HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 04. 18:34

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 18:57

Lehet, hogy akkor inkább visszatérek az 1.0-ra. Abból melyik volt az utolsó változat? 1.0.6-os van meg nekem.

mert az biztosan jobban fejlesztik mint az 1.5ös ágat.

szakadj már el ettől a témától. Használd a legfrisebb verziót és ha gondod van vele bugreportolj. Ne minket kérdezgess, hogy ezmegezabug benne van-e, nekem pl egyik általd írt sem jött még elő sosem. (a nagy memóriahasználat nem bug)
In Flames We Trust

#1122 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 18:47

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 19:31

Ez maradt! Elvileg a 3-as verzióval oldódik meg a helyzet.

Hát, nem jó hír. :(

Idézet

Pontosabban a fókuszt máshova helyezi (pl. flash-re), ezért nem működik néha a PgUp és PgDown. A többi viszont nálam működik.

Nem, ez egy másik hiba, mert ez ott is előjön, ahol nincs flash.
Amúgy tudom, hogy melyik hibára gondolsz: arra a megoldás, hogy a flash mellé kattintasz, és már működik is a Page Up & Down.

Idézet

No, én ilyet nem vettem észre. :think: Mondjuk ez nem jelenti azt, hogy nincs is. :)

Sajnos nekem ez rendszeresen előjön. Ekkor jön az egérrel való kijelölés/pozícióra ugrás.

Szerkesztette: TMexy 2007. 04. 04. 18:51 -kor

Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1123 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 18:50

Idézet: pascal - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 19:34

mert az biztosan jobban fejlesztik mint az 1.5ös ágat.

szakadj már el ettől a témától. Használd a legfrisebb verziót és ha gondod van vele bugreportolj. Ne minket kérdezgess, hogy ezmegezabug benne van-e, nekem pl egyik általd írt sem jött még elő sosem. (a nagy memóriahasználat nem bug)

Nem fejlesztik jobban, csak abban kevesebb hibát találtam. Vagyis az előbb felsorolt hibák nagy része az 1.5-össel jelent meg.

Értettem. Ezzel be is fejeztem.
(A nagy memóriahasználat akkor feature?)
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1124 Felhasználó inaktív   svartedauen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 04. 19:24

Idézet: pascal - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 19:34

bocs, de akkor miért van ez a fórum?
So Pure... So Cold... Transilvanian Hunger

#1125 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 23:53

Idézet: svartedauen - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 20:24

bocs, de akkor miért van ez a fórum?

félreértés ne essék, segítőkész vagyok én de könyörgöm 2 perc alatt feltelepít egy 2.0-t kipróbálgatja ami érdekli és ha nem tetszik neki nem használja. ennyi. totál feleslegesen fut köröket azzal hogy ilyenekt kérdez.
In Flames We Trust

#1126 Felhasználó inaktív   svartedauen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 00:34

Idézet: pascal - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 0:53

félreértés ne essék, segítőkész vagyok én de könyörgöm 2 perc alatt feltelepít egy 2.0-t kipróbálgatja ami érdekli és ha nem tetszik neki nem használja. ennyi. totál feleslegesen fut köröket azzal hogy ilyenekt kérdez.

én is inkább megkérdeznék egy olyant, aki 2.0-t használ, mintsem feltelepítsem, letelepítsem, aztán megint fel. nálam ilyenkor szokott előfordulni, hogy a visszatelepített program már nem úgy megy, mint előtte.
ha segítőkésznek tartod magad, akkor írsz pár szót, azzal segíthetsz, de azzal, hogy ehelyett több mondatban "leüvöltöd a fejét", nem igazán, csak feleslegesen koptatod a klaviatúrát.

#1127 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 09:31

Idézet: svartedauen - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 1:34

én is inkább megkérdeznék egy olyant, aki 2.0-t használ, mintsem feltelepítsem, letelepítsem, aztán megint fel. nálam ilyenkor szokott előfordulni, hogy a visszatelepített program már nem úgy megy, mint előtte.
ha segítőkésznek tartod magad, akkor írsz pár szót, azzal segíthetsz, de azzal, hogy ehelyett több mondatban "leüvöltöd a fejét", nem igazán, csak feleslegesen koptatod a klaviatúrát.

Hát az én "leüvöltésem"  biztos több információt tartalmazott mint ez a szál amit most mi folytatunk...

Ez a "nem úgy megy mint előtte" dolog meg több mint vicces, az informatika alapvetően nem egy misztukus tudomány. Fenntartom, hogy ha feltette volna és kipróbálja akkor választ kap az összes kérdésre, hamar. Ha tetszik neki úgysem törli le ha meg nem akkor meg úgysem teszi fel újra.
Mivel az 1.5ös ágat is lezárják lassan, ha biztonságos böngészőt akar használi már nincs sok választása.

Idézet

(A nagy memóriahasználat akkor feature?)

A nagy memóriahasználat a program igénye. az hogy nagy igényei vannak lehet hogy kellemetlen (sőőt) de attól még nem lesz bug. a Bug az nem várt működés/hiba, amikor memoryleakre futsz és megeszik 3 giga ramot (holott neked csak 512mega fizikai van) na AZ bug.
In Flames We Trust

#1128 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 11:04

Idézet: pascal - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 10:31

A nagy memóriahasználat a program igénye. az hogy nagy igényei vannak lehet hogy kellemetlen (sőőt) de attól még nem lesz bug. a Bug az nem várt működés/hiba, amikor memoryleakre futsz és megeszik 3 giga ramot (holott neked csak 512mega fizikai van) na AZ bug.

A nagy memóriahasználat nem bug, ez igaz. Azonban az, hogy nem szabadítja fel a használat után a memóriát, már bug. :) Ez a memory leak, amit javítani fognak (elvileg).
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1129 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 15:08

Idézet: pascal - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 0:53

Az egész problémám itt kezdődött el. Erre kaptam egy javaslatot, hogy updateljem.
Namost én egy olyan ember vagyok, aki csak úgy, kipróbálás miatt nem tesz fel/frissít egy programot, csak akkor, ha:
- továbbfejlesztették, és olyan funkciók is belekerültek, amik számomra fontosak, vagy
- a nállam is jelentkező hibákat javították benne.

Namost egyetlen egy funkciót sem hiányolok a mostani 1.5-ös verzióból. Tehát nekem csak akkor érné meg lecserélem, ha a hibákat kijavították benne.

Sajnos ezek a hibák nem biztos, hogy egy fél órás teszt alatt előjönnek.

Idézet

Ez a "nem úgy megy mint előtte" dolog meg több mint vicces, az informatika alapvetően nem egy misztukus tudomány. Fenntartom, hogy ha feltette volna és kipróbálja akkor választ kap az összes kérdésre, hamar. Ha tetszik neki úgysem törli le ha meg nem akkor meg úgysem teszi fel újra.

A másik meg, hogyha felteszem a 2.0-s változatot, majd eltávolítom, akkor lehet, hogy a regisztriben hagy pár dolgot, ami miatt nem tudom újra feltenni az 1.5-öst, mert az 1.5-ös a telepítésnél érzékeli, hogy már egy újabb változata fent volt a programnak. (Pár programnál már belefutottam ilyen "védelembe".)

#1130 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 15:16

Idézet: pascal - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 10:31

Nem is a program "nagy" igényével van nekem bajom, hanem: (hogy érthetőbb legyen, írok egy példát)
- megnyitok egy Adobe Acrobatot, akkor az lefoglal magának x1 MB memóriát. Ha megnyitok benne 10 db pdf filet, akkor meg y1 MB-ot. De ha én ezt a 10 db pdf filet bezárom, de az Acrobatot nem, akkor a memóriahasználata visszacsökken x MB-ra.
- ezzel szemben ha elindítom a Firefox-ot, akkor lefoglal magának x2 MB memóriát. Ha böngészgetek vele, és egy csomó oldalt megnyitok, akkor a memóriahasználata megnő y2 MB-ra. Ha most megnyitok egy üres oldalt, majd a többit bezárom, és csak ez az egy üres oldal van nyitva (mintha most indítottam volna el), akkor a memóriahasználata nem csökken vissza x2 MB-ra, hanem csak z2 MB-ra. A memóriahasználat alakulása: x2 < z2 < y2. És gyakran ez a z2 MB sokkal több, mint az x2, de elvileg a Firefox-on kívül másnak nem kellene hogy a memóriában legyen.
Na, és ez a bug számomra.

