HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   tamy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 27. 13:30

Sziasztok!

Egy ideje boldogan használom a Canopus ADVC-1394 kártyámat, most azonban (főleg a 4GB ram kezelése miatt) a 32 bites XP-ről váltottam 64 bites Win 7-re. Bár a Windows alapból felismeri, mégsem hajlandó semmilyen szoftver kezelni a kártyát. Ha jól sejtem a problémát az okozza, hogy a Controller nem kompatibilis az OP rendszerrel, viszont ebből sehol sem találtam újabb verziót. Próbáltam infót keresni, de csak angolul találtam. Ha jól értettem sajnos ez a kártya csak 32 bites XP-ig használható, az újabb rendszereket nem támogatja.

Kérdéseim a következők lennének:

Létezik-e valami megoldás (esetleg egy alternatív controll panel) ehhez a kártyához, hogy használni tudjam Win 7 alatt?

Ha esetleg nem lenne más megoldás, csak a csere, akkor jól értelmezem-e, hogy az ADVC55 használatához nincs szükség semmilyen köztes szoftverre, tehát a szokásos programok (pl.: WinDV, esetleg Vegas) bármilyen OP rendszeren képesek használni?

A segítséget előre is köszönöm.

#702 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 27. 15:55

Idézet: tamy - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 13:30

az ADVC55 használatához nincs szükség semmilyen köztes szoftverre, tehát a szokásos programok (pl.: WinDV, esetleg Vegas) bármilyen OP rendszeren képesek használni?

ADVCV55ben pont ez a jó, hogy platform és szoftverfüggetlen, egy sima 1394-es eszközt mutat a gép felé.
Make love not Wor.

#703 Felhasználó inaktív   tamy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 16:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 14:55

ADVCV55ben pont ez a jó, hogy platform és szoftverfüggetlen, egy sima 1394-es eszközt mutat a gép felé.

A gép ezt is úgy látja, mutatja is minden szoftver (meg természetesen az eszközkezelő is), de mégsem tudom használni. A képet pixelesnek, szaggatottnak mutatja, és a felvétel is ilyen lesz. Továbbá a bemenet típusát sem tudom így állítani, hogy ntsc, vagy pal legyen. Szerintem egyébként pont ez a probléma vele.

#704 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 04:13

Idézet: tamy - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 16:03

A gép ezt is úgy látja, mutatja is minden szoftver (meg természetesen az eszközkezelő is), de mégsem tudom használni.

Mert kártya és driver kell neki. Én babrálnám egy csöppet. Ellenben az ADVC55 az külső 1394 device, remélhetően szabványos. eltéve, ha van egy működő bemeneted :-)
Make love not Wor.

#705 Felhasználó inaktív   tamy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 17:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 3:13

Mert kártya és driver kell neki. Én babrálnám egy csöppet. Ellenben az ADVC55 az külső 1394 device, remélhetően szabványos. eltéve, ha van egy működő bemeneted :-)

Babrálnám én, ha tudnám mivel. Ha nem feltétlen szükséges nem akarom lecserélni, elég sokat buknék rajta (és még az sem biztos, hogy az jobban működne Win 7 alatt). Bármivel próbálom már az előnézeti kép is iszonyú pixeles, szétesik az egész. Amikor Vegasban próbáltam belőni csupa NTSC-s értéket állított be rá alapból. Átállítottam ugyan PAL-ra, de szerintem csak látszólag sikerült. Szerintem a baj az, hogy a hozzá adott Controll progi nem fut Win 7-en, újabb verzió meg nincs (tudtommal). Azzal minden tulajdonságát be lehetett lőni a kártyának, nem tudom erre melyik progi képes még. Ha esetleg valakinek lenne tapasztalata, hogy Win 7 alatt melyik progi képes kezelni a Canopus kártyákat egyéb köztes alkalmazás nélkül, az megoszthatná velem is.

#706 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 02. 17:20

Idézet: tamy - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 18:11

Babrálnám én, ha tudnám mivel.

Nem tudom, ilyenkor mennyire alkalmas, de a MS-tól ingyen letölthető az XP Mode, szokták ajánlani.

