HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 14:23

A korábbi téma ( https://forum.hwsw.h...showtopic=31161 ) itt folytatódik.

HWSW Team
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 20:08

Hi!

Hadd nyomuljak mindjárt itt az elején egy kérdéssel :)

HDD-s DVD felvevőt szeretnék venni, és két lehetőség közül melyik lenne a jobb?

Sony RDR-HX520
Panasonic DMR EH55

Asszem mindegyik tud DivX-et is, a Panasonic 160Gb-os, a Sony 80Gb-os HDD-vel van felszerelve, kb. 16.000 Ft a különbség.

Szerintetek melyik jobb (most a 80Gb különbséget ne nézzük)? DVD, DivX, felirat lejátszás szinten?

Válaszokat köszi előre is!!

Üdv: byr
I am Sorry! What's your name?

Konfig:
AMD Athlon 64 3200+, ASUS A8N-SLI Deluxe, 2x512MB DDR 400Mhz (PQI), 2x WD 74Gb SATA HDD RAID0, ASUS NV6600GT 128Mb

#3 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 21:50

Idézet: byr - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 21:08

HDD-s DVD felvevőt szeretnék venni, és két lehetőség közül melyik lenne a jobb?

Sony RDR-HX520
Panasonic DMR EH55
Üdv: byr

Kapásból a Panát mondanám! Sony nem kezel feliratokat és 5.1-es hangot DivX-nél (azaz AC3)! ;)

Szerkesztette: Csokis 2006. 05. 29. 21:50 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#4 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 22:01

Van itt egy külön témázás a multimédián belül kifejezetten a dvd felvevőkről. Érdemes beleolvasni. Mi most vettünk nemrég egy pio-t. Egy tizessel drágább mint a sony de sokkal jobban lehet vele szerkeszteni, és lemezt is lehet másolni vele. A sonyval ha szerkesztessz(pl kivágsz valamely részt) nagy vaószínűséggel újra kell tömöríteni az anyagot, ami minőségromláshoz vezet, meg egy csomó idő. A pioneernál meg lehet dönteni hogy akkor hogyan is kívánod csinálni a dolgot. Nézd meg a különböző modellek használati utasításait, sok minden elárulnak.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#5 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 05. 16:15

Helló Mindenkinek!

Lenne nekem egy gondom. Van egy Panasonoc sc-ht845-ös házimozim. Azt tapasztalom, hogy divx-es filmek lejátszásakor valamelyik filmet tökéletesen, valamelyiket pedig enyhén szaggatva (a hang ekkor is jó) játsza le. Van egy Thomson megnemmondommilyen típus, az meg tökéletesen viszi az összest.

Vajon ez mitől van??? Vagy csak valamilyen beállítási probléma???

Segítségeteket előre is köszönöm...

#6 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 16:29

Idézet: Changer79 - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 17:15

Helló Mindenkinek!

Lenne nekem egy gondom. Van egy Panasonoc sc-ht845-ös házimozim. Azt tapasztalom, hogy divx-es filmek lejátszásakor valamelyik filmet tökéletesen, valamelyiket pedig enyhén szaggatva (a hang ekkor is jó) játsza le. Van egy Thomson megnemmondommilyen típus, az meg tökéletesen viszi az összest.

Vajon ez mitől van??? Vagy csak valamilyen beállítási probléma???

Segítségeteket előre is köszönöm...

A válasz nagyon egyszerű: Packet Bitstream! :) Ezt nem tudja a Pana játékos, míg a Thomson lejátszóban lévő chip pedig igen. ;) Erre van 1 külön program (MPEG4 Modifier), ami 1 perc alatt kiszedi a filmből a PB-t és máris normálisan le lehet játszani a Panával is.  :cool:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#7 Felhasználó inaktív   Kropacsek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 13:36

Sziasztok!

Van valakinek Daewoo DHR-8105-ös 160 GB-os asztali DVD felvevője?
Tapasztaltok érdekelnénke.
Kösz!

