HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#231 Felhasználó inaktív   kovibarn 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:26

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 17:10

Egy 12 Mbps-es csomag esetén a Tíkom is max azt tudja mondani hogy ha a kábeltávolságod 2km-en belül van akkor nagy valószínűséggel egy ilyan csomag esetén elérhető lesz nálad a csomag által kínált maximum sebesség érték. De csak nagy valószínűséggel mert nem csak a kábeltávolság számít hanem sok már tényező is van.

Azt meg nehéz megmondani hozzád milyen hosszú a kábeltávolság, hisz a lefektetett kábelek a föld alatt tekeregnek rendesen, akár hurkot is vethet vagy egy varga betűvel másfelé kitérőt is tehet mire elér hozzád, szóval a légvonalbeli távolság egyáltalán nem mérvadó.

A Tíkom maximum abból tud következtetni ha mondjuk a te házadtól nem messze egy közeli szomszédnál már van 12Mbps-es bekötés és annak a vonali paraméterie alapján elérhető a maximális érték, akkor nagy valószínűséggel nálad is menni fog kicsivel odébb. Persze ez is csak egy feltételezés, nem bizonyosság. A puding próbája az evés, a valóság akkor derül ki ha már bekötötték és akkor dől el konkrétan mennyi az annyi.

Nagyszerű. A 3 Megás példára visszatérve, annál csak több lehet, mert jelenleg 3 megas adslem van, mind1, kivárom hogy mi lesz, esetleg pantel is elér idáig néhány hónapon belül.

#232 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:27

Idézet: kovibarn - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 16:27

De amit leírtál azoknál előre be tudja mérni a t-com, és nincs vele probléma, kijön, igen ezen megy a 12Mbit és kész, de Pantelnél nincs ilyen lehetőség előre, csak miután megrendelted, és szart sem érek vele, ha közlik, hogy sorry, csak 3Mbited lesz, és közben már ott a hűség, illetve gondolkozhatok, hogy hogyan menjek át mégis máshoz, aki tudja teljesíteni. Persze nem alternatíva a többi szolgáltatónál a 20-30k -s havi előfizetési díj sem.

Üdv!

Igazán nem szeretnék - újként - Belétek kötni, de korábban egy ennél sokkal kevésbé
"offtopik" kérdés után rendre utasította valamely régi motoros a "feleselőt".

Nem gondoljátok (főképp Kovibarn, akinál ugye nem is jön a képbe a PanTel, mert vélhetően kihelyezett fokozaton szolgáltat neki a T-com), hogy itt talán nem a T-Com lehetőségein és a PanTel-hez képest "jobbnak mondott" szolgáltatásain kellene vitatkozni?

Hanem inkább örülni, hogy beindult a Pantel teljes szolgáltatóváltása?
Annak persze nehezebb, aki nem részesülhet belőle, de én semkezdtem el fikázni a panTel-t, mert nem akar ISDN-t adni a részemre az akcióban..

Egyébként ma azt válaszolta a GTS Datanet, hogy JÚLIUSTÓL ők is beszállnak, és a jövő héten részletesebb választ is kapok (szabadságolásk ;-) )

Azaz egyre több valódi versenynek lehetünk szem- és fültanúi ;-D

#233 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:32

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 16:58

Ráadásul a Tíkomnál nincs olyan mint Pantelnél hogy bemérjék a vonaladat és annak megfelelően megajánlanak egy kisebb de olcsóbb csomagot ha a vonalad csak azt bírja. Tíkomnál ha rendelsz egy 3Mbps-es csomagot de később a bekötés után azt tapasztalod hogy ez max 1Mbps-tel megy akkor neked kell utána kilincselni és kijárni azt hogy ugyan legyenek már szívesek téged valami kisebb de olcsóbb csomagba rakni. Ott ez nem automatikus és nem is alapvető bejáratott protokoll. Ha nincs nagy szája az ügyfélnek és nem a maximálisan rámenős akkor ott senki nem  fog foglalkozni a problémáddal, fizetni fogod a 3mbps-es csomag hívidíját de 1mbps-es sebesség mellett, és reklamálni nem igen lehet mert a szerződésben vállalt minimumot teljesíti a szolgáltató.

Ebben mélyen egyetértek, főleg mert ezel is a PanTel versenyképességét jelzed :respect:

#234 Felhasználó inaktív   kovibarn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:32

Idézet: mikimaus - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 17:27

Üdv!

Igazán nem szeretnék - újként - Belétek kötni, de korábban egy ennél sokkal kevésbé

Nem gondoljátok (főképp Kovibarn, akinál ugye nem is jön a képbe a PanTel, mert vélhetően kihelyezett fokozaton szolgáltat neki a T-com), hogy itt talán nem a T-Com lehetőségein és a PanTel-hez képest "jobbnak mondott" szolgáltatásain kellene vitatkozni?

Annak persze nehezebb, aki nem részesülhet belőle, de én semkezdtem el fikázni a panTel-t, mert nem akar ISDN-t adni a részemre az akcióban..

Egyébként ma azt válaszolta a GTS Datanet, hogy JÚLIUSTÓL ők is beszállnak, és a jövő héten részletesebb választ is kapok (szabadságolásk ;-) )

Azt hiszem a hozzászólásom teljes mértékben panteles témában volt(ügyfélszolgálat, és bekötés).

#235 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:37

Idézet: kovibarn - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 13:21

mindenképp fel kell mondani mind az ADSL -t, mind pedig a T-com telefonvonalat, és csak utána létesíthető a Pantel 24M -es csomagja(teljes szolgáltatóváltás keretében).

Szervusz!

Korábban (ha esetleg nem olvastad) az Insider_info nickű belső emberük kifejezetten kérte, hogy az ilyen esetekre magánban küldjük el neki az ilyen fals infót kiadó ügyintéző nevét, mert ő helyre teszi.

Ha javasolhatnám (a távközlési szakma és az előfizetők érdekében egyaránt), akkor küldd el neki a rendelkezésedre álló személyi információkat, hogy valóban jobbá válhasson az ügyfélszolgálatuk - adjuk meg az esélyt nekik legalább!

Sok sikert és üdvözöl
Maus Róbert

#236 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:39

Idézet: mikimaus - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 15:27

Üdv!

Nem hiszem, hogy a kihelyezett fokozat gondot jelentene.

#237 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:43

Idézet: kovibarn - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 17:32

Azt hiszem a hozzászólásom teljes mértékben panteles témában volt(ügyfélszolgálat, és bekötés).

Szia!
Igen - a legelső.  :o

Utána viszont már egyértelmű, hogy nem fogsz ott (objektív okok miatt!) szolgáltatást kapni, erre elkezded őket szapulni és a T-Com aranyozásával jössz elő. (Ami így már  :offtopic: )

Én a T-Com topikokban (Index) mind a két szerepet szívesen vállalom: azaz ha ell megvédem őket, ha kell, szídom őket (igaz az utóbbihoz megfelelő 1. ügyfélszolgálati 2. hatósági bejelentésekkel állok elő, és nem csak a levegőbe beszélek ) ), de nem kezdem el fényezni ott a pl. PanTel-t.

Még egyszer sok sikert azért! :up:
Robi

#238 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:47

Idézet: Xboxman - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 17:39

Nem hiszem, hogy a kihelyezett fokozat gondot jelentene.

Szia!

Nem fogom magam fényezni (mivel én is tudom, hogy igazam van), ezért Shabba-át fényezem: olvass vissza, ő írta, helyesen és elég meggyőzően a nem szakértőknek is.
Ez nem azt jelenti, hogy elvi akadály, de MOST még akadály.
Nézd meg a X és XVII. kerületet (a két volt EPT-s AXE tápterületet), ahol szépen kirajzolódik a közvetlenül bekötött terület színesben  :p

Üdv!
Robi

#239 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:49

Idézet: mikimaus - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 15:47

Szia!

Nem fogom magam fényezni (mivel én is tudom, hogy igazam van), ezért Shabba-át fényezem: olvass vissza, ő írta, helyesen és elég meggyőzően a nem szakértőknek is.
Ez nem azt jelenti, hogy elvi akadály, de MOST még akadály.
Nézd meg a X és XVII. kerületet (a két volt EPT-s AXE tápterületet), ahol szépen kirajzolódik a közvetlenül bekötött terület színesben  :p

Üdv!
Robi

Szerintem kihelyezett fokozatok működnek réz érpáron is[hát ezt félreolvastam,de még midníg nem látom az elvi akadályt:)]. Egyébként elég idegesítő a stílusod.

Szerkesztette: Xboxman 2006. 06. 23. 16:55 -kor

#240 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:50

PS:
Kovibarn ezt írta:" Pénteken visszahívott, végülis nem létesíthető a telefonszámomon a Pantel szolgáltatása, de ezek után úgy gondolom hogy nem is kéne, kivárok 1 biztos 12Mbites ADSL -t."

Ebből és a korábbiakból nekem nem úg ytínik, hogy a DSL szolgáltatáson bukott meg, máson meg - első körben - nem igen bukhat.

R.

#241 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:59

Idézet: Xboxman - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 17:49

Szerintem kihelyezett fokozatok működnek réz érpáron is. Egyébként elég idegesítő a stílusod.

Szóval még egyszer nekifutva: a kihelyezett fokozatról senki sem állította, hogy nem réz érpárak mennek az efikhez (akkor HYTAS-t írtam volna, ami pedig nincs a X. és XVII. kerületekben).
A kihelyezett fokozathoz a betelepülő szolgáltató nem tud sem fizikailag, sem pénzügyileg jelenleg olyan "könnyen" hozzáférni, mint a központi létesítményekhez.

(OFF)
Stílus: más is mondta  :D de nyugodtan részletezheted magánban, hogy pontosan mi idegesít abban, ha megpróbálok értelmes összetett mondatokban kommunikálni és tiszteletkört teszek Shabba felé, de Feláéd is, ahelyett, hogy odavetném: "olvass már vissza"...
Szerinted olyan emelkedett stílus az, melyet Te művelsz: miszerint alapól hülyének gondolsz, amikor visszaválaszolsz a réz érpáras "helyesbítéseddel"?! Nem tudom, de ha én tévedek, elnézést kérek és nem a másik sítlusát vonom kérdőre - bár ez is biztos idegesítő stílus  :D
(ON)

Remélem már tiszta a kép?
Üdvözöl
Robi

#242 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 17:02

Idézet: Xboxman - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 17:49

hát ezt félreolvastam,de még midníg nem látom az elvi akadályt:)

Ennek fényében nem kötünk békét mi is? Már előre?!  :respect: )

#243 Felhasználó inaktív   kovibarn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 17:04

Idézet: mikimaus - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 17:50

PS:
Kovibarn ezt írta:" Pénteken visszahívott, végülis nem létesíthető a telefonszámomon a Pantel szolgáltatása, de ezek után úgy gondolom hogy nem is kéne, kivárok 1 biztos 12Mbites ADSL -t."

Ebből és a korábbiakból nekem nem úg ytínik, hogy a DSL szolgáltatáson bukott meg, máson meg - első körben - nem igen bukhat.

R.

Hi!

Nem tudom mi volt a gond sajnos, nem közölték, 4. kerületben lett volna amúgy, Újpest.
Ügyfélszolgálatos nevét nem jegyeztem meg.

#244 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 17:07

Idézet: kovibarn - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 18:04

Hi!

Nem tudom mi volt a gond sajnos, nem közölték, 4. kerületben lett volna amúgy, Újpest.
Ügyfélszolgálatos nevét nem jegyeztem meg.

Szia!
Ha nem HYTAS-os vagy akkor kihelyezett fokozaton lóghatsz. Ha megadod az első 4 számjegyed (mail-ben) megmondom, hogy igazam volt-e ;-)
Azért Te is rákérdezhetsz, az 1212 (persze bejelentkezve PIN kóddal és/vagy ügyfélszámmal)megmondja Neked, ha úgy kérdezel rá!
Üdv!
Robi

Szerkesztette: mikimaus 2006. 06. 23. 17:08 -kor

#245 Felhasználó inaktív   mrzed001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 17:32

Hi Insider_info !
Apszolájte részletkérdés (de nekem érdekes), hogy a T-akonynak van egy média csomagja amiben IP-n küldi az AXN adását (talán még van?).
Szóval ti nem gondolkodtok ilyenekben?
Vagy momentán épp az AXN Scifi és Krimi csatornák IP-n szórásában? (megőrülök hogy JúPC sz-rik az előfizetőire és nem nézhetünk AXN-t, T-s pedig akkor se leszek)
Üdv!
Zed

#246 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 05:03

Idézet: mrzed001 - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 18:32

Szóval ti nem gondolkodtok ilyenekben?

