HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#931 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 11:55

Az újratelepítéssel kapcsolatban egyébként egyetértek az előttem szólókkal. Ha hülyéskedik az XP, akkor nem az újratelepítés az igazi megoldás. Az csak egy kerülőút. Ha meg sem próbálod megoldani az adott problémát (amit egyébként lehet, hogy te idéztél elő véletlenül), nem akarod megérteni az okát, hanem szó nélkül lezúzol mindent a gépről és reinstall, akkor mit fogsz csinálni, ha mégegyszer előjön a hiba? Mégegy reinstall..? Lehet, hogy öt perc alatt meg lehet oldani. Lehet, hogy csak te állítottál el valamit, átírtál valamit a registryben, vagy az egyik általad telepített/futtatott program idézte elő a hibát. Ha nem tudod a hiba valódi okát, akkor nagy esély van rá, hogy a következő, friss újratelepítés után is elköveted azt, és mégegyszer előjön a probléma. Ismerek olyan embert, akinek több mint 50 program van telepítve a gépén, és majd ugyanannyi játék. Ha az egyik progi bekavar, utólag már honnan deríted ki, hogy melyik a bűnös?.. Elárulom: sehonnan. Aztán jön az egyértelmű megoldás, hogy reinstall. Persze utána rakjunk fel minden progit ugyanúgy, ahogy eddig is volt, állítsunk be mindent úgy, ahogy eddig is volt, a szokásos "trükkökkel" együtt, pl. registry pucoló, meg szolgáltatások leállítása. (egy egész nap rámegy). Aztán minden kezdődik elölről... hogyne. Ezért szoktam azt javasolni az embereknek, hogy csak olyan jól bevált progikat telepítsenek fel, amik nem teszik tönkre a rendszert, és csak azokat, amiket valóban használnak. A registry meg egyéb "trükköket" lehetőleg hanyagoljuk, a szolgáltatásokat, meg a Windows rendszermappát meg nem kell olyan drasztikusan megnyirbálni (én is ezt csináltam régebben, de gyorsan leszoktam róla). Nem ettől lesz gyors és stabil az operációs rendszer. Hanem attól, ha nem telepítesz fel mindenféle sz.rt, és karbantartod. Ha programokat, tweakeket akarsz tesztelgetni, akkor legyen az "éles" mellett egy teszt rendszer is telepítve, azon gyakorolj inkább.

A másik dolog meg az, hogy a hibát jellegétől függően nagy eséllyel előidézheti hardverhiba is. Pl. folyamatos újraindulások, kékhalál, eltünedező vagy hibás fájlok. Erre (saját tapasztalatom szerint) a felhasználók nagy része az újratelepítést tartja az egyetlen megoldásnak. Holott az ilyen problémákat biztos, hogy hardverhiba okozza, hibás a RAM vagy haldoklik a winyó. Ezen pedig már végképp nem segít az újratelepítés, sőt lehet, hogy a hiba olyan súlyos, hogy az XP fel sem megy többet. (A felhasználók nagy része nem akarja elismerni a hardverhibákat, inkább rákenik az xp-re.)

Arról nem is beszélve, hogy egy újratelepítés akár napokig is eltarthat, újra be kell állítani mindent, feltelepíteni a programokat, újraaktíválni a fizetős szoftvereket stb. Szóval nem egyszerű. Én most, kb. egy év után telepítettem újra az XP-t, a Sunbelt tűzfala eléggé hazavágta a szerencsétlent. Csak az alap dolgokat telepítettem fel (a Sunbelt nélkül  ;) ), telefonon aktíváltam, felraktam a hotfixeket, mindent beállítottam, ahogy volt. Csak alap dolgok vannak telepítve, ez a művelet mégis majd' egy hétig tartott, mire minden olyan lett, mint volt.

Elnézést a hosszú HSZ-ért, de ez most kijött belőlem.  :D  Peace, üdv.

Szerkesztette: Suricated 2006. 08. 23. 12:00 -kor

#932 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 12:13

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 12:55

Az újratelepítéssel kapcsolatban egyébként egyetértek az előttem szólókkal. Ha hülyéskedik az XP, akkor nem az újratelepítés az igazi megoldás. Az csak egy kerülőút. Ha meg sem próbálod megoldani az adott problémát (amit egyébként lehet, hogy te idéztél elő véletlenül), nem akarod megérteni az okát, hanem szó nélkül lezúzol mindent a gépről és reinstall, akkor mit fogsz csinálni, ha mégegyszer előjön a hiba?
...

Tudod van a számítástechnikai szakember és van a felhasználó. Nem minden felhasználó szakember ergo azok akik nem értik és nem is akarnak foglalkozni az XP lelkivilágával mert halvány lila elképzelésük sincs erről a területről azok nem fogják se megérteni se pedig megtanulni. A szakember attól szakember mert ezt a szakmát megtanulta, a Microsoft által tartott rendszeres fejtágításokon jelen van.
Egy XP hiba detektálása/javítása egy NT-s rendszergazdának nem okoz gondot mert a megfelelő tudás birtokában van de egy mezei felhasználó aki még az XP használatával sincs tisztába nem is képes felfogni, hogy mik azok a szolgáltatások, mire való a csökkentett mód, stb.

Szóval nem igazán tudom elképzelni, hogy egy átlag felhasználó aki max. XP-t tud telepíteni az egy rendszerhiba esetén nekiáll olyan dokumentációkat olvasni melyek igazából szakembereknek szólnak. Neki a legegyszerűbb az újratelepítés.
De ott vannak pld. a jogok, házirendek. Anélkül, hogy a delikvens megértené, hogy valójában mit is jelentenek ezek az NT-ben és mire valók, hogyan kell őket használni az nem fogja tudni tudatosan úgy beállítani, hogy az valójába olyan legyen mint amit szeretne.

Szerk:

Idézet

Csak az alap dolgokat telepítettem fel (a Sunbelt nélkül  wink_2.gif ), telefonon aktíváltam, felraktam a hotfixeket, mindent beállítottam, ahogy volt. Csak alap dolgok vannak telepítve, ez a művelet mégis majd' egy hétig tartott, mire minden olyan lett, mint volt.

Ha nekem egy hétig tartana egy komplett PC újratelepítése, beállítása akkor már kereshetnék is magamnak más munkahelyet mert úgy repítene ki az informatikai vezető, hogy a lábam se érné a földet  :D
Pontosan ezért írtam, hogy szakember és felhasználó közt ég és föld a különbség.

Mert ugye lehet komplett másolatot készíteni a frissen telepített rendszerről melyet ha nagyon nagy gond van vissza lehet pakolni. És ha azon a friss XP-n már minden frissítés, alap software fel van telepítve akkor max. 2-3 óra és egy ismét működő csicsa-micsa PC-d lesz.  :)

Egyébként a hibák többségét maguk a felhasználók idézik elő azzal, hogy pld. eszetlenül nyomkodják az OK gombot netezés közben azt sem tudva, hogy az végül is mire vonatkozott, meg össze vissza telepítgetnek mindenféle gagyi programokat melyek aztán saját magukkal meg a rendszerrel is összeakadva hazavágják az egészet.
Én pld. 94 óta használom az Internetet és az egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány alkalommal fertőztem meg magam vírussal, trójaival. Nálam otthon nincs SP2 telepítve meg csicsa-micsa tűzfal. Az XP SP1 tűzfala van használva McAfee Enterprise antivirus programmal soha nem volt gondom kártevőkkel holott sokszor járok a net rejtett bugyraiban  :D

