HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 08. 21:51

Idézet: Prometheus - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 21:28

Tudna valaki esetleg megbízható USB-s dvd játszót?

Philips DVP5990 :) Két hete vettem és kifogástalanul használok 3.5"-os vinyót mobil rack-be az előlapi USB2.0-ás csatiján át! ;) Meg persze van egy 1GB-os és egy 8GB-os Kingston pendrive-om, amit szintén tökéletesen kezel. Van hozzá moddolt firmware, ami már (majdnem) mindent tud. Egy hátránya van, hogy standby-be kapcsolva kiadja továbbra is a +5V-ot az USB-re.

Szerkesztette: Csokis 2008. 12. 08. 21:51 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#502 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 21:11

Köszi,de én ezt néztem ki magamnak:
Manta Prince 4 DVD046 asztali DVD lejátszó

*  Olvassa az MPEG4 és XvD állományokat .txt feliratozással
    * Pro Logic
    * Kimenetek: Audio, audio COAX, EURO
    * Audio: 5.1, Video, S-Video,
    * Komponens Video, SCART (EURO)
    * USB olvasó
    * MMC, SD, MS kártya olvasó

Szerintem 10 300Ft ot simán megér 1év garival!

Szerkesztette: Prometheus 2008. 12. 10. 21:12 -kor

#503 Felhasználó inaktív   KSzasza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 21:36

Valakinek esetleg van Samsung HR-777 Dvd felvevője? Vagy látott már valaki ilyet? Vélemény kellene róla mert viszonylag baráti áron lehet most hozzájutni...
Desktop: Casetek 1018-1A, Ultra Power 550W, ASUS P5KC, Core 2 Duo 2,33Mhz (E6550), 2GB DDR2 800Mhz, MSI NX6800GT 256MB, WD 250GB, Maxtor 250GB, IBM 180GB, Maxtor 160GB, SB Audigy 2, Hauppage PVR 250, Plextor PX-130A, NEC 3540A, Dell 2005FPW monitor, HP 3500C, HP 930C, Cambridge SW 5.1, Logitech LX700, Logitech QuickCam Pro 9000, ASUS WL-500G Premium
Laptop: Dell Latitude D600 + WD 250GB external
PDA: Fujitsu-Siemens N560
Phone: Sony Ericsson K800i

#504 Felhasználó inaktív   bébice 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 19. 16:27

Sziasztok !
Nem láttam még sehol ilyen problémát,hátha...tudtok segíteni.
Van egy Eltax erősítővel fölszerelt házimozirendszerem ,aminek elromlott a dvd lejátszója,mindent lejátszik csak a dvd lemezeket nem.Most vettem egy másik dvd playert amin van 5.1 hangrendszer csatlakoztathatósági lehetőség.Sajnos nem tudom,hogy a kettőt hogyan ill.milyen kábellel tudnám összekötni,hogy kitudjam használni az 5.1-es rendszer adta hangzást.Tehát,hogy a két dvd lejátszót hogyan tudom úgy összekötni,hogy a hangfalakon menjen a hang ne a tv-én.

Az Eltax 5.1 hangfalait nem tudom csak simán az új dvd lejátszóba bedugni,mert azokon csak sima drótok lógnak ki.
Köszi a válaszokat !

#505 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 19:42

Kicsit prózai kérdés:

A mostani 720p, 1080p mkv fájlokat kezelni fogják a jövőben bekövetkező Blu-Ray korszakban az asztali lejátszók?
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#506 Felhasználó inaktív   Brigyó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 10:48

Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni, hátha van valakinek ötlete a problémámra.
Régebben vásároltam egy LG LCD TV-t, amiben van egy merevlemez és így a TV-ből fel tudok venni.
Most, hogy tele van a winchester, gondoltam kiírom DVD-re, egy külső író segítségével, nem sikerült, és a szakszerviztől is azt a felvilágosítást kaptam, hogy erre nincsen lehetőség!
Abban bízok, valaki a fórumon tud valami megoldást !?
A Winchester kivétele és másolása nem túl szimpatikus, ha lehet elkerülném, ráadásul a fájlformátum is speciális.
Köszi.

