HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 01. 00:50

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 0:32

Azzal se lehet gém közben tvzni?

Ez sajnos a directx-nek egy szarsága. csak 1 gyorsított app lehet. nembaj a DX10-zel aka WGF ezis megoldódik majd. ha linux alatt van modern opengl-ed akkor ez nem gond. pl, compiz desktop.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#62 Felhasználó inaktív   galyika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 02. 14:16

Üdv!

Tv-tunerrel felvett mpeg2-ből akarok virtualdubmoddal avi-t csinálni, de nagyon elcsúszik a hang. Hol lehet ezt állítani benne(És egyáltalán lehet-e) Vagy milyen más progit ajánlotok esetleg?

#63 Felhasználó inaktív   nnorbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 20:12

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni nekem vannak mesefilmek kiirva cd re avi fájlként és mivel lehetne átkonvertálni hogy asztali dvd-n llehessen játszani az avin kivűl minden formátumot ismer a dvd lejátszó

program kellene adobe premier proval próbálkoztam de az a importálásnál közli hogy nem ismeri a formátumot és nem importálja be

Segítségeteket előre is köszönöm
msi k7n2 delta 2 platinum 2500 barton 3200-re huzva sata samsung 160 vinyo + két ide vinyo 512 ram 5600 ultra videokártya

#64 Felhasználó inaktív   ColdMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 10:10

Idézet: nnorbi - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 20:12

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni nekem vannak mesefilmek kiirva cd re avi fájlként és mivel lehetne átkonvertálni hogy asztali dvd-n llehessen játszani az avin kivűl minden formátumot ismer a dvd lejátszó

program kellene adobe premier proval próbálkoztam de az a importálásnál közli hogy nem ismeri a formátumot és nem importálja be

Segítségeteket előre is köszönöm

Szia!

Mint tökéletes kezdő adok Neked tanácsot.  :)
Tegnap csináltam meg az első DVD-t,
DV kamerával rögzített jelenetekből és ami nagy szó: sikerült  :cool:

Ha semmi extra igényed nincs, akkor a következőket javaslom(kezdésnek):
TMPG Inc.

TMPGEnc Plus 2.5 Trial Version - Videó konvertálásához
MPGEnc DVD Author 1.6 Trial Version - DVD struktúra, menü, stb készítéséhez

Ezek a cuccok 30 napig teljes értékúen használhatók, ha beválik "megveheted".
Ha ennél igényesebb munkát akarsz, olvass vissza és találhatsz komolyabb progikat is.
Kezdőként nekem a script írogatás, stb még sok volt a jóból,
ezért használtam a fenti két programot.

Sok sikert!

ps: Ezen topic olvasgatása sokat segített szegényes ismereteim gyarapításában. Köszi mindenkinek!  ;)

#65 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 10:44

Üdv,

Probléma a következő:

Adott egy kamera, Sony Digital Handycam (DCR-TRV210E), a desktop gépem benne egy Firewire kártyával, hozzá való kábellel (lol leszek, de "egyik vége kicsi másik nagy DV kábel" :)).

Az istenért nem tudom a kazettán lévő anyagot DV aviként átmenteni a számítógépre, mert egyszerűen nem látja a WinXP. Kamerát bekapcs, player módba vált, ráköt kábellel gépre --> semmi. Próbáltam több programmal is (WMM, Nero Vision, DVD Santa), de mind azt írja, hogy nem észlel külső eszközt...

Átböngésztem a Sony support oldalát, de nem találtam semmi hasznos info-t.

Valakinek van ötlete? (sejtésem szerint 1 perc megoldani, de nekem mint kamerás-newbie-nak nem megy  :Đ )

#66 Felhasználó inaktív   nnorbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 11:54

Idézet: Eiki - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 10:44

Üdv,

Probléma a következő:

Adott egy kamera, Sony Digital Handycam (DCR-TRV210E), a desktop gépem benne egy Firewire kártyával, hozzá való kábellel (lol leszek, de "egyik vége kicsi másik nagy DV kábel" :)).

Az istenért nem tudom a kazettán lévő anyagot DV aviként átmenteni a számítógépre, mert egyszerűen nem látja a WinXP. Kamerát bekapcs, player módba vált, ráköt kábellel gépre --> semmi. Próbáltam több programmal is (WMM, Nero Vision, DVD Santa), de mind azt írja, hogy nem észlel külső eszközt...

Valakinek van ötlete? (sejtésem szerint 1 perc megoldani, de nekem mint kamerás-newbie-nak nem megy  :Đ )

nem akarlak elkeseríteni de lehet hogy a firewire csatlakozod a kamerában rossz
nekem is ilyen gondom volt több kártyával és kábelle kipróbáltam aztán elvittem a sony javitómühelybe és közölték hogy a számitogép feszültség kölünbsége kiverte a csatlakozot megjavitották akkor még gariba és azota müködik.
és a szervizbe mondták hogy bekapcsolt állaőpotban kella  kamerára rádugni a firewire csatlakozot ez kb két éve történt és betartom a szervizbe közölteket és müködik
ezen próbláma előtt soha nem használtam csak usb vel a kamerát és én is meglepödtem hogy tönkrement használat nélkül a csatlakozó
msi k7n2 delta 2 platinum 2500 barton 3200-re huzva sata samsung 160 vinyo + két ide vinyo 512 ram 5600 ultra videokártya

#67 Felhasználó inaktív   nnorbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 11:57

Idézet: Eiki - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 10:44

Üdv,

Probléma a következő:

mégegy a kamera menőben engedélyezted az adat cserét?

és a kamerához adott szoftverrel sem látod a kamerát?

#68 Felhasználó inaktív   nnorbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 12:01

Idézet: ColdMan - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 10:10

Szia!

Mint tökéletes kezdő adok Neked tanácsot.  :)
Tegnap csináltam meg az első DVD-t,
DV kamerával rögzített jelenetekből és ami nagy szó: sikerült  :cool:

Ha semmi extra igényed nincs, akkor a következőket javaslom(kezdésnek):
TMPG Inc.

TMPGEnc Plus 2.5 Trial Version - Videó konvertálásához
MPGEnc DVD Author 1.6 Trial Version - DVD struktúra, menü, stb készítéséhez

Ezek a cuccok 30 napig teljes értékúen használhatók, ha beválik "megveheted".
Ha ennél igényesebb munkát akarsz, olvass vissza és találhatsz komolyabb progikat is.
Kezdőként nekem a script írogatás, stb még sok volt a jóból,
ezért használtam a fenti két programot.

Sok sikert!

ps: Ezen topic olvasgatása sokat segített szegényes ismereteim gyarapításában. Köszi mindenkinek!  ;)

Köszi a segítséget megpróbálom

én a adobe premier prot használom csa az azt irja ki hogy nem ismert adat tipus és nem tudom beimportálni hopgy átkonvertáljam

#69 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 12:22

Idézet: nnorbi - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 12:57

mégegy a kamera menőben engedélyezted az adat cserét?

és a kamerához adott szoftverrel sem látod a kamerát?

A kamera menüjében semmi ehhez kapcsolódó beállítást nem találtam.

A kamerához adott szoftverek pedig nincsenek nálam, letölteni pedig semmit nem tudtam. (Bár kétlem, hogy nélkülük ne lehetne dolgozni a kamerával...)

#70 Felhasználó inaktív   2ma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 16:57

helló,nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy van egy sony trv 265e típusú videókamerám,és az ezzel fölvett anyagot szeretném dvd-re rögzíteni.eddig erre az ulead videostudio 9es verzióját használtam usb kábel segítségével de csapnivaló lett a minősége.Most olvasgattam fórumokba,és több féle DV-s capture programot is ajánlottak de mindegyik azt írja ki hogy az én készülékem nemaz.A kérdésem az lenne,hogy ez lehet amiatt mert nem Firewire-n keresztül csatlakoztatom a géphez a kamerát hanem usb-n, vagy teljesen mind1 min keresztül csatlakoztatom ez a kamera nem DV-s?köszönöm a segítséget előre is!

