HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 16. 14:56

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 18:37

Tools -> Extensions -> Scrapbook -> Preferences -> Advanced

Ez azért nem jó, mert itt az "alapértelmezett (a Profile mappájában) van megjelölve. Viszont én első használatkor létrehoztam egy átmeneti könyvtárat neki, és azóta minden exportáláskor azt keresi...  :think:

Szerk: Közben megtaláltam az about:config -ban: scrapbook.trade.path :)

Szerkesztette: Nevergone 2006. 08. 16. 14:58 -kor

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#282 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 15:46

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 15:56

Ez azért nem jó, mert ... :)

Ja bocs, félreértettelek (azt hittem azt keresed, hogy hol lehet megadni, hogy hova mentse a fájlokat :omg: Csodálkoztam is, hogy nem találod :) ).

Szerkesztette: zZsOlTi 2006. 08. 16. 15:47 -kor

-ZsOlTi-

#283 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 22:20

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 1:50

1. ua. halálosan idegelő
2. nem az a baj, hogy 100%-on van a proci, hadd legyen az a dolga, hanem hogy teljesen lemereszti az ablakot, tehát amíg ki nem nyögi magát nem tudsz mást csinálni. Ez az egyszálas programozás az agyamra megy.
3. behülyülés szintén, csak egérrel tudok pozicionálni pl input boxon belül.

Egyébként az operát próbálgatom, az első pillanatban lezabált 2 GB memóriát, swap file már kilógott a vinyóról :)) A fórumjában kaptam ötletet az segtített (direktbe megadott max ram). Aranyos progi az amúgy, a kettőt össze lehetne gyúrni.

1) ha nem túl sokszor jelentkezik, akkor nem.
2) sajnos így van. Amíg nem végez, addig a géppel nem tudok semmit sem csinálni. :down: De az 1.0-ás Firefox-ban nem volt ilyen hiba. Csak az 1.5-től jelentkezett. De miért?
3)  :(  :down:

Na és mesélj: milyen az opera a Firefox után?
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#284 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 22:28

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 16:14

Ez is Mozilla. :) Csak, hogy kötekedjek.  :p

Hátha így jobb lesz. IE Tab.

A Mozilla "cég"-nek kezdetben volt egy böngészője, amit csak simán "Mozillá"-nak hívtak. Majd ennek a továbbfejlesztéséből lett a "Mozilla Firefox".
(Remélem jól tudom.)

Én most napi használati szinten a Firefox-ot használom. És arra gondoltam, hogy simán a Mozillát fogom használni.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#285 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 23:20

Idézet: Atti - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 9:52

Erre gondolsz?

Pontosan arra, illetve, majdnem arra, mert ez már egy alrész!
Akkor ezek szerint nálam, meg még egy-két embernél van a hiba. :omg:
Ilyenkor szoktam hazavágni a progikat, amikor veszettül keresem a hibát és állítgatok össze-vissza.. :lama:  :Đ

Szerkesztette: Warton 2006. 08. 18. 23:29 -kor

#286 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 08:43

Idézet: TMexy - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 23:28

A Mozilla "cég"-nek kezdetben volt egy böngészője, amit csak simán "Mozillá"-nak hívtak. Majd ennek a továbbfejlesztéséből lett a "Mozilla Firefox".
(Remélem jól tudom.)

Én most napi használati szinten a Firefox-ot használom. És arra gondoltam, hogy simán a Mozillát fogom használni.

Jah, értem. Sorry, azt hittem másra gondolsz. :) De Mozilla már nincs ha jól tudom, SeaMonkey van helyette, vagy valami Sea....  :Đ

#287 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 11:24

Idézet: TMexy - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 23:28

(Remélem jól tudom.)

Igazából magának a böngészőnek sosem volt a neve Mozilla, csak valahogy ez maradt meg a köztudatban. A Mozilla a csomag neve volt, amiben volt egy browser, a Navigator, egy email/news klines (Messenger), egy html szerkesztő (Composer), és egy IRC kliens is (ChatZilla). Ez volt a Mozilla. Később átnevezték Mozilla Appliocation Suite-ra. Amikor a Mozilla Suite fejlesztését hivatalosan abbahagyták, akkor jött létre helyette a Seamonkey Suite. Az ebben lévő browser komponens neve továbbra is Navigator, de ezt is mindenki csak Seamonkey-nek hívja.
-ZsOlTi-

#288 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 20. 22:06

Sziasztok.

Lehet (sőt tuti...)hogy én vagyok béna,de nem tudok új témát telepíteni a Firefox böngészőhöz(a legfrissebb van fenn).Amikor a Mozilla téma oldaláról kiválasztok egy témát,rákattintok a letöltés ikonra,és szépen lementi a vinyóra .jar kiterjesztéssel.De hogyan kell telepíteni a böngészőbe????

A Firefox Eszközök/Témák menüpontjában nincs telepítésre lehetőség,csak egy kiszürkített,tehát nem használható "Eltávolítás" és "Téma Használata" gomb.

A levelezésre is Mozilla-t használok (Thunderbird).Ott a témák opcióban van egy "Telepítés" ikon,arra rákattintva kikereshetem a korábban lementett file-t (témát) és INSTALL.Minden OK.
De ugyanez hogyan működik a FIREFOX böngészőben??????????????????

Valaki segítene?
Előre is Köszönöm.

#289 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 22:27

Alapvetően települnie kéne, nem letöltődnie, de így sincs semmi gond - rángasd be a letöltött .jar file-t a Themes ablakodba.

#290 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 22:40

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 22:27

Alapvetően települnie kéne, nem letöltődnie, de így sincs semmi gond - rángasd be a letöltött .jar file-t a Themes ablakodba.

Nem tudom behúzni...Nem engedi...

#291 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:13

about:config alatt az xpinstall.enabled értéke true?

#292 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:26

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:13

about:config alatt az xpinstall.enabled értéke true?

Bocs,de nem vagyok ennyire jártas a számítástechnikában,azt sem tudom miről beszélsz :-)
Csak azt nem értem,hogy ha a Thunderbird-ben ilyen egyszerű minden,akkor a Firefox miért sza*akszik velem...?Az is,ez is Mozilla.

#293 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 16:12

Tud valaki abban segíteni, hogy egy oldal bizonyos része ne jelenjen meg a böngészőben?
Azt már megtaláltam hogy ha egy css class-hoz tartozik, akkor a usercontent.css-ben egy .classneve { display:none } sor hatására legalább nem jeleniti meg. De mit lehet kezdeni olyan tartalommal, ami nem tartozik egy class-ba sem?  :think:
WoT nick: Atti77

#294 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 19:45

hogyan lehet egy másik gépről kimentett ffoxos  jelszavakat -és profilt a saját otthoni gépemre bevinni?

#295 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 20:45

Idézet: WEbshark - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 20:45

hogyan lehet egy másik gépről kimentett ffoxos  jelszavakat -és profilt a saját otthoni gépemre bevinni?

MozBackup ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#296 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 10:08

Idézet: Sweetooth - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:06

Sziasztok.

Lehet (sőt tuti...)hogy én vagyok béna,de nem tudok új témát telepíteni a Firefox böngészőhöz(a legfrissebb van fenn).Amikor a Mozilla téma oldaláról kiválasztok egy témát,rákattintok a letöltés ikonra,és szépen lementi a vinyóra .jar kiterjesztéssel.De hogyan kell telepíteni a böngészőbe????

A Firefox Eszközök/Témák menüpontjában nincs telepítésre lehetőség,csak egy kiszürkített,tehát nem használható "Eltávolítás" és "Téma Használata" gomb.

A levelezésre is Mozilla-t használok (Thunderbird).Ott a témák opcióban van egy "Telepítés" ikon,arra rákattintva kikereshetem a korábban lementett file-t (témát) és INSTALL.Minden OK.
De ugyanez hogyan működik a FIREFOX böngészőben??????????????????

Valaki segítene?
Előre is Köszönöm.

1. Letöltöd a témát, vagy kiterjesztést a winyóra (ha a közvetlen telepítés nem megy)

2. Ha a fájl kiterjesztése .jar, átnevezed .xpi -re (fájlnév.xpi)

3. Fájl menü -> Fájl megnyitása... -> Megkeresed és megnyitod az xpi fájlt, és ennyi...  ;)

Ha meg így se megy, akkor a fájl megsérült, vagy nem megfelelő verziójú. De ilyenkor általában ugat a Róka. (vakk vakk)  :D

#297 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 10:16

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 9:43

Jah, értem. Sorry, azt hittem másra gondolsz. :) De Mozilla már nincs ha jól tudom, SeaMonkey van helyette, vagy valami Sea....  :Đ

Igen, a Mozilla Application Suite (MAS) fejlesztése sajnos megszűnt, SeaMonkey van már helyette.

De akinek nem tetszik a Firefox, vagy egy másik, a Mozillára jellemző "mindent-az-egyben" megoldásra vágyik, az kipróbálhatja a Netscape -t is.

http://browser.netscape.com/

Az új Netscape kódja is a Mozillára (Firefoxra) épül, legalábbis ilyesmit olvastam korábban.

Szerkesztette: Suricated 2006. 08. 23. 10:17 -kor

#298 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 13:41

nah emberek a freemail nem tölt be, mármint a leveleket nem tölti be ie betölti mozilla betölti de a róka mért nem?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#299 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 13:46

:confused:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
WoT nick: Atti77

#300 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 13:56

Idézet: Atti - Dátum: 2006. Aug. 23., Wednesday - 13:46

megoldótott a Fasterfox kavar be, már renderaktam...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.