HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#941 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:42

Tetszik, hogy egyre több ember rájön annak az ízére, hogy nézzük meg a rendellenes jelenségek okait, okosan kérdezzünk, vagy ajunk tanácsot, mert mindkettőből tanulunk. Jó dolog az is, ha egy rendszer sokáig stabil. Csak a legszükésgesebb, legcélorientáltabb  programokat használjuk.Ugyanakkor merjünk kísérletezni, de ésszel. Mindehhez persze szükséges az érdekelődés, affinitás bizonyos foka az informatikához, hogy később egyre kevesebb kérdésünk legyen máshoz, persze ezek azért mindig is lesznek.
"Légy szerény mint én..."

#942 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 05:57

megjött az új vinyó így gondoltam újrahúzom az xp-t(már amúgy sem ártana).
csakhogy, a 'setup is inspecting your computer's configuration(vagymi)'-nél lefagy... egy ideig pörög a lemez, majd leáll, és nem történik SEMMI.

hát gondoltam, hogy a vinyó miatt van, de hiába húzom le, ugyanaz van. másik opt. meghajtóval is próbáltam, ugyanaz. ilyen eddig nem volt... :rolleyes:

ötlet?

gigabyte k8n-e
a64 3200@alap
2x512ram (1xkingmax, 1xsamsung)
geforce 7800gt
tagan 480w easycon
JóSebesség

#943 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 06:44

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 6:57

megjött az új vinyó így gondoltam újrahúzom az xp-t(már amúgy sem ártana).
csakhogy, a 'setup is inspecting your computer's configuration(vagymi)'-nél lefagy... egy ideig pörög a lemez, majd leáll, és nem történik SEMMI.

hát gondoltam, hogy a vinyó miatt van, de hiába húzom le, ugyanaz van. másik opt. meghajtóval is próbáltam, ugyanaz. ilyen eddig nem volt... :rolleyes:

ötlet?

gigabyte k8n-e
a64 3200@alap
2x512ram (1xkingmax, 1xsamsung)
geforce 7800gt
tagan 480w easycon

CMOS reset (és ellenőrizd az összes beállítást, hogy megfelel-e a valóságnak)
Merevlemezek, CD adatkábeleinek cseréje
Memóriák egyenkénti ellenőrzése (az egyik kivesz és úgy indít, majd csere a másikkal is ismét indít)

Szerkesztette: wpepi 2006. 08. 24. 06:46 -kor

#944 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 07:27

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:42

Ugyanakkor merjünk kísérletezni, de ésszel.

Ehhez megfelelő eszköz lehet egy MS Virtual PC, vagy vmware. Így nem a stabil rendszerünket tesszük kockára.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#945 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 08:01

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 7:44

CMOS reset (és ellenőrizd az összes beállítást, hogy megfelel-e a valóságnak)
Merevlemezek, CD adatkábeleinek cseréje
Memóriák egyenkénti ellenőrzése (az egyik kivesz és úgy indít, majd csere a másikkal is ismét indít)

ram próba volt - nem segített.
viszont csináltam egy cmos resetet, a kábeleket kicseréltem, lehúztam a kvm switchet, kivettem a tv tunert s működött :) nem tudom melyik segített, de segített...  :up:
JóSebesség

#946 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 09:31

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 9:01

ram próba volt - nem segített.
viszont csináltam egy cmos resetet, a kábeleket kicseréltem, lehúztam a kvm switchet, kivettem a tv tunert s működött :) nem tudom melyik segített, de segített...  :up:

Lehetett mezei kontakthiba, a kábel is lehet hibás de lehetett hibás adat a CMOS-ban is. Az is előfordulhat, hogy egy multimedia kártya (jelen esetben TV tuner) kavar be az ellenőrzésbe

#947 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:52

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 7:27

Ehhez megfelelő eszköz lehet egy MS Virtual PC, vagy vmware. Így nem a stabil rendszerünket tesszük kockára.

Pláne, hogy ingyenessé vált a Microsoft Virtual PC:
winportal link
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#948 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 20:37

Hali!
2 GB ramhoz mekkora pagefilet kell beállítani?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#949 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 24. 20:45

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 21:37

Hali!
2 GB ramhoz mekkora pagefilet kell beállítani?

256MB-ot.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#950 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 22:42

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 21:45

256MB-ot.

:eek: Eddig az 1 gigához 1 giga volt beállítva, csak pf-nak van egy külön partícióm, most mit kezdek a maradék hellyel :D
Kösz
- Where are we going?
- Let's go find out.

#951 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 08:59

Sziasztok...!

Tegnap megkértek, hogy telepítsek újra egy Windows XP -t. A gépben két merevlemez van, egy nagyobb, amely két partícióra van osztva, és egy jóval kisebb, amely egyben maradt. Minden partíció NTFS fájlrendszerre van formázva. A rendszer a nagyobb merevlemez első partíciójára volt telepítve (C:), a szintén azon a merevlemezen lévő partíció kapta a D: meghajtójelet, végül a másik, különálló merevlemezen lévő volt az E:

Újratelepítésnél úgy gondoltam, megfelelő, ha letörlöm a rendszerpartíciót (minden adat mentve lett róla a többire), majd újralétrehozom. Utólag belátva, erre nem lett volna szükség, és buktam is vele:
A partíció törlésekor az addigi D: meghajtóból rögtön C: meghajtó lett, az újonnan létrehozott partíciót pedig mindeképpen az E: meghatójellel ruházza fel.
Így telepítéskor (mert én továbbra is a kisebb, új partícióra szeretném telepíteni a rendszert) az újraindítás után a hiányzó NTLDR miatt megszakad a folyamat.

A kérdésem az lenne, hogy a Windows XP milyen szisztéma alapján osztja ki a betűjeleket a meghajtókhoz, és ezen hogyan lehet változtatni, akár a telepítőből, a helyreállító konzolból, vagy egy Live CD -s Linux által (mivel azon van teljes funkcionalítású fdisk)...? A FIXBOOT és FIXMBR parancsot próbáltam, egyik sem hozott sikert.

Köszönöm a válaszokat.  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#952 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 09:31

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 8:59

Sziasztok...!

Tegnap megkértek, hogy telepítsek újra egy Windows XP -t. A gépben két merevlemez van, egy nagyobb, amely két partícióra van osztva, és egy jóval kisebb, amely egyben maradt. Minden partíció NTFS fájlrendszerre van formázva. A rendszer a nagyobb merevlemez első partíciójára volt telepítve (C:), a szintén azon a merevlemezen lévő partíció kapta a D: meghajtójelet, végül a másik, különálló merevlemezen lévő volt az E:

Újratelepítésnél úgy gondoltam, megfelelő, ha letörlöm a rendszerpartíciót (minden adat mentve lett róla a többire), majd újralétrehozom. Utólag belátva, erre nem lett volna szükség, és buktam is vele:
A partíció törlésekor az addigi D: meghajtóból rögtön C: meghajtó lett, az újonnan létrehozott partíciót pedig mindeképpen az E: meghatójellel ruházza fel.
Így telepítéskor (mert én továbbra is a kisebb, új partícióra szeretném telepíteni a rendszert) az újraindítás után a hiányzó NTLDR miatt megszakad a folyamat.

A kérdésem az lenne, hogy a Windows XP milyen szisztéma alapján osztja ki a betűjeleket a meghajtókhoz, és ezen hogyan lehet változtatni, akár a telepítőből, a helyreállító konzolból, vagy egy Live CD -s Linux által (mivel azon van teljes funkcionalítású fdisk)...? A FIXBOOT és FIXMBR parancsot próbáltam, egyik sem hozott sikert.

Köszönöm a válaszokat.  :)

Ha törölsz aktív partíciót, az utána rögtön következőt teszi aktívvá  a telepítőlemez, ezért aztán az lesz a C:

FDISK-kel tedd aktívvá az üres - törölt - partíciót, és oda fog települni C: -re.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#953 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 09:35

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 10:31

Ha törölsz aktív partíciót, az utána rögtön következőt teszi aktívvá  a telepítőlemez, ezért aztán az lesz a C:

FDISK-kel tedd aktívvá az üres - törölt - partíciót, és oda fog települni C: -re.

Erre gondoltam én is, a Linuxos fdisk -kel kilistáztam a partíciókat, a következők szerepelnek:
hda1, hda2, hda5.

A hda1 -re azt mondja rá, hogy extended, illetve a mérete megegyezik a hda5 -el, amely az újonnan létrehozott partíció (szerintem). Próbáltam a hda1 -re, illetve a hda5 -re boot flag -et tenni, de a betűjelek nem változtak.
Még a végén Linux alól fogom megpartícionálni.  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#954 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 12:35

Az extended azt jelenti, hogy kiterjesztett partíciót hoztál létre. Erre utal a hda5 jelenléte, mert az meg a kiterjesztett partícióban levő első logikai meghajtó jelzése. A hda2 kellene, hogy legyen most a nagyobb partíció, és az primary kellene, hogy legyen. (Ellenőrizd le, de így kellene lennie).
Csináld azt, hogy letörlöd a legelső partíciót, és elsődleges (primary) partíciót hozol létre, majd azt aktívvál is állítod. Újraindítás után már az kell, hogy legyen a c: a windows telepítőben.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#955 Felhasználó inaktív   J@seF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 13:53

Hivatalos Xp kéne az üzletembe, csak nem tudom, hogy a home vagy a pro változatot kell-e megvenni.
Valaki tudna segíteni?  :think:
Előre is köszi.