#71 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 18:07

használj firewiret.

Szerkesztette: qnadam 2006. 07. 08. 18:07 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#72 Felhasználó inaktív   nnorbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 12:50

Idézet: 2ma - Dátum: 2006. júl. 8., szombat - 16:57

helló,nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy van egy sony trv 265e típusú videókamerám,és az ezzel fölvett anyagot szeretném dvd-re rögzíteni.eddig erre az ulead videostudio 9es verzióját használtam usb kábel segítségével de csapnivaló lett a minősége.Most olvasgattam fórumokba,és több féle DV-s capture programot is ajánlottak de mindegyik azt írja ki hogy az én készülékem nemaz.A kérdésem az lenne,hogy ez lehet amiatt mert nem Firewire-n keresztül csatlakoztatom a géphez a kamerát hanem usb-n, vagy teljesen mind1 min keresztül csatlakoztatom ez a kamera nem DV-s?köszönöm a segítséget előre is!

Szia !

HA van rajta firewire cstlakozoó akkor azzal csatlakoztasd a géphez
ez nem dv kamera hanem d8 asszem
de ez nem baj avi ként fogja elmenteni és gyorsabban mint az usb + tudod a progikon keesztül kezelni a kamerát előre vissza tekerés play
adobe premiert használd az biztos felismeri de gyik legnehezzebb prógram is az igaz

meg a másik gond a 265e asszem csak 540000 pixeles ne várj sokat tőle képminőségben ha mondjuk egy 1,8 megapixeles már sokkal jobb képet produkál

#73 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 19:07

Hello

Nem tudja valaki hogy miért van az hogy amikor átveszed a videót egy kicsit csíkos lesz pláne a gyorsabb mozgáoknál.
Vagyis inkább a mozgásoknál csíkozódik.
Ez a baj UVS8-ban pl.
FireWire-on van a géphez kapcsolva és a egy Pana Nvgs-27-ről van szó??
Még akkor is lehet látni a csíkot ha be van kapcsolva a Deintelace.
Nem tudom codec-től függ-e esetleg ha igen nem tudtok ajánlani v.mit?
Vagy progitól is lehet?  :rolleyes:
Zolli

#74 Felhasználó inaktív   Somansky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 17:33

Sziasztok!

Nero Visiont használok és van egy két gondom vele. Bedigizem vele DV kameráró a filmet DV-aviba. Minden ok. A jeleneteket észleli. Mivel 2 kazi volt igy 2 avi. Szerkeztövel összeillesztem, ami nem kell kivágtam. Megcsinálom a fejezeteket, részét, amit megjegyszett automatán, bár csak ez elsö kaziról, mert ahogy a 2. at is hozzáfüztem arról nem észlelt semmit. Mihelyt akarom ujra szerkezteni vagy fejezetett modasitani esetleg a menüt jobban átvariálni folyton kilép. Hiába inditom ujra a nerot vagy a gépet.
Ha ujra elkezdem megy, amig el nem érem ezt a fázist. A nero enyire komolytalan, ha kicsit több dolgot csinál vele az ember meghal? Miért? Mással is volt hasonlo helyzet? Gyógymod erre?
Vagy mit ajánlotok helyette ami nem tul bonyolult, de megbizhato stb...

Köszi!

