Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 19:54
masfelol ilyet allitani, hogy ma sem tudnak megkozelitoleg sem olyat csinalni. nem eros allitas ez igy? hogy a busba mered le? es megint: mi koze ennek az objektivekhez??
raadasul ugy beszelsz a regi dolgokrol, hogy nem nagyon veszel tudomast a modern fejlesztesekrol, amik azert nagyban befolyasoljak a kepminoseget. szamitogepes tervezes?? (ok, egy alapoptikanal nem feltetlenul szamit, de egy nagytelenel vagy egy nagylatonal!!) ujabb, tobb retegu feluletkezelesek (hanyszoros reteg is volt azon a Tessaron?) -- es ne mond azt, hogy ez nem szamit! ujabb fejlesztesu uvegek, mint pl. a Canon DO lencsei? nem tulzas 50+ eves fejleszteseket ezekkel szembeallitani?? (a felreolvasasokrol nem is beszelve: a "nem emelkedik ki az atlagbol" szerinted ugyanaz, mint a "ma sehol nincs"??)
Mirko: a 60-as Makro, az azert ujabb. a 105-osbol is a 2.5-os a regi, ma 2.0-asat es 1.8-asat arulnak. a 85-osbol az 1.8-as (ha minden igaz) a regi, az 1.4-es, netan a PC 85/2.8-as azert uj fejlesztes.
Szerintem az is szép teljesítmény hogy akkor egyáltalán tudtak a maiakhoz hasonlót csinálni, tehát ilyenszempontból fejlődhetett volna jobban is az objektívgyártás (hasonlóan a vázakhoz)
Jaja, a 60as és a 105ös is 89ben jelent meg ha jól tudom, a 85 mm f1.8 pedig 64es!Mármint azok a típusok amelyek hasonlítanak a mai formájukra AF nélkül. Mert pl 85 1.5 már 1950ben is volt, persze még más konstrukcióban. Én ennyit tudok róluk, és szerintem ezeket már érdemes megvenni. Mármint az első 3at.. azok máe elég modernek hogy meglegyen a minőségük, klasszikus igényességgel készültek és elég régiek hogy olcsón hozzá lehessen jutni.

Súgó
A téma zárva.