Szerkesztette: wpepi 2006. 08. 23. 13:01 -kor

#933 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 12:14

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 11:55

Az újratelepítéssel kapcsolatban egyébként egyetértek az előttem szólókkal. Ha hülyéskedik az XP, akkor nem az újratelepítés az igazi megoldás. Az csak egy kerülőút. Ha meg sem próbálod megoldani az adott problémát (amit egyébként lehet, hogy te idéztél elő véletlenül), nem akarod megérteni az okát, hanem szó nélkül lezúzol mindent a gépről és reinstall, akkor mit fogsz csinálni, ha mégegyszer előjön a hiba? Mégegy reinstall..? Lehet, hogy öt perc alatt meg lehet oldani. Lehet, hogy csak te állítottál el valamit, átírtál valamit a registryben, vagy az egyik általad telepített/futtatott program idézte elő a hibát. Ha nem tudod a hiba valódi okát, akkor nagy esély van rá, hogy a következő, friss újratelepítés után is elköveted azt, és mégegyszer előjön a probléma. Ismerek olyan embert, akinek több mint 50 program van telepítve a gépén, és majd ugyanannyi játék. Ha az egyik progi bekavar, utólag már honnan deríted ki, hogy melyik a bűnös?.. Elárulom: sehonnan. Aztán jön az egyértelmű megoldás, hogy reinstall. Persze utána rakjunk fel minden progit ugyanúgy, ahogy eddig is volt, állítsunk be mindent úgy, ahogy eddig is volt, a szokásos "trükkökkel" együtt, pl. registry pucoló, meg szolgáltatások leállítása. (egy egész nap rámegy). Aztán minden kezdődik elölről... hogyne. Ezért szoktam azt javasolni az embereknek, hogy csak olyan jól bevált progikat telepítsenek fel, amik nem teszik tönkre a rendszert, és csak azokat, amiket valóban használnak. A registry meg egyéb "trükköket" lehetőleg hanyagoljuk, a szolgáltatásokat, meg a Windows rendszermappát meg nem kell olyan drasztikusan megnyirbálni (én is ezt csináltam régebben, de gyorsan leszoktam róla). Nem ettől lesz gyors és stabil az operációs rendszer. Hanem attól, ha nem telepítesz fel mindenféle sz.rt, és karbantartod. Ha programokat, tweakeket akarsz tesztelgetni, akkor legyen az "éles" mellett egy teszt rendszer is telepítve, azon gyakorolj inkább.

A másik dolog meg az, hogy a hibát jellegétől függően nagy eséllyel előidézheti hardverhiba is. Pl. folyamatos újraindulások, kékhalál, eltünedező vagy hibás fájlok. Erre (saját tapasztalatom szerint) a felhasználók nagy része az újratelepítést tartja az egyetlen megoldásnak. Holott az ilyen problémákat biztos, hogy hardverhiba okozza, hibás a RAM vagy haldoklik a winyó. Ezen pedig már végképp nem segít az újratelepítés, sőt lehet, hogy a hiba olyan súlyos, hogy az XP fel sem megy többet. (A felhasználók nagy része nem akarja elismerni a hardverhibákat, inkább rákenik az xp-re.)

Arról nem is beszélve, hogy egy újratelepítés akár napokig is eltarthat, újra be kell állítani mindent, feltelepíteni a programokat, újraaktíválni a fizetős szoftvereket stb. Szóval nem egyszerű. Én most, kb. egy év után telepítettem újra az XP-t, a Sunbelt tűzfala eléggé hazavágta a szerencsétlent. Csak az alap dolgokat telepítettem fel (a Sunbelt nélkül  ;) ), telefonon aktíváltam, felraktam a hotfixeket, mindent beállítottam, ahogy volt. Csak alap dolgok vannak telepítve, ez a művelet mégis majd' egy hétig tartott, mire minden olyan lett, mint volt.

Elnézést a hosszú HSZ-ért, de ez most kijött belőlem.  :D  Peace, üdv.

Béke van... és igazságod. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#934 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 14:46

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 13:13

Tudod van a számítástechnikai szakember és van a felhasználó. Nem minden felhasználó szakember ergo azok akik nem értik és nem is akarnak foglalkozni az XP lelkivilágával mert halvány lila elképzelésük sincs erről a területről azok nem fogják se megérteni se pedig megtanulni.

Üdv!

Részben egyetértek, de kérlek olvasd el mégegyszer, mit írtam.

Idézet

Ezért szoktam azt javasolni az embereknek, hogy csak olyan jól bevált progikat telepítsenek fel, amik nem teszik tönkre a rendszert, és csak azokat, amiket valóban használnak. A registry meg egyéb "trükköket" lehetőleg hanyagoljuk, a szolgáltatásokat, meg a Windows rendszermappát meg nem kell olyan drasztikusan megnyirbálni (én is ezt csináltam régebben, de gyorsan leszoktam róla). Nem ettől lesz gyors és stabil az operációs rendszer. Hanem attól, ha nem telepítesz fel mindenféle sz.rt, és karbantartod. Ha programokat, tweakeket akarsz tesztelgetni, akkor legyen az "éles" mellett egy teszt rendszer is telepítve, azon gyakorolj inkább.

Nem kell ahhoz IT szakembernek lenni, hogy a felhasználók betartsanak néhány alapszabályt az operációs rendszerek használatával kapcsolatban. Ezt ugye te is belátod?

Tehát ha nem telepítenek fel mindenféle sz.rt a netről, ésszel interneteznek (értsd: elolvassák a képernyőre kiírt üzeneteket, van vírusvédelmük, nem tiltják le önkényesen a tűzfalat, hogy gyorsabban fusson a Quake stb., és nem tiltják le az auto. frissítést), valamint nem nyúlnak bele abba, amihez abszolút nem értenek, akkor nem fog összeomlani egy hét alatt az XP, és elkerülhetőek ezek a problémák.

Ehhez ugyebár nem kell szakembernek lenni.

Hiszen te is azt írtad, hogy...

Idézet

Egyébként a hibák többségét maguk a felhasználók idézik elő azzal, hogy pld. eszetlenül nyomkodják az OK gombot netezés közben azt sem tudva, hogy az végül is mire vonatkozott, meg össze vissza telepítgetnek mindenféle gagyi programokat melyek aztán saját magukkal meg a rendszerrel is összeakadva hazavágják az egészet.

Na ugye.

A probléma egyébként nem az, hogy a felhasználók csak felhasználói szinten, alig értenek a Windowshoz. Az már nagyobb gond, hogyha valaki abszolút hülye hozzá, de azt hiszi magáról, hogy mekkora nagy IT Pro. Ezek a legveszélyesebbek. Nincs vírusvédelmük. Azt sem tudják mi az a tűzfal. Firefoxot még csak elvből sem használnak. Van amelyiknek SP1 sincs az XP-jén, de olyan cracker/hacker oldalakat látogatnak, hogy ihaj. Ők általában hetente (akár többször is) újratelepítik a rendszerüket. Veszélyesek a többi internetezőkre is: gépük potenciális vírusforrássá válik, más gépeket támadva.

Idézet

Én pld. 94 óta használom az Internetet és az egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány alkalommal fertőztem meg magam vírussal, trójaival. Nálam otthon nincs SP2 telepítve meg csicsa-micsa tűzfal. Az XP SP1 tűzfala van használva McAfee Enterprise antivirus programmal soha nem volt gondom kártevőkkel holott sokszor járok a net rejtett bugyraiban  biggrin_2.gif

Én öt éve használok PC -t/Windowst. Három éve XP-t. Ez idő alatt csak egyszer kaptam el vírust, 2002-ben, Win2000 alatt, de a NAV azt is megfogta (Blaster), szóval nem szabadult el. Azóta egyszer sem, sem vad, sem másmilyen vírusom nem volt, pedig a vírusvédelmet elég komolyan veszem (legális NOD32). Kémprogim is egyszer volt, a DivX 5 miatt (Gator), de azt kilőttem a processzek közül és kézzel simán letöröltem, nem kellett hozzá semmilyen spyware írtó. Nem vagyok IT szakember, és a Winhez is csak egy picivel jobban értek, mint az átlag felhasználó. Mégsem volt semmilyen kártevő azóta ezen a gépen. Az emberek mindig megkérdezik, hogy csinálom, hogy elkerül minden vírus, kártevő? A válasz egyszerű: Nem telepítek kétes eredetű szoftvereket, normális böngészőt és e-mail klienst használok, Java, Javascript, Flash, egyéb hülyeségek alapból tiltva. A WU-ról minden frissítést letöltök. Normális vírus és kártevőirtó szoftvereket használok, amelyek naprakészre vannak frissítve és hetente legalább 1x lefutnak. (Spyware írtóim Ad-Aware és SpyBOT, de most azon gondolkodom, leszedem őket a gépről, mert teljesen feleslegesek szerintem, eddig egyik sem talált soha semmit.) A tűzfalat nem letiltom, hanem egyszer jól beállítom (ez nagyon bonyolult, a gyári tűzfal egyszer megkérdezi, hogy xy mehet-e a hálóra? igen/nem) Ennyi a nagy titok. Erre szerintem még egy alapszintű felhasználó is képes, egy negyedórás felkészítő tréning után képes felfogni. Ha mégsem, akkor az inkább ne is használjon PC-t. (szvsz)

Szerkesztette: Suricated 2006. 08. 23. 14:49 -kor

#935 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 15:14

Idézet: Advocat - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 12:24

Igy?:

runas /user:helyi_számítógép_neve\administrator cmd

Igen, pontosabban: runas /user:helyi_számítógép_neve\administrator "mmc.exe gpedit.msc" az idézőjel is kell!
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#936 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 15:36

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. Aug. 23., Wednesday - 15:46

Üdv!

