probléma megoldódása után foglalkozok,
A DVD authoring a már említett tmpeg dvd author 3as verziójával történik.
A segítséget előre is köszönöm

#482 Felhasználó inaktív   Zazie2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 09:29

Tisztelt Fórumozók!

Tanácsot szeretnék kérni tuner kártyával kapcsolatban!
Vásároltam egy WinFast TV2000 XP Global kártyát és a képminősége lehetne jobb is!
Az antenna jelet kábel tv -ről kapja,melynek a jele a televízionkon tökéletes képet produkál,
de a számítógépen már elég zavaros a kép, (srég csíkozódás,szemcsés kép).
Mit tanácsolnátok ezzel kapcsolatban ,hogy lehetne ezen javítani?

Üdvözlettel:Zazie2

#483 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 10. 18:13

Tud valaki ajánlani egy olyan tv-tunert/digitalizálót, amellyel hd kép vonali bemenetről(tehát nem a tuner részről) megjeleníthető pc-n? Köszi!
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#484 Felhasználó inaktív   kepler22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 23:42

Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. A következő a problémám.
Webkamerával rögzítek képet AMCAP programmal, és az a kérdésem, hogy milyen programal tudom tudom megnézni azt a fájlt, amibe épp a webkam rögzít. A szokványos lejátszóprogramok azt írják ki, hogy nem tudják megnyitni a fájlt, mert az épp írás alatt van. Fontos lenne hogy rögzítés közben tudjam tudjam megnézni a fájlt. Vagy ha vki ismer más alternatív megoldást azt is szivesen veszem!
Köszi a segítséget!

#485 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 02:15

Jó estét, tegnap az egész estémet arra szántam, hogy valahogy belőjjem a ATi X800XL-em video bemenetét (vivo-s kártya), azonban hiába. Régebben használtam elég sokat azonban azóta eltelt egy kis idő, és a gépemen már azóta nem XP van, hanem Vista Business. Legújabb ATi driver felkerült WDM-estül. Felraktam egy próbaváltozatot a Nero Vision-ból, hogy megnézzem, müködik-e a capture, azonban hiába minden igyekezet kép nem jelenik meg, azzonban kap jelet, ellenkező esetben kiírná, hogy Tiltott:..., tehát jel van, formátum PAL/B-re van állítva. A videóeszköz (éppenséggel egy videómagnó) a következő képpen van csatlakoztatva a videókártyához:
SCART adapter -> Kompozit videó kábel -> VIVO/HDTV adapter s-video kábellel ->|<Videókártya

Kép az adapterről, ha esetleg nem látta volna még valaki:
Kép

Én arra gyanakszom, hogy nem megfelelő lehet a WDM driver a Vista-ra.

Nektek van valami ötletetek?

Köszönöm a segítséget. :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#486 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 18:02

Nem tudok rájönni mi lehet a hiba.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#487 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 20:51

Idézet: Socket - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 18:02

Nem tudok rájönni mi lehet a hiba.

Ennek a srácnak ugyanez volt a baja, precíz driver eltávolítás és reinstall megoldotta.

Klikk!
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#488 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 15:05

Idézet: freeone - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 19:13

Tud valaki ajánlani egy olyan tv-tunert/digitalizálót, amellyel hd kép vonali bemenetről(tehát nem a tuner részről) megjeleníthető pc-n? Köszi!

Erre egy komponens és/vagy HDMI bemenetű digitalizáló kártya kellene. HDMI-set már láttam, nem olcsó, 50.000 Ft körül van az ára. Viszont milyen jól jönne majd a UPC digitális kábelhez HD adásokat rögzíteni minőségveszteség nélkül.

#489 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 15:08

Idézet: Zazie2 - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 10:29

Tisztelt Fórumozók!

Tanácsot szeretnék kérni tuner kártyával kapcsolatban!
Vásároltam egy WinFast TV2000 XP Global kártyát és a képminősége lehetne jobb is!
Az antenna jelet kábel tv -ről kapja,melynek a jele a televízionkon tökéletes képet produkál,
de a számítógépen már elég zavaros a kép, (srég csíkozódás,szemcsés kép).
Mit tanácsolnátok ezzel kapcsolatban ,hogy lehetne ezen javítani?

Üdvözlettel:Zazie2

Ezen sehogy sem tudsz javítani, az összes tunerkártyában gyengébb minőségű a tuner mint a TV-kben, sőt monitoron nézve sokkal jobban kijönnek a hibák is. VHS magnó tunerje + USB-s tuner nélküli digitalizáló valamivel jobb megoldás.

