HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#2221 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 26. 19:42

Én személy szerint az f4-es Canont venném, használtan már hozzá lehet jutni ennél kevesebbért is.

#2222 Felhasználó inaktív   Roland626 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 26. 19:44

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 20:42

Én személy szerint az f4-es Canont venném, használtan már hozzá lehet jutni ennél kevesebbért is.

Van személyes tapasztalatod valamelyikről?
Ha van kérlek oszd meg velem!

#2223 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 20:16

Idézet: Roland626 - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 19:44

Van személyes tapasztalatod valamelyikről?
Ha van kérlek oszd meg velem!

Egy barátomnak van 70-200 f4-ese, rengeteg képet láttam vele, korrekt. Egyetlen nagy hibája van, az IS hiánya, de az új verzió ami ezt tudja az elég drága.

#2224 Felhasználó inaktív   Roland626 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 20:20

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 21:16

Egy barátomnak van 70-200 f4-ese, rengeteg képet láttam vele, korrekt. Egyetlen nagy hibája van, az IS hiánya, de az új verzió ami ezt tudja az elég drága.

Hát ez az!
Az IS nagyon drága!
Viszont a Sigma 2.8-ával nyernék egy kis expo időt. Kérdés, hogy milyen a képminősége, megbízhatósága, tartossága!

#2225 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 20:36

Idézet: Roland626 - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 20:20

Hát ez az!
Az IS nagyon drága!
Viszont a Sigma 2.8-ával nyernék egy kis expo időt. Kérdés, hogy milyen a képminősége, megbízhatósága, tartossága!

Igazából az egy rekesznyi fénynek megvan a hátránya is, jó nagy lesz az obi. Emellett én nem szeretem a 3rd party obikat :)

#2226 Felhasználó inaktív   Roland626 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 20:40

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 21:36

Igazából az egy rekesznyi fénynek megvan a hátránya is, jó nagy lesz az obi. Emellett én nem szeretem a 3rd party obikat :)

A méret és a súly nem annyira érdekel. Viszont én is félek egy kicsit. Ezért vagyok itt!

#2227 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 20:40

Egy arc az apróneten hirdet 240-ért 2.8L 70-200-ast.

#2228 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 20:42

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 20:16

Miért is baj az IS hiánya?
Hogy az f/4-esben is rosszabb legyen a képminőség, mint a f/2.8-ban?
Lehet, hogy hosszabb ideig kitartható, de míg a non-IS általában közelít az fixek által rajzolt minőséghez, az IS csak arra jó, hogy nem mozduljon be a téma, de szép ne legyen...

Sokan agyonsztárolják az IS-t, pedig Capa, Kertesz, Moholy is jól megvolt nélküle... :cool:

#2229 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 21:05

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 20:42

A képminőség különbség nem olyan nagy, hogy problémázni kelljen rajta imho. Emellett igaz, hogy én is ritkán használom a VR-t a 70-200-zamon, de amikor kell, akkor nagyon jól jön.

#2230 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 21:26

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 20:42

Lehet, hogy hosszabb ideig kitartható, de míg a non-IS általában közelít az fixek által rajzolt minőséghez, az IS csak arra jó, hogy nem mozduljon be a téma, de szép ne legyen...

Sokan agyonsztárolják az IS-t, pedig Capa, Kertesz, Moholy is jól megvolt nélküle... :cool:

Ki lehet kapcsolni, ha nem kell :)

szerk.: nem tudja vki a választ a digitális fényképezőgépek témában felvetett problémámra?

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 12. 26. 21:29 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2231 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 21:37

Ez egy érdekes kérdés.

Szvsz fent említett arczok sem vetették volna meg az Is-t ha az ő korukban rendelkezésre állt volna. :)

Más kérdés, hogy tényleg van-e látható minőségkülönbség a kettő képe között. Mikor volt szerencsém kipróbálni mindkettőt, nem láttam különbséget a képük között, igaz nem is kerestem, egyszerűen élveztem a mozgásszabadsággal kombinált vacak fényviszonyok mellett jól sikerült képeket. Mivel a sajátom (non-is) mellett Hamond cuccát (is) felváltva sikerült feltennem, az elkészült képeket nézve a berázott/sikerült képek aránya látványos volt az is verzió javára.

Valahol egyetértek azzal hogy túlmisztifikálják az IS és névrokonai jelentőségét, lásd vázstabis pentax és minolta megoldások keresettsége, ahol az emberek képesek a rendszerválasztást a vázba épített stabra alapozni. Én is gondoltam arra, hogy kicserélném az IS változatra a cuccom, de csak az ára tart vissza, no meg az, hogy nem igazán van szükségem az IS-re.

#2232 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 21:41

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 21:26

Ki lehet kapcsolni, ha nem kell :)

Attól még az IS plusz lencsetagjai bennmaradnak a tubusban. :)

#2233 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 23:15

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 19:42

Ilyenkor mindig helyénvalónak tartom hozzátenni, hogy az ő idejükben nem készültek el olyan képek, a technika fogyatékossága/adott fokon állása miatt, amik ma hétköznapi ember által elkészíthetők, pl makro felvételek. Manapság egy hobbifotós megengedhet magának olyan eszközöket, amikkel olyan képek készíthetők, amik 50 éve sci-finek számítottak volna.

André Kertész, ha akart volna se tudott volna hosszú telés képet csinálni, illetve az apróságok világába belépni, mert nem volt makroobija se.
Capa esetében meg felvetem, hogy valószínű ő se bóklászott volna le a töltésről, mikor a menetelő csapatról akart képet készíteni és aknára lépett, ha lett volna egy halszem- vagy egy komoly nagylátó obija. Lehet, még mindig élne. Ez is elgondolkodtató.

#2234 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 23:18

Az aláírásodban lévő idézetre meg hadd legyen egy bunkó reagálásom:

1. "Ha nem elég jók a képeid, az az oka, hogy nem vagy elég közel" - Robert Capa, élt 41 évet"

2. "Ha nem éltél elég sokáig, az az oka, hogy nem vagy elég távol" - lugosi, aki idős korában, ágyban, párnák közt szeretne majd eltávozni nyugiban.

#2235 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 00:28

Na megérkezett a Vosonic 8360  :D  :D

Tesztelés folyamatban. Első blikkre sajnos elég gagyinak tünik bár ez inkább a müanyag háznak köszönhető. A képe viszont számomra elég megnyerő. Ismeri a raw formátumokat, van rajta exif megjelenités és hisztogram. Lehet vele nagyitani a képeket.
Videozás, mp3 is hasznos dolog bár számomra nem ez volt a legfontosabb. Kiváncsi vagyok hogy fogja birni a nyaralást, mert ott aztán keményen fogom használni  :D

#2236 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 07:14

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 23:18

Az aláírásodban lévő idézetre meg hadd legyen egy bunkó reagálásom:

1. "Ha nem elég jók a képeid, az az oka, hogy nem vagy elég közel" - Robert Capa, élt 41 évet"

2. "Ha nem éltél elég sokáig, az az oka, hogy nem vagy elég távol" - lugosi, aki idős korában, ágyban, párnák közt szeretne majd eltávozni nyugiban.

Szívből ajánlom...

Robert Capa Contax-ot, Leica-t és Linhof-ot használt - lehet rájuk telét rakni, neki is volt 300mm-es obija, de nem ez volt a jellemző, nagylátó ellenben volt bőven...
Az útról a jobb képkivágás miatt ment le, igaz meghalt, de legalább nem az volt a célja, hogy halszemből, nagylátóból lenagyítassa a megfelelő képkivágást...
Ez a különbség közte és a jelenkor PS-huszárjai (pl. én:D) között...

Capa idézete emlékeim szerint, akkor született, mikor a sok favázast kollégát megelőzve fogott egy Leica-t és közelment Trockijhoz és lefotózta egy előadáson...
Utána ezt átrakták a háborús környezetbe, mert míg más kollégái a táborokról, vonulásokról készítették a felvételeket, addig Ő ugrott az ejtőernyősökkel vagy a városokat felszabadító gyalogsággal nyomult házról házra - tehát a hábotúhoz volt közel, nem a témához...

#2237 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 08:03

Idézet: Roland626 - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 19:40

A méret és a súly nem annyira érdekel. Viszont én is félek egy kicsit. Ezért vagyok itt!

Szia!
Nekem van Sigma Obim (105 Makro EX DG) és nekem megvan a Canon 70-200 F4 L USM-es obi. Igaz, nem volt még a kezemben a 2.8-as Sigma, de én most is a sima F4-est venném (Canon). Az IS-es ára duplája (és a 2.8-as is jóval drágább). Nekem a méret és a súly és a pénz is számított, emiatt is vettem az F4-est (Canon).

#2238 Felhasználó inaktív   Roland626 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 08:26

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 9:03

Szia!
Nekem van Sigma Obim (105 Makro EX DG) és nekem megvan a Canon 70-200 F4 L USM-es obi. Igaz, nem volt még a kezemben a 2.8-as Sigma, de én most is a sima F4-est venném (Canon). Az IS-es ára duplája (és a 2.8-as is jóval drágább). Nekem a méret és a súly és a pénz is számított, emiatt is vettem az F4-est (Canon).

Jó reggelt!

A Sigma macro-val meg vagy elégedve?
Ha sikerül eldöntenem a 70-200 as kérdést, akkor a macro lesz a következő. A sigma APO 150 F2,8 EX DG HSM IF-el szemezek. Úgy tudom, hogy a fixekkel nem szokot gond lenni.

A Canon 4L-el meg vagy elégedve?

Azt írtam, hogy a súly, méret nem számít. Az ár igen. Ezért ilyen nagy a dilemma, a sigma 2,8 valyon megér-e plussz 80.000-et.

Más: Egy kicsit Én is hozzászolnék a Capa dologhoz. Szerintem nem a felszerelés teszi a fotóst, az csak kibővíti a lehetőségeit. Nem hinném, hogy Capa-nak hiányzott a macro. Az Ő élete a háború volt.

#2239 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 08:32

Idézet: Roland626 - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 8:26

Más: Egy kicsit Én is hozzászolnék a Capa dologhoz. Szerintem nem a felszerelés teszi a fotóst, az csak kibővíti a lehetőségeit. Nem hinném, hogy Capa-nak hiányzott a macro. Az Ő élete a háború volt.

Sajnos nincs nálam a könyv, így lehet nem pontos az idézetem, ami a utolsó sor:
"Véget ért Európában a háború. Többé nincs értelme reggelenként felkelnem az ágyból."

#2240 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 08:57

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 8:03

Szia!

Csak közbeszúrnám hogy 240-et megér az apróneten eladásra kínált 2.8L. :)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.