Szerkesztette: Somansky 2006. 07. 16. 17:35 -kor

| Gigabyte P35C-DS3R | Intel C2D (E6550) 2,33Ghz 1333Mhz FSB | 2x1Gb PQI 800Mhz Ram | MSI Nvidia Geforce 8600 GTS-EZ 256MB | 80GB Samsung IDE + 320GB WD SATAII | Pioneer DVR-212 SATAII DVDRW | CoolerMaster Century 534 ház | COOLINK CP5012P 500W PPFC Táp | Samsung 226BW TFT | Genius Home Th 5.1 | APC BE500-GR | MS Windows Vista Ultimate X64 HUN |

#75 Felhasználó inaktív   eroberter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 16:07

Halihó mindenki!
A következő lenne a kérdés: ha megvan egy filmem angolul is és magyarul is, mi kell ahhoz, hogy egy kétnyelvű DVD-t állítsak elő, tehát mindkét hang rajta legyen? Köszi!

#76 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 06:18

Idézet: eroberter - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 17:07

Halihó mindenki!
A következő lenne a kérdés: ha megvan egy filmem angolul is és magyarul is, mi kell ahhoz, hogy egy kétnyelvű DVD-t állítsak elő, tehát mindkét hang rajta legyen? Köszi!

DVD authoring (tartalomszerkesztő) program  :D  pld. TMPEG DVD Author

#77 Felhasználó inaktív   Vóbert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 12:45

Idézet: galyika - Dátum: 2006. júl. 2., vasárnap - 13:16

Üdv!

Tv-tunerrel felvett mpeg2-ből akarok virtualdubmoddal avi-t csinálni, de nagyon elcsúszik a hang. Hol lehet ezt állítani benne(És egyáltalán lehet-e) Vagy milyen más progit ajánlotok esetleg?

A Virtualdub audio menüjében van egy interleaving menüpont, amiben be lehet állítani a preloadot! Ezzel én már javítottam hang elcsúszást, de lehet, hogy ennél van kifinomultabb módszer is.

#78 Felhasználó inaktív   VooDooBR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 18:02

Sziasztok!
Egy Leadtek Winfast PVR2000-essel lenne problémám.
A TV-ről felvett anyag visszjátszásakor a kép szét van húzva (tehát a 18-as karika majdnem kilóg :) ), és a képet is "húzza", tehát amikor emberfejek vannak közeliben és finoman mozognak látszik hogy szellemképes a mozgás. Úgy néz kimajdnem mint a régi lcd képernyőn a gyors egérjel (kis tulzással). Sok mindent kipróbáltam, a kártya tud ugye hardweres MPEG-et is, de mindegy melyiket állítom. Az elkészült filmet akár directburnal felírom, akár Nero-val, akár Uleaddal egycsinálom ugyanolyan.
Sőt ha Uleaddal veszek fel akkor is olyan. A gép egy 1700-es Celeron 512DDR-el Integrált videókártyával, amivel érdekes módon nem tudok szoftveresen felvennei mert ugrál nem bírja a 720x576-ot. A 352x288-nál is széthúzzaa képet. Hardweresen nincs 768-as kép csak 720-as.
Sőt beletettem egy másik gépbe 3000+AMD gf66gt 1GBRAM és abban is ugyanezt csinálta.
Ha valaki tud valamilyen megoldást, azt megköszönném.
Másik: Ha a kártya a rossz szerintetek visszaveszik majdnem egy év nyüglődés után?

#79 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 17:56

Olyan kérdésem lenne, hogy a VIVO-s karin lehet-e a Video out-on kimenő jelet, a Video-in-el rögzíteni?

Szerk: és amennyiben ez lehetséges, tudom-e vele együtt rögzíteni a gép által lejátszott hangot?

Szerkesztette: JonesC 2006. 07. 19. 17:57 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#80 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 11:06

érdekes dolog, hogy a tmpgenc egy 1 gigás wmv-ből 3,7 gigás olyan dvd-t csinál, amit az asztali is megeszik.....Először azt hittem viccel, de már 5 órája csinálja és 30%-nál tart. Nem be, hanem kitömöríti? :confused:
Business as usual. We fucked up everything.

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.