HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek V.

#2181 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 12. 14. 16:02

"..2x60w izóó a világítás)"

Minden viccet félretéve az nem világítás,legalábbis nem fotózáshoz való világítás.Pláne a sima wolframszálas égő. Halogénből fele annyi wattból négyszer annyi fényt tudsz előállítani és színhelyesebbet.

#2182 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 14. 16:15

ottokar, a fotozas az fotozas. egy villanykortevel is fotozas, de meg egy gyertyaval is! csak meg kell hozza talalni a megfelelo temat/technikat.

nem az volt a kerdes, hogy mivel vilagitson (bar ettol meg ez is erdekes lehet), hanem az, hogy adott korulmenyek kozott mivel oldja meg.

egyebkent a teljes vilagitasatkombinalasa elott azert en ajanlanek egy vakura rakhato fenyszorolapot... nem olyan rossz dolog az a vaku, csak tudni kell hasznalni!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2183 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 18:17

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 16:02

Halogénből fele annyi wattból négyszer annyi fényt tudsz előállítani és színhelyesebbet.

Színhelyesebbet?  :confused:

#2184 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 18:23

ezen en is gondolkodtam egy sort. az _izzo_ ugyebar kvazi feketetest sugarzo, igy igen konnyu feheregyensulyt allitani. a halogen nem tudom, hogy ehhez kepest mit tud. a fenycsorol tudom, hogy eselytelen egy ilyen osszehasonlitasban!
a forum ma:

#2185 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 21:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 18:23

ezen en is gondolkodtam egy sort. az _izzo_ ugyebar kvazi feketetest sugarzo, igy igen konnyu feheregyensulyt allitani.

Node ettől a képed lesz színhelyes, nem a fény...
Szóval én eleve ezen a színhelyesebb fény szókapcsolaton vagyok megakadva...

#2186 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 21:19

a kép akkor színhelyes, ha a fehéregyensúly megfelel a képenleginkább domináns színhőmérsékletnek. tökmindegy milyen fénycső vagy izzó vagy nap vagy hold.

Szerkesztette: alkalmialkesz 2006. 12. 14. 21:19 -kor

#2187 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 00:24

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 13:10

az alap ("amit latsz") az az 50-es.
a hagyomanyos kompakt filmes gepek 35mm-esek voltak. (talan olyan volt mar a kezedben, ismerheted!)
28mm mar kifejezetten nagylato. az az alatti csak akkor erdekes, ha kerdezes nelkul is tudod, hogy arra van szukseged.

ebbol kovetkezoleg a 39mm egy picit tagabb, mint ahopgy Te latsz, de szukebb, mint egy hagyomanyos buta filmes gep.

értem
tehát akkor nem mindegy, honnan indul a zoom tartomány (bár azt még mindig nem tudom, honnan kell)

És én, aki jobbára csak családi fotókat fog készíteni, maximum 3MP felbontásban, mit ajánlanál belépőnek, 25eFt környékén?
Ezt a Kodak C533-ast
vagy a Canon A430-ast, vagy esetleg valami mást?
pl. Fuji A400...
?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#2188 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 01:15

Idézet: mikike - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 0:24

értem
tehát akkor nem mindegy, honnan indul a zoom tartomány (bár azt még mindig nem tudom, honnan kell)

És én, aki jobbára csak családi fotókat fog készíteni, maximum 3MP felbontásban, mit ajánlanál belépőnek, 25eFt környékén?
Ezt a Kodak C533-ast
vagy a Canon A430-ast, vagy esetleg valami mást?
pl. Fuji A400...
?

Nikon L3, vagy L4-et nézted?? Én Kodakot biztos nem vennék  :rolleyes:
A Canon sem lehet olyan rossz, de az ilyen árban van?
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2189 Felhasználó inaktív   Ksebi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 15. 06:37

Jó gépnek mondható a Fuji Finepix S7000?
Van vagy volt valakinek ilyen?

Szerkesztette: Ksebi 2006. 12. 15. 06:37 -kor

#2190 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 07:02

Idézet: Ksebi - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 6:37

Jó gépnek mondható a Fuji Finepix S7000?

www.pixinfo.com

Kikeresed a neked tetsző géptípust, a legtöbbről van terjedelmes teszt tesztfotókkal, majdnem mindegyikről vannak olvasói értékelések.

