HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#81 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 22:01

de hat pont ezt mondtam, hogy akkor nem gond, ha "teljes felszerelest viszel"! ha nem, es foleg vadiuj a csomagolas, akkor gond.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#82 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 22:09

eeh, félreolvastam :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#83 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 31. 07:28

Egyre "jobban" állok a használt, de újnak kinéző felszerelésemmel...
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#84 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 07:36

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 22:01

de hat pont ezt mondtam, hogy akkor nem gond, ha "teljes felszerelest viszel"! ha nem, es foleg vadiuj a csomagolas, akkor gond.

A legfontosabb: papírok ne legyenek nálad (leírás, garipapír, számla), hanem add fel postán. Ilyen esetben még lehet érvelni azzal, hogy nem új. És legyen ott a gép is mellette, akkor még lehet azt hinni, hogy itthonról vitted ki.

A legtisztább az, ha van már kifelé vámárú nyilatkozatod és az ki van töltve rendesen és le is adod. De ugye értelemszerűen azon nincs a rajta az, amit be akarsz hozni. Tehát ez nem járható út. Így marad a sumákolás.

Amikor jössz kifelé, akkor a tükör mögül is nézhetnek és látják rajtad, ha nagy gombóc van a torkodban és kipirult arccal próbálsz átjutni. Akkor ki is szednek. De az is lehet, hogy mindenki kávézik és le sem tojnak. Egy volt kollégám egyszer nagyon frappánsan jött át elég sok "árúval" a vámon, amiktól visszafelé jövet. Gyöngyöző homlokkal, fehér arccal vágtatott kifelé és ráordított a vámosra, hogy "hol a WC?!!!". Az gyorsan megmutatta, hogy arra tovább és jobbra és már kinn is volt. De akkor neki tényleg nagyon kellett sietnie oda, nem színjáték volt. De áthozott jó sok cuccot mellesleg…

Ha kint élő ember hozza, akkor se legyen nála doboz/számla/garipapír, és figyeljen az obi mellett legalább egy filmes váz, amire rá lehet csavarni. Akkor még lehet azzal vakítani, hogy az unokáját akarja lefényképezni vele, hasonló, aztán viszi haza.

Kábé ennyi és némi vér a pucában elég sikerhez általában…
"Fíl glükk" :)

Üdv!
.
.
.

#85 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 10:27

Köszi az infókat...
Nekem a barát tavaly kézipogyászban a nyakában hozta a gépet kitobival.
Az Obik meg a bőröndökbe figyeltek  :D .
Most is a bőröndbe lesz, papír nem lesz hozzá, csak a doboza és jól becsomagolva, hogy ne sérüljön meg útközben. Amúgy az a 2 Obi sem sérült meg (Canon 28-135IS + 105 Sigma EX).
A bőröndös ellenőrzésekről tudtok valamit? :rolleyes:

UI.: Most nem lesz tükörreflexes gép a barátnál, szóval nem lesz mire rácsavarni, ha esetleg gyanút fognak... :(

Szerkesztette: mtubi 2006. 05. 31. 10:28 -kor

#86 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 10:42

hat ha nincs gep, es ott a doboza, akkor ha en lennek a vamos nehezen hinnem el, hogy ezt magyarorszagrol hozta.. szoval keszulj fel, hogy ha kinyitjak a taskat, akkor fizetheted a vamot, afat!
a forum ma:

#87 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:24

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 9:42

hat ha nincs gep, es ott a doboza, akkor ha en lennek a vamos nehezen hinnem el, hogy ezt magyarorszagrol hozta.. szoval keszulj fel, hogy ha kinyitjak a taskat, akkor fizetheted a vamot, afat!

Tudom, ez benne van a pakliban, ha ott a gép, akkor is.
A táskát átvilágítják...amikor a bőröndöket megkapod, már nem ellenőrzik, vagyis mind1, hogy nála van-e a gép. Ha kiszúrják és problémáznak, akkor meg már úgyis mind1.

UI.: Az obi 118eFt volt átszámolva, ha erre 5% vámot és 20% Áfát számolok, akkor is 150 körülre jön ki, így is jobb, mint a 180. (nem tudom mennyi a vám, ha több, akkor több valamivel...)

Szerkesztette: mtubi 2006. 05. 31. 11:26 -kor

#88 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:27

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 12:24

A táskát átvilágítják...amikor a bőröndöket megkapod, már nem ellenőrzik, vagyis mind1, hogy nála van-e a gép. Ha kiszúrják és problémáznak, akkor meg már úgyis mind1.

Ez hülyeség, nem az átvilágításkor ellenőriznek. Amikor már sétálsz ki és majdnem kiértél akkor szoktak jönni a vámosok... Ha olyan kedve van még az alsógatyádat is átvizsgálják és a teljes bőröndöt is kipakoltathatja. Nekem van egy haverom akit elkaptak géppel együtt és rendes bírósági eljárás indult ellene...

Szerkesztette: saen 2006. 05. 31. 11:28 -kor

#89 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:38

Tegnap megvettem a Sigma 10-20-at.  Sajnos tesztelni még nem tudtam, mert vmi vírus ledöntött a lábamról és max a szobámat tudnám fotózni. MOndjuk azon kicsit kivoltam, hogy az UV szűrő 10 a polár meg 18 ezer volt hozzá.

A vámos dologról pedig annyit, ha nem találják meg nálad a számlát illetve a gari papírokat, akkor nem tudnak semmit sem csinálni. Ha megkérdezik, akkor használtan vetted, nem volt hozzá semilyen papír. Elég sokszor hoztam már haza cuccot, engem eddig sosem állítottak meg, de a haveromat állandóan szétpakolják. Akkor is ezt tették, amikor egy 20D+50-500+180macro zsír új cuccal jött haza, de mivel nem volt nála semmi papír és fejből bemondta a kamu bolt nevét és címét, ahol vette, átengedték.

#90 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:44

Használt cuccra is kell vámot fizetni, szóval ezt nem igazán értem...

#91 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 31. 12:10

Idézet: saen - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 12:44

Használt cuccra is kell vámot fizetni, szóval ezt nem igazán értem...

Gondolom a kamu bolt magyar volt a sztoriban.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#92 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 13:09

Optiform, Ferenc körút... :D

#93 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 13:26

Jóvanna :D Fárasztó ez a nap már látom :)

#94 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 22:16

pbase.com-on nézegettem képeket, és soknál látom az exifbe: White Balance  (-1)
ez mit jelent? manuális wb beállítás vagy vmelyik előrebeállított fajta?

#95 Felhasználó inaktív   GP#2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 23:01

Nekem is kintről érkeztek az objektívjeim, amerikai ismerős hozta őket. Előtte 1-2 hónappal már lebeszéltünk mindent, de persze ahogy közeledett az utazás időpontja, kezdett egyre inkább parázni, hogy mi lesz, ha mégis kiszúrják. Vázat nem hozott, szóval nehezen tudta volna kidumálni magát, ezért vészmegoldásként felvetettem, hogy tegyen rájuk 1-2 kisebb karcot (de ne az üvegre!  :) ), és akkor használtnak fognak látszani, és senki nem gondolja majd, hogy itt akarja hagyni őket. (Ez nyílván nem így van, csak nem akartam a cuccok nélkül induljon el, 1-2 karcot meg simán megért nekem a vám+áfa megúszása)
Tetszett neki ez a megoldás, teljesen megnyugodott, hogy így már nem lehet baj a vámmal. Nem is volt semmi baj, a kutya nem volt kíváncsi a cuccaira, és tényleg egyáltalán nem is viselkedett gyanúsan. Viszont amikor odaadta a cuccot, akkor döbbentem rá, hogy a világon semmi értelme nem volt az egésznek az ő megnyugtatásán kívül, mert minden előzetes instrukció ellenére hozta a papírokat is  :omg: Azt meg talán mondanom se kell, hogy a karcokat is kicsit nagyobbra szabta, mint gondoltam, szóval az én vadiúj obijaim úgy néztek ki, mint ha már jópár komoly túrát megjártak volna... Szerencsére abszolút nem feltűnőek, az obi alján vannak, (3db 2 centis csík), nem is látom sose, csak ha nagyon körbeforgatom a cuccot.

