HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#161 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 13. 11:29

[quote name='Zsivaagoo' date='2006. jún. 13., kedd - 9:23']
Mi a gond..?

Semmilyen személyes adat nem kerül ki a gépről.
[/QUOTE]
Gondolod te. Elhiszed az MS féle kampánydumát?  :omg:  :D [/quote]
Erről van szó. Valahogy ebben az esetben én sem hiszek az MS-nek. Szerintem csak szépíteni próbálták a dolgot.  :(
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#162 Felhasználó inaktív   renee7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 13. 11:37

Sziasztok!

Mitől van az hogy PQ Particion Magic-al particionálok,formázok egy vincsesztert,
XP fel,telepités után megjelenik a kettős inditómenü: XP,és "nem azonositott operációs
rendszer a következő meghajtón C:" ?
Ezen a meghajtón régebben Win98 volt,de irmagja se mardt a particionálás után.
Ha a második lehetőségre inditok a képernyő fekete,és csontra fagy.
Tisztelettel: Mi ez?

Üdv.
Nem próbálom meg kijavitani a hibákat. Inkább megkerülöm,
vagy kiiktatom őket!  Keresek Sony Clie PEG-NZ90 kéziszámitógépet megkimélt állapotban

#163 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 11:53

Idézet: renee7 - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 12:37

Sziasztok!

Mitől van az hogy PQ Particion Magic-al particionálok,formázok egy vincsesztert,
XP fel,telepités után megjelenik a kettős inditómenü: XP,és "nem azonositott operációs

Üdv.

Az XP észreveszi, hogy nem "ő" partícionálta és formattálta a vinyót. Ebből következően feltételezi, hogy "Biztos valaki más is van rajtam kívül". És gyárt boot menüt.

A boot menü második pontja pedig elindítja a nem létező oprencert.  :D A nem létező oprencer pedig tökéletesen teszi a dolgát: " a képernyő fekete,és csontra fagy."  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#164 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 12:18

Sziasztok!
Megborítottam kicsit a hálózatot, segítsetek rendberakni :D
Win install után letiltottam 1-2 szolgáltatást, a computer browsert és a network connectionst. Nem is volt gond, ment a net és láttam is a másik két gépet. Csakhogy most kiderült, hogy ők nem tudnak hozzáférni a megosztáshoz, mert nincs joguk hozzá :confused: Először nem tudtam mi a gond, de a számítógép név sem/csoport sem volt rendesen megadva, átírtam, hogy az legyen, mint a többi gépnek, meg beírtam egy nevet. Restart után már 2 néven szerepelek a hálózatban, de egyiksem működött. Ekkor kapcsoltam vissza a két szolgáltatást, meg még a Networl Location Awarenesst is. Most már tudnak rólam is másolni, de kétszer vagyok a listában. Az egyik a rendes név, és működik is rendesen, a másik továbbra sem megy. Hogy tudnám törölni?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#165 Felhasználó inaktív   renee7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 12:48

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 11:53

Az XP észreveszi, hogy nem "ő" partícionálta és formattálta a vinyót. Ebből következően feltételezi, hogy "Biztos valaki más is van rajtam kívül". És gyárt boot menüt.

A boot menü második pontja pedig elindítja a nem létező oprencert.  :D A nem létező oprencer pedig tökéletesen teszi a dolgát: " a képernyő fekete,és csontra fagy."  :D

Na jó.De az hogy az XP-n kivül van-e vagy nincs másik oprendszer,úgy vélem még az XP
számára is könnyen eldönthetö kéne hogy legyen az inditó környezetből,szerintem ez nem
hit kérdése.Másrész nem elöször használom a PQ Magicot,és ilyet még nem tapasztaltam.
vagy kiiktatom őket!  Keresek Sony Clie PEG-NZ90 kéziszámitógépet megkimélt állapotban

#166 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 14:10

Idézet: renee7 - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 13:48

Na jó.De az hogy az XP-n kivül van-e vagy nincs másik oprendszer,úgy vélem még az XP
számára is könnyen eldönthetö kéne hogy legyen az inditó környezetből,szerintem ez nem
hit kérdése.Másrész nem elöször használom a PQ Magicot,és ilyet még nem tapasztaltam.

Nos.

PQ Magic-kel partícionáltam egy régebbi Cpq gép 10 gibás mencseszterét (Quantum lct series  :D ), 5 giga FAT32-es elsődleges partícióra és a partíciót aktívvá tettem.

Ezután Win XP SP2 telepítés.

És nekem is csont ugyanez.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#167 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 14:21

Zsivaagoo, renee7: Az XP partíciónálójával mi a baj? Egyébként, próbáljátok ki azt, hogy a PQMagic ne formázza le a partíciót (vagy formázza az XP telepítője is) és ne tegye aktívvá sem és úgy telepítsetek. A bootmenü mindig létezik, legfeljebb nem jelenik meg, a boot.ini-ből ki lehet szedni a nem induló sort (a bootmenüben megjelenő sorrend szerint szerepelnek a boot.ini-ben is a bejegyzések).

Pietrosz: A "lista" alatt mit értesz? A hálózati helyek között, vagy már megtallózva a microsoft network-öt? Előbbinél sima jobbgomb a többi gépen a bejegyzésen és delete/eltávolítás, utóbbi esetben pedig, ha van egy olyan hálózati eszköz, ami állandóan megy és része a microsoft network-nek, akkor azt kéne újraindítani (vagy a szolgáltatást rajta), ha nagyon zavar a bejegyzés, de el fog tűnni magától egyébként.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#168 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 14:27

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. Jun. 13., Tuesday - 13:18

Sziasztok!
Megborítottam kicsit a hálózatot, segítsetek rendberakni :D
Win install után letiltottam 1-2 szolgáltatást, a computer browsert és a network connectionst. Nem is volt gond, ment a net és láttam is a másik két gépet. Csakhogy most kiderült, hogy ők nem tudnak hozzáférni a megosztáshoz, mert nincs joguk hozzá :confused: Először nem tudtam mi a gond, de a számítógép név sem/csoport sem volt rendesen megadva, átírtam, hogy az legyen, mint a többi gépnek, meg beírtam egy nevet. Restart után már 2 néven szerepelek a hálózatban, de egyiksem működött. Ekkor kapcsoltam vissza a két szolgáltatást, meg még a Networl Location Awarenesst is. Most már tudnak rólam is másolni, de kétszer vagyok a listában. Az egyik a rendes név, és működik is rendesen, a másik továbbra sem megy. Hogy tudnám törölni?

sehogy. majd eltunik egy ido utan magatol. nalam ez rendszeresen van ha a masik winemrol bootolok be, matatok ott par percet, aztan a default winemmel ismet bebootolok akkor a halozatban ott van az elozo win neve is amirol par perce hasznaltam a gepet.. :) majd kiurul a cache vagy mi es eltunik. nalam eltunik mindig.  (bar lehet nalad nem ez a felallas.  :think: )

Szerkesztette: des 2006. 06. 13. 14:28 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#169 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 14:39

Na már el is tűnt :D
De restart után miért maradt meg? Talán a router resetelése rögtön eltüntette volna? Hol van ez a cache? :)

És ezek közül mit lehet leállítani, hogy ne legyen még1szer ilyen?
computer browser, network connections, network allocation awareness. Ezek mind kellenek a rendes működéshez?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#170 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 14:47

Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 15:21

Zsivaagoo, renee7: Az XP partíciónálójával mi a baj? Egyébként, próbáljátok ki azt, hogy a PQMagic ne formázza le a partíciót (vagy formázza az XP telepítője is) és ne tegye aktívvá sem és úgy telepítsetek. A bootmenü mindig létezik, legfeljebb nem jelenik meg, a boot.ini-ből ki lehet szedni a nem induló sort (a bootmenüben megjelenő sorrend szerint szerepelnek a boot.ini-ben is a bejegyzések).

Semmi bajom vele.  :D
Csinyátam mááá így is, úgy is.

Én a 30 sec várakozást szoktam levinni 1 sec-re, oszt csak néz a felhasználó, hogy mi vót ottan?  :D

#171 Felhasználó inaktív   renee7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 14:52

Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 14:21

Pietrosz: A "lista" alatt mit értesz? A hálózati helyek között, vagy már megtallózva a microsoft network-öt? Előbbinél sima jobbgomb a többi gépen a bejegyzésen és delete/eltávolítás, utóbbi esetben pedig, ha van egy olyan hálózati eszköz, ami állandóan megy és része a microsoft network-nek, akkor azt kéne újraindítani (vagy a szolgáltatást rajta), ha nagyon zavar a bejegyzés, de el fog tűnni magától egyébként.