#490 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 15:13

Idézet: acsa - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 22:33

Sziasztok!

A következő problémában kérek segítséget:
Van egy usb-s digitalizáló eszközöm amivel VHS-röl próbálok digizni MPEG2 formátumba, a hiba a következő gyors mozgásoknál szétesik a kép /interlace/ ez ugye még elvileg nem lenne baj mert DVD-re írva CRT-TV-n nézve jónak kellene lennie, de ezzel szemben szétesés még durvább lesz. Ha pl a tmpeg dvd authorral beállítom a progresiv módot akkor jó lesz a végeredmény TV-n is de egy 1:20 perces anyagot röpke 8 óra alatt készít el a progi. Hogyan tudnám elérni, hogy ezt a progresivre való transzkódolást kihagyhassam.
Néhány részlet az eszközökről
A digitalizáló egy MSI K-VOX mini USB MovieEditor
A felvételt pinnacle studio 10-el végzem.
egyéb szűrések a felvételen nem feltétlenül szükségesek ezekkel az alap probléma megoldódása után foglalkozok,
A DVD authoring a már említett tmpeg dvd author 3as verziójával történik.
A segítséget előre is köszönöm

Ha TV-n is csíkos, akkor ezt vagy a rossz félképsorrend okozza (bár ez inkább remegést okoz) vagy eleve progresszívbe rögzítődik le az interlace forrás, ami a program rossz beállítására utal. Ha felteszel egy sample mpeg2 videót akkor többet tudok mondani.

#491 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 17:16

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. Mar. 17., Monday - 15:08

Ezen sehogy sem tudsz javítani, az összes tunerkártyában gyengébb minőségű a tuner mint a TV-kben, sőt monitoron nézve sokkal jobban kijönnek a hibák is. VHS magnó tunerje + USB-s tuner nélküli digitalizáló valamivel jobb megoldás.

azért én nem adnám még fel ilyen könnyen. lehet csak annyi a probléma, mint sok tuner esetén, hogy sokkal erősebb jel kell neki mint a sima tv-nek. nekem pl pctv pro-m van, aminek valóban sokkal erősebb jel kell a zavarmentes képhez, mint a sima tv-nek. jelerősítővel ez javítható. + jó csatlakozókkal, minnél kevesebb leágazással. (nálam szinte mindegyik csatorna zavarmentesen jön be így. az már más kérdés, hogy mivel alig tvzek, így én egy ideje már lekötöttem a jelerősítőmet, mert sok kicsi sokra megy alapon azert 24 órán keresztűl óránként 3-4 watt-ot fogyasztott ez az erősítő. nem kell kiszámolni, tudom hogy nem sok megtakarítás, de mint mondtam alig tvzek, szóval felesleges. meg amely csatornát nézem, az erősítő nélkül is szépen bejön)

egyébként erősitő nélkül nekem is van függőleges csikozás és szemcsés kép pár csatornánál. igaz, itt vagy 3-4 helyre is szétágazik a jel.

bár való igaz, a legjobb megoldás a videos megoldás amit te is emlitettél. mert itt vagyunk a tv digitalizálás elején, felesleges már az analóg csatornák miatt újabb kiadásokat eszközölni. aztán meg 1-2 év és már nem jó semmire.

Szerkesztette: des 2008. 03. 17. 17:25 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#492 Felhasználó inaktív   acsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 22:55

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 15:13

Ha TV-n is csíkos, akkor ezt vagy a rossz félképsorrend okozza (bár ez inkább remegést okoz) vagy eleve progresszívbe rögzítődik le az interlace forrás, ami a program rossz beállítására utal. Ha felteszel egy sample mpeg2 videót akkor többet tudok mondani.

Szia NiCE!

A következő linken:  [URL=http://data.hu/get/145475/Videosample_2.mpg.html] felraktam egy 15 mp-s részletet, remélem ez segít behatárolni a problémát.
Előre is köszönöm a segítséget. :respect:

Üdv acsa.

#493 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 22:05

Idézet: acsa - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 22:55

Szia NiCE!

A következő linken:  [URL=http://data.hu/get/145475/Videosample_2.mpg.html] felraktam egy 15 mp-s részletet, remélem ez segít behatárolni a problémát.
Előre is köszönöm a segítséget. :respect:

Üdv acsa.

