Idézet: brd - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 21:52
Windows XP kérdések V.
Elküldve: 2006. 12. 08. 05:06
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2006. 12. 08. 07:24
Idézet: fender - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 19:40
hejj!
Elküldve: 2006. 12. 08. 07:43
Lementem image-be hibamentesen de vissza ghost-tolásnál hibát talált, ezért az image-t leellenőrzöm és talál benne hibát :o
Nem nagy gond mert még csak kisérletezem a ghost-tal. De szeretném igénybe venni ezt a progit a jövőben.
Elküldve: 2006. 12. 08. 07:45
Elküldve: 2006. 12. 08. 08:05
Valaki tudna listat,vagy linket adni h miket lehet "kikapcsolni"az xp-ben,amik foloslegesek?Kicsit optimalizalnam,csak fingom nincs misinaljak okelmevel.
Koszi elore is!
Elküldve: 2006. 12. 08. 08:29
Idézet: DeadMeat - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 8:05
Valaki tudna listat,vagy linket adni h miket lehet "kikapcsolni"az xp-ben,amik foloslegesek?Kicsit optimalizalnam,csak fingom nincs misinaljak okelmevel.
Koszi elore is!
én nem! sajna, bar mar kerdeztem az itteni tudorokat hol lehetne infokat szerezni melyebben az xprol, hasonlo szinten mint ahogy ok fujjak, de tudod magyarok... irigyek, nem aruljak el hol jutottak hozza ezekhez
azt hiszem ő ott van s ezeren, csak vigyazz vele mert winimádo es kicsit erezekeny a lelkivilaga
Elküldve: 2006. 12. 08. 08:42
Most egy finomhangolt XP SP2 fut a gépemen és nagyon meg voltam elégedve vele. De az újratelepítés óta fennáll az a probléma, hogy firefox-szal működik a net, IE-vel nem. Msn sem. Alapértelmezett átjáró hibát ír ki. 2 gép összekapcsolva cross kábellel. A főgépen írja ezt a hibát. Mi leehet a gond?
Szerkesztette: perselus 2006. 12. 08. 08:43 -kor
Elküldve: 2006. 12. 08. 09:10
Elküldve: 2006. 12. 08. 09:18
Idézet: DeadMeat - Dátum: 2006. Dec. 8., Friday - 8:05
Koszi elore is!
erre szvsz nincsen global tweak mert mindenkinek mas services kellhet... nalam pl a services-ek fele (vagy inkabb tobb mint fele) disabled, es igy amikor feall a rendszer csak 15 windows taskom megy.
Szerkesztette: des 2006. 12. 08. 09:20 -kor
Elküldve: 2006. 12. 08. 09:36
Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 9:10
Szerkesztette: perselus 2006. 12. 08. 09:37 -kor
Elküldve: 2006. 12. 08. 11:01
Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 8:29
azt hiszem ő ott van s ezeren, csak vigyazz vele mert winimádo es kicsit erezekeny a lelkivilaga
Nos, volt ugyan valamikor, valamiféle nézeteltérésünk, de nem ez a lényeg.
Valójában arról van szó, hogy idővel esetleg mélyebbre lát az ember, ezért irritáló lehet egy-egy tapasztalatlanságból / tudatlanságból adódó beszólás, szerintem ez természetes. Nem érzékenység és nem winimádat kérdése. Egyébként sem imádom, csak nekem kézreáll és működik, ez van...
Tweak és buhera oldalakat én sem jegyzek meg, mert amikor érdekel egy probléma, irány a Google, "aki" úgyis mindent tud. A probléma pedig lehet akár saját, akár fórumon olvasott, de sok esetben a fórumon olvasott kérdésekből tanultam a legtöbbet, miután megkerestem rá a választ (Google... megint ide lyukadunk ki).
Telepítés után végignézem a különböző beállításokat, nehéz lenne mindet felsorolni, ráadásul egyéni szempontok játszanak szerepet, szóval mit lehet erre mondani...
Elküldve: 2006. 12. 08. 11:37
Hogyan lehet XP-ben megoldani, hogy egy adott folder-t külön meghajtóként lásson?
Olyasmire gondolok mint régen a DOS-ban a subst volt, csak gondolom ez valahogy elegánsabban megoldható XP-ben. Ja, és állandó legyen, kikapcs/bekapcs után is megmaradjon ez a hozzárendelés.
