Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 19:14
Mielőtt kategorikusan lebarmozod az állítást, azért gondolj bele, melyik vázon "komfortosabb érzés" :Đ egy ilyen obi? 350D-n, vagy mondjuk 20D-n? Nekem ég és föld különbség volt a 300D után 20D-re feltenni és használni a 100-400L-t. Nem azt mondom, hogy használhatatlan,én is boldogan használtam, örültem, hogy van, viszont hosszú távon nekem kényelmetlen volt.
A markolat nélküli a 20D-vel egyértelműen hiányolom a 350d gripjét, de sokat használtam a 350d-t markolat nélkül is a 70-200-al. Egy ilyen objektívnél már sokkal inkább az üvegbe kapaszkodik az ember, és ha kellően leköti a fotózás, akkor aztán marhára nem az számít mit fogdos...
De fordítsuk meg, mi az amiért nem ajánlod a 70-200 2.8L-t a 350d-hez ? Az hogy szubjektíve kinek "komfortosabb" az obi adott vázon az mindenkinek a saját magánügye. (főleg ha figyelembe veszem a 300d/20d közötti nem túl nagy méretkülönbséget a 350d/20d közöttihez képest)
Mivel ma már a műszaki műanyagok jelentős része a fémet közelítő mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, marhára nem aggódom a műanyagházas modellek miatt, főleg nem amatőr használat mellett. De pl a műanyagvázas modellekre sokkal kevésbé hajlamos lecsapódni a pára, illetve a hideget sem veszik át annyira és olyan gyorsan. Gondolom azt, hogy hogy a bajonettet vázból kifordító obi mekkora urban legend nem kell ecsetelnem.