HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek V.

#2081 Felhasználó inaktív   Mirko 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 11. 20:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 19:54

hogy a busba jott ide a tukorcsap vesszoparipad? beszelt barki tukorcsaprol? resze a tukorcsap barmelyik optikanak??

masfelol ilyet allitani, hogy ma sem tudnak megkozelitoleg sem olyat csinalni. nem eros allitas ez igy? hogy a busba mered le? es megint: mi koze ennek az objektivekhez??

raadasul ugy beszelsz a regi dolgokrol, hogy nem nagyon veszel tudomast a modern fejlesztesekrol, amik azert nagyban befolyasoljak a kepminoseget. szamitogepes tervezes?? (ok, egy alapoptikanal nem feltetlenul szamit, de egy nagytelenel vagy egy nagylatonal!!) ujabb, tobb retegu feluletkezelesek (hanyszoros reteg is volt azon a Tessaron?) -- es ne mond azt, hogy ez nem szamit! ujabb fejlesztesu uvegek, mint pl. a Canon DO lencsei? nem tulzas 50+ eves fejleszteseket ezekkel szembeallitani?? (a felreolvasasokrol nem is beszelve: a "nem emelkedik ki az atlagbol" szerinted ugyanaz, mint a "ma sehol nincs"??)

Mirko: a 60-as Makro, az azert ujabb. a 105-osbol is a 2.5-os a regi, ma 2.0-asat es 1.8-asat arulnak. a 85-osbol az 1.8-as (ha minden igaz) a regi, az 1.4-es, netan a PC 85/2.8-as azert uj fejlesztes. ;) szoval a kep joval osszetettebb, mint ahogy leirod. es pont ezert elszomorito ottokar hozzaallasa, mert o, szemben veled, elviekben profi kene, hogy legyen ezekben, megsem bir felulemelkedni egy szemellenzos allasponton, es belatni, hogy a vilag bonyolult es osszetett. :)

Szerintem az is szép teljesítmény hogy akkor egyáltalán tudtak a maiakhoz hasonlót csinálni, tehát ilyenszempontból fejlődhetett volna jobban is az objektívgyártás (hasonlóan a vázakhoz)

Jaja, a 60as és a 105ös is 89ben jelent meg ha jól tudom, a 85 mm f1.8 pedig 64es!Mármint azok a típusok amelyek hasonlítanak a mai formájukra AF nélkül. Mert pl 85 1.5 már 1950ben is volt, persze még más konstrukcióban. Én ennyit tudok róluk, és szerintem ezeket már érdemes megvenni. Mármint az első 3at.. azok máe elég modernek hogy meglegyen a minőségük, klasszikus igényességgel készültek és elég régiek hogy olcsón hozzá lehessen jutni.

#2082 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:03

Idézet: Mirko - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 21:54

Szerintem az is szép teljesítmény hogy akkor egyáltalán tudtak a maiakhoz hasonlót csinálni, tehát ilyenszempontból fejlődhetett volna jobban is az objektívgyártás (hasonlóan a vázakhoz)

Az elektronika fejlődése sokkal kisebb mértékben befolyásolja az objektívek fejlődését, mint a vázakét ;)
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2083 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:06

a szmaitogepes objektivtervezes korszakaban ez egy teves allitas! ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2084 Felhasználó inaktív   Mirko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:09

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 19:37

Ma se tudtak mechanikára még csak megközelítően se olyant csinálni, hát még jobbat,A legtöbbje még ma is kifogástalanul működik. Olyan barbárságot csinálni pld mint a műanyag tükörcsap az a csúcstechnika? Az én Pentaxom pld akkorát rúg, hol van ez a Pentina tükörfelcsapódásától?

Akkor miért vettél Pentaxot? miért nem használsz Pentinát és hívsz magadnak otthon? Azért mert Neked nem éri meg, mint ahogy a legtöbbünk szívesen kihasználja a modern technikai lehetőségeit mely pl a fotózást is kényelmesebbé teszi. Szerintem is jobb ha egy gép az örökkévalóságnak készül, de manapság ezt nem nagyon lehet kivitelezni. Sem a fejlődés sem a fogyasztás miatt. Pl ha az én nikonom mechanikai alkatrészei elnyűhetetlenek lennének, akkor is eljönne az idő mikor kénytelen lennék eladni, mert mondjuk megjelenne egy lényegesen nagyobb dinamikájú szenzor és én mondjuk azt szeretném használni. Ez feltehetően be is fog következni, mielőtt még a gép az amatőr használattól tönkremenne. A fogyasztói társadalmas közhely pedig itt is igaz. Én is mint mindenki szeretném a lehetőségeimhez mérten legjobb, legmegfelelőbb eszközöket használni ahhoz, hogy a fotózást -mint kedves elfoglaltságomat- zavartalanul folytathassam. Ezt pedig a modern fényképezőgépgyártók úgy használják ki, hogy lépésekben fejlesztenek, nem a minőségre, inkább a szolgáltatásokra helyezve a hangsúlyt. Egyre kevesebb a kivétel. A leica M8 bejelentésénél pl arra számítottam, hogy megteremtik a tartós digitális gép fogalmát, de mint a hírekben olvashattuk nem egy hibával küzd az is. Az emberek fogyasztani akarnak, a gyártoknak újdonságokat kell bemutatniuk amitől az emberek méginkább fogyasztanának. Ez valamilyen különös formája a tökéletesség utáni vágynak, melytől akaratlanul távolítjuk magunkat és távolítanak minket...  :offtopic:  :)

#2085 Felhasználó inaktív   Mirko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:14

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 21:03

Az elektronika fejlődése sokkal kisebb mértékben befolyásolja az objektívek fejlődését, mint a vázakét ;)

Eszembe sem jutott az elektronikai fejlődés, bár tény hogy nagy szerepe van annak is, de gondoltam pl anyagok újszerű használatára, vagy új gyártástechnológiákra. Olyan egyszerű dolgokra is lehet gondolni, hogy biztos nem 50 éve fehérek a canon L telék, ez is találmány ami javítja a minőséget :) (sajnos nem találtam meg hogy pontosan mikor, melyik volt az első.. canonhoz kicsit sem értek :think: )

#2086 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:26

Idézet: Mirko - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 21:14

Olyan egyszerű dolgokra is lehet gondolni, hogy biztos nem 50 éve fehérek a canon L telék, ez is találmány ami javítja a minőséget :) (sajnos nem találtam meg hogy pontosan mikor, melyik volt az első.. canonhoz kicsit sem értek :think: )

Az 1976 júliusában megjelent Canon FD 800mm f/5.6 S.S.C. már fehér volt, ettől korábbit a Canon Camera Museumban nem találtam most hirtelen.

#2087 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:41

"Akkor miért vettél Pentaxot?"

Mert én csak fémvázas tükröst veszek. Mert olcsóbbak az objektívek hozzá, a használtak különösen, vettem is egy tucatot a Vaterán. Mert a kezelési opciói nagyon logikusan vannak megcsinálva, logikusan kezeli az objektíveket is pld. Még a Bodrival kellett volna keresztezni hogy lerázza a port a CCD-ről :D  :D  :D  Nem tudom hány gépen van de az előnézet kapcsoló nagyon okos dolog, jól használható.

Szerkesztette: ottokar 2006. 12. 11. 21:49 -kor

#2088 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:48

mellesleg a Nikon allitasa az, hogy a Canon azert kenytelen feher tubust hasznalni, mert -- szemben veluk -- tulzottan ki van teve az objektiv a hotagulasnak.

"miért nem használsz Pentinát és hívsz magadnak otthon? Azért mert Neked nem éri meg, mint ahogy a legtöbbünk szívesen kihasználja a modern technikai lehetőségeit mely pl a fotózást is kényelmesebbé teszi."
nem eszik ilyen forron a kasat!
3 rendszerem van. a 70 eves 6x6-os rolleiflexem, a kozel 30 eves Nikon FM2-esem, es az ugyancsak nem ifju digitalisom. a legszivesebben az FM2-esell fenykepezek, a legkevesbe szivesen a digitalissal. es igen, itthon hivok es nagyitok! en nem a fejlodest, hanem a szepseget szeretem, keresem...
a forum ma:

#2089 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 22:06

a szmaitogepes objektivtervezes korszakaban ez egy teves allitas! ;)

Mondom sokkal kisebb mértékben, nem azt, hogy egyáltalán nem ;)
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2090 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 21:48

mellesleg a Nikon allitasa az, hogy a Canon azert kenytelen feher tubust hasznalni, mert -- szemben veluk -- tulzottan ki van teve az objektiv a hotagulasnak.

Hja.  Nekik elég, ha csak világosszürkére festik...

#2091 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 22:01

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 21:41

"Akkor miért vettél Pentaxot?"

Mert én csak fémvázas tükröst veszek.

szerinted ez valasz a feltett kerdesre?

beidezem meg egyszer, az EGESZET:

Idézet

Akkor miért vettél Pentaxot? miért nem használsz Pentinát

a forum ma:

#2092 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 22:22

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 22:01

szerinted ez valasz a feltett kerdesre?

beidezem meg egyszer, az EGESZET:

Ez egy ügyesen észrevett kanyar :D Ma már a sokadik... Ez valami verseny? Ki találja meg a téma-elterelő hozzászólást? :lol:
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2093 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 22:23

ottokar vitastílusában nem nehéz ilyeneket találni. ;)

#2094 Felhasználó inaktív   Mirko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 22:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 21:48

"miért nem használsz Pentinát és hívsz magadnak otthon? Azért mert Neked nem éri meg, mint ahogy a legtöbbünk szívesen kihasználja a modern technikai lehetőségeit mely pl a fotózást is kényelmesebbé teszi."
nem eszik ilyen forron a kasat!
3 rendszerem van. a 70 eves 6x6-os rolleiflexem, a kozel 30 eves Nikon FM2-esem, es az ugyancsak nem ifju digitalisom. a legszivesebben az FM2-esell fenykepezek, a legkevesbe szivesen a digitalissal. es igen, itthon hivok es nagyitok! en nem a fejlodest, hanem a szepseget szeretem, keresem...

Persze, nem is neked mondtam.. én is jobban kötődöm az FE10esemhez mint a D80hoz, de rengeteg nehézségbe ütközik hogy úgy használjam ahogy szeretném, és bevallom elkényelmesedtem...

#2095 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 12:01

Idézet: szeder - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 22:53

Hja.  Nekik elég, ha csak világosszürkére festik...

Tegyük fel, hogy Nikonék megoldották a hőtágulás problémáját. Akkor még a tökéletes hőszigetelést is fel kellene találniuk, mert az obi belsejében a felmelegedésből származó turbulenciák alaposan befolyásolhatják a képminőséget. Aki foglalkozott amatőr csillagászati távcsövekkel, az tudja, hogy a hőegyensúly beálltáig nem is igen érdemes belenézni, olyan rossz a képminőség. Egy nagytele pedig már-már eléri az amatőrtávcsövek méretét, tehát a jelenséggel itt is számolni kell. Miután fotózás közben nemigen van lehetőség és főleg idő megvárni a termikus egyensúly beálltát, a fehér tubus segít legalábbis csökkenteni a felmelegedésből származó turbulenciák káros hatását. Szerintem. Persze lehet, hogy a hivatalos álláspont más és rosszul gondolom.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 12. 12. 12:31 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2096 Felhasználó inaktív   Ksebi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 12. 13:35

Kompakt gépet szeretnék venni..
Melyiket érdemes:
Kodak Z740
Canon A530
Sony DSC-W30

Állitsátok sorrendbe legyetek szivesek

#2097 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 12. 15:11

Idézet: Ksebi - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 13:35

Kompakt gépet szeretnék venni..
Melyiket érdemes:
Kodak Z740
Canon A530
Sony DSC-W30

Állitsátok sorrendbe legyetek szivesek

Canon A530
Kodak Z740
Sony DSC-W30

Ábécésorrendbe állítottam. Ha elmondod, hogy mire szeretnéd használni, értelmesebb válasz is elképzelhető.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2098 Felhasználó inaktív   Ksebi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 15:16

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 15:11

Canon A530
Kodak Z740
Sony DSC-W30

Ábécésorrendbe állítottam. Ha elmondod, hogy mire szeretnéd használni, értelmesebb válasz is elképzelhető.

Kösz az ábécésorrendet  :D  :D  De nem igy kellene..
Átlaghasználatra használnám :D
Nem szeretnék este fotozni. De jó lenne azért, hogy félhomályban sem halna be tulságosan.
Sokat kirándulok. Főleg természet fotózásra kellene.

Szerkesztette: Ksebi 2006. 12. 12. 15:17 -kor

#2099 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 15:22

Canon A530
Kodak Z740
Sony DSC-W30

barom :lol:
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2100 Felhasználó inaktív   Ksebi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 15:55

Canon A530
Kodak Z740
Sony DSC-W30

Az a baj, hogy itt akárhányszor kérdeztem összehasonlitással kapcsolatban, mindig ezt a választ, vagyis kérdést kapom.
Szerintem látszik, hogy ezek a gépek egy kategoriába tartoznak.... Ezért mertem megkérdezni a különbséget..

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.