Kipróbáltuk

Tesztfotók

Olvasói értékelések

#2191 Felhasználó inaktív   Ksebi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 08:29

Idézet: debaj - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 7:02

www.pixinfo.com

Kikeresed a neked tetsző géptípust, a legtöbbről van terjedelmes teszt tesztfotókkal, majdnem mindegyikről vannak olvasói értékelések.

Kipróbáltuk

Tesztfotók

Olvasói értékelések

látom, nem tudja a 64-es ISO-t
Najo, lényeg: az 5600-nál jobb szerinted? 50-ért venném havertol 1Gb kártyával...
Tehát vagy a Fuji S7000-et, vagy a 5600-t venném.

Szerkesztette: Ksebi 2006. 12. 15. 08:31 -kor

#2192 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 08:39

Egyiket sem ismerem, így véleményt sem tudok róla formálni. De ha valóban az S602Z utódja ez a gép, és jó munkát végeztek, akkor sok gond nem lehet vele. Nem tudja a 64-es ISO-t? Az miért baj? Ez nem varázsszám, ha 200 ISO-n képes megfelelően zajmentes képet produkálni, akkor 200 ISO-n használod. Ha mindennapi használatra kell, úgysem az lesz a lényeg, hogy teljesen nyitott blendével 1/60 másodperc helyett 1/20-ad másodperces záridővel kattanjon, szobába meg 200 ISO is kevés tud lenni, ha nincs állványod. Egy tulajdonság alapján nem érdemes eldobni a gépet. Olvasd el az 5600-as tesztjét és olvasói értékeléseit is, nézd meg a tesztképeket, és amelyik jobban tetszik, azt vegyed.

#2193 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 09:18

Idézet: Ksebi - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 9:29

látom, nem tudja a 64-es ISO-t
Najo, lényeg: az 5600-nál jobb szerinted? 50-ért venném havertol 1Gb kártyával...
Tehát vagy a Fuji S7000-et, vagy a 5600-t venném.

Én a cégtől szoktam kölcsönkérni időnként egy S7000-et második gépnek. ilyenkor a feleségem használja, de kicsit én is próbálgattam.
Meglepő módon a pixinfo teszt jól átlátható menüről ír. Szerintem a menü borzalmas. Van felvétel módban menü, lejátszás módban menü, a tárcsa setup módjában menü és még rátettek egy Finepix gombot, ami megint csak újabb menüt hoz elő. :omg: 
Képminőség: az én ízlésemnek túl harsány, képeslap szerű színei vannak, enyhe zöldes beütésel. Egy időben, egyszerre ugyanazt a témát fényképeztük, a képeket megnézve szembetűnő a különbség.
Ami esetleg előny lehet, hogy az xd card mellett CF/microdrive is használható, bár a Pixinfo szerint a cég csak a microdrive problémamentes működését garantálja. Nekem nem volt vele problémám, gép mellé adott "ajándék" gagyi kártyával, Twinmos, Kingston, Kingston Elite Pro kártyával is használtuk, semmi gond nem volt vele. Viszont nem kezeli a 2 GB-nál nagyobb kártyákat, de szereintem ez nem olyan nagy hátrány.
A videók még a képeknél is erősebb zöldes árnyalattal rendelkeznek.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2194 Felhasználó inaktív   Ksebi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 10:26

Idézet: debaj - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 8:39

Egyiket sem ismerem, így véleményt sem tudok róla formálni. De ha valóban az S602Z utódja ez a gép, és jó munkát végeztek, akkor sok gond nem lehet vele. Nem tudja a 64-es ISO-t? Az miért baj? Ez nem varázsszám, ha 200 ISO-n képes megfelelően zajmentes képet produkálni, akkor 200 ISO-n használod. Ha mindennapi használatra kell, úgysem az lesz a lényeg, hogy teljesen nyitott blendével 1/60 másodperc helyett 1/20-ad másodperces záridővel kattanjon, szobába meg 200 ISO is kevés tud lenni, ha nincs állványod. Egy tulajdonság alapján nem érdemes eldobni a gépet. Olvasd el az 5600-as tesztjét és olvasói értékeléseit is, nézd meg a tesztképeket, és amelyik jobban tetszik, azt vegyed.

Közben felmerült még egy gép ugyanannyiért
Konica Minolta Dimage Z6
Ugy látom ennek egész jó pl a makrója.
Erről tapasztalat?