#8 Felhasználó inaktív   vhstodvd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 21:38

Asztali DVD felvevőt szeretnék vásárolni, és tegyük fel, hogy egyetlen szempont érdekel: 100% biztos akarok lenni abban, hogy egy átlagos VHS magnóval összekötve digitalizálni tudjam a VHS kazetta anyagát. Kérdésem az, hogy egyszerű szemrevételezéssel (pl. csatlakozók) is eldönthető-e egy lejátszóról ez a tulajdonság, vagy nyomozati szakaszba kell helyezni az ügyet? (explicite ugyanis még nem láttam kézikönyvben ilyen utalást)
Előre is köszönet a tanácsért.

#9 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 00:44

Idézet: vhstodvd - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 22:38

Asztali DVD felvevőt szeretnék vásárolni, és tegyük fel, hogy egyetlen szempont érdekel: 100% biztos akarok lenni abban, hogy egy átlagos VHS magnóval összekötve digitalizálni tudjam a VHS kazetta anyagát. Kérdésem az, hogy egyszerű szemrevételezéssel (pl. csatlakozók) is eldönthető-e egy lejátszóról ez a tulajdonság, vagy nyomozati szakaszba kell helyezni az ügyet? (explicite ugyanis még nem láttam kézikönyvben ilyen utalást)
Előre is köszönet a tanácsért.

Korrekt VHS digitalizáláshoz a felvevőnek TBC-t (időalap korrektor) valamint kiváló zajszűrést kell tartalmaznia. Azt, hogy a készülék rendelkezik-e ezekkel az áramkörökkel a készülék műszaki paraméterei közt lehet megtalálni (a gyártó oldalán a készülék paraméterei között szokták feltüntetni). pld. Panasonic, Pioneer, JVC felvevők tartalmaznak időalap korrektort és kiváló zajszűrést (a Pioneer felvevők ráadásul paraméterezhető képjavítást biztosítanak)

Szerkesztette: wpepi 2006. 06. 10. 00:48 -kor

#10 Felhasználó inaktív   eroberter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 20:08

Helló mindenki!
Van egy DMR-EH55 asztali dvd-íróm. Erre szeretnék vhs videóról átmásolni. Na itt az a gond, hogy a készülékhez van audio-video csatlakozókábel is, és s-videó kimenet is. Ezek viszont a videón nincsenek. Csak egy db Scart-csatlakozóm van, de az meg a tévéhez kell, hogy össze tudjam vele hangolni. Mit kéne ahhoz vásárolnom, vagy buherálnom, hogy a videóimat át tudjam venni dvd-re??? Esetleg egy másik scart csatlakozót???
És még egy kérdés: létezik olyan dvd-író, ami divx formátumban képes írni?
Köszi előre is!

#11 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 20:34

Idézet: eroberter - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 21:08

Helló mindenki!
Van egy DMR-EH55 asztali dvd-íróm. Erre szeretnék vhs videóról átmásolni. Na itt az a gond, hogy a készülékhez van audio-video csatlakozókábel is, és s-videó kimenet is. Ezek viszont a videón nincsenek. Csak egy db Scart-csatlakozóm van, de az meg a tévéhez kell, hogy össze tudjam vele hangolni. Mit kéne ahhoz vásárolnom, vagy buherálnom, hogy a videóimat át tudjam venni dvd-re??? Esetleg egy másik scart csatlakozót???
És még egy kérdés: létezik olyan dvd-író, ami divx formátumban képes írni?
Köszi előre is!

Semmi mást nem kell venned, csak 1 SCART-SCART kábelt, feltételezve, hogy a videón van SCART kimenet. Ha RGB-s, az a legjobb. Akkor veszel mondjuk ilyen kábelt és összekötöd a videót és a DVD írót, majd beállítod a videón az RGB kimenetet. Már is másolhatod át, ami kell. :)

#12 Felhasználó inaktív   eroberter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 20:39

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 20:34

Semmi mást nem kell venned, csak 1 SCART-SCART kábelt, feltételezve, hogy a videón van SCART kimenet. Ha RGB-s, az a legjobb. Akkor veszel mondjuk ilyen kábelt és összekötöd a videót és a DVD írót, majd beállítod a videón az RGB kimenetet. Már is másolhatod át, ami kell. :)

KÖSZI!

#13 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 17:22

Egyszerű kérdés :) amire én nem találtam jó választ (két napja bújom a netet).

Olyan asztali kellene nekem, ami teljesíti a következő feltételeket:
- nem dzsunka, hanem "márkásabb"
- 15 és 20k között van az ára
- DivX-es és normálisan kezeli a magyar feliratokat
- gyári speckók szerint is olvassa az összes létező írható médiát (főleg DVD+R :) )
- tudja a DTS-t (nagyon fontos)
- JPEG-et tudjon DVD-ről lejátszani
- nem olyan fontos, de ha lehet, legyen ezüst :)
- mp3 lejátszás jó ha van, de nem létszükséglet

Ötlet? :)

RE: nekem a JVC XV-N422 szimpi, de a gyári specifikációk alapján nem olvas DVD+R-t. :(

Szerkesztette: Etele 2006. 06. 15. 17:26 -kor

#14 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 17:31

Idézet: Etele - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 18:22

Egyszerű kérdés :) amire én nem találtam jó választ (két napja bújom a netet).

Olyan asztali kellene nekem, ami teljesíti a következő feltételeket:
- nem dzsunka, hanem "márkásabb"
- 15 és 20k között van az ára
- DivX-es és normálisan kezeli a magyar feliratokat
- olvassa az összes létező írható médiát (főleg DVD+R :) )
- tudja a DTS-t (nagyon fontos)
- JPEG-et tudjon DVD-ről lejátszani
- nem olyan fontos, de ha lehet, legyen ezüst :)
- mp3 lejátszás jó ha van, de nem létszükséglet

Ötlet? :)

Philips DVP3040 + moddolt firmware! :) Mondjuk mit értessz az alatt, hogy "normálisan kezeli a magyar feliratokat"? :confused: :think: Tehát, pl. hogy olvasható méretű legyen? Mert egyébként tényleg csak 1 nagyon kicsit kellene hozzátenned és kapnál Panasonic DVD-S42 típust, ami valóban olvas minden médiatípust (+R/RW, -R/RW, +R DL, -R DL, RAM), csak a feliratai elég kicsik, de szerintem olvashatóak. De például ott van a Pioneer DV-393, amihez már csak moddolt firm kell és csak RAM-ot nem olvass. Válassz! :D

#15 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 18:04

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 17:31

Philips DVP3040 + moddolt firmware! :)

Tudtommal ez nem játszik le DTS-t. :think:

Idézet

Mondjuk mit értessz az alatt, hogy "normálisan kezeli a magyar feliratokat"? Tehát, pl. hogy olvasható méretű legyen?

Legyenek ékezetek. És lehessen állítani a méretét.

Idézet

Mert egyébként tényleg csak 1 nagyon kicsit kellene hozzátenned és kapnál Panasonic DVD-S42 típust, ami valóban olvas minden médiatípust (+R/RW, -R/RW, +R DL, -R DL, RAM), csak a feliratai elég kicsik, de szerintem olvashatóak.

Utánanéztem, de ronda egy lejátszó ez! :D
Szóval feliratméretet nem állíthatok evvel?

Idézet

De például ott van a Pioneer DV-393, amihez már csak moddolt firm kell és csak RAM-ot nem olvass. Válassz! :D

Ez már szimpibb, de miért kell hozzá moddol FW? :think:
Egyébként én nézegettem a Pio DV-2850-et és a DV-380-at, ezeknél miben tud többet a DV-393? Árban nem sokkal több, nem azért kérdezem. :)

Ja, és köszi az eddigi helpet.