#1131 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 15:57

Idézet

Na, és ez a bug számomra.

Ez nem bug :D ez tényleg feature, úgy hívják memória cache. sajnos tényleg nem takarítja ki maga után rendesen. Amúgy rengeteg kisebb-nagyobb memoryleaket javítottak a 2es verzióra, ha másért nem ezért is érdemes váltani.
Amúgy elhiszem én hogy jól megy az 1.5 meg minden, de a Mozilla foundation megkért mindenkit hogy ha teheti váltson, csak tudnak valamit ha már ők gyártották le.
In Flames We Trust

#1132 Felhasználó inaktív   svartedauen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 18:32

Idézet: pascal - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 16:57

Ez nem bug :D ez tényleg feature, úgy hívják memória cache.

akkor igazán kikapcsolhatóvá tehették volna ezt a "feature"-t ...  :D

a mozillazine-n találtam: "it is a common problem with software"
hát ezt én úgy nevezném inkább, hogy bug...

lejjebb: "It is in fact a feature."

maradjunk annyiban, hülye feature.  :Đ

#1133 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 18:44

Idézet: svartedauen - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 19:32

akkor igazán kikapcsolhatóvá tehették volna ezt a "feature"-t ...  :D

a mozillazine-n találtam: "it is a common problem with software"
hát ezt én úgy nevezném inkább, hogy bug...

lejjebb: "It is in fact a feature."

maradjunk annyiban, hülye feature.  :Đ

wines feature :D
Linux For Human Beings

#1134 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 21:33

Idézet: Zozo® - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 19:44

wines feature :D

Mi? :think: Linux alatt ez a hiba nem létezik? Akkor lehet érdemes lenne áttérni linux-ra. :Đ

#1135 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 22:09

Volt, van, és lesz a memóriafolyás még jó darabig.Az se véletlen azért, hogy az automatikus update sem megy: minor, helyett major updete. Kíváncsi vagyok, mi lesz 24-e után. Sőt mostanában a figyelmeztetések sem jönnekaz új verzió telepítésére, legalábbis az 1.5 óta...
"Légy szerény mint én..."

#1136 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 23:10

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 22:33

Mi? :think: Linux alatt ez a hiba nem létezik? Akkor lehet érdemes lenne áttérni linux-ra. :Đ

Linux alatt sokkal sunyibban oldja meg :D megkéri az X-et hogy a képeket cahcelje már le neki, a user tök ígan elvan hogy dejóó csak 80megát eszik a fox közben még 80at leharap az X...

Amúgy ja szörnyű mennyi ram kell egy böngészőnek, engem is a hideg ráz tőle csak a szájétépés zavart. Amúgy fenntartom hogy az Opera render engineje sokkalta jobb (kisebb/gyorsabb) mint a foxé, csak épp a devek beszívtak és rendes featureök helyett jönnek itt a widgetekkel meg a speeddiallal...
In Flames We Trust

#1137 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 05. 23:15

Csinálok már egy érdekesebb szálat a topikba hogy legyen min csámcsogni.
Szerintetek mit szívtak a firefox fejlesztők hogy ekkora verzióbuzik lettek? De komolyan?! Bőven ráérnénk 1.5 verzió körül tartani, miért kell a legújabb fejlesztést 3asnak hívni? A nyakamat rá hogy be akarják érni az IE-t verziószámban... :D
In Flames We Trust

#1138 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 00:38

Idézet: pascal - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 0:15

A nyakamat rá hogy be akarják érni az IE-t verziószámban... :D

Mire utolérnék, már nem lesz IE...  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1139 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 19:03

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 1:38

Mire utolérnék, már nem lesz IE...  :)

A kis optimista :)
In Flames We Trust

#1140 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag