HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#241 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 15. 16:03

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 13:14

Addig valami hosszabb üvegben gondolkodok.

Fix Tele?  :Đ

#242 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 16:52

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 15:14

Addig valami hosszabb üvegben gondolkodok.
51/1.8?  :p
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#243 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 18:04

Nincs valami jó kedvem. :mad:

A történet:
Egyik ismerősöm a hét elején megkért, hogy vasárnap este lesz egy koncertjük, és csináljak néhány képet róluk. Mivel sem a zenészek, sem pedig a hallgatóság nem szereti a vakuzást, gondoltam itt az ok, és az alkalom egy 50/1.8 beszerzésére. Awp-nél 24.300-ért volt az oldalon, megrendeltem kedd este 23:37-kor, mailben jött a visszaigazolás. Másnap szerdán 12:07-kor hívtak az awp-től, hogy én rendeltem -e, amikor mondtam hogy igen, közölték, hogy VAN raktáron, és holnap (azaz ma csütörtökön) hozza a futár 8-16 óra között, továbbá egyeztettük a szállítási címet is.
Behoztam ma a gépet a munkahelyre, hogy átvétel után ki tudjam próbálni az obit. Telt-múlt az idő, és sehol a futár. Felhívtam az awp-t, hogy nem jött futár és nézzenek utána. Egyeztettük a nevet, címet, mindent, megígérték hogy utánanéznek és még ma visszahívnak, ami meg is történt.
Az eredmény az lett, hogy valóban megkapták a rendelést, de fogalmuk sincs, hogy ki hívhatott fel engem tegnap, pláne azzal a hírrel, hogy van 50/1.8-as obijuk, mert 1 hónapja nincs raktáron, rendelés alatt van, de jelenleg a Canon-nak sincs, és nem tudják, hogy mikor lesz. Elnézést kértek, sajnálják, stb.
Mondtam, hogy akkor e-mailben lemondom a rendelést, mert ha holnap sem kapom meg az obit, akkor nem tudom használni vasárnap, így az erős felindulásból elkövetett rendelésem okafogyottá válik.

Tehát a tipikus "két szék közül a pad alá" esete. :(

Most az a valószínű, hogy a 28-135 IS-t és/vagy a 70-200/f4-et fogom használni ISO400/800-on. (koncert után felrakom akár a vakut is, de közben nem akarom. Elég zavaró lesz szegényeknek a 300D csattogása)
Esetleg ha van itt valaki, aki - megfelelő letét ellenében - kölcsön tudná adni vasárnapra az 50/1.8-át, akkor megköszönném. (Nem, nem, eszetekbe ne jusson, 35/1.4L, 85/1.2L II, 135/2L, 200/1.8L -et nem fogadhatok el.) :Đ
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#244 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 18:54

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 17:04

(Nem, nem, eszetekbe ne jusson, 35/1.4L, 85/1.2L II, 135/2L, 200/1.8L -et nem fogadhatok el.) :Đ

Francba, pedig már pont elindultam :)

Viccen kívül, nem tudom milyen koncertet fotózol, de hacsak nem komolyzeneit, akkor a 300D "csattogása" aligha fogja őket zavarni. Egy normál könnyűzenei koncert hangosításához képest még egy csapat zenites fotós is csak lepkefingnyit lenne képes "csattogtatni".

#245 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 21:46

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 19:54

...Viccen kívül, nem tudom milyen koncertet fotózol, de hacsak nem komolyzeneit, akkor a 300D "csattogása" aligha fogja őket zavarni...

Elég komoly. :) Rádió Márványtermében Richard Wagner: Trisztán és Izolda II. felvonás feldolgozása

Már beszéltem az ismerősömmel, hogy mit szólna hozzá, ha inkább koncert előtt a főpróbán, illetve a koncert után fotóznék vakuval? Plusz a koncert elején amikor bejönnek, és a végén amikor meghajolnak, és kimennek. A koncert többi részét a főpróbán szimulálnánk, akkor csattognék és vakuznék bátran. :) Nem tudom, hogy milyenek lesznek a fényviszonyok, lehet hogy ISO1600-ra is szükség lesz. Megmondtam nekik, hogy nem vagyok felkészülve komolyzenei koncertre, mert se zajvédő huzatom, se fényerős obim nincs, de annyira kértek, hogy nem lehetett nemet mondani.

#246 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 22:54

Cso. Nálam van egy Canon 50/1.8mk2, vasarnapra odaadom ha kell, ingyé is csak vigyázz rá :)
Ha szombaton du. v este ki tudnal jonni érte az ors vezer terre akkor a tiéd :)

[macromedia flash-hez mennyire értessz? :D kisegithetnél esetleg vmiben :D]

Szerkesztette: Wyco 2006. 06. 15. 22:57 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#247 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 23:25

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 23:54

Cso. Nálam van egy Canon 50/1.8mk2, vasarnapra odaadom ha kell, ingyé is csak vigyázz rá :)
Ha szombaton du. v este ki tudnal jonni érte az ors vezer terre akkor a tiéd :)
[macromedia flash-hez mennyire értessz? :D kisegithetnél esetleg vmiben :D]

Köszi szépen,  :respect: macromedia flash-hez sajnos lövésem sincs, a többit beszéljük meg pü-ben.

#248 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 08:45

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 17:04

Nincs valami jó kedvem. :mad:
Esetleg ha van itt valaki, aki - megfelelő letét ellenében - kölcsön tudná adni vasárnapra az 50/1.8-át, akkor megköszönném.

Sajnálom, hogy így alakult... :(
Nézd a jó oldalát, egy kedves társ ingyé kölcsönadja, ráadásképpen ki is tudod próbálni az 50 1.8-ast.
Így el tudod dönteni, hogy szükséged van -e arra az obira, vagy sem. (legjobb helyzet)
Majd 1-2 fotót rakjál fel... :-)

Én tegnap sügereket fotóztam (akvárium), egy barát kért meg rá...az Iso 1600-ra szükség volt...sok fotó nem lett jó, de jópárral elégedett vagyok. A Sigma 105 2.8-as makrót használtam. A kicsi mélységélesség és a (kevés fény) és a halak izgő-mozgó mozgása miatt is nehéz volt (MF-et használtam, mert így gyorsabb volt kevés fénynél). Majd felrakok én is egy-két képet, de otthon a gépet nem tudom még használni 3-5 napig...

#249 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 11:26

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 9:45

Sajnálom, hogy így alakult... :(
Nézd a jó oldalát, egy kedves társ ingyé kölcsönadja, ráadásképpen ki is tudod próbálni az 50 1.8-ast.
Így el tudod dönteni, hogy szükséged van -e arra az obira, vagy sem. (legjobb helyzet)
Járt már nálam MKII-es, azt kipróbáltam, igazából az MKI-et szerettem volna összehasonlítani vele. Szükségem eddig nem volt rá, de ha ismerősöm esetleg megkér még 1-2 koncertre, akkor beruháznék egyre.

#250 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 16. 13:37

Nem szeretnék minden kulát idemásolni egy másik fórumról, de ez segíthet egy most váltani akaró társunknak. Használt 20D barátságos áron.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#251 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 14:50

Sajna nem szamit be a srác, pedig engem is érdekelne, csak most nincs folos 200e-m
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#252 Felhasználó inaktív   korbendallas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 14:29

Tesztelgettem egy kicsit a Tokina 12-24 obimat és csináltam egy kis összehasonlító táblázatot a Sigma 24-70EX és Canon EF-S 18-55 résztvételével 24mm-en.
400x400 pixeles képek az eredeti (RAW) közepéből kivágva.

Link a képre

Ha érdekel valakit, akkor csinálok még egy 50mm tesztet is (fenti Sigma és Canon + egy Canon 50/1.8 mkII).

Szerk: 1 megás képet kivettem, link fent.

Szerkesztette: korbendallas 2006. 06. 17. 14:43 -kor

Opel Calibra 2.0 16V 150LE@150LE :) ** Fotós cuccaim ** Fényképalbum

#253 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 08:28

Mintha picit lenne egy kis sárgás-meleg beütése a tokinának még egy sigmához képest is.

#254 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 09:12

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 7:28

Mintha picit lenne egy kis sárgás-meleg beütése a tokinának még egy sigmához képest is.

Tényleg, én is így látom.

#255 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 10:26

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 10:12

Tényleg, én is így látom.

Szeritem inkább legyen a kép meleg árnyalatu mint hideg. De ez csak magánvélemény :)

#256 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 11:14

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 9:26

Szeritem inkább legyen a kép meleg árnyalatu mint hideg. De ez csak magánvélemény :)

Egyébként ez igaz. Mellesleg, ha meg ellenkező hatás van, akkor meg meddig tart digi esetén korrigálni? A nagylátószög különben is egy nagyon tájfotós obi, ott meg a meleg színárnyalatok jól jönnek.

#257 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 12:06

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 11:26

Szerintem meg mutassa a korrekt szineket + az sem hátrány ha minden obimnak ugyanolyan a színvisszaadása...

#258 Felhasználó inaktív   korbendallas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 13:00

A Sigma képe van legközelebb a valósághoz, a Canon túl hideg (szerintem), a Tamron valóbban melegebb árnyalatú.
Megcsinálhatom újra a tesztet, mert WB auto módban volt.
Hol tudok olyan "bekalibrált" szürke lapot itthon venni, amihez lehet a fehéregyensúlyt állítani (azt se tudom minek is nevezik pontosan)?
Opel Calibra 2.0 16V 150LE@150LE :) ** Fotós cuccaim ** Fényképalbum

#259 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 14:26

Idézet: korbendallas - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 14:00

A Sigma képe van legközelebb a valósághoz, a Canon túl hideg (szerintem), a Tamron valóbban melegebb árnyalatú.
Megcsinálhatom újra a tesztet, mert WB auto módban volt.
Hol tudok olyan "bekalibrált" szürke lapot itthon venni, amihez lehet a fehéregyensúlyt állítani (azt se tudom minek is nevezik pontosan)?

Fehér és fekete lap is jó. Fehéret könnyebb találni. :) Sőt homályosan rémlik egy trükk, amivel a tenyeredről is lehet wb-t állítani, csak utána még korrigálni kell a mért értéket vhogy. Nem emlékszem erre pontosan.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#260 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 14:33

Idézet: bbence - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 13:26

Fehér és fekete lap is jó. Fehéret könnyebb találni. :) Sőt homályosan rémlik egy trükk, amivel a tenyeredről is lehet wb-t állítani, csak utána még korrigálni kell a mért értéket vhogy. Nem emlékszem erre pontosan.

Vagy végül is tökmindegy, hogy milyen lapra állítja a fehéregyensúlyt, inkább az a fontos, hogy végig ugyanarról a kiindulópontról legyen mérve. Vagy raw, és a feldolgozásnál fix beállítás? Ez egyszerűbbnek tűnik.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.