Na megnéztem, ezzel az a baj, hogy át lett a video méretezve mielőtt tömörítésre került volna a sor, így hiába maradt interlace, sehogy sem lesz jó, ha deinterlaceled ha nem.

#494 Felhasználó inaktív   axl.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 20. 21:48

Sziasztok,

Kerlek ne kovezzetek meg a kerdes miatt. Nyilvan mar feltette valaki es meg is lett valaszolva, de sajnos nincs annyi idom egyszeruen, hogy mindent atnyalazzak.

Tehat, rovid kerdesem csupan annyi lenne, hogy egy SONY DCR-TRV270E Digital8 -as geppel felvett anyagot, ami 90 perc, ki tudok-e vajon irni DVD lemezre (DVDVIDEO) vesztesegmentesen?

Celom annyi, hogy felszabadistam a regebben felvett anyagokat, mivel mar nem szeretnem halmozni a kazikat, vasarlasra kolteni, de torolni sem. Ezert gondoltam azt, hogy talan bedigizhetnek parat es ha ugy tetszik, evek multan megvaghatnam oket.

Ha kvazi "native" bedigizem a felvett anyagot, siman rahuzhatom egy DVDVIDEO felvetelre a NEROban (vagy ez az egesz, nem ilyen egyszeru?). Tettem mar probat ULEAD-del, de ugy tapasztaltam, hogy nemi veszteseg lathato (aztan lehet, hogy csak nem jol allitottam be es van rajta tomorites).

Tehat: 90 perc Digital8-as kazira felvett anyagot felre lehet tenni vesztesegmentesen egy 4.7Gb/120min. DVD lemezre?

Elore is koszonom az epito jellegu valaszokat!
Udv,
axl.Fsi

" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "

#495 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 22:51

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 15:05

Erre egy komponens és/vagy HDMI bemenetű digitalizáló kártya kellene. HDMI-set már láttam, nem olcsó, 50.000 Ft körül van az ára. Viszont milyen jól jönne majd a UPC digitális kábelhez HD adásokat rögzíteni minőségveszteség nélkül.

Komponens kábelen is lehet HD-t átvinni? Na ezt nem tudtam. Egyébként mi van az ilyen digitalizáló cuccokra írva(amiből tudni hogy HD-s)? Mert láttam kínai USB-s tv kártyát, ami tudja a HD-t, csak azt nem tudom, hogy az AV bemenetén is tudja-e.
Erre gondolok

#496 Felhasználó inaktív   acsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 22:56

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 22:05

Na megnéztem, ezzel az a baj, hogy át lett a video méretezve mielőtt tömörítésre került volna a sor, így hiába maradt interlace, sehogy sem lesz jó, ha deinterlaceled ha nem.

Értem, de elvileg nem lett átméretezve ill. én nem állítottam be ilyet igy nem tudok róla.
Mekkora felbontást kellene beállítani a jó eredményhez?
Mint irtam pinnacle studio10 et használok a rögzitéshez itt meg tudom adni a a rögzítés forrását /az usb-s kütyü/ TV-szabány PAL képarány 4:3 ezentúl a rögzítés formátumát MPEG2 720*576 ez utóbbitt kellene lejjeb venni ??
Bocsi az értetlenkedésért de anno a (S)VHS korszakban nem okozott problémát összevágni  szerkeszteni hangot rámondani stb.-t csinálni a felvétellel.
Ez a digitalizálás téma nekem kimaradt igy ha nem is fehér folt de legalábbis homályos.
Szóval ha lehet egy kicsit részletesebben a problémáról hallani azt megköszönném.

Üdv acsa

#497 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 08:02

Idézet: acsa - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 22:56

Értem, de elvileg nem lett átméretezve ill. én nem állítottam be ilyet igy nem tudok róla.
Mekkora felbontást kellene beállítani a jó eredményhez?
Mint irtam pinnacle studio10 et használok a rögzitéshez itt meg tudom adni a a rögzítés forrását /az usb-s kütyü/ TV-szabány PAL képarány 4:3 ezentúl a rögzítés formátumát MPEG2 720*576 ez utóbbitt kellene lejjeb venni ??
Bocsi az értetlenkedésért de anno a (S)VHS korszakban nem okozott problémát összevágni  szerkeszteni hangot rámondani stb.-t csinálni a felvétellel.
Ez a digitalizálás téma nekem kimaradt igy ha nem is fehér folt de legalábbis homályos.
Szóval ha lehet egy kicsit részletesebben a problémáról hallani azt megköszönném.

