HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#561 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 24. 13:18

lesz topiktali?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#562 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 14:56

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:18

lesz topiktali?

Sziasztok!

Igen, én szervezkedem itt "ándörkávör", egyenlőre jövő hét végét vasárnapot megcélozva. Tehát szeptember 3-án gondoltam elsőre, de most már több résztvevő is van, így egyeztetni kell. Egy ártatlan kis obi tesztnek indult, de én igazából örülnék, ha többen jönnétek és mindenki kimozdulna egy kicsit a billentyűzet mellől. Helyszínnek a hagyományos (he-he) Lánchíd pesti hídfőt jelöltem meg, de én nyitott vagyok más megoldásra is.

Egy dolog a lényeg: mindenki hozzon valami csoda obit, amit érdemes kipróbálni, mert szélesíti (szűkíti :) ) a látókört. Egyenlőre lenne egy EF 50 f1.8 Mk II és egy Mk I is. Aztán még egy Sigma makró 150mm-es. Én tudok mutatni Zenitar 16mm f2.8-as manuális optikát, ha valaki kíváncsi az orosz ipar kemény és nehéz megoldásaira (és a stop-down metering rejtelmeire, amitől szegény Nikon D70 tulajok meg lettek fosztva).

Üdv!

:respect:
.
.
.

#563 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 15:02

nekem szept 1-2-3 nemjó. haverok, buli, balaton :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#564 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 15:21

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 11:35

... érdemes megvárni az első pár hónap tapasztalatait. :) (emlékezzünk a 24-105 f/4L és a 70-300 IS kezdeti szériájának hibáira)

Meg hogy egyáltalán mit is kínálnak. Például az új 50-es "környezetbarát ólommentes" lencséiről nem tudom mit gondoljak.

#565 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 16:16

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 15:56

Sziasztok!
Igen, én szervezkedem itt "ándörkávör", egyenlőre jövő hét végét vasárnapot megcélozva. Tehát szeptember 3-án gondoltam elsőre, de most már több résztvevő is van, így egyeztetni kell.

Nekem elvileg jó lenne, de ha máskor lesz, próbálok a többiekhez igazodni. :) Ha van kedved, esetleg update-elhetnéd a Tokina 12-24 vs. Sigma 15-30 tesztedet, hogy tényleg azonos feltételek legyenek. Ne felhős/napos ég, MF/AF, RAW/JPEG, stb.) Jobb a Tokina, nem akarom védeni a Sigmámat, de a múltkor elégé leszerepelt. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#566 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 16:16

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 15:56

...Igen, én szervezkedem itt "ándörkávör", egyenlőre jövő hét végét vasárnapot megcélozva. Tehát szeptember 3-án gondoltam elsőre, de most már több résztvevő is van, így egyeztetni kell. Egy ártatlan kis obi tesztnek indult, de én igazából örülnék, ha többen jönnétek és mindenki kimozdulna egy kicsit a billentyűzet mellől. Helyszínnek a hagyományos (he-he) Lánchíd pesti hídfőt jelöltem meg, de én nyitott vagyok más megoldásra is.

Egy dolog a lényeg: mindenki hozzon valami csoda obit, amit érdemes kipróbálni, mert szélesíti (szűkíti :) ) a látókört. Egyenlőre lenne egy EF 50 f1.8 Mk II és egy Mk I is. Aztán még egy Sigma makró 150mm-es. Én tudok mutatni Zenitar 16mm f2.8-as manuális optikát, ha valaki kíváncsi az orosz ipar kemény és nehéz megoldásaira (és a stop-down metering rejtelmeire, amitől szegény Nikon D70 tulajok meg lettek fosztva)...

Hát, ezt most nagyon sajnálom, de nem tudok menni, jövő vasárnap dolgozom :(

Pedig vinnék egy-két érdekességet, a rövidebbik (105-ös) sigma makrót, 300/4L IS-t, meg egy viszonylag új, fura egyéniséget - a sigma 17-70 f/2.8-4.5 személyében. (azért írom, hogy fura, mert elég érdekesen viselkedik rajta az AF, szerintem ki fogom ismerni, és onnantól jó lesz nekem, mert ha elkapta a témát, akkor szép a képe - de munkára tuti nem ezt venném. Mindenesetre ma már éles képeket csináltam vele 17/2.8-on, pedig azokat előtte mindig elszúrtam vele...). Nincs egy hete, hogy beszereztem, a szépemlékű tamron 17-35-öm helyére, aminek az átfogását gyakran korlátozónak éreztem. Bezzeg ha lenne egy nagy fényerejű fixem 30mm körül :D (sajnos a canon 28/1.8-tól, sigma 30/1.4-től nem vagyok elbűvölve így a tesztek alapján, 35/1.4L-re pedig erősen sajnálom azt a durván mellbevágó összeget, amibe kerül...) Ja, hát engem kiismerni :Đ
Azért pont most, mert mindjárt megyünk nyaralni, és feltétlen kellett, hogy jobban érezzem magam, ne legyen 35-nél vége a világnak :D (a 28-80 meg túl későn kezdődik...)