Elküldve: 2006. 12. 08. 11:47
Idézet: Chase - Dátum: 2006. Dec. 8., Friday - 11:37
Hogyan lehet XP-ben megoldani, hogy egy adott folder-t külön meghajtóként lásson?
Olyasmire gondolok mint régen a DOS-ban a subst volt, csak gondolom ez valahogy elegánsabban megoldható XP-ben. Ja, és állandó legyen, kikapcs/bekapcs után is megmaradjon ez a hozzárendelés.
a subst xpben is mukodik.
Elküldve: 2006. 12. 08. 12:04
Idézet: chungee - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 7:43
Többen tanácsoltuk már, hogy teszteld le azt a gépet rendesen, mert valami baj van vele (leginkább memóriahiba, de lehet adatkábelhiba is, esetleg áramellátás/tápegység). Ameddig ezt nem teszed meg, teljesen felesleges ide járni a különböző hibákkal, mert mind ugyanarra vezethető vissza. A ghost pl. nem szokott csak úgy magától hibás image-t gyártani, ez biztos; valami hardware hiba az ok.
Elküldve: 2006. 12. 08. 12:08
Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 8:29
Komolyan gondolod, hogy az ide segíteni járó emberek irigyek?
Elküldve: 2006. 12. 08. 12:29
Kérdésem lenne, de előbb mondom az alapszitut.
2 oprendszer volt a gépemen, különböző vinyón. Az egyiket kizárólag játékra használtam, azon semmi más nem volt, csak a legszükségesebb driverek. A másikat meg minden másra. Namost, a game rendszer kezdett megfeküdni, ezért a másodlagos vinyóról nemes egyszerűséggel töröltem a cuccot. Ettől függetlenül a bootmanager indításnál felajánlja a már nem létező rendszert is választásra.
Úgy tudom, hogy a boot.ini-ből kell törölni/módosítani a már nem létező rendszerre hivatkozó részt, de én sajnos nem tudom, melyik lenne az, tehát hogy mit kell módosítani. Tudna valaki segíteni ebben?
szerk: Javítás
Szerkesztette: Drummaster 2006. 12. 08. 12:36 -kor
Elküldve: 2006. 12. 08. 12:52
Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 12:29
2 oprendszer volt a gépemen, különböző vinyón. Az egyiket kizárólag játékra használtam, azon semmi más nem volt, csak a legszükségesebb driverek. A másikat meg minden másra. Namost, a game rendszer kezdett megfeküdni, ezért a másodlagos vinyóról nemes egyszerűséggel töröltem a cuccot. Ettől függetlenül a bootmanager indításnál felajánlja a már nem létező rendszert is választásra.
Úgy tudom, hogy a boot.ini-ből kell törölni/módosítani a már nem létező rendszerre hivatkozó részt, de én sajnos nem tudom, melyik lenne az, tehát hogy mit kell módosítani. Tudna valaki segíteni ebben?
A jól működő indul automatikusan, vagy azt kell kiválasztanod?
Egy telepített rendszer esetén így néz ki.
Idézet
timeout=1
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect
A telepítés helyétől függően változnak a lemezegység, és partíció számok.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2006. 12. 08. 13:16
Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 12:29
Vezerlöpult- Rendszer- Speciális - Inditás helyreállitás
Ott felül van, hogy kérdezzen-e rá az alapértelmezett oprendszerre. Kiveszed a pipákat és fasza lesz. Ha jol emlékszem én igy csináltam.
Elküldve: 2006. 12. 08. 13:21
Idézet: csozsi - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 12:52
Egy telepített rendszer esetén így néz ki.
A telepítés helyétől függően változnak a lemezegység, és partíció számok.
A bootmanager felajánlja mind a jó, mind a már nem létező oprendszert választásra. Tehát a jót is ki kell választani, hogy elinduljon.
Este otthonról betolom ide a boot.ini tartalmát, hátha az értelmesen beszél az én hablatyolásom helyett.
Elküldve: 2006. 12. 08. 13:22
Idézet: Hootmák - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 13:16
Ott felül van, hogy kérdezzen-e rá az alapértelmezett oprendszerre. Kiveszed a pipákat és fasza lesz. Ha jol emlékszem én igy csináltam.
Ezt megsasserolom este, thx az infot.

Súgó
A téma zárva.