Részben egyetértek, de kérlek olvasd el mégegyszer, mit írtam.

Nem kell ahhoz IT szakembernek lenni, hogy a felhasználók betartsanak néhány alapszabályt az operációs rendszerek használatával kapcsolatban. Ezt ugye te is belátod?

Tehát ha nem telepítenek fel mindenféle sz.rt a netről, ésszel interneteznek (értsd: elolvassák a képernyőre kiírt üzeneteket, van vírusvédelmük, nem tiltják le önkényesen a tűzfalat, hogy gyorsabban fusson a Quake stb., és nem tiltják le az auto. frissítést), valamint nem nyúlnak bele abba, amihez abszolút nem értenek, akkor nem fog összeomlani egy hét alatt az XP, és elkerülhetőek ezek a problémák.

Ehhez ugyebár nem kell szakembernek lenni.

Hiszen te is azt írtad, hogy...

Na ugye.

A probléma egyébként nem az, hogy a felhasználók csak felhasználói szinten, alig értenek a Windowshoz. Az már nagyobb gond, hogyha valaki abszolút hülye hozzá, de azt hiszi magáról, hogy mekkora nagy IT Pro. Ezek a legveszélyesebbek. Nincs vírusvédelmük. Azt sem tudják mi az a tűzfal. Firefoxot még csak elvből sem használnak. Van amelyiknek SP1 sincs az XP-jén, de olyan cracker/hacker oldalakat látogatnak, hogy ihaj. Ők általában hetente (akár többször is) újratelepítik a rendszerüket. Veszélyesek a többi internetezőkre is: gépük potenciális vírusforrássá válik, más gépeket támadva.

Én öt éve használok PC -t/Windowst. Három éve XP-t. Ez idő alatt csak egyszer kaptam el vírust, 2002-ben, Win2000 alatt, de a NAV azt is megfogta (Blaster), szóval nem szabadult el. Azóta egyszer sem, sem vad, sem másmilyen vírusom nem volt, pedig a vírusvédelmet elég komolyan veszem (legális NOD32). Kémprogim is egyszer volt, a DivX 5 miatt (Gator), de azt kilőttem a processzek közül és kézzel simán letöröltem, nem kellett hozzá semmilyen spyware írtó. Nem vagyok IT szakember, és a Winhez is csak egy picivel jobban értek, mint az átlag felhasználó. Mégsem volt semmilyen kártevő azóta ezen a gépen. Az emberek mindig megkérdezik, hogy csinálom, hogy elkerül minden vírus, kártevő? A válasz egyszerű: Nem telepítek kétes eredetű szoftvereket, normális böngészőt és e-mail klienst használok, Java, Javascript, Flash, egyéb hülyeségek alapból tiltva. A WU-ról minden frissítést letöltök. Normális vírus és kártevőirtó szoftvereket használok, amelyek naprakészre vannak frissítve és hetente legalább 1x lefutnak. (Spyware írtóim Ad-Aware és SpyBOT, de most azon gondolkodom, leszedem őket a gépről, mert teljesen feleslegesek szerintem, eddig egyik sem talált soha semmit.) A tűzfalat nem letiltom, hanem egyszer jól beállítom (ez nagyon bonyolult, a gyári tűzfal egyszer megkérdezi, hogy xy mehet-e a hálóra? igen/nem) Ennyi a nagy titok. Erre szerintem még egy alapszintű felhasználó is képes, egy negyedórás felkészítő tréning után képes felfogni. Ha mégsem, akkor az inkább ne is használjon PC-t. (szvsz)