Pedig egyébként megnézném a makróm nagytestvérét, meg a zenitart is. Meg végülis bármit ;)

Na mindegy, gyakorlatozok a sigmával, hogy jó képekkel jöjjek vissza.

sigma 17-70@17mm f/2.8, rawshooter konvertálás, default élesség. Igen, a széle rosszabb, még szép :D)

Szerkesztette: alvaro 2006. 08. 24. 16:47 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#567 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 16:27

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 16:21

Meg hogy egyáltalán mit is kínálnak. Például az új 50-es "környezetbarát ólommentes" lencséiről nem tudom mit gondoljak.

Pedig elég sok objektívnél láttam már ilyen szöveget, a canon lens museumban is, meg asszem az új sigmám papírjain is valahol. Sőt, egy időben hír volt, hogy az AMD átállt az ólommentes processzorgyártásra :lollypop: Utálják ki az ólmot mindenhonnan.

#568 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 16:28

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 12:48

Jobb hát, sokkal. Mivel nehezebb nem remeg vele annyira a kezed. :)

Egy darabig. Aztán már jobban :Đ
(na jó, edzeni kell :rolleyes:)

szrk. Ja, a tokinát is de megnézném!

Szerkesztette: alvaro 2006. 08. 24. 16:29 -kor

#569 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 17:01

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 16:21

Volt régen néhány orosz obi (asszem pl. a Takumar 50-es Tórium tartalommal), melyekben a lencséknek volt egy kis sugárzása. Na én azoktól jobban félnék. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#570 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 24. 17:34

Idézet: alvaro - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 17:27

Pedig elég sok objektívnél láttam már ilyen szöveget, a canon lens museumban is, meg asszem az új sigmám papírjain is valahol. Sőt, egy időben hír volt, hogy az AMD átállt az ólommentes processzorgyártásra :lollypop: Utálják ki az ólmot mindenhonnan.

Igen csak az ólmot nem szórakozásból tették az üvegbe hanem a tulajdonságai javítására. A forrasztóónból is ki akarják venni az ólmot csak épp az új forrasz szar lett. Az üveg tulajdonságai is rosszabbak lesznek.

#571 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 17:41

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 18:34

Igen csak az ólmot nem szórakozásból tették az üvegbe hanem a tulajdonságai javítására. A forrasztóónból is ki akarják venni az ólmot csak épp az új forrasz szar lett. Az üveg tulajdonságai is rosszabbak lesznek.

Igen, a forrasztásokkal nagyon szenvednek. Az üveggel nemtom mi van, igazából nem értek hozzá :think:

#572 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 18:12

17-35-öt eladtad már ?

Fene. Gondolkoztam egy olyanon a 17-40L olcsó alternaívájaként. Stigmát viszont soha, soha többet.

#573 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 18:14

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 12:48

Jobb hát, sokkal. Mivel nehezebb nem remeg vele annyira a kezed. :)

Ülve-fényképezős kép

Jéé...te is bal szemmel nézel?
Keresem az embereket, akik bal szemm kukucskálnak a keresőbe. Eddig veled és velem együtt 3-at találtam :Đ

Találkozó:
Szeretnék én is menni... Ha minden úgy jön össze, ahogy szeretném, akkor el is megyek :)
Egy Sigma 10-20-al gazdagíthatnám a palettát :D

Szerkesztette: Dolfer 2006. 08. 24. 18:15 -kor

dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#574 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 18:20

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 19:12

17-35-öt eladtad már ?

Fene. Gondolkoztam egy olyanon a 17-40L olcsó alternaívájaként. Stigmát viszont soha, soha többet.

El, azonnal, sőt. Jórészt abból finanszíroztam a sigmát. Eleget költöttem már, haggyanakbékén :Đ Annak idején mondjuk én is hasonló megfontolásból vettem a tamront, sok kellemes képet hagyott itt nekem :)

Korábban én is azt gondoltam, hogy többet sigmát nem. Elég kompatibilitási gondról hallottam. Mivel azonban a kellő átfogás reményében úgyis APS-C obit kellett vennem, gondoltam, hogyom a fenébe a jövőállóságot. Gondold el, mekkorát szívtam volna a 17-55-ös canonnal, ha megveszem 1000 euróért, aztán meg holnaptól minden fullframe :omg: (pedig egy ideig hogy csorgott utána a nyálam :Đ) Így legalább megúsztam a harmadából, aztán t idő múlva meglátom, mi lesz :think:

Szerkesztette: alvaro 2006. 08. 24. 18:22 -kor

#575 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 18:46

Megkérdezhetem mennyiért kelt el ?

#576 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 18:54

70k.

#577 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 18:55

:( Így jártam.

#578 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 18:57

Idézet: alvaro - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 16:16

Hát, ezt most nagyon sajnálom, de nem tudok menni, jövő vasárnap dolgozom :(

ha a többieknek jó, akkor mehetünk rá egy hétre is, szeptember 10-én. az jobb lenne a társaságnak?
üdv!
.
.
.

#579 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 24. 19:01

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 19:57

ha a többieknek jó, akkor mehetünk rá egy hétre is, szeptember 10-én. az jobb lenne a társaságnak?
üdv!

Az is jó.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#580 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 19:10

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 19:57

üdv!

Gomenasai.... Görögországban leszek :o

Szerkesztette: alvaro 2006. 08. 24. 19:11 -kor

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29