HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#971 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 25. 22:21

Idézet: timortin - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 17:08

Az egyik problémám, hogy corporate edition-m van, azaz nincs szükség aktiválásra,ha normálisan installok.

Corporate verzióval ugyanúgy működik a dolog: picipuha leírás. Kivéve, hogy nem kell aktiválni, ugye. :)

Idézet

Az unattend-es txt editálásra én is gondoltam, de azt kicsrélni egy égetés elötti boot-os iso-ban, nem tűnik trivinek. Vagy mégis?

WinISO, UltraISO, vagy Google, hasonló programra. File kimásol ISO-ból, átszerkeszt, visszamásol.

Idézet

>bár ha szőrszálhasogató valaki, akkor mondhatja, hogy ettől még nem lett jogtiszta az a win.

Na ezt nem értem, hogymiért nem. Az nliteos is, bartpe is legális progik. Azaz az outputjuk is az kell legyen. Ha már installódott a windows onnantól élnek a MIcrosoftos licence-jogok, nem? A support persze más kérdés, de az nem vita tárgya...

Az eredeti állományokon (a telepítő is az, nyilván) nem módosíthatsz a licence szerint. Más kérdés, hogy ezt valószínűleg ennyire részletesen soha senki sem fogja ellenőrizni. Egyébként pl. egy programkódfordító is legális, mégis lehet vele olyan programot készíteni, amely nem az. Vagy ott van a számtalan filecserélő program, azok is legális programok, mégis fel lehet őket használni illegális dologra. Az eszköz önmagában nem lehet törvénytelen, ha van törvényes felhasználási módja.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#972 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 22:26

Idézet: JFS83 - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 22:38

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha XP alatt klasszikus start menüt használok, meg tudom-e valahogy oldani, hogy a legutóbb megnyitott dokumentumok ne listázódjanak ki! Előre is köszi!

A picipuhás PowerToys for Windows XP / TweakUI-t kell telepítened (ingyenes), és az Explorer csoportban egyből meglátod...

Szerk: helyesírási hiba miatt

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 08. 25. 22:26 -kor

#973 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 22:39

Idézet: potyo - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 18:23

Az biztos, hogy nem marad meg aktívnak, mert egy merevlemezen csak egy aktív partíció létezhet.
Viszont az gondot okozhat, hogy a megmaradó partíció elsődleges (primary) típusú, és az xp telepítő nemhinném, hogy átállítja az aktív flag-et a most létrehozandóra. Inkább be azt a linuxot, és az fdisk-el hozz létre egy primary partíciót, és állítsd rá az aktív flag-et. Ha esetleg az xp telepítő kötözködik vele, akkor rá egy formázás és kész.

Így van, megnéztem és valóban, rosszul emlékeztem (normális esetben legalábbis csak egy aktív létezhet :) ). Ha van egy aktív partíció, abból a win telepítővel sehogy nem lehet a törlése nélkül nem aktívot csinálni (vagy másikat aktívvá tenni).

#974 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 22:40

Köszi!

#975 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 22:46

Idézet: eMeM - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 21:58

Autómatikus frissítéssel kapcsolatban lenne némi gondom. Ha be van kapcsolva, akkor néha az svchost.exe 4-5 percre elkezdi enni a vasat. 22 mega memóriát elnyel és a procit is hajtja 95% körül folyamatosa.... ...Valami ötlet? (hun sp2 pro, 5.1.2600)

Próbáld ki ezt: Link Elek.

#976 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 23:14

Azért ha belegondolunk, betett az ember egy linux cd-t, ami kirakta, hogy hda1, hda2 és hda5, és ebből mindjárt tudjuk, mi a helyzet.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#977 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 06:48

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 23:21

Egyébként pl. egy programkódfordító is legális, mégis lehet vele olyan programot készíteni, amely nem az. Vagy ott van a számtalan filecserélő program, azok is legális programok, mégis fel lehet őket használni illegális dologra. Az eszköz önmagában nem lehet törvénytelen, ha van törvényes felhasználási módja.

Kedves brd, nagyon köszönöm neked is az infót.

Azért az idézet mondatod számomra nem könnyen értelmezhető. Milyen legális dolgot lehet tenni egy nliteos-szel, vagy például BartPE-vel? Mindkettő arról szól, ha jól értem, hogy gyári(!) setup-anyagból módosított telepítőt hozhatunk létre, amit ugye elvben tilt az MS-szabályozás. (Hiszen maximum backupolni lehet a gyári setup lemezt, meghatározott módon).