#16 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 18:32

Idézet: Etele - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 19:04

Tudtommal ez nem játszik le DTS-t. :think:

De játszik, csak nincs 5.1-es analóg kimenete, mint ahogy a többinek se, amit ajánlottam. :)

Legyenek ékezetek. És lehessen állítani a méretét.

Az ékezetet ma már mind1ik tudja, ellenben a méret állítást az általam felsorolt 1iksem! Ehhez mindenképpen moddolt FW kell!

Utánanéztem, de ronda egy lejátszó ez! :D
Szóval feliratméretet nem állíthatok evvel?

Ez ízlés kérdése. Számomra viszont a legjobban kinéző! A legrondább meg az új Pioneer-ok! :D

Ez már szimpibb, de miért kell hozzá moddol FW? :think:
Egyébként én nézegettem a Pio DV-2850-et és a DV-380-at, ezeknél miben tud többet a DV-393? Árban nem sokkal több, nem azért kérdezem. :)

Csak annyi, hogy újabb, máshogy néz ki és még nem igen van hozzá moddolt firmware! Még. :) Viszont, ha kell 5.1-es analóg kimenet, akkor SiGMATek XM-400 Pro. Én nem vennék (mivel francia terméket nem veszek), de amire neked kell, arra ez a tökéletes lejátszó és az ára is "csak" 22800HUF itt! ;)

Szerkesztette: Csokis 2006. 06. 15. 18:34 -kor

#17 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 19:52

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 18:32

De játszik, csak nincs 5.1-es analóg kimenete, mint ahogy a többinek se, amit ajánlottam. :)

Mivel sem a leírásában, sem a lejátszón nem láttam DTS logót, logikusnak tűnt, hogy nem játszik DTS-t. :think:
Egyébként koaxon megy a hang az erőlködőbe. :)

Idézet

Az ékezetet ma már mind1ik tudja, ellenben a méret állítást az általam felsorolt 1iksem! Ehhez mindenképpen moddolt FW kell!

Okés.

Idézet

Ez ízlés kérdése. Számomra viszont a legjobban kinéző! A legrondább meg az új Pioneer-ok! :D

Én jobban szeretem a "klasszikus" kinézetet. :)

Idézet

Csak annyi, hogy újabb, máshogy néz ki és még nem igen van hozzá moddolt firmware! Még. :) Viszont, ha kell 5.1-es analóg kimenet, akkor SiGMATek XM-400 Pro. Én nem vennék (mivel francia terméket nem veszek), de amire neked kell, arra ez a tökéletes lejátszó és az ára is "csak" 22800HUF itt! ;)

Hááááááááááát, ha ennyit szánok rá, akkor maradok a Pio/Pana páros valamelyikénél. :)

#18 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 13:50

Hm. :)

Nézelődtem, nézelődtem, és felmerült bennem még egy kérdés.

A most kapható "gagyi" DivX-es lejátszók közül melyiknek van értelmesebb mechanikája?
(Olvastam, hogy a Millenium MN 9601 Sanyo mechanikával készül(t), ami nem hangzik rosszul - csakhogy sehol sem találok (elvileg Tecsós :D ). Talán kifutó modell?)

RE: hm, állítólag a Millenium 9601 a Metroban 8k. :)
Szóval módosítom a kérdést: honnan lehet kideríteni, hogy az a lejátszó, amit éppen berakok a kosárba, milyen mechanikával készült? Sehogy?

Szerkesztette: Etele 2006. 06. 16. 14:11 -kor

#19 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 17:52

Hm... MMban Sony DVP-NS36 18k... :think:

Egy a baj, hogy semmi érdemi infót nem találok róla a (magyar) feliratokkal kapcsolatban. :(

#20 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 12:38

Eldöntöttem, Millenium playa lesz a vége. ;)

Viszont most meg azzal szopok, hogy sehol nem lehet kapni. Nincsen valakinek ötlete, hogy hol van biztosan Budapesten? :think:

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó