HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#101 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 01. 17:00

:)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#102 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 19:55

Folytatás a Nikon topikból. :)

350D utódról a véleményem:
- marad a 7 pontos AF
- spot
- 2,5"-es LCD
- "Picture Style" (5D/30D mintájára Standard,  Portrait, Landscape, Neutral, Faithful, Monochrome, User 1-2-3)
- RGB histogram nem hiszem
- az ISO-t talán megjelenítik a keresőben
- Flash X-Sync: 1/200 sec marad
- a használók visszajelzései miatt akár lehetne méretesebb is az új váz (de akkor ki venné meg hozzá  BG-xy 87-ik verziójú gripet?)

Szóval nem lesz érdemes váltani 300D/350D-ről úgy, ahogy szerintem a 20D/30D váltás sem éri meg. :) Egy esetben váltanék a 350D utódjára, ha a 10e Ft-os kitobi az EF-S 17-55 f/2.8 IS lenne. :Đ

Szerkesztette: eszpe 2006. 06. 01. 20:07 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#103 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 20:16

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 18:55

- spot

Régen sokat nyáladztam rajta itt magamban, hogy ehhe ehhe, az én vázam tudja a spotmérést, a 300/350D meg neeeeeem  :p  Aztán rájöttem, hogy oké, tudja, de a poénon kívül használtam-e valaha. Persze lehet mondani, hogy tök hasznos meg minden, meg makró, meg izé, de használni akkor se használtam. A partial szerintem ugyanolyan jó arra, hogy egy évben kétszer poénból kipróbálja a felhasználó.
Miután a legújabb manuális obijaimmal nem mér fényt a gépem, ezért a spotmérést pl feláldoznám ezért :)

#104 Felhasználó inaktív   Gyalogkakukk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 20:37

vámvizsgálathoz: utaztam párszor USA-ból haza fotóscuccal, és nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon sokat számít a hozzállás, ami tanusítasz amikor megkezdik a vizsgálatot. Ha szeretné szétpakoltat veled mindent, kirámoltatja a kézipoggyászt + a 2 bőröndöt végigkérdezve a legkisebb dolgokat is, de ez tényleg nagyon ritka. Én elmondtam neki hogy 2 hónapig kint voltam, milyen szar utam volt, beszéltem kicsit arról mit csináltam, így a ~700e Ft értékű fotós cuccot + laptopot meglátva csak megkérdezte van-e papír, mondtam van, megmutatni már nem kellett, elhitte... (valszeg nagy szerencsém is volt)
A kivitelkor kitöltendő vámárunyilatkozat pedig egypéldányos, előfordult olyan, hogy a vámost nem húzta ki az üresen maradt sorokat, így akár 5 obit, meg 3 vázat is lehetett volna hozni, csak kint rá kellett volna írni őket a papírra... :D Olyan még soha nem volt, hogy tételesen végignézte volna miket írtam fel, unottan írta alá mindig, legközelebb sztem felírok egy 70-200-at is, és hozok egyet haza. Kint ~120e Ft lehet (f4), szerintetek mennyi lehet itthon reálisan elkérni érte?

Van még pár lehetőség, amivel sztem félelemmentesen lehet hazahozni cuccokat, csak kicsit gondolkozni kell... :)

#105 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 20:38

Hát, így hirtelen az elméletbe belegondolva tényleg nemtudom valaha is használnám-e valamire (350d-n nem volt ilyesmi). Illetve egy esetben, ha valamiért totál be akarom égetni a tárgy mögött a hátteret, azt világítom meg és a tárgyra mérek fényt.