#956 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 14:41

Idézet: J@seF - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 14:53

Hivatalos Xp kéne az üzletembe, csak nem tudom, hogy a home vagy a pro változatot kell-e megvenni.
Valaki tudna segíteni?  :think:
Előre is köszi.

A Home olcsóbb a Prof drágább. Hálózatban használni fogsz több gépet? Amennyiben nem elég a Home változat is, ami OEM-el, azaz géppel együtt 30000 FT körüli összeg.
"Légy szerény mint én..."

#957 Felhasználó inaktív   J@seF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 14:47

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 15:41

A Home olcsóbb a Prof drágább. Hálózatban használni fogsz több gépet? Amennyiben nem elég a Home változat is, ami OEM-el, azaz géppel együtt 30000 FT körüli összeg.

Hálózat nem lesz egyenlőre, köszi az infót.  :respect:

#958 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 14:55

Idézet: potyo - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 13:35

Az extended azt jelenti, hogy kiterjesztett partíciót hoztál létre. Erre utal a hda5 jelenléte, mert az meg a kiterjesztett partícióban levő első logikai meghajtó jelzése. A hda2 kellene, hogy legyen most a nagyobb partíció, és az primary kellene, hogy legyen. (Ellenőrizd le, de így kellene lennie).
Csináld azt, hogy letörlöd a legelső partíciót, és elsődleges (primary) partíciót hozol létre, majd azt aktívvál is állítod. Újraindítás után már az kell, hogy legyen a c: a windows telepítőben.

Köszönöm, ez a jó válasz. Igazából megvan még a dos -os időkbők a primary, extended, és logical partíció, csak még érdemben nem volt időm foglalkozni vele.

Már csak egy kérdésem van: Hogyan lehetetne ezt adott helyzetben az XP telepítőjéből, vagy a recovery consol -ból elvégezni?

Idézet

[link]

#959 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 15:10

Skacok,

Mi a leghivatalosabb, legjobb módja egy telepített XP-s (32-bit & 64-bit) serial numberek megnézésének illetve megváltoztatásának? (A registry-ből tudom, hogy kiolvasható, de gondolom nem elég ott manuálisan átírni, hogy a WGA is azt tudja).

A neten találtam vonatkozó csili-vili progit (show* meg change* XPkey), de egyrészt vírusos volt, másrészt nekem legális módszer kéne. Hogyan csinálja a Microsoft azon ügyfeleinél akik nála fehérítik ki vásárlással az XP-jüket a WGA 'áldásos' tevékenysége révén?

Nekem legális XP-m van, de szeretnék ilyen nem általam készített nlite-os meg unattande-s xp-installokat kipróbálni, amik ugye nem kérnek serial numbert installkor és persze saját XP-kulccsal szeretném őket használni értelemszerűen, nem hackelt WGA-kkal.

#960 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 15:40

Nevergone: Letörlöd azt a partíciót, amelynek a helyére szeretnéd a C:-t, majd létrehozod az új partíciót (reméljük, hogy nem extended-et alkot az intall :) ) és nem kezdesz el telepíteni, hanem újraindítod a gépet (és a telepítést is). Majd elkezdesz telepíteni az új partícióra (remélem, C:-nek fog látszódni. :) ) Ekkor az első partíció fogja a C: jelet kapni és aktív is lesz. Talán a másik partíció is megmarad aktívnak, de ebből az XP-nek nem lesz problémája.

timortin: A HKey_Local_Machine\Software\Microsoft\WindowsNT\Current Version\WPAEvents alatti oobetimer értékének megváltoztatása azt eredményezi, hogy aktiválatlan lesz a win. Ezután beírod parancssorba, hogy "msoobe /a". Ez az aktiválós "varázsló". Az aktiválás közben lehetőség van a kulcs lecserélésére (telefonos aktiválásra nyomj), az aktuálisat pedig akár az Everest is kiírja neked. Azt, hogy a hackelt WGA-t hogyan kell helyrehozni, nem itt fogjuk megbeszélni. :) Ez már ellenkezik a copyright jogokkal. ;) Az unattend-es installokban egyébként van egy szövegfile (unattend.txt), ahová be van írva a termékkulcs, azt esetleg átírhatod, bár ha szőrszálhasogató valaki, akkor mondhatja, hogy ettől még nem lett jogtiszta az a win.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.