HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 10. 06:30

Idézet: Csocsesz75 - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 18:22

Sziasztok !

Most már 2. éve használom az Ulead DVD Movie factory 6 Plus programot minidv filmek lemezre történő szerkesztéséhez de csak most lettem valamire figyelmes . A kamerával 16:9 arányú rögzítéseket végzek . A program is 16:9 - re van állítva és a végeredmény is tökéletes 16:9 . Viszont az elmentett .iso fájl Pc - n visszanézve jó csak , 16:9 arányú képcsöves tv- n a kép jobb és bal széléről hiányoznak dolgok szép számban , még a tetejéről is pár pixel . Sajnos a régi videókat nem tudom visszanézni nyersanyag hiányában hogy azoknál is így volt - e .

Aki sűrűn használja ezt a programot nemtudom észrevette - e , tőlük kérdezném hogy hol lehet a kutya elásva ? Persze mások segítségét is szívesen elfogadnám .

Köszönettel : Csocsesz   :confused:

Esetleg a 16:9 mellett a panscan jelzés is be van kapcsolva így elképzelhető, hogy a lejátszáskor a készülék nem 16:9 forrást hanem panscan-t lát.
A 16:9 forrásod valódi anamorf (függőlegesen nyújtott pixelek) vagy letterbox-olt nem valódi 16:9? Ha valódi anamorf akkor a DVD authoring során tiltsd le a panscan módot és így csak 16:9 lesz ami 16:9-re állított DVD lejátszó esetén helyes képarányt eredményez. 4:3-ra beállított DVD lejátszó esetén pedig letterbox eljárással teszi majd ki a 16:9 képet a 4:3 arányú TV-re (alul felül fekete csík)

Szerkesztette: wpepi 2008. 09. 10. 06:31 -kor

#582 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 13:11

Sziasztok !

Most már 2. éve használom az Ulead DVD Movie factory 6 Plus programot minidv filmek lemezre történő szerkesztéséhez de csak most lettem valamire figyelmes . A kamerával 16:9 arányú rögzítéseket végzek . A program is 16:9 - re van állítva és a végeredmény is tökéletes 16:9 . Viszont az elmentett .iso fájl Pc - n visszanézve jó csak , 16:9 arányú képcsöves tv- n a kép jobb és bal széléről hiányoznak dolgok szép számban , még a tetejéről is pár pixel . Sajnos a régi videókat nem tudom visszanézni nyersanyag hiányában hogy azoknál is így volt - e .

Aki sűrűn használja ezt a programot nemtudom észrevette - e , tőlük kérdezném hogy hol lehet a kutya elásva ? Persze mások segítségét is szívesen elfogadnám .

A képcsöves TV kávája mindig kitakar a képből valamilyen mértékben.

#583 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 09:00

Sziasztok !

Egyébként azt is vedd figyelembe, hogy a TV készülékeken overscan van ami azt jelenti, hogy a kép minden oldalán valamennyi területnek nem kerül megjelenítésre. PC-n a teljes képet látod viszont a TV készülékre ez már nem igaz. A szerkesztő programokban azért van a monitor ablakban az "action safe" keret, mert azzal jelzik, hogy ami azon belül van az garantáltan rajta lesz a TV képen is. (a komolyabb kamerák keresőjébe is szoktak ilyen action safe keretet tenni segítve így az operatőr munkáját)

#584 Felhasználó inaktív   Csocsesz75 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 11. 17:20

Köszönöm a válaszokat  :respect: , akkor biztos hogy a képcsöves miatt van ez a dolog . A szerkesztőprogramban egyébként tényleg van egy ilyesfajta "action safe" keret amikor feliratot szeretnék valahova elhelyezni a filmen ha nem ezen belül rakom ki is lóg a tv - ből rendesen .

#585 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 09. 12. 08:15

Nem tudom jó helyre írom-e, ha nem akkor legyetek szívesek irányítsatok a jó helyre.

A megoldandó problémám annyi, hogy egy PowerPoint vetítést szeretnék átalakítani video formátumba. Egy esküvőre kéne, és nincs számítógép, csak asztali DVD.
Mivel lehetne megoldani?

Előre is kösz

Grillo
KomposztWC

#586 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 13:06

Idézet: Grillo - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 9:15

Nem tudom jó helyre írom-e, ha nem akkor legyetek szívesek irányítsatok a jó helyre.

A megoldandó problémám annyi, hogy egy PowerPoint vetítést szeretnék átalakítani video formátumba. Egy esküvőre kéne, és nincs számítógép, csak asztali DVD.
Mivel lehetne megoldani?

