Nokia E50 A legkisebb E sorozatú üzleti mobil
Elküldve: 2008. 08. 20. 20:17
Állatira tetszik ez a telefon. Semmi (!) nincs rá felinstallálva, simán magában is elég nekem. A hívásinfó végre használható, benne van tételesen minden. A naptárt nagyon élvezem, csak működik és jó. A telefonkönyvben még nincs sok ember, de azok kezelhetően vannak letárolva. A default számot imádom. A több ébresztő jópofa. A rezgő pont jó. A közvetlen gombokat imádom, a teljesen képernyős SMS pedig űberkirály!!!
A hangja is bejön, a klasszikus csöngés teljesen jó nekem. Kaptam öcsémtől egy 128 megás memóriakártyát is, ami 6120 Classic telefonjához tartozott, de vett bele 2 gigásat. Ez nekem elég is, így már lehet alkalmanként videózni mondjuk valami eszméletlen fontosat (nagy komphajó kéménye a házak teteje felett például).
Az is kegyetlen jó, hogy lehet rajta töltő és headset egyben. Beprogramoztam a kijelző és önzár idejét megfelelőre, most már nem világít feleslegesen.
Röviden ez egy telefon, nagyon jól lehet használni. Örülök neki, hogy megvettem.
Üdv!
.
.
Elküldve: 2008. 11. 28. 19:50
Kijött új FW a mobilhoz. Először 200.34.36 volt rajta, most került rá: 220.34.37
Kicsit megállt bennem az ütő frissítés közben, mert 34 másodperc volt már csak hátra, amikor láthatóan megállt a folyamat és semmi nem történt. A mobil fekete volt, a progi meg csak várt. Pár perc után éreztem, hogy ez így nem normális, próbáltam bekapcsolni, de semmi nem történt. Lehúztam a kábelről most már minden mindegy alapon és úgy bekapcsolt. És simán rá tudtam tenni a backupot, azóta is megy. Nem tudom, hogy miért állt meg a frissítés, de jól végződött.
Most azóta nem produkálta a napok elcsúszását, nem ugrik vissza tegnapra néha bekapcsolás után. Már kábé egy hete van rajta új szoftver talán. Remélem most már a dátum jó lesz, mert akkor hibátlannak nyilvánítom az eddigi ötös alát.
Üdv!
.
.
Elküldve: 2008. 12. 05. 08:22
mivel a céges D750-em már nagyon kezdett lerobbanni, másikat kellett vetetnem, és a sok jó vélemény miatt gondoltam megpróbálok egy E51-et
egyelőre nem bántam meg, a rátelepíthető programok nagyon nagy hajlékonyságot adnak: pl. nekem fontos a mobiltárca, ami ebben alapban nincs - de az a program, amit erre találtam, sokkal jobb a régi D750 félénél,
vagy alapban ugyan csak egy légypiszoknyi képet tud kirakni a hívókról, de rátelepíthető programmal a teljes képernyőt kitöltőt is (szerintem kb az egyetlen haszna a színes kijelzőnek...),
vagy automata profilváltogatás ugyan nincs, de a Best Profiles nem csak időhöz kötve tud váltani, hanem pl. akár az otthoni cellá(ka)t fölismerve képes bekapcsolni az "Otthon" profilt...

Ericsson után persze pár dolog zavaró, szokatlan:
- magyar beviteli nyelvnél az U és a V betűk közé beékelődő Ú, Ü, és Ű

- SMS írásakor nem képes listát adni az utolsó címzettekről. Nekem ugyan nem túl lényeges, mert hetente ha 1-2 SMS-t írok - de ha nem így lenne, akár le is cserélném emiatt! Érthetetlen, h egy hosszú ideje érlelt rendszerben hogyan maradhat ilyen hiányosság
- a # gomb nem némít, hanem a 2. profilt választja ki. Ezt nem tudtam, és először a pont 2. profilt írtam át "Otthon"-ra - hiszen gondoltam: "Néma" profil úgysem kell, ott a # gomb... Ez persze még nem gond, de az már elég zavaró néha, h utána a # nem az előző profilba vált vissza, hanem mindig az "általános"-ba

(pláne, mert a kikapcsológomb annyira nehezen nyomható meg, h az gyakorlatilag használhatatlan profilváltásra, így csak emiatt elpazaroltam a két gyorsgomb egyikét erre)
- a telefonkönyv gombot muszáj megnyomni kereséshez. Ericssonokon nagyon szerettem, h elég egy keresett név kezdőbetűjét sokáig lenyomva tartani, és már ugrik is a telkönyvbe. Itt ugyanez azonban a 2-9 gombokhoz rendelt gyorshívást indítja, így ezt még szokni kell...
(az ugyanakkor jó, h elég pl "Géza"-t írni, és így is megtalálja akit kell, nem muszáj a vezetéknevet is írni. Az Ericssonok ragaszkodnak a teljes írásmódhoz - ami a magyar nyelv miatt gond)
- nem közvetlenül egy Bluetooth eszközhöz rendelhető profil, hanem általánosságban: a "Vezeték nélküli autós szett" nevű tartozékhoz választható "Autóban" profil. Ez elméletben jó, gyakorlatban szívás is lehet, mert pl. a HCB-300 kihangosítóval ugyan szépen működik (jobban, mint a D750, mert a csengőhangot is átküldi BT-on), de azt csak "Fülhallgató"-ként ismeri föl :confused:
Így aztán ehhez kellett rendeljem az "Autóban" profilt - így viszont ha a vezetékes headset-et dugnám rá, akkor is az "Autóban" profilt választaná ki...
- kezdetben szokatlan volt az, h hanghíváshoz nem kell saját címkéket megadni, hanem magától rendel hozzá - ezt most már szeretem! Annyi következménye ugyan van, h emiatt magyarra kell állítani a nyelvet (korábban megszoktam, h angol menükkel használom a telefonokat), mert anélkül ezek a hangcímkék is angol kiejtéssel készülnének - de nem vészes, jó a fordítása. A találati aránya pedig még jobb is, mint korábban a saját címkékkel dolgozó Ericssoné!
Praktikus, mert így bárkit fölhívhatok a kocsiból billentyűzetmatatás nélkül.
Elküldve: 2008. 12. 05. 20:48
Idézet: donphobos - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 19:50
Produkálta megint

Mindegy, még így is sokkal jobb, mint amit eddig valaha is használtam. Legyen ez akár szegénységi bizonyítvány, akár ámulatra okot adó kijelentés

Üdv!
.
.
Elküldve: 2008. 12. 05. 20:56
évek óta csak akkor kapcsolok ki egy telefont, ha nagyon muszáj (lefagyás, vagy repülő), de ezen utóbbi sem muszáj, hiszen van "offline" mód
(arról már nem is beszélve, milyen nehezen használható a ki/be kapcsoló gombja)
"éjszaka ne csöngessen"-re pedig ott a Best Profiles, amivel beállítható, h pl 23-kor kapcsoljon olyan éjszakai profilra, amin mondjuk csak családtagok hívását engedi be, reggel 7-kor meg normálra
Elküldve: 2008. 12. 06. 10:17
Idézet: Degeczi - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 20:56
évek óta csak akkor kapcsolok ki egy telefont, ha nagyon muszáj (lefagyás, vagy repülő), de ezen utóbbi sem muszáj, hiszen van "offline" mód
(arról már nem is beszélve, milyen nehezen használható a ki/be kapcsoló gombja)
"éjszaka ne csöngessen"-re pedig ott a Best Profiles, amivel beállítható, h pl 23-kor kapcsoljon olyan éjszakai profilra, amin mondjuk csak családtagok hívását engedi be, reggel 7-kor meg normálra
Ezt majd kipróbálom, köszönöm!
A gombja nekem nem okoz gondot, meg tudom úgy fogni egy kézzel, hogy ki lehet nyomni azt azt a gombot. Elég nagy kezem van, így oké. De tényleg túl kemény az a gomb, olvastam és így nem okozott meglepetést.
Igazából ez azon kevés telefonok egyike, amin nehéz fogást találni. Egyszerűen csak jó használni. És mivel nem igazán divatos, ezért nincs is benne semmiféle "vakító" feature, amit normális ember sosem használ. Vagy pont emiatt nem divatos.
Üdv!
.
.
Elküldve: 2008. 12. 13. 20:13
Ugyan nem e50, hanem e51, de hátha tudja valaki:
Az "Aktív készenlét" beépülő moduljai közül a "Szervező"-t lehet valahogy állítani, hogy hány nappal későbbi eseményeket jelenítsen meg a kijelzőn? Nem igazán találtam ilyesmit és néha idegesítő, hogy egy héttel későbbi dolgokat tesz ki, amikor elég lenne 1-2 nappal előtte.
Előre is köszi.
Laci
Elküldve: 2009. 01. 16. 18:05
Nokia E50-es készülékkel rendelkezem és az érdekelne hogy Ellen beszédhangját illetve az angol és holland felolvasási nyelvet milyen úton lehetne kicserélni?

Elküldve: 2010. 08. 11. 19:01
Elküldve: 2010. 08. 22. 15:49
Elküldve: 2010. 08. 22. 15:56
Idézet: Grillo - Dátum: 2010. 08. 11. 20:01
Esetleg óvatosan (adatmentés után!!!) kapd szét, és ganézd ki. Lehet, hogy valami retek okoz benne időszakos rövidzárt, és ha picit kipucolgatod, akkor magához tér. Sokat nem tehetsz, mert ezek már eléggé agyonintegrált cuccok. Sajnos a verejték, a kéz és zsebretek pár év alatt eléggé megviseli az áramköröket, és elkezd szétkorrodálódni. És nem utolsó sorban még ott van a hődiffúzió, ami csak simán tönkreteszi az áramköröket...
Egy biztos, látni fogod, ha nagyon maga alatt van belsőleg...
Elküldve: 2011. 04. 28. 20:06
Viszont most váltottam előfizetest, ebben van 150 MB adatforgalom is. T-mobilos, es segítseget kernek, hogy miert lehet, hogy nem megy a net.
Elvileg a beallítasok azok megegyeznek a T-ben megadottakkal, a trerő kijelzs alatt ott az rendelkezesre allo EDGE jele, de ha a beepített böngeszővel próbálkozom, akkor azt írja, hogy azonosítatlan csomagkapcsolat.
Ötlet? Ha valaki használ/t ilyet, akkor emailra milyen program jó? Úgyis nagyreszt erre kene.
Kösz
Elküldve: 2011. 04. 28. 20:39
Idézet: Grillo - Dátum: 2011. 04. 28. 21:06
Nekem a beépített teljesen megfelelt, a későbbi készülékeken szériatartozék, E51-en pedig külön telepíthető emailklienst viszont nem ajánlom, nálam nagyon zabálta az erőforrásokat.
A hálózati problémára nincs ötletem, de ha megpróbálsz egy adatmentés utáni factory resetet, esetleg egy szoftverfrissítést, azzal nagy bajt nem tudsz okozni.