HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#221 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 14:17

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 5:09

Tudom mire gondolsz, de egyrészt itt nincs akkora rés, illetve olyan megoldáson gondolkozom ami nem hagy semmilyen használati nyomot a vakun. Elvileg a lumiquest féle pocket bouncer pl öntapadós tépőzárral rögzíthető a vaku fejére, lehet hogy ezt fogom választani, de inkább valami elegánsabb gumiszorítón gondolkozom.

Vannak a vastagabb, iratfűző gumik. Sokkal erősebbek, és elviselhetőbben néznek ki, mint a befőttesgumi.

Szerk.: nem mintha valaki is megkérdezné, ha egy képedet néz, hogy mivel volt rögzítve a diffúzor. Én erre nem adnél túl sokat...

Szerkesztette: lugosi 2006. 06. 11. 14:18 -kor

#222 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 18:04

Valószínűleg a háztartásban felelhető gumiszalagokból fogok dolgozni a dolog olcsósításának érdekében.  Viszont érdekelne az arc miféle műanyaglapot adott és hogy mennyiért. :)

#223 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 08:48

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 17:04

Valószínűleg a háztartásban felelhető gumiszalagokból fogok dolgozni a dolog olcsósításának érdekében.  Viszont érdekelne az arc miféle műanyaglapot adott és hogy mennyiért. :)

Az illető, aki a diffúzort küldte, Garfieldka néven ír az index fórumaiba, több ismerősöm vásárolt már tőle ezt-azt (mindenfélét árul, lcd-védő fóliát pl) és korrekt, megbízható illetőnek ismertük meg. Amit én vettem tőle, kifejezetten jó minőségű, jól felhasználható anyag volt. Azt hiszem hogy a srác a Fotomozaikban is szokott hirdetni különböző ilyen apró kiegészítő dolgokat. Az e-mail címére fejből nem emlékszem, ha lényeges, akkor utánanézek. De hátha ismered.

#224 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 13:47

Rendelt velemelyikőtök már a dnet24-től? Ha igen, mi a rendelés menete? Németül ugyan megpróbáltak tanítani a gimnáziumban, de nem sikerült :Đ , meg régen is volt már nagyon. A SZTAKI szótár segítségével küzdök. Azt látom, hogy regisztrálni kell, ki is tudom tölteni az adatokat, csak a többi 'kínai". Mennyire megbízható, hogyan tudok nekik fizetni (csak forint számlám van bankban)?

Szerkesztette: Thrawn 2006. 06. 13. 13:48 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#225 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 16:40

Ha jól emlékszem akkor a 28-135-öt tőlük rendeltem. Banki átutalással küldtem a pénzt, majd mikor megkapták DHL-el feladták az obit. Egy hét alatt itt volt.

#226 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 21:06

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 14:47

Rendelt velemelyikőtök már a dnet24-től? Ha igen, mi a rendelés menete? Németül ugyan megpróbáltak tanítani a gimnáziumban, de nem sikerült :Đ , meg régen is volt már nagyon. A SZTAKI szótár segítségével küzdök. Azt látom, hogy regisztrálni kell, ki is tudom tölteni az adatokat, csak a többi 'kínai". Mennyire megbízható, hogyan tudok nekik fizetni (csak forint számlám van bankban)?

Röviden: Igen.  :)
Bővebben:
Tőlük van a 300D+grip, 28-135, 15-30, (az azóta eladott C.100-300USM), és vettem tőlük kollégának 420EX-et is. Megbízható cég a FotoThun Gmbh, hivatalos Canon Deutschland partner.

BoGyesz jól írta. Kitöltöd a rendelési űrlapot, kapsz mailben egy rendelés visszaigazolást. Abban szerepel a bankszámlaszám amire utalnod kell, innentől max. 2-3 nap amíg a számlájukon jóváírják a pénzt, ezután max. 1 hét, amíg megjön a csomag a DeutschePost/DHL-lel dobozban, jól kibélelve hungarocel darabokkal, és/vagy levegős zacskóval.