#507 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 03:17

Idézet: dash - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 20:42

Kicsit prózai kérdés:

A mostani 720p, 1080p mkv fájlokat kezelni fogják a jövőben bekövetkező Blu-Ray korszakban az asztali lejátszók?

A válasz igen. nekem kezeli, néha még jobb is mint a dvd lejátszóm a gagyi dvd diskeket is olvassa a másik nem pedig mindkettö sony és majdhogynem egyszerre lett véve, bár a divx-et nem vesszi az én blu-ray lejátszóm ;)

Szerkesztette: pappas 2008. 12. 30. 03:18 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#508 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 03:23

Idézet: Brigyó - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 11:48

Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni, hátha van valakinek ötlete a problémámra.
Régebben vásároltam egy LG LCD TV-t, amiben van egy merevlemez és így a TV-ből fel tudok venni.
Most, hogy tele van a winchester, gondoltam kiírom DVD-re, egy külső író segítségével, nem sikerült, és a szakszerviztől is azt a felvilágosítást kaptam, hogy erre nincsen lehetőség!
Abban bízok, valaki a fórumon tud valami megoldást !?
A Winchester kivétele és másolása nem túl szimpatikus, ha lehet elkerülném, ráadásul a fájlformátum is speciális.
Köszi.

Elvileg nem lehet kiszedni az állományokat a készülékböl, mivel a gyártó blokkolta öket egy-két törvény miatt. Gyakorlatban viszont megoldható de ez minden készüléknél más és más...de ebbe sajna segitenni nem tudok.
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#509 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 01. 18:38

Üdv mindenkinek!

Karira vásároltam a családnak egy ELTA 8848 típusú lejátszót. Van vele pár gond:

1. USB-ről nem olvassa be a feliratokat, míg ugyanazon körülmények között DVD-ről igen. WTF? Pont azért vettem USB-set, hogy ne kelljen DVD-RW-kkel szenvedni...

2. A felirat elhelyezkedése, formázása és mérete. Alapból úgy néz ki, hogy mintha minden betű közé s z ó k ö z lenne téve. I d e g e s í t ! Ráadásul kicsi, és nem teljesen a képernyő alján van, hanem az alsó fél felénél, félmagasan! Ez azt jelenti, hogy még 16:9-es filmeknél is rálóg a képre a felirat (4:3 tévém van), ami pl. egy világos jelenetnél echte olvashatatlanná teszi a fehér alapon megjelenő, apró, széthúzott, fehér feliratot. Megnéztem a menüt hatszor oda-vissza, de a feliratot nemhogy növelni meg háttért adni neki, de még mozgatni se lehet...  :mad:  :rolleyes:

Úgy gondolom, hogy erre léteznie kéne valami vagy custom, vagy hivatalos megoldásnak, mert ez így nem állapot. Ezt nem gondolhatták komolyan a lejátszó készítői, hogy akkor ennyi, úgyhogy most FW-t vadászok hozzá. Van valakinek ezzel a lejátszóval tapasztalata? Én keresgélek, de nem sokminden jön elő... Ha valakinek van ilyenje és megoldotta a problémákat, az szóljon! Lehet, hogy én vagyok egyébként a béna és mégis van ezekre alapból is megoldás, csak nem találom :-) Előre is köszi a választ!
"Gondolkodom, tehát vagyok." (Descartes)

#510 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 01. 18:40

Idézet: pappas - Dátum: 2008. dec. 30., kedd - 3:23

Elvileg nem lehet kiszedni az állományokat a készülékböl, mivel a gyártó blokkolta öket egy-két törvény miatt. Gyakorlatban viszont megoldható de ez minden készüléknél más és más...de ebbe sajna segitenni nem tudok.

Törvény... Hihi, elképzelem, hogy a törvény szövege hogy tesz különbséget a két adathordozó között. Ha a lejátszóén van, az még ok, de ha bármilyen más adathordozóra akarom áttenni azt, amit felvettem, az már nem? Akkor ha archiválom a tévéből VHS-re felvett filmjeimet TV-capture kártyával DVD-re vagy a merevlemezemre, az is illegális? VHS-en még lehet, HDD-n már nem? Nevetséges!
"Gondolkodom, tehát vagyok." (Descartes)

#511 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 08:51

Idézet: S@ti - Dátum: 2009. jan. 1., csütörtök - 18:38

Üdv mindenkinek!

Karira vásároltam a családnak egy ELTA 8848 típusú lejátszót. Van vele pár gond:

1. USB-ről nem olvassa be a feliratokat, míg ugyanazon körülmények között DVD-ről igen. WTF? Pont azért vettem USB-set, hogy ne kelljen DVD-RW-kkel szenvedni...

2. A felirat elhelyezkedése, formázása és mérete. Alapból úgy néz ki, hogy mintha minden betű közé s z ó k ö z lenne téve. I d e g e s í t ! Ráadásul kicsi, és nem teljesen a képernyő alján van, hanem az alsó fél felénél, félmagasan! Ez azt jelenti, hogy még 16:9-es filmeknél is rálóg a képre a felirat (4:3 tévém van), ami pl. egy világos jelenetnél echte olvashatatlanná teszi a fehér alapon megjelenő, apró, széthúzott, fehér feliratot. Megnéztem a menüt hatszor oda-vissza, de a feliratot nemhogy növelni meg háttért adni neki, de még mozgatni se lehet...  :mad:  :rolleyes:

Úgy gondolom, hogy erre léteznie kéne valami vagy custom, vagy hivatalos megoldásnak, mert ez így nem állapot. Ezt nem gondolhatták komolyan a lejátszó készítői, hogy akkor ennyi, úgyhogy most FW-t vadászok hozzá. Van valakinek ezzel a lejátszóval tapasztalata? Én keresgélek, de nem sokminden jön elő... Ha valakinek van ilyenje és megoldotta a problémákat, az szóljon! Lehet, hogy én vagyok egyébként a béna és mégis van ezekre alapból is megoldás, csak nem találom :-) Előre is köszi a választ!

Nos, nagyon úgy fest, hogy vagy megbarátkozol a leírt problémákkal vagy elajándékozod és veszel helyette egy olyan lejátszót, amelyhez van normális firmware-támogatás vagy moddolt firm (pl. Philips). Az Elta ugyanis Sunplus chipsetes, amelyhez nem létezik "barkácsolt" firmware. Célszerű egyébként még a vásárlás előtt kipróbálni egy feliratos DivX-szel a játékost, pont az ilyen gondok elkerülése érdekében.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#512 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 13:13

Ismertek olyan merevlemezes DivX lejátszót, ami tud felvenni is? A kérdés onnnan vetődött fel, hogy van nekem egy kommersz DVD felvevőm, ami a célnak megfelel, viszont nem játszik le, csak DVD-t. Aztán van egy Chili DivX lejátszóm, ami szinte bármilyen formátumot megeszik, viszont macera állandóan lemezt írni. Most a családban lett egy vinyós MViX Unicorn (linuxos, koreai) lejátszó. Nagyon jó, de ha magamnak is ilyet veszek, akkor lesz 3 eszközöm kb. ugyanarra a célra. Kéne valami "all in 1" megoldás. A Popcorn Hour közel jár, de az nem tud felvenni.

