HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1721 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 08. 06:59

Az új XP 64 bites telepítésnek azóta volt egy system restore, a 2142-előttre, de az OE problémát nem oldotta meg, szóval vissza is lett állítva. Egy rendszer visszaállítás, mondjuk ha vissza is lesz vonva, mennyit ront a rendszer épségén ?

#1722 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 08. 09:35

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 7:59

Egy rendszer visszaállítás, mondjuk ha vissza is lesz vonva, mennyit ront a rendszer épségén ?

Nem azért van, hogy rontson rajta, de azt azért nem bocsátom meg neki, hogy amikor először kipróbáltam, valóban precizen visszacsinálta eredeti állapotába a C: meghajtót (a Dokumentumok és levelek kivételével).

Ennek megfelelően a C:\Downloads (FlashGet) könyvtárból is kitörölt mindent, amit azóta töltöttem le :) viszont visszapótolta, amiket én töröltem onnan.

És egyáltalán mindent eltakarított, ami nem a személyes dokumentumokhoz tartozott (szerinte).

Szerkesztette: Signal 2006. 11. 08. 09:39 -kor

#1723 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 11:19

Nagy a gondom!! Az egyik vinyómon van egy Xp Blade edition, ez mellé feltettem egy másik vinyóra egy sima SP1-es xp-t. Kis idő múlva - miután elindítottam a blade editiont - a másik vinyóról töröltem a sp1-es xp-t csak úgy simán, újraindítottam és jöttek a gondok:

1. a BOOT screen-nél van egy "Blade edition-os" op rendszer amit választani lehet és egy "Windows XP alapértelmezett". A Boot.ini fájl már korábban megszerkesztettem ( kitöröltem a "Windows XP-magyar"-írást) mégis a kitöröltet adja be alapként. Hogyan lehet beállítani, hogy eltűnjön a bootscreen és az alapértelmezettnek vélt Win????

2. A másikra nem telepítettem meghajtókat így amikor újraindítottam a Blade edition-m úgy viselkedett mintha egy friss rendszer lenne ( a telepített játékok megmaradtak!) mindent újra kellett rakni. Ment is minden simán amíg el nem értem az ETERNET csatlakozó driveréhez itt a telepítés végénél kiírja, hogy " Sorry! We don't support this ID! You ID are't Correctly!" és nem települ fel. Itt mi a túrót tehetek??
COLIN MCRAE 1968-2007. Emlékezzünk rá 1 percben!!!

Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!

#1724 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 16:30

Az miért lehet hogy az os nem látja a cd és a dvd meghajtót?
Eddig jó volt, tegnap vettem észre de lehet hogy pár napja már nem jó nem figyeltem. Bootolásnál még lehet látni úgyhogy csak az os szívat.

#1725 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 17:05

Idézet: mzso - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 16:30

Eddig jó volt, tegnap vettem észre de lehet hogy pár napja már nem jó nem figyeltem. Bootolásnál még lehet látni úgyhogy csak az os szívat.

start > futtatás > diskmgmt.msc
Itt látszanak a meghajtók?

#1726 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 17:22

Az alapértelmezés sikerült beállítanom, már csak az eternet csatolása hiányzik! Segítsetek please mert nem müxik máshogy a kábelnetem! :(

Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!

#1727 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 17:27

Kérdés:

Vettünk egy Lenovo notebookot, ami egy Widcomm (Broadcom) chipsetes Bluetooth adapterrel is fel van szerelve. Windows XP Home SP2 van a gépen, és telepítés után nem ismeri fel magától a vezérlőt, mindenképp drivert kéne telepítenem. A rendszer magyar, a driver meg angol, ezért elég zavaró.

Volt nekem egy Widcomm chipsetes usb adapterem is (sajnos nemrég meghalt..), az úgy működött, hogy ha beudugtam, a Windows alapból felismerte, és telepítette a saját driverét (ami mondjuk kevesebbet tudott, mint a Widcommos driver, de nekem elég volt).

Próbáltam megcsinálni, hogy azt mondom, hogy én választom ki a drivert, és kilistáztatom, de nem találtam semmit a Bluetooth adapterek alatt. Hogy tudnám rávenni a rendszert, hogy a Windowsos alap drivert használja az adapterrel?

#1728 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 17:52

Idézet: szucsati - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 17:05

start > futtatás > diskmgmt.msc
Itt látszanak a meghajtók?

Nem csak a vinyó.

#1729 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 17:59

Idézet: mzso - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 17:52

Nem csak a vinyó.

Hm.. és az eszközkezelőben?

#1730 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 18:32

Idézet: mzso - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 17:30

"Information for resolving the issue with the CD-ROM/DVD-ROM/CD-RW not being visible.

I have also included the actual article further down.

STEPS:

1. Click Start, click Run, type regedit and click OK.
2. Browse to the following location: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

3. Right-click and delete both the Upperfilters and Lowerfilters registry values. If it only has either the Upperfilters or Lowerfilters value, delete just the one then.
4. Close the registry editor and restart the machine."

http://signal.uw.hu/remove_lowerfilters_an...y_by_signal.reg

http://www.emark.co.za/downloads/Informati...%20the%20CD.doc

#1731 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 18:37

Idézet: Biriboy - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 12:19

...1. a BOOT screen-nél van egy "Blade edition-os" op rendszer amit választani lehet és egy "Windows XP alapértelmezett". A Boot.ini fájl már korábban megszerkesztettem ( kitöröltem a "Windows XP-magyar"-írást) mégis a kitöröltet adja be alapként. Hogyan lehet beállítani, hogy eltűnjön a bootscreen és az alapértelmezettnek vélt Win????

Gondolom rosszul szerkesztetted meg, a boot.ini 3. sorát (Default...) elfelejtetted átírni.

#1732 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 18:43

Idézet: szucsati - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 17:59

Hm.. és az eszközkezelőben?

Kép
Fura, a virtuális meghajtókat se látja  :Đ .

#1733 Felhasználó inaktív   memberjoe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 08. 18:48

Idézet: szucsati - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 16:27

Kérdés:

Vettünk egy Lenovo notebookot, ami egy Widcomm (Broadcom) chipsetes Bluetooth adapterrel is fel van szerelve. Windows XP Home SP2 van a gépen, és telepítés után nem ismeri fel magától a vezérlőt, mindenképp drivert kéne telepítenem. A rendszer magyar, a driver meg angol, ezért elég zavaró.

Volt nekem egy Widcomm chipsetes usb adapterem is (sajnos nemrég meghalt..), az úgy működött, hogy ha beudugtam, a Windows alapból felismerte, és telepítette a saját driverét (ami mondjuk kevesebbet tudott, mint a Widcommos driver, de nekem elég volt).

Próbáltam megcsinálni, hogy azt mondom, hogy én választom ki a drivert, és kilistáztatom, de nem találtam semmit a Bluetooth adapterek alatt. Hogy tudnám rávenni a rendszert, hogy a Windowsos alap drivert használja az adapterrel?

Ez talán segíthet:

Using the Microsoft Bluetooth Stack (instead of WIDCOMM) on Windows XP w/ SP2

#1734 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 19:28

Idézet: Signal - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 17:37

Gondolom rosszul szerkesztetted meg, a boot.ini 3. sorát (Default...) elfelejtetted átírni.

Azt már megcsináltam, sikerült beállítani. Már csak az eternet maradt, de az fontos lenne, mert így csak betárcsázós modemem van. :(

#1735 Felhasználó inaktív   SJA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 20:50

Friss telepítésű XP SP2, de az előző is csinálta.
Elnézést - ha nem vettem észre átolvasás közben - és volt már ilyen kérdés, de van egy kis problémám. Inkább kényelmetlenség.
Az optikai meghajtókban mindig ugyanaz - az első - lemez tartalma látszik bárhányszor is frissíttetem (totalcomm, intéző, progik stb) egész addig amíg rá nem olvastatok a nyitott ajtajú üres eszközre.
Van valami trükk, hogy érezze, a cache ürítendő, ujraolvasás kell? Lassan ott tartok, inkább lemondanék a cache előnyeiről is csak ne kéne már cd/dvd csere közben szerencsétlenkedni ... :-(
Köszönöm.

#1736 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 23:07

Idézet: SJA - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 21:50

Friss telepítésű XP SP2, de az előző is csinálta.

Nekem is volt régen ilyen gondom, talán az Easy CD Creator telepítése váltotta ki, vagy az akkoriban használt LG CD-író sajátos problémája volt, nem emlékszem már. Esetleg az Intel Application Accelerator?

Szerkesztette: Signal 2006. 11. 08. 23:11 -kor

#1737 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 01:36

Idézet: memberjoe - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 18:48

Ez zseniális! Nagyon köszönöm!  :respect:

Azt még meg tudja valaki, hogy a wireless lan adapter windowsos ikoját hogy lehet eltávolítani (nem eltűntetni..) a Systrayről buboréktippestül, mindenestül?

#1738 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 08:03

Start menü > Vezérlőpult > Hálózati kapcsolatok > Jobb klikk a wlan csatlakozáson > Tulajdonságok > Általános fül. Itt az alsó két jelölőnégyzetet tedd üressé. (1. Ikon megjelenítése... 2. Értesítés kérése...)

#1739 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 08:36

Segítséget kérnék tőletek.

Windowson belül szeretném azt megoldani, hogy a guest fiókba csinálni több néven mappákat, hogy mindenki csak a sajátjához férjen hozzá jelszóval.

PL Egy c/documents/akták  on belül lenne 20-30 név és mindenki külön jelszóval férne csak hozzá a sajátjához

Hogy köne ezt. Külsö program nem jó. Egyszer 3 éve megcsináltam, de most nem akar összejönni :) Rohad pálinka amnesztiát okoz :D
üdv
tus

#1740 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 09:25

Idézet: tus - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 9:36

Segítséget kérnék tőletek.

Windowson belül szeretném azt megoldani, hogy a guest fiókba csinálni több néven mappákat, hogy mindenki csak a sajátjához férjen hozzá jelszóval.

PL Egy c/documents/akták  on belül lenne 20-30 név és mindenki külön jelszóval férne csak hozzá a sajátjához

Hogy köne ezt. Külsö program nem jó. Egyszer 3 éve megcsináltam, de most nem akar összejönni :) Rohad pálinka amnesztiát okoz :D

Ha a pálinka amnesztiát okozna akkor minden börtön dugig lenne alkoholistával  :Đ

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.