Indulási sebesség eléréséhez

kérek segitséget, nagytapasztalatú fórumosok.
Idönként van egy kis szabadidöm, és angol nyelvvizsgámat forditásokra használnám, mert úgy látom kevés magyar nyelvü video van, vagy azok forditásai idönként elég érdekesek. Megtudtam, hogy a feliratok weboldalon vannak a létezö magyar forditások közzétéve, próbáltam becsatlakozni, regisztrálást két sg weboldalon, megtettem. Két hete, azóta se jött válasz. Feladtam.
Úgy döntöttem, belevágok magam, de technikai gondok vannak, ezeket kellene leküzdeni.
Tehát adott a gyári dvd, egy könyvtárban vob kiterjesztésü fájlokkal. Keresem azt a programot, aminek révén ezekböl ki lehet nyerni a feliratokat, és egy rövid leirást, hogy hogyan kell ezt megtenni. Valamint, hogy az ez alapján leforditott szöveget hogyan tudom egy ilyen fájlba menteni.
Azután keresek olyan programot, ami a sok gigabájtos vob fájlokból néhány tiz megabájtos avi vagy mpeg fájlt csinál, ennek technikai lépéseivel.
Végül egy olyan programot keresek, ami megmondja a lejátszó programnak, hogy ne a meglévö, hanem az általam leforditott szöveget tegye be feliratnak.
A fentiekböl kiderül a technikai tudásom és egyéb gyakorlatom szintje, ennek megfelelően toleráns válaszokat várok. Bizva segitségetekben éls megértésetekben, stb. stb...
Maradok tisztelettel
Zoltán