HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 19. 10:17

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 11:01

Sziasztok!

Adobe Premiere Elements programot video capture-re használta már valaki?

Van egy videókamerám S-Videón keresztül szeretném átvenni az anyagot, de nem találom benne az S-video beállítást.

Valaki tudna tippet adni rá? Vagy esetleg más szoftvert használjak erre a célra?

Mondjuk olyan programot kellene használnod mely kezeli a PVR-350 TV kártyádat.
Esetleg azt amit adtak a kártyához.

#362 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 10:22

Igen, csak az sajna nem akar nálam működni Vista alól (tudom, ne használjak Vistát..). Nincs más megoldás rá?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#363 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 10:24

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 9:22

Igen, csak az sajna nem akar nálam működni Vista alól (tudom, ne használjak Vistát..). Nincs más megoldás rá?

Pinnacle Studio ezt nem tudja?
Én még úgy nem vettem át sehogy, de mintha valamelyik doksiban tegnap olvastam volna, hogy DV és analóg módon is lehet vele felvenni..
Hja, Vista alól persze.

Szerkesztette: havri1 2007. 07. 19. 10:24 -kor

Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#364 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 10:27

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 11:22

Mindenféleképp olyan capture program jöhet csak számításba mely képes kommunikálni a PVR-350 driver-ével.

#365 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 10:32

Megpróbálok keresni szoftvert, csak sajna eddig eredménytelen.

#366 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 10:37

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 9:32

Studio 11ben tudok segíteni, ha az érdekel.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#367 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 10:42

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 11:32

Valamilyen TV programmal próbálkozz. Capture-re ez tökéletes hiszen a kártya hardware-esen készít MPEG2-t. A rögzített anyagot meg már beolvashatod bármilyen olyan programba mely kezel MPEG-et.
A TV programban tudod a kártya bemeneteit és egyéb beállításait változtatni.

Szerk:
A kártya gyártójának az oldalán azt írják, hogy valamilyen SageTV program is kezeli a PVR-350 kártyát. Esetleg ezt nézd meg.

De a Studio 11 is jó lehet mert a Pinnacle oldalán az alábbi van írva s software ismertetésénél:

"Capture Options

Capture from DV and Digital8 camcorders or VCRs (requires a FireWire® port on your PC)
Capture from analogue camcorders, 8 MM, HI 8, VHS, SVHS, VHS-C, SVHS-C, or VCRs (NTSC/PAL/SECAM). Requires DirectShow® compatible graphic board or TV tuner board with analogue (Composite or S-Video) inputs on your PC
"

Tehát DirectShow kompatibilis TV tuner/driver kell és akkor mehet Studio11 alól is a capture

Szerkesztette: wpepi 2007. 07. 19. 10:54 -kor

#368 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 11:06

Megnézem a PS 11-et, aztán este írok hogy mire is jutottam vele. Köszönöm mindenkinek a segítséget!

#369 Felhasználó inaktív   HENE 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 19. 11:15

Sziasztok!
A Ulead Videostudio 11-gyel kapcsolatban lenne kérdésem:
A Edit részben a Timeline módban csak az első kocka jelenik meg, utána kék sáv. Hogy lehetne elérni, hogy végig kockák legyenek és lehessen zoomolni? Előre is köszi!

#370 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 12:02

Szaisztok!

Én egy olyan szoftvert keresek, amivel az Internetes TV adást tudom felvenni.

Köszi

#371 Felhasználó inaktív   xy16 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 14:22

Indulási sebesség eléréséhez :) kérek segitséget, nagytapasztalatú fórumosok.  :respect: 

Idönként van egy kis szabadidöm, és angol nyelvvizsgámat forditásokra használnám, mert úgy látom kevés magyar nyelvü video van, vagy azok forditásai idönként elég érdekesek. Megtudtam, hogy a feliratok weboldalon vannak a létezö magyar forditások közzétéve, próbáltam becsatlakozni, regisztrálást két sg weboldalon, megtettem. Két hete, azóta se jött válasz. Feladtam.

Úgy döntöttem, belevágok magam, de technikai gondok vannak, ezeket kellene leküzdeni.
Tehát adott a gyári dvd, egy könyvtárban vob kiterjesztésü fájlokkal. Keresem azt a programot, aminek révén ezekböl ki lehet nyerni a feliratokat, és egy rövid leirást, hogy hogyan kell ezt megtenni. Valamint, hogy az ez alapján leforditott szöveget hogyan tudom egy ilyen fájlba menteni.
Azután keresek olyan programot, ami a sok gigabájtos vob fájlokból néhány tiz megabájtos avi vagy mpeg fájlt csinál, ennek technikai lépéseivel.
Végül egy olyan programot keresek, ami megmondja a lejátszó programnak, hogy ne a meglévö, hanem az általam leforditott szöveget tegye be feliratnak.

A fentiekböl kiderül a technikai tudásom és egyéb gyakorlatom szintje, ennek megfelelően toleráns válaszokat várok. Bizva segitségetekben éls megértésetekben, stb. stb... :respect:

Maradok tisztelettel
Zoltán

#372 Felhasználó inaktív   macil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 11:30

Sziasztok,

Nem igazán capture, de talán tud valaki segíteni.