Hmm, visszaolvasva nekem úgy tűnik, hogy Chili -> Philips DVP5990 és probléma megoldva. :) És még egy csomó pénzem is marad. :D

#513 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 16:52

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 14:13

Ismertek olyan merevlemezes DivX lejátszót, ami tud felvenni is? A kérdés onnnan vetődött fel, hogy van nekem egy kommersz DVD felvevőm, ami a célnak megfelel, viszont nem játszik le, csak DVD-t. Aztán van egy Chili DivX lejátszóm, ami szinte bármilyen formátumot megeszik, viszont macera állandóan lemezt írni. Most a családban lett egy vinyós MViX Unicorn (linuxos, koreai) lejátszó. Nagyon jó, de ha magamnak is ilyet veszek, akkor lesz 3 eszközöm kb. ugyanarra a célra. Kéne valami "all in 1" megoldás. A Popcorn Hour közel jár, de az nem tud felvenni.

Hmm, visszaolvasva nekem úgy tűnik, hogy Chili -> Philips DVP5990 és probléma megoldva. :) És még egy csomó pénzem is marad. :D

Nekem van egy ilyesmim itthon, feltéve ha ilyenre gondolsz. mindent játszik divx, dvd, mp3 stb. 160Gb hdd, dvd-iró.
ITT megnézheted. ;)

#514 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 17:01

Idézet: pappas - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 16:52

Nekem van egy ilyesmim itthon, feltéve ha ilyenre gondolsz. mindent játszik divx, dvd, mp3 stb. 160Gb hdd, dvd-iró.
ITT megnézheted. ;)

Ez jónak néz ki, köszi!

#515 Felhasználó inaktív   angolna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 21:10

Sziasztok.

Talán az idei év láma hozzászólását meg is nyertem ezzel. :)

A következő problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. PC-re másolt dvd filmet (természetesen teljesen jogszerű minden, egy rajongói filmről van szó) hogyan lehet úgy kiírni, hogy az asztali lejátszó is olvassa?

Nekem van egy ötletem, csak nem vagyok biztos benne. Először csinálni az egészről (audio_ts, video_ts) egy .iso fájlt, (hmhm. ez sem egyszerű nekem), azt berakni daemonba, és onnan kiírni dvd-re? Ez működhet, vagy van egyszerűbb megoldás is?

Régen adatlemezes megoldással próbáltam, természetesen nem olvasta.

Előre is köszi,

angoLna

#516 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 11:20

http://www.panasonic...product&id=1475

http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/...cd=HT-Z310R/EDC

Ezek közül melyik a jobb? Kb egy árban vannak.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#517 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 11:50

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. jan. 7., szerda - 11:20

Egyértelműen a Panasonic! :) A Samsungot felejtsd el, mert gagyi Zoran chip-es és elég érzékeny a lemezekre! :(
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#518 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 12:58

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. jan. 7., szerda - 11:50

Egyértelműen a Panasonic! :) A Samsungot felejtsd el, mert gagyi Zoran chip-es és elég érzékeny a lemezekre! :(

Köszi :) A mostanink is samsung, ugyan rá van írva hogy olvassa az írott lemezeket, valójában csak a gyári lemezekkel boldogul :(
esetleg más javaslat ilyen 50ezer ft körül? :)

Ja és ha van rajta usb, akkor össze tudom kötni géppel és úgy filmet lejátszani?  :think:

Szerkesztette: Valdy 2009. 01. 07. 13:08 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#519 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 13:10

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. jan. 7., szerda - 12:58

Köszi :) A mostanink is samsung, ugyan rá van írva hogy olvassa az írott lemezeket, valójában csak a gyári lemezekkel boldogul :(
esetleg más javaslat ilyen 50ezer ft körül? :)

Ja és ha van rajta usb, akkor össze tudom kötni géppel és úgy filmet lejátszani?  :think:

Nem tudok jobbat ebben az árkategóriában. :think: Az USB meg csak Mass Storage cuccokat kezel, azaz pendrive, USB-s vinyó, stb. Összekötni nem tudod a géppel. :)

#520 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 13:20

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. jan. 7., szerda - 13:10

Az USB meg csak Mass Storage cuccokat kezel, azaz pendrive, USB-s vinyó, stb. Összekötni nem tudod a géppel. :)

Kár, na mindegy, annyira nem fontos :) Akkro asszem ez lesz megrendelve, kösz a segítséget :)

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.