Az xp formázása nem tud lefutni,megáll, "a formázás nem fejeződött be". hibaüzenettel.
A PQ Magic megoldotta a fentebb vázolt mellékhatással.
Lefutattam a chkdsk -et -r kapcsolóval,azt mondta van 8 kb hibás szektorban.
Most vajon inkább azt kéne alapul vennem hogy az XP nem véletlenül nem formázta meg,vagy bizhatok a PQ Magicban?

Köszi a segitséget!

#172 Felhasználó inaktív   renee7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 14:57

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 14:10

Nos.

PQ Magic-kel partícionáltam egy régebbi Cpq gép 10 gibás mencseszterét (Quantum lct series  :D ), 5 giga FAT32-es elsődleges partícióra és a partíciót aktívvá tettem.

Ezután Win XP SP2 telepítés.

És nekem is csont ugyanez.

Nem valószinü hogy számit,de én sima XP-t tettem fel,csak ezután fogom feltenni az SP1-t.
Majd 2-t. Jó időtöltés de most elakadtam.

Köszi a gyors válaszokat!

#173 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 15:10

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 15:39

De restart után miért maradt meg? Talán a router resetelése rögtön eltüntette volna? Hol van ez a cache? :)

computer browser, network connections, network allocation awareness. Ezek mind kellenek a rendes működéshez?

Az a cache az éppen master browser-nek hívott hálózati eszköz által van fenntartva (ő manageli az állapotát, ill. frissíti, ha változás áll be a hálózati konfigurációban). Az, hogy ez éppen melyik gép (ill. eszköz, mert ez akár egy router is lehet), sok mindentől függ, pl. milyen gyorsan válaszol a hálózati kérésekre, vagy, hogy mennyi ideje fut, stb.

Az első szolgáltatás szerintem szükséges (bár ki lehet próbálni, ha fix a hálózat felépítése, talán működik nélküle is (de miért is gond, ha fut?)), a 2-3. nem feltétlen, viszont azt használják rendszerkomponensek is, úgyhogy ha nem futnak, ezek tele fogják szemetelni az eseménynaplót.

#174 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 15:52

Idézet: renee7 - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 15:52

Az xp formázása nem tud lefutni,megáll, "a formázás nem fejeződött be". hibaüzenettel.
A PQ Magic megoldotta a fentebb vázolt mellékhatással.
Lefutattam a chkdsk -et -r kapcsolóval,azt mondta van 8 kb hibás szektorban.
Most vajon inkább azt kéne alapul vennem hogy az XP nem véletlenül nem formázta meg,vagy bizhatok a PQ Magicban?

Az XP nem véletlenül nem formázta meg, ez biztos. :D
A PQMagic beállítás szerint (preferences/vmi alul, a "pipás" hely :) ) csak quick formatot csinál, így nem szalad végig a winyón, lehet, hogy ez okozta a gondod, mert volt néhány hibás szektor.

#175 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 16:06

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. Jun. 13., Tuesday - 15:39

gondolom ha mar egy ideig nem pingelheto (a router altal?) az a cim akkor eltunik. vagy valami ilyesmi.. :think: de nalam ha eltunik mar vegleg eltunik. restart utan se jon vissza.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#176 Felhasználó inaktív   renee7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 16:24

Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 15:52

Az XP nem véletlenül nem formázta meg, ez biztos. :D
A PQMagic beállítás szerint (preferences/vmi alul, a "pipás" hely :) ) csak quick formatot csinál, így nem szalad végig a winyón, lehet, hogy ez okozta a gondod, mert volt néhány hibás szektor.

Nem,rendesen csinálta a PQM.,jó 3/4 óráig futott, de kiderült mi volt a bibi:az egyik hibás
chluster a rendszertöltő területen volt, az XP telepitője arra gondolt hogy ez a vinyó
felejtős,de csak annyit közölt hogy nem fut végig a formázás,a PQM úgytünik ebből nem csinált gondot.
Summa: adatvincsinek még jó lesz,de rendszerinditónak tényleg felejtős!

Köszi mindenkinek a hozzászólásokat!

#177 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 16:41

szoval az miert van hogy egy 100Mbps halozaton a fileok masolasa neha gyors (6-7-8 MB/s) neha meg csiga lassu!!! (150 KB/s) mind ez random szeruleg. tehat ha gyors, akkor az vegig gyors lesz, de ha lassan kezdi akkor az meg vegig ilyen lassu is marad.  :(

antivirus program megfoghatja-e ennyire a halozati forgalmat?  :think: az en gepemen (xp+sp1) nincsen semmi ilyen, ellenben a masikon(xp+sp2) nod32 meg antispyware is fut.

amit eddig kiprobaltam azt a sajat gepemen probaltam, de semmi nem valtozott. (halokartya driver csere, masik halokartya. meg masik windowsal is kiprobaltam (+sp2-re valo update) mert hatha a hackelgeteseimmel okoztam valamit. amit persze nem hiszek. de semmi nem valtozott.
a masik gepen meg nem probaltam semmit letiltani, mert nem az en gepem, nem piszkalok hozza. de szerintem ez lesz belole hogy minden ilyesmit letiltok ami bezavarhat...

valszeg a masik gepen lesz valami problema.  :think:
any tips?

#178 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 17:13

Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 16:10

Az a cache az éppen master browser-nek hívott hálózati eszköz által van fenntartva (ő manageli az állapotát, ill. frissíti, ha változás áll be a hálózati konfigurációban). Az, hogy ez éppen melyik gép (ill. eszköz, mert ez akár egy router is lehet), sok mindentől függ, pl. milyen gyorsan válaszol a hálózati kérésekre, vagy, hogy mennyi ideje fut, stb.

Az első szolgáltatás szerintem szükséges (bár ki lehet próbálni, ha fix a hálózat felépítése, talán működik nélküle is (de miért is gond, ha fut?)), a 2-3. nem feltétlen, viszont azt használják rendszerkomponensek is, úgyhogy ha nem futnak, ezek tele fogják szemetelni az eseménynaplót.

Nos azért tiltogatom le a serviceket, hogy kevesebb ramot egyen a windows. Ez a cél. Aztán persze lehet, hogy ezzel nem fogyaszt kevesebbet :D Viszont most a win boot idő meglehetősen hosszú, és nem tudom miért. Van egy rész, ahol látszólag megál, a hdd led folyamatosan ég, de nem teker, nem dolgozik. Ez mitől lehet? msconfig/startupnál nézzek körül? Vagy bekavarhat valamelyik service? HA igen melyik? Bocs a sok kérdésért.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#179 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 17:20

Idézet: des - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 17:06

gondolom ha mar egy ideig nem pingelheto (a router altal?) az a cim akkor eltunik. vagy valami ilyesmi.. :think: de nalam ha eltunik mar vegleg eltunik. restart utan se jon vissza.

Valami ilyesmi lehet :think:
Nálam is vannak néha lassulások, de nem másolás közben, hanem a másik gép megtalálása hol lassú, hol gyors. Teljesen random. Van amikor pöccre behozza a megosztást, de olyan is van, hogy 8-10 mp-ig nem történik semmi.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#180 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 17:43

Idézet: renee7 - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 12:37

Sziasztok!

Üdv.

FAT/FAT32 formázása esetén egy partíció legalább kétféle bootszektorral készülhet, attól függően, hogy a bootszektorban lévő kód DOS vagy NT alapú rendszer indításához való, tehát az io.sys vagy az ntldr betöltése lesz a feladata. PM-mel formáztam valamikor régen, előtte fel is dobta a kérdést, hogy milyen oprendszert szeretnék indítani rajta.

Tegyük fel, DOS alapút választok. Látszólag teljesen üres lesz a partíció, ám a bootszektorban ott fog lapulni a DOS indítókód.

Utána jön az XP telepítő, a DOS-os bootszektorból egy előző oprendszerre következtet, ezért az egész szektort (512 byte) fájlbamenti bootsect.dos néven, majd a boot.ini egyik sorában hivatkozik rá:

C:\bootsect.dos="nem azonositott operációs rendszer stb."

Az érthetőség kedvéért írtam így, de a telepítő elintézi ennyivel:

C:\="nem azonositott operációs rendszer stb."

Ugyanis az Ntldr rendszertöltő alapértelmezés szerint bootsect.dos néven keresi ezt a fájlt, ezért ha tényleg ez a neve, akár ki is hagyható.

Utána a telepítő a bootszektort módosítja NT-hez való formátumra, hogy az ntldr indítható legyen.

Szerkesztette: Signal 2006. 06. 13. 17:45 -kor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.