Vagy épp ma írták itt:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=6186225

#707 Felhasználó inaktív   tamy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 19:14

Idézet: Signal - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 16:20

Nem tudom, ilyenkor mennyire alkalmas, de a MS-tól ingyen letölthető az XP Mode, szokták ajánlani.

Kipróbáltam a virtuális XP-t, ott fordított a helyzet: már a kártyát sem látja az eszközkezelő, pedig a valódi XP, és a 7 is látja. Ettől független ott is feltelepítettem a kártya controllerét, de mivel nem látja a kártyát indítás után csak egy hibaüzenetet ad. Egyébként érdekes, hogy a progi simán felmegy Win 7-re is, csak elindulni nem hajlandó sehogy sem. Korábban próbáltam úgy is, hogy XP kompatibilis módban futtatás, igaz ez nekem még soha semmilyen változást nem eredményezett. Szerintem más progi kéne rá.
Kép

#708 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 19:15

Idézet: tamy - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 19:14

Szerintem más progi kéne rá.
Kép

Ezt már kérdezni akartam, hogy ugye nem a saját proggijával kísérletezel, hanem valami szabványossal?
Make love not Wor.

#709 Felhasználó inaktív   tamy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 18:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 18:15

Ezt már kérdezni akartam, hogy ugye nem a saját proggijával kísérletezel, hanem valami szabványossal?

Mit értesz szabványoson? Eddig ezt használtam + WinDV-t. De próbáltam Vegas-al, és VirtualDub-bal is. Most szedek le még egy-két progit, esetleg tudsz javasolni valamit, amivel érdemes lehet kipróbálnom?

#710 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 18:58

Én már nagyon nagyon régóta nem foglalkoztam ilyesmivel, de akkor az iuvcr nevű program tűnt használhatónak. virtualdub felejtős az még vfw-n keresztül dolgozik, aminek már réges régen nincs supportja, iuvcr viszont wdm-es. Esetleg dscaler-t lehet még megpróbálni.

Szerkesztette: Mumia 2010. 03. 03. 18:59 -kor

#711 Felhasználó inaktív   tamy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 22:42

Idézet: Mumia - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 17:58

Én már nagyon nagyon régóta nem foglalkoztam ilyesmivel, de akkor az iuvcr nevű program tűnt használhatónak. virtualdub felejtős az még vfw-n keresztül dolgozik, aminek már réges régen nincs supportja, iuvcr viszont wdm-es. Esetleg dscaler-t lehet még megpróbálni.

Tapasztalatok:
DScaler 4.1.19: indításnál Windows átvált egyszerű szín összetevőkre (nem túl jó előjel, de különösebben nem érdekelne), ha kiválasztom a kártyát a progi azonnal megfagy.
Iuvcr 4.17.0.408: látszólag működik, bár előnézeti kép nincs, és digizés közben sem látszik semmi nyoma, hogy csinálna bármit is (az idő múlásán kívül). Végeredmény: az 1 perces felvétel mindössze néhány 10 kB lett.
Találtam olyant, hogy "AVID Xpress Pro". A Canopus honlapján olvastam, nem ismerem, de holnap kipróbálom, bár a végeredményt illetően pesszimista vagyok :(

#712 Felhasználó inaktív   tamy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 19:09

Kipróbáltam, de már a telepítésnél kiírta, hogy nem támogatott OS. Mivel kifogytam az ötletekből leírom a problémám valamelyik hivatalos márkakereskedőnek.

#713 Felhasználó inaktív   Zéé 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 16:08

Sziasztok,

Nem egy túl komoly hardverrel, de nekiláttam a családi videók bedigitalizálásának.
A capture-höz a témaindítóban is ajánlott Huffyuv 2.1.1-es codec-et használtam, majd bedigizett anyagból kétféle anyagot gyártottam.
Csináltam egy DivX-el kódolt verziót, és egy MPEG2-eset a DVD-s verzióhoz.
A problémám ott van, hogy amikor az MPEG2-es anyagot kiírom DVD-re DVD Videó formátumban, akkor az asztali DVD lejátszóval lejátszva a TV-n oldal irányú mosgásoknál ronda vibrálás van vízszintes csíkonként a képernyőn.
Nem az interlace csíkózódást látom, mert ez annál sokkal "vastagabb" és elvileg a TV-n azt nem is kellene lássam. Ha számítógépen nézem meg az MPEG2-es anyagot, akkor jó a kép, de mintha eltűnt volna az interlaced csíkózódás, ami a nyers avi-ban még benne volt.
A kódolást TMPEGEnc-el csináltam, az MPEG2-es kódolásnál úgy volt beállítva, hogy ne csináljon deinterlace-t, DivX-nél pedig úgy, hogy csináljon.
Kicsit kisérleteztem, hogy mi lehet a baj, és ha a DivX-es file-t alakítom át MPEG2-vé, majd az kiírom DVD-re és TV-n visszanézve jó a videó, nem látom a csíkozódást.

Találkozott-e már valaki ilyennel, és mit csinálok rosszúl, hogy ilyen lesz az MPEG2-es anyag?

Üdv!
"A Trabant útfekvése kitűnő, gyorsulása kifogástalan. Ez azonban ne csábítson könnyelműségre."

#714 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 07. 13:44

Tiszteltem!

Egy előadás anyagát felvettük videóra. A gond az, hogy a teremben ahol az előadás volt ment egy nagy switch is, aminek nagyon idegesítő a hangja a felvételen.
Arra gondoltam, keresnék a felvételen olyan részt ahol csönd van, csak a switch-et hallani, és ezt a részt "kivonnám" az felvételből végig a hangsávból. Így talán ki lehet szűrni a switch idegesítő hangját a felvételből.

Mit gondoltok erről, működhet a dolog? Meg tudom én ezt valahogy csinálni? Ha igen milyen programmal?
A file-ok .MTS kiterjesztésűek, amiket VLC player-rel bírok lejátszani.
Sajnos videoszerkesztéssel még nem foglalkoztam, bocsi , ha nagyon amatőr a kérdés.

Előre is köszi.

#715 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 26. 08:59

Most veszem fel a Duna HD-ról a Vannak még vidékek: Kolozsvár-t. Az 1. rész már megvan 30perc 1gb, lesz még egy rész, az még 1gb.
Léteznek olyan lehetőleg ingyenes programok amikkel meg tudom vágni, össze tudom fűzni, és a HD lejátszók számára értelmes formátumra(pl mkv) tudom konvertálni újrakódolás nélkül a HD .ts-t?
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#716 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 07. 20:07

sziasztok,

Bedöglött a régi vinyóm, és vettem egy új 500-ast, most van bőven helyem, igy hát elővettem a minidv kamerámat, és elkezdtem felmásolni a felvett anyagokat.
A problémám csak az, hogy mivel tömöritsem be DVD5-be az eredeti anyagot? Lévén a vinyóm tönkrement, a tömöritő progik is odavesztek, és már nem emlékszek mit használtam erre a célra.
Van 3-4 felvételem, amin gyors mozgás van (többek közt prológ rally és gyorsulásos felvételek), ezeket szeretném úgy tömöriteni, hogy a mozgás ne darabosodjon.
Kipróbáltam a néró dvd iróját, van benne efféle kódoló rész, de szaggatott kicsit és interlacedes csikozást is látni a gyors kameramozgásoknál.

Egy normális szoftvert keresek, légyszives segítsetek mi felel meg az igényeimnek.
köszönöm!
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#717 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 07. 20:33

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2011. 08. 07. 21:07

Egy normális szoftvert keresek, légyszives segítsetek mi felel meg az igényeimnek.
köszönöm!

Otthonra én Pinnacle Studiós vagyok, tejesen jó, ha kell, akkor kisebb effekt, menü, felirat dologra is használható.
Make love not Wor.