Egy merevlemezes JVC vidókameráról (mpg2-ben rögzít) szerettem volna a felvételteleket átvenni sz.gépre Ulead Videostudio 10 programmal. Meglepetésemre kiderült, hogy a kamera a fájlok elnevezését hexadeicmális számredszerben oldotta meg, a vidó szerkesztő viszont tizes számrendszer szerint kreált sorrenben halandó megjeleníteni/beolvasni a fájlokat. Természetesen ez egy össze-vissza sorrenben történő rögzítést jelentene.
További gondom, hogy a dátum/idő információt sem tudtam előcsalogatni az anyagból.

Mivel mostanában terveztem, hogy a DV kamerámat lecserélem egy mpg2-rögzítő kamerára (val.szeg SD kártyásra) szeretném megkérdezni, hogy (nehogy később érjen meglepetés):

1. A hexadec. rendszerű elnevezés általános az ilyen kameráknál (mpg2-ben rögzítők), vagy ez csak egy beállítás kérdése.

2. Ha ez általános, van-e olyan videószerkesztő program ami ezt korrekten kezelni tudja. (az én Uleadom nem tudja)

3. A dátum/idő adat előcsalogatása lehetséges-e mpg2-ben rögzített felvételekből.( DV-ből korrektül megy)

Köszönöm előre is a segítséget.

Üdv.

István

#373 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 13:12

Windows XP alól a tunerem és a videókamerám összekötöttem S-video-n keresztül. Beyond TV-vel sikerült is a képet lementenem (WinTV2000-el nem akarta sehogyse kiválasztani az S-video-t) viszont hangot sehogy se tudtam rá varázsolni. Mit tudnék ilyenkor még csinálni?

Itt egy kép a csatlakozásokról:

Kép

Szerk.: Arra gondoltam még, hogy az Audio/Video-hoz mini jack-mini jack kábellel a hangkarimon keresztül összekötném line-ra, elméletileg úgy kellene lennie hangnak nem?

Szerkesztette: Hippo 2007. 07. 22. 13:22 -kor

#374 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 13:51

Mivel az S-Video nem visz át hangot, ez lesz a megoldás.

#375 Felhasználó inaktív   liana 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 19:00

Sziasztok!

Elolvastam az összes hozzászólást, de nem volt még senkinek sem ilyen gondja :(

Nagyon lámaként neki álltam egy Sony HCR96-ról digizni, a fire-wire-n meg az interlaced problémákon
hamar túljutottam, de akármilyen progit használok (Ulead Videó 7; Pinnacle Studió 8.8; Power Director 3.3) képarány gondom van.

A kamera alapból 16:9-re van állitva, és az összes proginál mig DV-Avi addig szintén 16:9 de mikor Mpeg-re átalakitják akkor 4:3 lessz :bolond:
Nem jövök rá hol a bibi:-(((

Egyenlőre a TMPGEnc-el alakitom át, igy megmarad a 16:9, viszont nagyon lassú (igaz jó is!)

Ha valaki tud akkor segitsen!!!

Sorry: a hosszú "i"-m nem jó...

#376 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 15:55

Van egy mpeg videóm és egy mp3 fájlom amint a videóhoz tartozó hang van. Milyen programmal tudnám összeszerkeszteni őket úgy hogy a videóból és a hangból is tudjak levágni ha kell és a videóhoz igazítani a hangot, hogy ne csússzon?

#377 Felhasználó inaktív   Baliopi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 15:04

Sziasztok!

Én csak annyit szeretnék tudni, hogy van egy négy dévédés box setem, most szedtem frissiben. Természetesen minden dévédéje, menüs. Hogy lehet átkonvertálni mondjuk aviba ezeket a videókat (persze a menük nem kellenek)?

#378 Felhasználó inaktív   Baliopi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 22:36

vagy mondjatok egy kodeket, ami tökéletesen működik. mert most konvertáltam le a videót, de a hang késik..

#379 Felhasználó inaktív   macil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 12:46

Idézet: macil - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 12:30

Sziasztok,

Nem igazán capture, de talán tud valaki segíteni.

Szóval, egy kicsit pontosabban :

A már említett JVC merevlemezes kamera és egy most kipróbált Panasonic sd150 SD kártyás kamera is hexadec. rendszer szerint képzi a fájlneveket .mod kiterjesztéssel. Mpeg2 szabvány szerintiek a fájlok, Mediaplayer Classic lejátszó lejátssza őket átnevezés nélkül.

Hogyan/milyen programmal kell/lehet "capture"-ni az ilyen fájlokat, hogy sorrendben kerüljönek fel a a video szerkesztő programba ? Ulead Video Studio 10 nem tudja (vagy én nem tudom, hogyan kell).

Ha valaki megszánna... Nem tudok továbblépni.

További kérdésem : Ki lehet nyerni mpeg2 anyagból a dátum/idő információt valahogyan pl. egy szövegfájlba, hogy a DVD-re válaszható feliratként felkerülhessen ?

Üdv.

István

#380 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 23:40

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 16:55

Van egy mpeg videóm és egy mp3 fájlom amint a videóhoz tartozó hang van. Milyen programmal tudnám összeszerkeszteni őket úgy hogy a videóból és a hangból is tudjak levágni ha kell és a videóhoz igazítani a hangot, hogy ne csússzon?

A "VirtualDub-MPEG2" progival meg lehet csinálni.

Az Audio menü "wav audio" menüpontjával tudod hozzáadni a hangot.

Az Audio menü Interleaving menüpontjával tudod csúsztatni a hangot, előtte alakítsd át wav-ba, mert mp3-al nekem nem jött össze.

Lehet hogy van könyebben kezelhető progi is, de én nem tudok róla.

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.