Üdv acsa

Ez tipikus félképsorrendi hiba. A VHS rendszerben a félképsorrend upper-lower és az a jelenség ami az általad kirakott sample videóban van akkor jelentkezik ha a digitalizálás és tömörítés lower-upper félképsorendben ill. progressive módban történik.
Ez a hiba utólag már nem javítható ki. A megoldás csak az újradigitalizálás méghozzá olyan hardware-el ami támogatja a valódi félképes rendszerű (50 félkép/sec) digitalizálást ill. ha mezei software alapú kártyád van akkor a rögzítéskor használt codec-nek kell rendelkeznie valódi upper-lower sorrendet is támogató kódolással.

#498 Felhasználó inaktív   axl.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 08:35

... ugy latom, hogy nagy hulyeseget kerdezhettem  :confused:
Udv,
axl.Fsi

" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "

#499 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 22:58

Idézet: axl.Fsi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 8:35

... ugy latom, hogy nagy hulyeseget kerdezhettem  :confused:

Szinte akár milyen video-feldolgozó szoftvert ráúszítasz egy tömörítetlen ripre, az meg fogja próbálni átkódolni, hogy egyrészt elférjen a lemezen, másrészt hogy dvd-formátumba beleférjen(mpeg2).

Tippem szerint valamilyen egyszerűbb video-feldolgozó cuccal kellene a nyers avit feldarabolni 4.3-as részekre, és azokat adatként kiírni nero-val. Ekkor minőségromlás nem lesz, bár a méret szép nagy lesz.

Aszem avi-splitter-nek nevezik az ilyen, simán csak darabolós cuccokat, bár én mikor egyetlen egyszer csináltam ilyet, virtual dub-ot használtam. Akkor egy ismerősnek kellett házivideoról fullhibátlan minőségben kiírni egy felvétel egy darabját.

#500 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 22:59

Idézet: axl.Fsi - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 21:48

Sziasztok,

Kerlek ne kovezzetek meg a kerdes miatt. Nyilvan mar feltette valaki es meg is lett valaszolva, de sajnos nincs annyi idom egyszeruen, hogy mindent atnyalazzak.

Tehat, rovid kerdesem csupan annyi lenne, hogy egy SONY DCR-TRV270E Digital8 -as geppel felvett anyagot, ami 90 perc, ki tudok-e vajon irni DVD lemezre (DVDVIDEO) vesztesegmentesen?

Celom annyi, hogy felszabadistam a regebben felvett anyagokat, mivel mar nem szeretnem halmozni a kazikat, vasarlasra kolteni, de torolni sem. Ezert gondoltam azt, hogy talan bedigizhetnek parat es ha ugy tetszik, evek multan megvaghatnam oket.

Ha kvazi "native" bedigizem a felvett anyagot, siman rahuzhatom egy DVDVIDEO felvetelre a NEROban (vagy ez az egesz, nem ilyen egyszeru?). Tettem mar probat ULEAD-del, de ugy tapasztaltam, hogy nemi veszteseg lathato (aztan lehet, hogy csak nem jol allitottam be es van rajta tomorites).

Tehat: 90 perc Digital8-as kazira felvett anyagot felre lehet tenni vesztesegmentesen egy 4.7Gb/120min. DVD lemezre?

Elore is koszonom az epito jellegu valaszokat!

Olyan, hogy veszteségmentesen tömörítesz mpeg2-be, olyan nincs, hiszen az veszteséges tömörítés. Eleve a dv avi is az, de mivel a kamera dv-ben vesz fel, így azt nevezhetjük "veszteségmentesnek" mikor átkerül a gépre. Mondjuk azt, hogy a lehető legjobb minőségben akarod megőrizni DVD lemezen. Ilyenkor a dvd szabványnak megfelelő maximális bitrátát használva 1 óra fér 1 lemezre. Ha 90 percet akarsz rávenni, akkor az már nagyobb mértékű tömörítést eredményez, de ha jobb fajta encodert használsz (Canopus Procoder, Cinema Craft Encoder) több menetben, akkor egy átlag ember nem nagyon veszi észre a különbséget. A lényeg, hogy először DV file-ba húzd be az anyagot a gépre, majd utána tömörítsd be mpeg-be több menetben vagy mindezt elkerülve használj asztali dvd rekordert a jobb fajtából (Sony, Pioneer, JVC).

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.