Mindent összevetve nem javaslom senkinek a fentiek követését, mert nem sok értelme van, de a papírokat semmiképpen sem szabad együtt hozni a cuccal, mert az bukta.

PS.: Azóta került egy harci sebesülés a 70-200-ra általam is, jégkorongot fotóztam a palánk mellől, és egy nagy ütközés után az egyik játékos ütője pont az objektíven landolt... Mondjuk örültem, hogy nem a fejemen, azt rosszabbul viseltem volna, az objektívnek meg kutya baja, csak lett rajta egy kis fekete folt. Ha semmi másért, csak a strapabíróságáért már nagyon megérte megvenni ezt az obit, szerintem egy sima műanyag-házas darabokra tört volna. Pirosgalléros obik ruleznek  :respect:

#96 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 10:17

Idézet: saen - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 12:27

Ha olyan kedve van még az alsógatyádat is átvizsgálják és a teljes bőröndöt is kipakoltathatja. Nekem van egy haverom akit elkaptak géppel együtt és rendes bírósági eljárás indult ellene...

bírósági eljárás miatt hogy alakulnak a dolgok?
jól sejtem, hogy nem csak áfa/vám, hanem pénzbüntetés is, és esetleg amíg folyik az eljárás, addig náluk van a cucc is?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#97 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 10:22

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 12:38

Elég sokszor hoztam már haza cuccot, engem eddig sosem állítottak meg, de a haveromat állandóan szétpakolják. Akkor is ezt tették, amikor egy 20D+50-500+180macro zsír új cuccal jött haza, de mivel nem volt nála semmi papír és fejből bemondta a kamu bolt nevét és címét, ahol vette, átengedték.

csak nehogy egy gecibb vámos legyen, aki azt mondja, hogy lefoglalja a cuccot, és bírósági eljárás... persze ha bemutatod a magyar számlát akkor okés.
és különben is miért nem írtál kifelé papírt...

kiviteli papírnál nem nagyon nézik meg a cuccot, összeírkáltam mindent amikor mentem ki, táskába épp csak belenézett, és pecsételte a papírt...
nem tudom mi lenne ha +1 cuccot ráírok, és megnézi tételesen hogy mit írtam rá, és kiderül, hogy többet írtam... :)
persze én nem csinálok ilyet.

#98 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 10:36

meg mindig konnyebb kimagyarazni, hogy "bakker, hol a 70-200-as VR-em!!! csak nem otthonfelejtettem megis?" :D
a forum ma:

#99 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 11:58

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 11:17

bírósági eljárás miatt hogy alakulnak a dolgok?
jól sejtem, hogy nem csak áfa/vám, hanem pénzbüntetés is, és esetleg amíg folyik az eljárás, addig náluk van a cucc is?

Jól sejted, ráadásul durva esetben végleg el is kobozhatják a cuccot, de gondolom az ilyen ritka.

#100 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 16:06

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 10:22

nem tudom mi lenne ha +1 cuccot ráírok, és megnézi tételesen hogy mit írtam rá, és kiderül, hogy többet írtam... :)
persze én nem csinálok ilyet.

- Fapofával: "Ó a francba, már megint otthon hagytam !" Mosolyog egy elnézőt, azt mehetsz isten hírével. Esetleg kihúzza a plusz tételt a papírról.

Szerkesztette: RiCS 2006. 06. 01. 16:20 -kor

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.