A fordítókkal, filecserélőkkel kapcsolatos álláspont én is osztottam eredeti hozzászólásom előtt is, hisz ott látom a legális használat mikéntjét (is).

#978 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 12:27

timortin: Mondjuk engedélyt, vagy egyedi licence-szt kérsz az MS-től az ilyen felhasználásra. Bár egyedi felhasználóként nem biztos, hogy megéri.

#979 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 12:43

Lenne egy kérdésem.
A DirectX 9.c a megjelenése óta nem váltott verziót, vagy van régibb és újabb DirectX 9c is?
Kéne a legújabb DX9c de sehol nem találtam és a Microsoft nem túl kézséges a letöltésben.

#980 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:39

Ez nem jó?
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#981 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 16:47

Idézet: garferi - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 13:43

Lenne egy kérdésem.
A DirectX 9.c a megjelenése óta nem váltott verziót, vagy van régibb és újabb DirectX 9c is?
Kéne a legújabb DX9c de sehol nem találtam és a Microsoft nem túl kézséges a letöltésben.

Letöltés
2006/08/23 a legfrissebb upgrade.

#982 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:40

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 22:26

A picipuhás PowerToys for Windows XP / TweakUI-t kell telepítened (ingyenes), és az Explorer csoportban egyből meglátod...

Szerk: helyesírási hiba miatt

Egy picuri kieg.
Magyarul is gagyoghat a TweakUI:Microsoft Powertoys Language Skin (magyar):TweakUI link
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#983 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:09

Idézet: akaido - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:40

Egy picuri kieg.
Magyarul is gagyoghat a TweakUI:Microsoft Powertoys Language Skin (magyar):TweakUI link

Köszi, nem is tudtam, hogy Kazinczy nyelvén is létezik... ;)  :respect:

#984 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:53

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:09

Köszi, nem is tudtam, hogy Kazinczy nyelvén is létezik... ;)  :respect:

N.M. :) Teljesen véletlenül találtam meg.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#985 Felhasználó inaktív   Stann 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 21:28

Hali!

Azt nem tudjátok, miért van az, hogyha a gépemen csatlakozok a nethez(adsl) egyből lefagy a gép, a start menü is eltűnik, viszont ha nem csatlakozom, minden működik simán? Ugye az ujratelepítésen kívül van más megoldás is, mert az most reménytelen....

Köszi!

#986 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 01:24

Idézet: Stann - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 22:28

Hali!

Azt nem tudjátok, miért van az, hogyha a gépemen csatlakozok a nethez(adsl) egyből lefagy a gép, a start menü is eltűnik, viszont ha nem csatlakozom, minden működik simán? Ugye az ujratelepítésen kívül van más megoldás is, mert az most reménytelen....

Köszi!

Ne csatlakozz a netre. :idea:  :Đ

Komolyabban:
Ez most hirtelen jött elő? Vagy hogy van ez?
Próbálj egy kicsit többet leírni.

- Hálókártya drivert frissítenék vagy újratelepítenék.
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#987 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 06:47

HELP!!!
Autlúkkal nemtok küldeni mélt freemail-es fiókkal :reklamacio:  :reklamacio:
Fákjúál!!

#988 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 09:01

Idézet: chungee - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 7:47

HELP!!!
Autlúkkal nemtok küldeni mélt freemail-es fiókkal :reklamacio:  :reklamacio:

Nézd meg a a freemail fiók beállításánál kimenő lvelek kiszolgálójánál mi van beállítva. Ne a freemail.hu, hanem a szolgáltatód által adott kiszolgáló szerver legyen beállítva.
"Légy szerény mint én..."

#989 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 10:17

Hali

Az a kerdesem volna hogy hgoy lehet megadni a rendszernek, hogy a win-t egy adott particiora installálja fel, aminek a neve mindenképpen Z: legyen ?
Köf.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#990 Felhasználó inaktív   Spacefun 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 27. 11:24

Sziasztok!

Tudja esetlek valaki hogy Outlook 2003-ban hogytudok sablont készíteni?Szóval valami olyat szeretnék hogy az ÚJ LEVÉLHEZ hozzáadom a címzetteket és az legyen a sablon tehát ne kelljen mindig az 50 emberkét hozzáadogatnom!Kell erre valami bővítmény, vagy megy simán is csak Én nem találom?Már a hajam kihullik tőle annyit stresszeltem rajta! :rolleyes:

Köszke előre is!

Üdv!

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »