Idézet: AMDPower - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 14:42
Neked mi az átlag felhasználás?
a) mar irtam, hogy altalanossagban ilyen nincs.
b) _nekem_ most a 24, 50, 135mm-es objektivparkom az atlag. (a 28-70-es 2.8-ast nem is hasznalom.. 28mm keves volt, es borzalmasan torzitott.) varos/epulet; termeszetfoto; portre.
DE: amit irtam, azt az alapjan irtam, amit Te irtal, mire kell Neked.
Idézet
A Pana 36-432mm volt, szóval szerintem elég nekem a 36-tól kezdődő.
vagy igen, vagy nem. talan ki kene probalni/meg kene nezni, hogy mit mire lehet hasznalni, mire jo.. varost/epuletet fenykepezni hatalmas szabadsag a 24mm (de akar a 28 is) szemben a 36-al! hidd el.
Idézet
NEM.
a) a 24->36 keves alul.
b) miert akarsz minden egyes mm-t lefedni? nem _szabad_ abban gondolkodni, hogy "uristen, lesz 3mm lefedetlen reszem!" (nem arrol irtal amugy, hogy lehet, hogy kapsz egy 300mm-es objektivet?)
c) mielott a pana-nal megszokott hiperzoom-ban gondolkodnal, talan nezz meg nehany (helyett: jopar) "rendes" objektivet, hogy mit tudnak, es azutan dontsd el, hogy mire lenne szukseged.
szoval az en tanacsom (most mar, hogy tisztaztunk nehany alap dolgot): vedd meg a kit objektivet(!), szokd meg a gepet, es probalj ki nehany rendesebb objektivet. es MINDEZEKUTAN donts arrol, mit veszel meg. (ha a kitobi teljes mertekben hibanak bizonyult volna, max 10e Ft-ot buktal, de nyertel sok tapasztalatot!) mutass itt a forumon kepeket, mond el a tapasztalataidat, es akkor okosabban tudsz majd nekivagni a dolognak. ne donts ugy, hogy nem tudod mirol dontesz.