Még semmi konkrétat és megbízhatót nem tudni a 350d utódjáról, ugyi ? Mert akkor lehet megvárom annak a megjelenését és inkább a mostani pénzmagból vásárolok egy obit ami addig a szekrényben fog állni.  :cool:

#106 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 20:46

Szerintem nagyot nem nyersz vele, ha megvárod a 350d mk2-t. Én se hiszem, hogy valami rettentő nagy durranás lenne a mostanihoz képest.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#107 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 21:54

WiZARD!
Nemrég szó volt arról, hogy miért jobb a Canon mount a Nikonnál. Nem itt olvastad? :)

Idézet

Looking close, the worldfamous "unchanged" Nikon mount is a wellmarketed hoax.
http://members.aol.c...ack/bayonet.htm

Szerkesztette: eszpe 2006. 06. 01. 21:56 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#108 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 22:26

Kiteszem az ágyam fölé. :Đ

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#109 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 23:28

Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 21:37

A kivitelkor kitöltendő vámárunyilatkozat pedig egypéldányos, előfordult olyan, hogy a vámost nem húzta ki az üresen maradt sorokat, így akár 5 obit, meg 3 vázat is lehetett volna hozni, csak kint rá kellett volna írni őket a papírra... :D Olyan még soha nem volt, hogy tételesen végignézte volna miket írtam fel, unottan írta alá mindig, legközelebb sztem felírok egy 70-200-at is, és hozok egyet haza. Kint ~120e Ft lehet (f4), szerintetek mennyi lehet itthon reálisan elkérni érte?

Van még pár lehetőség, amivel sztem félelemmentesen lehet hazahozni cuccokat, csak kicsit gondolkozni kell... :)

lehet hogy marad üres rublika, de az aljára beírja hogy hány tétel van felsorolva...

én kivittem a 300D-t. papírra ráírtam: "Canon EOS Digital"
hazafele jött az 1D, egy 1-est beírtam a Digital szó elé, és a végére odaírtam a gép sorszámát :)
így alapvetően nyugodtan jöttem, csak egy 350D és egy Bigma volt amiről nem volt papírom :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#110 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 08:11

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 18:55

Folytatás a Nikon topikból. :)

350D utódról a véleményem:
- marad a 7 pontos AF
- spot
- 2,5"-es LCD
- "Picture Style" (5D/30D mintájára Standard,  Portrait, Landscape, Neutral, Faithful, Monochrome, User 1-2-3)
- RGB histogram nem hiszem
- az ISO-t talán megjelenítik a keresőben
- Flash X-Sync: 1/200 sec marad
- a használók visszajelzései miatt akár lehetne méretesebb is az új váz (de akkor ki venné meg hozzá  BG-xy 87-ik verziójú gripet?)

Szóval nem lesz érdemes váltani 300D/350D-ről úgy, ahogy szerintem a 20D/30D váltás sem éri meg. :) Egy esetben váltanék a 350D utódjára, ha a 10e Ft-os kitobi az EF-S 17-55 f/2.8 IS lenne. :Đ

Én a 30D fogását irigylem és az ISO skálázhatóságát + a jobb AF. Ha ezekeből valamennyit átraknak a 350D utódjába akkor érdemes azt venni picit drágábban, persze a 350D-ről nem lesz érdemes váltani rá akkor sem...

#111 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 08:28

ha ezekbol valamennyit atraknanak, akkor a 30D-re nem lenne szukseg!

itt mar reg arrol van szo, hogy mindezeket mar a belepo kategoriaba is berakhatnak (egyedul talan a sorozatloves sebesseget nem, az mechanikus), csak hat akkor nem lehetne "ugyanazt" a gepet 200e, 400e, es 1m-ert arulni. az ara ugyanis nem az eloallitasi koltsegektol, hanem a fejlesztestol fugg, azt meg ilyen fura arazassal lehet csak behozni. (igy van ez mar reg minden muszaki dolognal, es plane az elektronikai iparban.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#112 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 08:47

Ugy látszik apáméknak mázlija volt. Most jöttek haza USA-ból és simán behozta kézipoggyászként a 14-40-et és a 70-200-at ugy hogy a vámos csak éppen belekukkantott a táskába. A röhej az egészben hogy magát a fényképezőgépet még csak ki se vitte fater  :D  Bár erre felkészülve simán rávágta volna hogy kint ellopták :rolleyes:

#113 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 09:52

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 7:28

ha ezekbol valamennyit atraknanak, akkor a 30D-re nem lenne szukseg!

itt mar reg arrol van szo, hogy mindezeket mar a belepo kategoriaba is berakhatnak (egyedul talan a sorozatloves sebesseget nem, az mechanikus), csak hat akkor nem lehetne "ugyanazt" a gepet 200e, 400e, es 1m-ert arulni. az ara ugyanis nem az eloallitasi koltsegektol, hanem a fejlesztestol fugg, azt meg ilyen fura arazassal lehet csak behozni. (igy van ez mar reg minden muszaki dolognal, es plane az elektronikai iparban.)

Erre azt mondom, hogy ott a fejlődés...(pl. 300D->350D)
Az utódok mindig kicsit többet tudnak, és az alsóbb kategóriába lehet átcsöpögtetni belőle.
Pl. a 20D-n nem volt skálázható az ISO, csak feljebb (magasabb kategóriában) és mégis, a 30D-be már lehet... :cool:

#114 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 09:53

Idézet: hamond - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 7:47

Ugy látszik apáméknak mázlija volt. Most jöttek haza USA-ból és simán behozta kézipoggyászként a 14-40-et és a 70-200-at ugy hogy a vámos csak éppen belekukkantott a táskába. A röhej az egészben hogy magát a fényképezőgépet még csak ki se vitte fater  :D  Bár erre felkészülve simán rávágta volna hogy kint ellopták   :rolleyes:

Remélem én is megúszom... :rolleyes:

#115 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 15:36

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 20:54

WiZARD!
Nemrég szó volt arról, hogy miért jobb a Canon mount a Nikonnál. Nem itt olvastad? :) http://members.aol.c...ack/bayonet.htm

Csípem az ilyen "hate" weboldalakat. Azt meg, hogy "best selling camera ever", az utóbbi időben 4-5 gépre legalább kikiáltották a szagemberek :)  Amúgy a cikkben van jópár víziló-méretű tévedés, félre- és belemagyarázás, szubjektív kicsinyítés-nagyítás. A legjobban az olyan megmagyarázásokat bírom, amikor valamiről, ami hátrányosabb, megmagyarázzák, hogy tulajdonképpen ez előny. Ahogy egy rendszergazda barátom szokta mondani: "ez nem bug, ez feature". ;)
Szerintem kár ilyen vitákba belemenni, melyik a jobb csatlakozó. Megmondom én: amelyik felmegy a gépedre  :D A hülyeségeket meg hagyjuk rá.

#116 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 15:43

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 22:54

WiZARD!
Nemrég szó volt arról, hogy miért jobb a Canon mount a Nikonnál. Nem itt olvastad? :) http://members.aol.c...ack/bayonet.htm

thx, de nem, ezt még nem láttam :)

#117 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 18:21

en csak atfutottam ugyan, de amit irtak abbol azert nem derult ki nekem (elfogult, hivo nikonos-nak persze), hogy tenyleg jobb a canon valtozo bajonetje. latszik, hogy az uj bajonetnek vannak elonyei (egy valodi elony, hogy a TS objektivek is rendesen kezelodnek, de tegye fel a kezet, aki mar hasznalt ilyet, es nem csak acsingozott rola!!) szoval nehany elony, az trivi. de nem dontoen fontosak, es lehengerloek.

persze a masik oldalt nem nagyon emlegette, hogy nem darabolja szet a hasznaltpiacot, es gyakorlatilag nem tudok ugy nikkort venni, hogy az ne lenne jo barmelyik gephez, amim van vagy lesz. szemben ezzel a ott canon a 2-3 fajta bajonettjevel. ez nem technikai elony, de nekem fontos.

szoval jo ez az oldal, mert igen, pont ezt kerdeztem, hasznos is volt. de nem tobb. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#118 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 20:57

Sziasztok!

Megint sikerült feldolgozni egy képadagot, most a 24 mm került sorra a nagy összehasonlításban. Ezzel egyébként sikerült is a végére érni a témának, végignéztem a közös fókusztávokat.

Megint úgy kell nézni a képeket, hogy felülről lefelé:

- Tokina 12-24 Canon RAW-konverterrel feldolgozva
- Tokina 12-24 Pixmantec Rawshooter Essentials 2006-al feldolgozva (kiszedi "magától" a kromatikus aberrációt)
- Sigma 15-30 ugyanazon a fókusztávon és blendén

Kép

Tehát elsőre jöjjön (egy szó, ami fölött több pötty van, ahágy betűből áll) az f4-es blende, Lánchíd. Itt látható a kép. Itt most jól állította az élességet a Sigma, tehát értékelhető a minta. Sajnos elmarad élességben még mindig.

Maradunk még mindig f4-en, de most 4 Seasons Hotel homlokzat látható. Itt is jobb a Tokina, a szélek és a közepe is sokkal élesebb, pedig wide open vagyunk, teljesen nyitott az írisz (mindjárt jönnek a goauldok is :) )

Ugrás a legjobb rekeszre, f11-en nézelődünk innentől. Lánchíd az első kép. Itt már nagyon feljön a Sigma, de nézzétek meg a madarat a bal képen. Nem az igazi sajnos, megint jobb a Tokina. 4 Seasons Hotel homlokzat, még mindig f11 és 24 mm. Itt igen kicsi a különbség, nézzétek a tetőt és a kövek éleit. Vagy a kis szobrocskákat, azokon látható némi különbség. Itt is jobban bejön a Tokina képe, nincs mit csinálni. Nem sok a különbség, de baj is lenne, ha itt nagy lenne a differencia.

Szóval akkor eredményt hirdetek. Jobban tetszik a Tokina, mert:

- tág blendével szebben teljesít
- lerekeszelve kicsit jobb
- nem akar annyira becsillanni
- mehet rá előre UV-szűrő kisebb macerával
- praktikusabb AF/MF kapcsolás, nagylátónál fontos
- nem szinezi a képet
- olcsóbb (nem akármilyen szempont)

De a fenti szempontok közül leginkább a képminőség döntött. A fényképezésnél ez a leginkább döntő. Még megpróbálom igen alaposan összevetni a Zenitar képével és eldönteni, hogy indokolt-e a bevásárlás, aztán majd jön a döntés. Egy dolog már eldőlt: a Sigma vs Tokina mérkőzésből az utóbbi került ki győztesen.

Köszönöm mindenkinek a hozzájárulást a próbához, remélem, hogy majd másnak is segít a kis tesztecske.

Üdv!
.
.
.

#119 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 06:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 18:21

persze a masik oldalt nem nagyon emlegette, hogy nem darabolja szet a hasznaltpiacot, es gyakorlatilag nem tudok ugy nikkort venni, hogy az ne lenne jo barmelyik gephez, amim van vagy lesz.

Ugyanakkor ott van az a tény is hogy a canon nagyobb átmérőjű bajonettjébe a konverter és vele együtt a rendszeridegen optika is besüllyeszthető így több a lehetőség az ilyen cuccok használatára és a megfelelő konverter elkészítésére. (Pl m42 konverter lencse nélkül készíthető úgy hogy marad végtelen fókusz mert a lencse vége és a filmsík távolsága tartható canon bajonettel, de pl a nikon optikák is illeszthetőek igy, plusz ugye az amatőr vázakkal is van fénymérés, egy olcsó ef emulátorral pedig AF segítség. A fricska az egészben hogy pont a canon FD amihez speckó, lencsés adapter szükséges).

Nekem nagyon szimpatikus egyébként a Nikon rendszer is és az lenne az a rendszer aminek a vételén vagy arra való cserén esetleg elgondolkoznék, mert a D200 nagyon szimpatikus számomra és aránylag megfizethető áron elérhető hozzá az a fókusztávtartomány amit előszeretettel használok.

Mindenesetre, most hogy a Minolta rendszert átveszi a sony, a pentaxot meg a samsung azt hiszem érdekes csatákra készülhetünk főleg a belépő szintű dslr-ek árháborújának terén. Izgatottan várom.

#120 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 07:42

Ki mondta, hogy a Pentaxot átveszi a Samsung? Én ilyet nem hallottam...

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.