#718 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 20:03

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Digitalizálnék persze, amihez valami használható kártya kéne szoftverrel. Leginkább a régi vhs felvételeket digizném, vágnám, stb.
Jelenleg adott egy PixelView PlayTV Pro (PV-BT878P+) /Conexant 878P chipes/ karesz a hozzávaló gyári szoftverrel.
1. számú gépbe berakom, pentium3, win98. A videóról a kompozit bemenetén táplálom, a hang a hangkártya line-in bemenetén. Adja is a műsort hibátlanul, hang is van, bár mivel az külön forrásből van, akkor is hallik, ha a tv capture program el sincs indítva. Capture beállításoknál belövök mindent: hang forrása, video forrása, kép formátum, mérete, fps 25 lenne deinterlaceddel, de akármit írok be mindig visszaáll 30-ra. A kapott avi ennek megfelelően is 30-as képváltásos. Ráadásul a hangot sem rögzíti, hiába van beállítva a line-in, ami egyébként szól is.
2. számú gépbe rakom be: P4-3Ghz, winXP. Program, driver ugyanaz (persze xp-hez való), de mintha a capture beállításoknál kicsit más lenne, bár nem tettem hiteles összehasonlítást. Mindenesetre a hang bemenet beállítását nem találom. A kép méret valamiért 720x576 a 768-as helyett, illetve függ, milyen PAL formátumot állítok be, jellemzően PAL-B vagy PAL-BG van. Arra már nem emléxem, hogy a P3-ban mekkora méretet engedett, de valószínű ugyanez, mert az arány 1,3333333.... volt ott is a legnagyobb felbontáson (ennél csak kisebbekre lehet állítani). Az fps-t viszont szabadon oda lehet állítani, ahova akarom és el is tárolja. Tehát 25-re állítom deinterlace mellett. Source továbbra is a kompozit. Veszi az adást gond nélkül, hang is van ugyanúgy a line-in-en (de ez továbbra se függ a tv kártyától). A felvételre kattintva megszűnik létezni a kompozit adás és helyette a hangyák háborúja rádiózaj kerül kivetítőre és felvételre is. Ahogy megálljt nyomok visszaadja a kompozit jelet rendesen.

Egyszerűen nem értem a jelenséget és idegisít is nemkicsit. Emelett szeretném az antenna bemeneten is élvezni a tv-t, de valahogy nem sikerült kideríteni, hol kell tuningolni a programban, illetve hiába léptetem végig a csatornákat, csak zaj van. Hab a tortán lenne, ha FM rádió is bejönne és még felvenni is tudnám, de ebbe nagyon bele se fogtam. Igaz, arra sincs ábrám, hogy melyik csatlakozó melyik funkcióhoz van. Antenna bemenetből 2 van, gondolom egyik lehet a rádió, másik a tv, de melyik-melyik azt nem tom, és RCA dugósak, kellett neki forrasztanom egy koax csatis átalakítót. A tv adás egyébként szoba antennás lenne, a sima tv készülék fogja rendesen. Hang bemenete is van, elvileg a középső jack aljzat - esetleg azon keresztül rögzülne a hang is? Az s-video és kompo bemenmet meg egyértelmű, az működik is.

Ahogy elnéztem, a legtöbb hauppauge, pinacle tv kártyán is egyöntetűen conexant csipek vannak, mégha más típus is. Melyiket lenne érdemes figyelni, megvenni? Illetve milyen szoftverrel körítve? Olvastam Múmia nyitóbeszédét - még emésztem -, illetve majd vissza-vissza olvasgatok a rengetegben, ha lesz időm, de addig is megköszönöm az épkézláb ötleteket!
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#719 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 08. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 07. 21:33

Otthonra én Pinnacle Studiós vagyok, tejesen jó, ha kell, akkor kisebb effekt, menü, felirat dologra is használható.

Eddig Canopust használtam, van jó leirás az egyik fórumtárs készitette mit hogy kell beállitani rajta,
az alapján régebben jó videókat készitett, de sosem voltam elégedett a sebességével, mert több mint 2 órába
telik mire elkészít egy lemeznyi anyagot. Múlt héten ismét kipróbáltam a szoftvert, de megbolondult,
el van csúszva a kép és a hang, pedig ugyanúgy állitottam be a szoftvert ahogy szoktam.

Pinnacle Studiot nem bonyolult használni? valami jó leirást tudnál linkelni róla?
köszi
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#720 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 08. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2011. 10. 08. 10:02

Pinnacle Studiot nem bonyolult használni? valami jó leirást tudnál linkelni róla?
köszi

Egyszerre meg egy helyen kérdezünk.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38