HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2041 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 08. 05:06

Idézet: brd - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 21:52

Itt leírják, a cikkben említett Resource Kit (ill. nem pont az, de mindegy) itt van.

:respect:  Nagyon köszi!
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#2042 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 07:24

Idézet: fender - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 19:40

Köszi, ha most visszagondolok, tényleg azóta van, mióta feltelepítettem az MSN-t. Sőt ugyanezt láttam a lányom gépén a c mappában is. Törölgessem, vagy hagyjam az egészet? Valószínűleg semmi gondot nem okoz, csak zavar, hogy ott látom azt, aminek nem kellene ott lenni...

hejj! :) most hogy mondod nalam is van hasonlo problema, idonkent torlom oket, de ettol meg ott teremnek .)

#2043 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 07:43

GHOST HELP!!!
Lementem image-be hibamentesen de vissza ghost-tolásnál hibát talált, ezért az image-t leellenőrzöm és talál benne hibát :o
Nem nagy gond mert még csak kisérletezem a ghost-tal. De szeretném igénybe venni ezt a progit a jövőben.
Fákjúál!!

#2044 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 07:45

Ennél részletesebb hibaleírást álmodni sem lehetne. ;)

#2045 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 08:05

Sziasztok
Valaki tudna listat,vagy linket adni h miket lehet "kikapcsolni"az xp-ben,amik foloslegesek?Kicsit optimalizalnam,csak fingom nincs misinaljak okelmevel.
Koszi elore is!
Mar a jovo sem a regi

#2046 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 08:29

Idézet: DeadMeat - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 8:05

Sziasztok
Valaki tudna listat,vagy linket adni h miket lehet "kikapcsolni"az xp-ben,amik foloslegesek?Kicsit optimalizalnam,csak fingom nincs misinaljak okelmevel.
Koszi elore is!

én nem! sajna, bar mar kerdeztem az itteni tudorokat hol lehetne infokat szerezni melyebben az xprol, hasonlo szinten mint ahogy ok fujjak, de tudod magyarok... irigyek, nem aruljak el hol jutottak hozza ezekhez :) de szemelyt  tudok neked ajanlani, signal a neve!
azt hiszem ő ott van s ezeren, csak vigyazz vele mert winimádo es kicsit erezekeny a lelkivilaga  :D

#2047 Felhasználó inaktív   perselus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 08. 08:42

Sziasztok!
Most egy finomhangolt XP SP2 fut a gépemen és nagyon meg voltam elégedve vele. De az újratelepítés óta fennáll az a probléma, hogy firefox-szal működik a net, IE-vel nem. Msn sem. Alapértelmezett átjáró hibát ír ki.  2 gép összekapcsolva cross kábellel. A főgépen írja ezt a hibát. Mi leehet a gond?

Szerkesztette: perselus 2006. 12. 08. 08:43 -kor

#2048 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 09:10

Hogy van beállítva az IE kapcsolat része?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2049 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 09:18

Idézet: DeadMeat - Dátum: 2006. Dec. 8., Friday - 8:05

Sziasztok
Koszi elore is!

erre szvsz nincsen global tweak mert mindenkinek mas services kellhet... nalam pl a services-ek fele (vagy inkabb tobb mint fele) disabled, es igy amikor feall a rendszer csak 15 windows taskom megy. :) szoval mindenki eldonti kell e neki nyomtatas (tehat van e nyomtatoja = print spooler), fast user switch, telnet, themes, task scheduler, system restore, smart card, remote registry, messenger meg stb. es aztan szepen kikapcsolja azokat a dolgokat amik nem kellenek neki. persze elotte erdemes megnezni melyik services mire valo!!! :) google...

Szerkesztette: des 2006. 12. 08. 09:20 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2050 Felhasználó inaktív   perselus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 08. 09:36

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 9:10

Hogy van beállítva az IE kapcsolat része?

Szerkesztette: perselus 2006. 12. 08. 09:37 -kor

#2051 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 11:01

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 8:29

én nem! sajna, bar mar kerdeztem az itteni tudorokat hol lehetne infokat szerezni melyebben az xprol, hasonlo szinten mint ahogy ok fujjak, de tudod magyarok... irigyek, nem aruljak el hol jutottak hozza ezekhez :) de szemelyt  tudok neked ajanlani, signal a neve!
azt hiszem ő ott van s ezeren, csak vigyazz vele mert winimádo es kicsit erezekeny a lelkivilaga  :D

Nos, volt ugyan valamikor, valamiféle nézeteltérésünk, de nem ez a lényeg.

Valójában arról van szó, hogy idővel esetleg mélyebbre lát az ember, ezért irritáló lehet egy-egy tapasztalatlanságból / tudatlanságból adódó beszólás, szerintem ez természetes. Nem érzékenység és nem winimádat kérdése. Egyébként sem imádom, csak nekem kézreáll és működik, ez van...

Tweak és buhera oldalakat én sem jegyzek meg, mert amikor érdekel egy probléma, irány a Google, "aki" úgyis mindent tud. A probléma pedig lehet akár saját, akár fórumon olvasott, de sok esetben a fórumon olvasott kérdésekből tanultam a legtöbbet, miután megkerestem rá a választ (Google... megint ide lyukadunk ki).

Telepítés után végignézem a különböző beállításokat, nehéz lenne mindet felsorolni, ráadásul egyéni szempontok játszanak szerepet, szóval mit lehet erre mondani...

#2052 Felhasználó inaktív   Chase 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 11:37

Hello

Hogyan lehet XP-ben megoldani, hogy egy adott folder-t külön meghajtóként lásson?
Olyasmire gondolok mint régen a DOS-ban a subst volt, csak gondolom ez valahogy elegánsabban megoldható XP-ben. Ja, és állandó legyen, kikapcs/bekapcs után is megmaradjon ez a hozzárendelés.
„Biztos, hogy nem volt normális a Stalker-bárban a jávai táncosnő!”

Config

#2053 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 11:47

Idézet: Chase - Dátum: 2006. Dec. 8., Friday - 11:37

Hello

Hogyan lehet XP-ben megoldani, hogy egy adott folder-t külön meghajtóként lásson?
Olyasmire gondolok mint régen a DOS-ban a subst volt, csak gondolom ez valahogy elegánsabban megoldható XP-ben. Ja, és állandó legyen, kikapcs/bekapcs után is megmaradjon ez a hozzárendelés.

a subst xpben is mukodik.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2054 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 12:04

Idézet: chungee - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 7:43

Lementem image-be hibamentesen de vissza ghost-tolásnál hibát talált, ezért az image-t leellenőrzöm és talál benne hibát :o

Többen tanácsoltuk már, hogy teszteld le azt a gépet rendesen, mert valami baj van vele (leginkább memóriahiba, de lehet adatkábelhiba is, esetleg áramellátás/tápegység). Ameddig ezt nem teszed meg, teljesen felesleges ide járni a különböző hibákkal, mert mind ugyanarra vezethető vissza. A ghost pl. nem szokott csak úgy magától hibás image-t gyártani, ez biztos; valami hardware hiba az ok.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2055 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 12:08

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 8:29

...de tudod magyarok... irigyek...

Komolyan gondolod, hogy az ide segíteni járó emberek irigyek? :omg:
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2056 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 12:29

Sziasztok.

Kérdésem lenne, de előbb mondom az alapszitut.

2 oprendszer volt a gépemen, különböző vinyón. Az egyiket kizárólag játékra használtam, azon semmi más nem volt, csak a legszükségesebb driverek. A másikat meg minden másra. Namost, a game rendszer kezdett megfeküdni, ezért a másodlagos vinyóról nemes egyszerűséggel töröltem a cuccot. Ettől függetlenül a bootmanager indításnál felajánlja a már nem létező rendszert is választásra.

Úgy tudom, hogy a boot.ini-ből kell törölni/módosítani a már nem létező rendszerre hivatkozó részt, de én sajnos nem tudom, melyik lenne az, tehát hogy mit kell módosítani. Tudna valaki segíteni ebben?

szerk: Javítás

Szerkesztette: Drummaster 2006. 12. 08. 12:36 -kor

#2057 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 12:52

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 12:29

Sziasztok.

2 oprendszer volt a gépemen, különböző vinyón. Az egyiket kizárólag játékra használtam, azon semmi más nem volt, csak a legszükségesebb driverek. A másikat meg minden másra. Namost, a game rendszer kezdett megfeküdni, ezért a másodlagos vinyóról nemes egyszerűséggel töröltem a cuccot. Ettől függetlenül a bootmanager indításnál felajánlja a már nem létező rendszert is választásra.

Úgy tudom, hogy a boot.ini-ből kell törölni/módosítani a már nem létező rendszerre hivatkozó részt, de én sajnos nem tudom, melyik lenne az, tehát hogy mit kell módosítani. Tudna valaki segíteni ebben?

A jól működő indul automatikusan, vagy azt kell kiválasztanod?
Egy telepített rendszer esetén így néz ki.

Idézet

[boot loader]
timeout=1
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect

A telepítés helyétől függően változnak a lemezegység, és partíció számok.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2058 Felhasználó inaktív   Hootmák 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 13:16

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 12:29

Sziasztok.

Vezerlöpult- Rendszer- Speciális - Inditás helyreállitás

Ott felül van, hogy kérdezzen-e rá az alapértelmezett oprendszerre. Kiveszed a pipákat és fasza lesz. Ha jol emlékszem én igy csináltam. ;)

#2059 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 13:21

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 12:52

A jól működő indul automatikusan, vagy azt kell kiválasztanod?
Egy telepített rendszer esetén így néz ki.

A telepítés helyétől függően változnak a lemezegység, és partíció számok.

A bootmanager felajánlja mind a jó, mind a már nem létező oprendszert választásra. Tehát a jót is ki kell választani, hogy elinduljon.

Este otthonról betolom ide a boot.ini tartalmát, hátha az értelmesen beszél az én hablatyolásom helyett. :)

#2060 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 13:22

Idézet: Hootmák - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 13:16

Vezerlöpult- Rendszer- Speciális - Inditás helyreállitás

Ott felül van, hogy kérdezzen-e rá az alapértelmezett oprendszerre. Kiveszed a pipákat és fasza lesz. Ha jol emlékszem én igy csináltam. ;)

Ezt megsasserolom este, thx az infot. :)

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.