#2195 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 11:29

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 21:19

a kép akkor színhelyes, ha a fehéregyensúly megfelel a képenleginkább domináns színhőmérsékletnek. tökmindegy milyen fénycső vagy izzó vagy nap vagy hold.

erdekes definicio. ambator en egy latvanyosan vegyes szinhomersekletu kepet (mondjuk egy napfeny+lampa) nem neveznek sehogy sem szinhelyesnek.. akarhogy is allitod. (raadasul nem az erosebbikhez allitanam, hanem kozepre.. illetve keptol fugg!)

amugy szerintem a szinhelyesseg az a kovetkezok altal biztosithatott:
a) azonos szinhomersekletu megvilagitas (ha tobb fenyforrsunk van)
b) a megvilagitas legyen folytonos, a feketetest sugarzashoz kozeli (a fenycso peldaul igen rossz ebben)
c) utolagos szinhelyesseg beallitasa, a fentiek figyelembevetelevel.

ha ezek kozul barmelyik is nem teljesul nagyobb mertekben, akkor a vegeredmeny nem lesz szinhelyes.

Idézet: szeder

Node ettől a képed lesz színhelyes, nem a fény...
en nem vagyok ennyire szukmarku a magyar nyelvel. szerintem ezeket nyuigodt szivvel ossze lehet mosni.
a forum ma:

#2196 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 11:33

Olvasói véleményeket nem találsz róla azon a lapon, amit linkeltem?

Egyébként - főleg ebben az árkategóriában - nem fogod megtalálni a Tökéletes Fényképezőgépet. Azért lenne jó, hogy tisztázd magadban, mire szeretnéd használni, és ez alapján kiválasztani azokat a szempontokat, amik kellenek neked, mert különben az egész 2007-es év arról fog szólni, hogy egy jó tulajdonsága miatt belöksz ide egy géptípust, és megkérdezed, hogy "erről tapasztalat?", aztán rá két napra már jön a következő gép, egy másik előnyös tulajdonsága miatt. :)

Ha makrózni akarsz, akkor kell a jó makró. Ha tájképet akarsz fényképezni, akkor kell egy jó nagylátószög. Ha madarakat akarsz fotózni, kell egy jó hosszú zoom. Ha szobában akarsz fotózni, akkor magas érzékenységen is kevéssé zajosodó érzékelő kell. Ha mindent egyszerre akarsz, akkor kell egy DSLR, megfelelő obikkal. :) De ha megveszed a gépet a makrója miatt, és onnantól kezdve havonta lősz két makrót, de szobában nem teljesít jól a gép, viszont jön a nagyi szülinapja, anyu névnapja, apu csípőműtétjének tizedik évfordulója esatöbbi, akkor meg csak a vesződség van vele.

#2197 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 11:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 11:29

b) a megvilagitas legyen folytonos, a feketetest sugarzashoz kozeli (a fenycso peldaul igen rossz ebben)

Időben folytonos, vagy folytonos spektrumú? (;

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 11:29

en nem vagyok ennyire szukmarku a magyar nyelvel. szerintem ezeket nyuigodt szivvel ossze lehet mosni.

Ezzel nem értek egyet.  Nem szűkmarkúságból, hanem mert szerintem a színhelyes jelző fényre nem értelmezhető.

szerk.:  Egy fényforrás fényére mondhatjuk, hogy folytonos spektrumú, hogy bizonyos hullámhosszokon több fényt bocsát ki, mint másokon, hogy van színhőmérséklete...  Több fényforrás esetén hogy ugyanaz a színhőmérsékletük vagy sem, ha nem, akkor kevert fény...  De hogy színhelyes?!

Szerkesztette: szeder 2006. 12. 15. 12:04 -kor

#2198 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 12:14

Idézet: szeder - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 11:53

Időben folytonos, vagy folytonos spektrumú? (;

teremszetesen a spektrumrol beszelek.

a tobbiben alapvetoen nyelvhasznalati egyet-nem-ertes van kozottunk, igy vitazni nem nagyon tudhatunk rola ;)
a forum ma:

#2199 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 12:25

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 12:14

a tobbiben alapvetoen nyelvhasznalati egyet-nem-ertes van kozottunk, igy vitazni nem nagyon tudhatunk rola ;)

Aztán az ilyenekből lesznek majd az olyan flame-ek, mint itt fentebb, hogy az lcd monitor az kereső-e vagy sem :Đ

#2200 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 12:25

Sziasztok!

Létezik olyan előtét szűrő kompakt géphez, ami porszűrésre megfelelő sötét helyen? Tavasszal megyek barátnőmmel a Monostori erőd-be és szeretnék fotózni párat, de előre felhívták a figyelmem rá hogy nagyon sok a por.
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.