Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 14:47
Rendelt velemelyikőtök már a dnet24-től? Ha igen, mi a rendelés menete? Németül ugyan megpróbáltak tanítani a gimnáziumban, de nem sikerült :Đ , meg régen is volt már nagyon. A SZTAKI szótár segítségével küzdök. Azt látom, hogy regisztrálni kell, ki is tudom tölteni az adatokat, csak a többi 'kínai". Mennyire megbízható, hogyan tudok nekik fizetni (csak forint számlám van bankban)?
Röviden: Igen.

Bővebben:
Tőlük van a 300D+grip, 28-135, 15-30, (az azóta eladott C.100-300USM), és vettem tőlük kollégának 420EX-et is. Megbízható cég a FotoThun Gmbh, hivatalos Canon Deutschland partner.
BoGyesz jól írta. Kitöltöd a rendelési űrlapot, kapsz mailben egy rendelés visszaigazolást. Abban szerepel a bankszámlaszám amire utalnod kell, innentől max. 2-3 nap amíg a számlájukon jóváírják a pénzt, ezután max. 1 hét, amíg megjön a csomag a DeutschePost/DHL-lel dobozban, jól kibélelve hungarocel darabokkal, és/vagy levegős zacskóval.
Angolul írtam nekik, és németül válaszoltak, de ilyenkor a
http://babelfish.altavista.com/ German to English segített. :Đ
Én is a forintszámlámról adtam átutalási megbízást. A nyomtatványon (vagy e-banknál) be kell jelölni, hogy a külföldi bankköltséget vállalod. Erre azért van szükség, mert előfordulhat, hogy a bankodnak nincs közvetlen összeköttetése az adott külföldi bankkal, ilyenkor a bankod egy 3. közvetítő bankot vesz igénybe az átutalásod teljesítéséhez, és ezért a közvetítő levehet pár €-t az összegből. Ha emiatt kevesebb érkezik meg a dnethez, akkor a dnet e-mailt küld, és nem szállítják az árut, amíg nem utalod a különbözetet, de persze ilyenkor megint bukod a Ft/Euró átváltást + átutalási díjat.
("kulcsárbanknál" vagyok, nekik van közvetlen kapcsolatuk a Volksbankkal)
Be kell írni a megbízáson a Közlemény rovatba amit megadnak a mailben, hogy " VKS 1056886 Pasztor". A jogcímnél meg azt kell beírni, hogy "Magán idegenforgalom" (a kódjára nem emlékszem, de a bankban biztos tudja valaki. :Đ
Ha bárhol elakadsz a rendelésnél, írj pü-t, előveszem a korábbi rendelési papírjaimat, és segítek.
Nekem a rendelésről először német visszaigazolás jött, de ment válaszmail, hogy szánom-bánom de nem beszélek németül és küldjék el angolul is.
Idézet
Registration to your order
Dear Mr Pasztor,
Thank you for your order
The ordered articles are in stock and can be supplied.
Please tranfer the amount mentioned below.
Facts of payment: in advance by bank transfer plus delivery costs 25,00EUR
Please use our mentioned purpose in your transfer form (VKS.)
Bank: Volksbank Eisleben
Account Holder: Foto Thun GmbH
Bank Code Number: 800 637 18
Account Number: 5030501
Swift Code: GENODEF1EIL (only neccecary for transfer by SWIFT )
IBAN: DE23800637180005030501 (only for transfer by IBAN)
Purpose: VKS 1056886 Pasztor
Amount: EUR 325,91EUR
Please ensure that we will receive the full amount on our account. All fees levied by your bank are to be paid by you!!!!!
As soon as we have received your payment on our account we will send the ordered goods to you.
Please transfer the amount within 12 days. After this time your order will be cancelled.
Should we receive your payment after this period of time we will either refund you the amount or we will make a new order with the actual prices and delivery times (after consultation).
Apropó: mit rendelsz?
Szerkesztette: eszpe 2006. 06. 13. 21:09 -kor
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde