Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 23:45
idojarasallo!

Na, csak eltaláltam
haliho82: a linkelt teszt is azt mondja, hogy ez egy nagyon jó lencse, ezek után nem értelek :confused:
Nézegetem a tesztképeket. Az, ahol 3 ember ül egy padon, azon tényleg erősen látszik torzítás, 10mm-nél. 11mm-nél már nem is látok, pedig kerestem. Tanulság: kritikusabb helyzetekben 10mm-re ne húzd ki. De a 11-12mm már teljesen elfogadhatónak tűnik, márpedig az is 5-6mm-rel alatta van a 17-nek, ami itt már elég sok.
EF-S csak akkor fontos, ha tényleg majd FF vázra akar vki váltani. Velem ez a közeljövőben (szerintem legalább 2 év, de nagy valószínűséggel soha nem váltok arra, hacsak nem esik le nagyon az ára) 100%, hogy nem fog bekövetkezni. Btw. új váz lehet, hogy APS-C-s lesz.
Ötszörös nagyításba belekötni... igen, azt írja, hogy közepes teljesítmény, kicsit beljebb tekersz, és már minimális a torzítás, és még mindig jócskán 17 alatt vagy (ha kell ez vkinek).
Jó, elfogadom azt, hogy neked nem tetszettek azok a képek, amiket te tesztként készítettél, mindenesetre mindenhol máshol azt olvasom, hogy kíváló teljesítményt nyújt nem csak relatív, hanem abszolút értelemben is.