Előre is kösz

Grillo

https://forum.hwsw.h...showtopic=84534

#587 Felhasználó inaktív   Aerdos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 08:36

Sziasztok!

Abban a kérdésben fordulok hozzátok, hogy milyen programmal érdemes (lehetoleg open source/free) dvd-t rippelni? Mégpedig úgy hogy a dvd chapter-jeit külön avi/wmv/mind1csakjominosegu-ba rippelje. Nyilvan azert nem lenne jo ha a kisebb chapter videok tobb helyet foglalnanak mint a dvd :p
Segitsegeteket elore is koszonom.

UI: mencodert is probaltam, csak nem tudtam jo parancsot osszerakni...
Aerdos

"Grandpa, were you a hero in the war?" "No", I answered, "But I served in a company of heroes". - Maj Richard Winters

#588 Felhasználó inaktív   Sanyi46 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 18:50

Üdv!

Elnézést kérek,ha rossz topikba írok,ill vetem fel problémámat:
Leadtek  WinFast TV 2000 Xp Expert Tv tunel kártyám van
A problémám az ,hogy a felvétel hangereje kb 50%-a az eredetinek
Kérem segítsetek

Sanyi46

#589 Felhasználó inaktív   radi8tor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 10:37

Sziasztok!

Új vagyok a témában és a segítségeteket szeretném kérni.
Beszereztem egy MiroVideo DC30+ digi kártyát nemrégiben (Pinnacle elődje).

Szeretnék vele felvenni a TVből, próbálkoztam már pár digitalizáló progival (Studio 12, AMCAP)
A pinnacle valamiért nem hajlandó a képét megjeleníteni, AMCAP-al készült videó meg nem játszható le csak Total Commander F3 (View) funkciójával és akkor is szaggat.

Tudna valaki egy könnyen használható, ingyenes programot ajánlani ami DivX vagy DVD formátumba ment?

Köszi előre is!

#590 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 10:50

Idézet: radi8tor - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 10:37

Sziasztok!

Új vagyok a témában és a segítségeteket szeretném kérni.
Beszereztem egy MiroVideo DC30+ digi kártyát nemrégiben (Pinnacle elődje).

Szeretnék vele felvenni a TVből, próbálkoztam már pár digitalizáló progival (Studio 12, AMCAP)
A pinnacle valamiért nem hajlandó a képét megjeleníteni, AMCAP-al készült videó meg nem játszható le csak Total Commander F3 (View) funkciójával és akkor is szaggat.

Tudna valaki egy könnyen használható, ingyenes programot ajánlani ami DivX vagy DVD formátumba ment?

Köszi előre is!

A DC30 Plus MJPEG capture kártya és csak Win98, WinMe, Win2000 alatt működik. XP, Vista rendszerekhez nincs driver. Ill. van egy hackelt driver XP alá melyet egy német ember készített de ez nem igazán megy rendesen a kártyával.
Rögzíteni a saját programjával (ez a driver-el együtt települ) lehet ill. Adobe Premiere 5.x és 6.0 alatt is ha felteszed hozzá a plugint mely szintén a driver része.

Idézet

A kártya MJPEG-et ad ki (a legjobb minőségben 56Mbps bitrátával ami 2perc/GB helyigényű). Ezt az MJPEG-et Adobe Premiere vagy más olyan programmal mely képes kommunikálni a kártya driver-ével tudod MPEG2 (DVD) vagy más formátumba konvertálni.
Ha a kártya kimenetét rákötöd a TV-re akkor közvetlenül ki is játszhatod azt amit a kártyával rögzítettél (ezt is a driver telepítésekor felrakott programmal).
De mint ahogy azt már fentebb írtam XP, Vista rendszerekkel a kártya nem működik, mert a driver nem kompatibilis ezekkel a rendszerekkel, a hackelt XP-s driver meg nem megy rendesen a kártyával.
Megoldás:
Win98 vagy WinMe vagy Win2000 telepítése és az eredeti Pinnacle 1.82 driver telepítése és akkor 100%-ban működik a kártya be és kimenete, rögzítése, editor funkciója.

Szerkesztette: wpepi 2008. 11. 19. 10:55 -kor

#591 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 12:05

Egyebkent erdemes ilyen muzealis erteku cuccal vacakolni? Biztos jo darab, mert lattam a regi arat, de egy egyszeru tvripre nem eleg egy 10-15e forintos tuner?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#592 Felhasználó inaktív   radi8tor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 14:02

Köszi a választ.

Nehezen hiszem el hogy csak Adobe Premiere 5 v 6 alatt működne, mert mint írtam megy az másik programmal.
Én is megtaláltam a fejlesztőt németországban aki már írt WDM drivert hozzá Vista alá. Meg is van ez a driver, ezért megy nekem Vista alatt.

Tegyem fel Win2000-es gépre Premiere 5 v 6-al? De az a baj hogy sehol nem találtam ilyen régi Premiere-t.
Valaki nem tud megszánni egy telepítővel?

Szerkesztette: radi8tor 2008. 11. 19. 14:08 -kor

#593 Felhasználó inaktív   radi8tor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 14:03

Idézet: Samott - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 12:05

Egyebkent erdemes ilyen muzealis erteku cuccal vacakolni? Biztos jo darab, mert lattam a regi arat, de egy egyszeru tvripre nem eleg egy 10-15e forintos tuner?

Samott

Sajnos átvágtak ezzel a kártyával, azt írták a hirdetésben hogy Pinnacle Studioboard Plus.
És mikor átvettem a csomagot 15k-ért a postástól akkor láttam hogy ez biza egy 99-ben gyártott kártya...

#594 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 14:31

Idézet: radi8tor - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 14:03

Sajnos átvágtak ezzel a kártyával, azt írták a hirdetésben hogy Pinnacle Studioboard Plus.
És mikor átvettem a csomagot 15k-ért a postástól akkor láttam hogy ez biza egy 99-ben gyártott kártya...

Ezzel a kártyával nagyon jól jártál. Igaz, hogy nem mai darab, de a mai félprofesszionális capture eszközöket magasan veri az 56Mbps 4:2:2 MJPEG-el.

#595 Felhasználó inaktív   radi8tor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 14:44

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 14:31

Ezzel a kártyával nagyon jól jártál. Igaz, hogy nem mai darab, de a mai félprofesszionális capture eszközöket magasan veri az 56Mbps 4:2:2 MJPEG-el.

Ennek örülök.

Akkor már csak normális működésre kéne bírnom.. Segítsetek ha tudtok!

#596 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 14:52

Idézet: radi8tor - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 14:44

Ennek örülök.

Akkor már csak normális működésre kéne bírnom.. Segítsetek ha tudtok!

Nekem is ilyen kártyám van. WinMe-vel és az eredeti Pinnacle 1.82 driver-el használom. A német WDM driver problémás és nem megy vele a kártya rendesen se XP se pedig Vista alatt.
Ez a hackelt driver csak arra jó, hogy a kártyával rögzített MJPEG-et be tudd olvasni olyan programba mely WDM-el kommunikál.
Capture-re tegyél fel Win98 vagy WinMe rendszert és az eredeti Pinnacle drivert. Capture programnak pedig az AVI-IO tökéletes mivel automatikusan tördel 2GB-os szeletekre.

Szerkesztette: wpepi 2008. 11. 19. 14:53 -kor

#597 Felhasználó inaktív   radi8tor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 15:36

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 14:52

Capture-re tegyél fel Win98 vagy WinMe rendszert és az eredeti Pinnacle drivert.

Win2000 nem lenne jó NTFS alatt? Akkor bírná a 2 GB felettieket is... nem?

#598 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 15:45

Idézet: radi8tor - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 15:36

Win2000 nem lenne jó NTFS alatt? Akkor bírná a 2 GB felettieket is... nem?

Win2000 alatt az eredeti driver csak Adobe Premiere-ből, és a saját capture programjából használható és külön hangkártya kell a hang rögzítéséhez.
A kártya 100%-ban csak és kizárólag VFW-vel megy azaz Win98, WinMe. Win2000 alatt működik a kártya rendesen de a driver korlátok miatt csak a fent említett 2 programból lehet capture-ölni és a hang rögzítés külön megy.

FAT32-nél a 2GB limit nem akadály, mert az AVI-IO program szegmentálással ezt megoldja.

#599 Felhasználó inaktív   radi8tor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 17:25

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 15:45

FAT32-nél a 2GB limit nem akadály, mert az AVI-IO program szegmentálással ezt megoldja.

Csak ez fizetős programnak néz ki... na majd keresgélek.

Köszi addig is.

#600 Felhasználó inaktív   radi8tor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 20:19

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 14:52

Nekem is ilyen kártyám van. WinMe-vel és az eredeti Pinnacle 1.82 driver-el használom.

Nem tudod véletlenül, hogy honnan lehet letölteni ezt a 1.82 drivert?
Nekem az is szuper lenne ha el tudnád küldeni emailben.

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.