sott en erre is rakontrazok: :D

iexplorert hasznalok amiota internetezek. (~8 ev) kezdetben hasznaltam virus irtot, mar 2 eve nem hasznalok. kezdetben aktiv activex-el nyomultam es meg igy se volt csak par alkalom hogy bejott 1-2 nem kivant dolog. (hozzateszem hogy kezdetben elege hulye voltam a gepekhez :D ) igaz a rendszert nem vagta haza mert letudtam szedni programokkal.stb., aztan evrol evre egyre tobbet tudtam meg a gepekrol es az oprendszerrol...(mert erdekelt is)

aztan most mar ott tartok hogy, se antivir, se mas vedelmem nincs egy tuzfalon es tiltott activex-en (btw csinaltam egy vbscriptet is es hozzarendeltem egy toolbar gombhoz, igy ha flashes oldalt akarok nezni akkor egyszeruen ezzel bekapcsolom az activex-et es kesz aztan 10 sec mulva vissza all disabledre az egesz. tehat csak a mar megnyitott ie-ben aktiv az activex. ha ujat nyitok abban megint disabled lesz.  :cool: ) kivul. rajottem hogy annyira nem is kellenek ezek a mindenfekle vedelmi programok nekem.)
tuzfalam mondjuk van nekem is de virus irtom mint mondtam nincs. masik rendszer alol neha leellenorzom mert oda raktam azert. spybot se talal nalam sose semmit. (meg cookie-kat se mert az is tiltva van javareszt)

szoval ezzel csak azt modnom hogy nem kell ide firefox meg mittudomen. ESSZEL kell netezni.  :smoker:

Szerkesztette: des 2006. 08. 23. 15:38 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#937 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:33

hello regényeket írtok? nem gyözöm olvasni.  :eek:

#938 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:01

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 11:08

Pedig van erre is megoldás.  :D  Készíteni kell egy mappát, és abba belerakosgatni a .cpl kiterjesztésű fájlok parancsikonjait! :D

Legyünk kreatívak.  :D

Hja tényleg! :omg:  mindig van egy sokkal jobb megoldás! köcce! :respect:
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#939 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:06

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 11:55

A másik dolog meg az, hogy a hibát jellegétől függően nagy eséllyel előidézheti hardverhiba is....

Teljesen rendben lévőnek érzem ezt így. :up: 3 napig szenvedtem ezzel a Control Panel üggyel, véginyálaztam a magyar és angol totyikok egy részét is, de ez a cpl-es trükk most már meglesz, ha legközelebb előjön. Remélem azért nem.  :rolleyes:
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#940 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:06

Idézet: des - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 16:36

ÉSSZEL kell netezni.  :smoker:

Igen, ez a kulcsa a számítógép megbízható működésének.
Valamikor én is az újratelepítést alkalmaztam javításra, de a saját bőrömön tapasztaltam, hogy az NT vonal az esetek igen nagy százalékában hardveres eredetű hiba miatt száll el. Az itthoni gépem is ha vacakol, elő a csavarhúzót, ki-be a kártyákat, memóriákat, csatlakozókat, és már megy is újra.
Mondjuk én azért tartok a gépemen AVG-t, ZoneAlarm-ot (ezt inkább azért, hogy ne menjen minden program a netre :Đ ), Proxomitront a szemét szűrésére, Operat használok, mert azt szeretem, meg néha firefox-ot, ezek engedélyezve is vannak a zonealarm-ban, az IE-t meg kérdezi, hogy engedélyezem-e.

Amúgy már kétszer befürödtem a server 2003-al(tudom, ez xp-s topik :rolleyes: ), egyszer az angol nyelvűvel, egyszer meg a magyarral. Friss telepítés, mondom akkor felteszem rá az SP1-et, meg ami még aztán a windowsupdate-en volt, és onnan kezdve a gép hülyeségeket csinált. Az opera bezáródott csak úgy, 5-10 másodpercre fagyás jeleit mutatta a gép, a tv-kártyám programja is fagyott felvételezéskor, meg még volt egy csomó furcsa dolog, csak már elfelejtettem őket, mert azóta nem kísérleteztem vele. Valszeg valami inkompatibilitás gond lehet.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#941 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:42

Tetszik, hogy egyre több ember rájön annak az ízére, hogy nézzük meg a rendellenes jelenségek okait, okosan kérdezzünk, vagy ajunk tanácsot, mert mindkettőből tanulunk. Jó dolog az is, ha egy rendszer sokáig stabil. Csak a legszükésgesebb, legcélorientáltabb  programokat használjuk.Ugyanakkor merjünk kísérletezni, de ésszel. Mindehhez persze szükséges az érdekelődés, affinitás bizonyos foka az informatikához, hogy később egyre kevesebb kérdésünk legyen máshoz, persze ezek azért mindig is lesznek.
"Légy szerény mint én..."

#942 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 05:57

megjött az új vinyó így gondoltam újrahúzom az xp-t(már amúgy sem ártana).
csakhogy, a 'setup is inspecting your computer's configuration(vagymi)'-nél lefagy... egy ideig pörög a lemez, majd leáll, és nem történik SEMMI.

hát gondoltam, hogy a vinyó miatt van, de hiába húzom le, ugyanaz van. másik opt. meghajtóval is próbáltam, ugyanaz. ilyen eddig nem volt... :rolleyes:

ötlet?

gigabyte k8n-e
a64 3200@alap
2x512ram (1xkingmax, 1xsamsung)
geforce 7800gt
tagan 480w easycon
JóSebesség

#943 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 06:44

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 6:57

megjött az új vinyó így gondoltam újrahúzom az xp-t(már amúgy sem ártana).
csakhogy, a 'setup is inspecting your computer's configuration(vagymi)'-nél lefagy... egy ideig pörög a lemez, majd leáll, és nem történik SEMMI.

hát gondoltam, hogy a vinyó miatt van, de hiába húzom le, ugyanaz van. másik opt. meghajtóval is próbáltam, ugyanaz. ilyen eddig nem volt... :rolleyes:

ötlet?

gigabyte k8n-e
a64 3200@alap
2x512ram (1xkingmax, 1xsamsung)
geforce 7800gt
tagan 480w easycon

CMOS reset (és ellenőrizd az összes beállítást, hogy megfelel-e a valóságnak)
Merevlemezek, CD adatkábeleinek cseréje
Memóriák egyenkénti ellenőrzése (az egyik kivesz és úgy indít, majd csere a másikkal is ismét indít)

Szerkesztette: wpepi 2006. 08. 24. 06:46 -kor

#944 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 07:27

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:42

Ugyanakkor merjünk kísérletezni, de ésszel.

Ehhez megfelelő eszköz lehet egy MS Virtual PC, vagy vmware. Így nem a stabil rendszerünket tesszük kockára.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#945 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 08:01

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 7:44

CMOS reset (és ellenőrizd az összes beállítást, hogy megfelel-e a valóságnak)
Merevlemezek, CD adatkábeleinek cseréje
Memóriák egyenkénti ellenőrzése (az egyik kivesz és úgy indít, majd csere a másikkal is ismét indít)

ram próba volt - nem segített.
viszont csináltam egy cmos resetet, a kábeleket kicseréltem, lehúztam a kvm switchet, kivettem a tv tunert s működött :) nem tudom melyik segített, de segített...  :up:
JóSebesség

#946 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 09:31

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 9:01

ram próba volt - nem segített.
viszont csináltam egy cmos resetet, a kábeleket kicseréltem, lehúztam a kvm switchet, kivettem a tv tunert s működött :) nem tudom melyik segített, de segített...  :up:

Lehetett mezei kontakthiba, a kábel is lehet hibás de lehetett hibás adat a CMOS-ban is. Az is előfordulhat, hogy egy multimedia kártya (jelen esetben TV tuner) kavar be az ellenőrzésbe

#947 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:52

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 7:27

Ehhez megfelelő eszköz lehet egy MS Virtual PC, vagy vmware. Így nem a stabil rendszerünket tesszük kockára.

Pláne, hogy ingyenessé vált a Microsoft Virtual PC:
winportal link

#948 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 20:37

Hali!
2 GB ramhoz mekkora pagefilet kell beállítani?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#949 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 24. 20:45

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 21:37

Hali!
2 GB ramhoz mekkora pagefilet kell beállítani?

256MB-ot.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#950 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 22:42

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 21:45

256MB-ot.

:eek: Eddig az 1 gigához 1 giga volt beállítva, csak pf-nak van egy külön partícióm, most mit kezdek a maradék hellyel :D
Kösz
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50