IPTV Pantelnel is lesz, meg iden. :) Elmeletileg.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#247 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 11:42

üdv!

A kapcsolat@pantel.hu nem válaszol, gondolom a hétvége miatt, így kérdezek itt is, talán ti is tudtok segíteni.

Én 14. ker-ben az Örshöz közel lakom, és korábban itt lehetett volna ADSL, de végül mire lehetett volna, addigra már késő volt, rég volt chello-m, meg nem is nagyon érte volna meg az akkori csomag.
Aztán a T-s telót is átváltottuk UPC-sre, szal itt most UPC chello UPC telefonnal van. (Viszont az egykori T-s rézkábel még most is be van vezetve ide, csak nem él a vonal, amúgy régen valami olyat mondtak, hogy itt optikai terület van vagymi)

Erre is érvényes ez a teljes szolgáltatóváltás? Megoldható? Végülis a T-s vonal itt van, csak nem él, ki van kapcsolva, meg ADSL is lehetett rajta, sőt, 3 hónapig most (sőt tulajdonképp sose) ADSL se volt a vonalon, így ezt sem finnyálhatják.

Én szívesen átmennék telefonostul netestül!

#248 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 12:55

Idézet: Fenyő - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 12:42

szal itt most UPC chello UPC telefonnal van.

(Viszont az egykori T-s rézkábel még most is be van vezetve ide, csak nem él a vonal, amúgy régen valami olyat mondtak, hogy itt optikai terület van vagymi)

Erre is érvényes ez a teljes szolgáltatóváltás? Megoldható? Végülis a T-s vonal itt van, csak nem él, ki van kapcsolva,
Én szívesen átmennék telefonostul netestül!

Szervusz!

Korábban Insider_info is kitért erre, és ugyan mindenki szeretné - és az esély is megvan rá - egyelőre nem tudnak olyan "üres" érpárat "elbérelni", amin tehát nincs aktív (T-Com-os) szerződés.

Erre az esetre találtam ki a megoldást, hogy még mindig olcsóbb egy x helyen leadandó telefont átíratni és áthelyeztetni Magadhoz, majd teljes szolgáltatóváltással elmenni a PanTel-hez, mint megfizetni a listaárat (ami több tízezer forint).

Azonban ha egy éven belül mentél volna el az UPC-hez a telefonszámoddal együtt, akkor szvsz visszamehetsz ingyen és bérmentve és elkötelezettség nélkül a T-Com-hoz: de legalábbis érdemes egy kultúrált hangú faxban megpróbálni a vonal visszaigénylését (de másról egy szót sem)!
Más kérdés, hogy T-Com feje szétpukkad e megoldástól :rolleyes:

R.

Szerkesztette: mikimaus 2006. 06. 24. 12:59 -kor

#249 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 18:31

Huh.
Akkor most mire is jöttünk rá?

Chello jóval előbb volt itt ugyan mint a UPC-teló, de sajna már több mint egy éve volt a telós migrálás is. :(
Próbáltam kihámozni a T honlapjáról, hogy most egy fővonal hűségszerződés nélkül mibe kerülne, vagy hogyvan ez, de nem bírok eligazodni ezen a lapon.
Akkor most mi aza legkevesebb amibe kerülne nekem, ha most UPC-telóról vissza migrálnék T-re hűségszerződés nélkül, aztán azonnal tovább Pantelre?

És amúgy mi várható ezen a fronton, hogy üres érpárt tudjanak elbérelni? Kb mikorra lesz ez megoldva, ha meg lesz? Mennyi az esély rá? Mi kell hozzá?

#250 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 20:28

Fenyő:

XIV kerület esetében érdemesebb előbb azt tisztázni Hytasos vagy sem a vonalad. Ha hytasos akkor kár tovább zongorázni, mert egyik hurokátengedéses szolgáltató sem fog neked netet adni.

Hűségszerződés nélküli fővonal rendelésről korábban már volt szó, úgy emléxem 33750Ft, de keress vissza. A többi feltett kérdésedre is találsz választ a topicban, csupán vissza kell olvasni.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.