Angolul írtam nekik, és németül válaszoltak, de ilyenkor a http://babelfish.altavista.com/ German to English segített. :Đ

Én is a forintszámlámról adtam átutalási megbízást. A nyomtatványon (vagy e-banknál) be kell jelölni, hogy a külföldi bankköltséget vállalod. Erre azért van szükség, mert előfordulhat, hogy a bankodnak nincs közvetlen összeköttetése az adott külföldi bankkal, ilyenkor a bankod egy 3. közvetítő bankot vesz igénybe az átutalásod teljesítéséhez, és ezért a közvetítő levehet pár €-t az összegből. Ha emiatt kevesebb érkezik meg a dnethez, akkor a dnet e-mailt küld, és nem szállítják az árut, amíg nem utalod a különbözetet, de persze ilyenkor megint bukod a Ft/Euró átváltást + átutalási díjat.
("kulcsárbanknál" vagyok, nekik van közvetlen kapcsolatuk a Volksbankkal)
Be kell írni a megbízáson a Közlemény rovatba amit megadnak a mailben,  hogy " VKS 1056886 Pasztor". A jogcímnél meg azt kell beírni, hogy "Magán idegenforgalom" (a kódjára nem emlékszem, de a bankban biztos tudja valaki. :Đ

Ha bárhol elakadsz a rendelésnél, írj pü-t, előveszem a korábbi rendelési papírjaimat, és segítek.

Nekem a rendelésről először német visszaigazolás jött, de ment válaszmail, hogy szánom-bánom de nem beszélek németül és küldjék el angolul is. :)

Idézet

Registration to your order
Dear Mr Pasztor,

Thank you for your order
The ordered articles are in stock and can be supplied.
Please tranfer the amount mentioned below.

Facts of payment:  in advance by bank transfer plus delivery costs 25,00EUR

Please use our mentioned purpose in your  transfer form (VKS.)

Bank:              Volksbank Eisleben
Account Holder:    Foto Thun GmbH
Bank Code Number:  800 637 18
Account Number:    5030501
Swift Code:        GENODEF1EIL (only neccecary for transfer by SWIFT )
IBAN:              DE23800637180005030501 (only for transfer by IBAN)
Purpose:           VKS  1056886 Pasztor
Amount:            EUR  325,91EUR

Please ensure that we will receive the full amount on our account. All fees levied by your bank are to be paid by you!!!!!

As soon as we have received your payment on our account we will send the ordered goods to you.
Please transfer the amount within 12 days. After this time your order will be cancelled.

Should we receive your payment after this period of time we will either refund you the amount  or we will make a new order with the actual prices and delivery times (after consultation).

Apropó: mit rendelsz?  :cool:

Szerkesztette: eszpe 2006. 06. 13. 21:09 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#227 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 21:17

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 22:06

Apropó: mit rendelsz?  :cool:

Köszönöm a részletes tájékoztatást, lehet, hogy élni fogok a felkínált segítséggel. :up:  :respect:  :respect:  :respect:  A Tamron 180 F/3.5 makrót akarom megrendelni, nálunk átszámítva ~40 ezer forinttal drágább. :eek:  Rengeteget olvasgattam a neten, egyöntetűen a legjobb makróobi ebben a fókusztartományban (lejjebb meg a kistestvére, a 90-es Tamron), a Canon 180 F/3.5L-t is veri.

Szerk: azon is rengeteget töprengtem, hogy EF-S 10-22, vagy a Tamron legyen a cél. A kettő együtt nem megy, talán tavasszal jöhetne a 10-22. Már ha meg nem gondolom magam és fel nem cserélem a sorrendet. :omg:  :Đ 

Szerkesztette: Thrawn 2006. 06. 13. 21:42 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#228 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:09

Eladó 10D portrémarkolat az indexen:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...79865&t=9116329

#229 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:29

Ha már index: korábban keresett valaki Mark I 50/1.8-at. Íme.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#230 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 14:25

Nem én voltam aki keresett, de tegnap rendeltem meg az MKII-őt, holnap hozzák. :(
Most vegyem meg, és adjam el az MKII-őt? :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#231 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 14. 14:32

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 15:25

Nem én voltam aki keresett, de tegnap rendeltem meg az MKII-őt, holnap hozzák. :(
Most vegyem meg, és adjam el az MKII-őt? :)

Ha akarod én átveszem az MkII-det, én nem akarom agyonhasználni ergo sem masszívnak, sem drágának nem kell lennie.

#232 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 16:26

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 15:32

Ha akarod én átveszem az MkII-det, én nem akarom agyonhasználni ergo sem masszívnak, sem drágának nem kell lennie.

Írtam cigaro-nak, majd meglátjuk. :)

#233 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 17:05

Amint elkezded használni lehet hogy ezek a szokások megváltoznak. :) Nekem szinte mindíg az gépen, kivéve persze ha előveszem a 70-200-ast. :)

#234 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 18:10

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 9:09

de jó, pont fele ennyi pénzem maradt a hónap végéig :)

:omg:
.
.
.

#235 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 18:36

Alkudj picit, hátha enged belőle. Én 20k-ért adtam el a bg-e3-at.

#236 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 10:00

/off/ 50/1.8
Van előttem 1 jelentkező utánam meg 4. Ha ma délelőtt nem viszik el, akkor délután már az enyém lesz az MKI. Az MK II meg mindenképpen, mert du. szállítja az awp. :) Jó lenne, ha össze tudnám hasonlítani a kettőt, és választhatnék közülük.

#237 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 15. 11:04

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 11:00

/off/ 50/1.8
Van előttem 1 jelentkező utánam meg 4. Ha ma délelőtt nem viszik el, akkor délután már az enyém lesz az MKI. Az MK II meg mindenképpen, mert du. szállítja az awp. :) Jó lenne, ha össze tudnám hasonlítani a kettőt, és választhatnék közülük.

Péntek délután/este még át tudom venni a második helyezettet, vagy szombat hajnali fél öt előtt. :)

#238 Felhasználó inaktív   kollega 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 15. 11:57

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 11:00

Van előttem 1 jelentkező utánam meg 4.

Jó lenne, ha össze tudnám hasonlítani a kettőt, és választhatnék közülük.

Rossz hírem van, az obi már az előtted lévő egy jelentkező gépén csücsül, és ott is marad egy darabig.  :)
Az összehasonlításra egyébiránt teljesen nyitottnak mutatkozik, de a cseréről azt hiszem igen nehéz lesz meggyőznöd.  :D

#239 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 12:07

Akkor nem marad más, minthogy gratuláljak hozzá. :)
Délután nekem megjön az MK II, viszont így szegény gazdi jár pórul. ;)

gazdi!
Sajnos nekem kell vasárnapra, de ha sürgős neked, akkor az awp-nél van raktáron Bruttó: 24 301 Ft-ért. Sztem ez most a legkedvezőbb új ár.

#240 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 15. 14:14

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 13:07

Akkor nem marad más, minthogy gratuláljak hozzá. :)
Délután nekem megjön az MK II, viszont így szegény gazdi jár pórul. ;)

gazdi!
Sajnos nekem kell vasárnapra, de ha sürgős neked, akkor az awp-nél van raktáron Bruttó: 24 301 Ft-ért. Sztem ez most a legkedvezőbb új ár.

Nem sürgős, de mivel "musthave" obi, és járhattál volna úgy hogy mindkettőt megkapod, gondoltam élek a lehetőséggel. Így majd később megveszem, ha konkrét igényem támad rá. Addig valami hosszabb üvegben gondolkodok.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.