HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 16. 16:20

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 16:53

Gratula a Pantelnak  :respect:  Igazán akkor leszek boldog ha majd Nálam fognak ekkora értéket mérni
:D  :D  adatokban a miskol belváros fog szerepelni ..
viszont a 45 nap net nélkül az nagyon hosszunak tünik  :mad:  hát ha alakul még addig.
Fizetés emelést megszavazom neked "Insider_info"  :D

Ha lesz új RUO akkor abban talán már kiesésmentes hurokváltás is lesz rövidebb időszakkal ahogy sima ADSL-nél is kiesésmentes szolgáltatóváltás rövidebb kiesés hozott. Az új RUO pedig azért nincs olyan messze 1-2 hónapong belül szerintem lesz.

Szóval annyira nem kell izgulnod mert előbb lesz új RUO mint hogy a Pantel Miskolcon is elkezdjen szolgáltatni. Az szerintem még nagyon odébb lesz, talán egy év múlva, de lehet előbb, de lehet akár később is.

Ráadásul Miskolc területileg nagy város, fele akkora mint Budapest. Vagyis ott is sok telefonközpontnak kell lennie. Attól mert Miskolcon mondjuk megjelenik a Pantel még nem jelenti azt hogy a szolgáltatás az összes központban elérhető lesz, ahogy ez most Budapesten sincs így. Ha te épp olyan központ vonzáskörzetében lax ahova a Pantel nem települ be akkor lesheted a netet.

Akár még az is lehet hogy mivel Miskolc lakossága tizede a Budapestinek, miközben területi kiterjedése pedig a fele a telefonközpontokat spórolósabban helyezték el így nagyobb földrajzi területeket szolgálnak ki mint Bp-en. Ez pedig azt eredményezheti hogy a rézkábelek is ott átlagosan hosszabbak ami kisebb elérhető sebességet eredményez. És mivel a sebesség a kábel hosszával növekedve igen nagy mértékben csökken így az igazán nagy sebességekre Miskolcon akár kisebb is lehet statisztikai valószínűség mint Bp-en. Hisz a 18Mbps-es linksebességhez erőteljesen 1.5km-es kábeltávon belül kell lakni és az sem árt ha a kábel egyéb minőségi jellemzői is rendben vannak.

#602 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 16:54

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 14:43

1.) A kérdéses szombathelyi ügyfél 804kbps –el fütyült össze az elméleti lehetséges 1024kbps helyett, ez a vonalminőségi korlát....

Szóval mégse olyan tökéletes a vonalam... Mondjuk upload speedem externetnél sem érte el a maxot.  :think:

#603 Felhasználó inaktív   kercerece1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 16. 18:03

Idézet

Az, hogy y kötelezően egyenlő x/8, pusztán hülyeség vagy szebben "urban legend"..."

384/64-gyel indultam, utána 512/128, utána emelték 1024/128-ra, majd 2048/196-ra. A cégnél 3 megabites ADSL van. Eddig minden alkalommal akár lefelé, akár felfelé néztem a sebességet a kbyte/sec-ben mért valós letöltési/feltöltési sebesség >= volt a névleges kbit/sec / 8-cal.

Itt fentebb a kollégának a ti vonalatokon a 4 mbit névleges sebességnél szintén gyakorlati tapasztalatból 4 mbit / 8 lett.

Persze lehet, hogy mindez évek óta csak valami fatális véletlen, és semmi valóság alapja nincs, vagy ahogy te fogalmaztál, urban legend.

:think:

#604 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 18:46

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 16:20

Ha lesz új RUO akkor abban talán már kiesésmentes hurokváltás is lesz rövidebb időszakkal ahogy sima ADSL-nél is kiesésmentes szolgáltatóváltás rövidebb kiesés hozott. Az új RUO pedig azért nincs olyan messze 1-2 hónapong belül szerintem lesz.

Szóval annyira nem kell izgulnod mert előbb lesz új RUO mint hogy a Pantel Miskolcon is elkezdjen szolgáltatni. Az szerintem még nagyon odébb lesz, talán egy év múlva, de lehet előbb, de lehet akár később is.

Ráadásul Miskolc területileg nagy város, fele akkora mint Budapest. Vagyis ott is sok telefonközpontnak kell lennie. Attól mert Miskolcon mondjuk megjelenik a Pantel még nem jelenti azt hogy a szolgáltatás az összes központban elérhető lesz, ahogy ez most Budapesten sincs így. Ha te épp olyan központ vonzáskörzetében lax ahova a Pantel nem települ be akkor lesheted a netet.

Akár még az is lehet hogy mivel Miskolc lakossága tizede a Budapestinek, miközben területi kiterjedése pedig a fele a telefonközpontokat spórolósabban helyezték el így nagyobb földrajzi területeket szolgálnak ki mint Bp-en. Ez pedig azt eredményezheti hogy a rézkábelek is ott átlagosan hosszabbak ami kisebb elérhető sebességet eredményez. És mivel a sebesség a kábel hosszával növekedve igen nagy mértékben csökken így az igazán nagy sebességekre Miskolcon akár kisebb is lehet statisztikai valószínűség mint Bp-en. Hisz a 18Mbps-es linksebességhez erőteljesen 1.5km-es kábeltávon belül kell lakni és az sem árt ha a kábel egyéb minőségi jellemzői is rendben vannak.

Köszi a segitséget kerdezném RUO és egyébb használatos röviditéseknél én személy szerint igénylném a ( eza rövid jelentése) mások se tudják csak szégyellik megkérdezni.Én PM-ben kérdeztem és azt válaszolták " fingom sincs" Várom is itt a cikizést érte.Más fontos dolog kérdeztem mi a különbség a "szolgáltatováltás" és a hurokhordozás ??? Pl: T-com dobozábol kihuzott vezetéket átdugják a Panteles dobozba ?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#605 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 18:47

Idézet: kercerece1 - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 19:03

384/64-gyel indultam, utána 512/128, utána emelték 1024/128-ra, majd 2048/196-ra. A cégnél 3 megabites ADSL van. Eddig minden alkalommal akár lefelé, akár felfelé néztem a sebességet a kbyte/sec-ben mért valós letöltési/feltöltési sebesség >= volt a névleges kbit/sec / 8-cal.

Itt fentebb a kollégának a ti vonalatokon a 4 mbit névleges sebességnél szintén gyakorlati tapasztalatból 4 mbit / 8 lett.

Persze lehet, hogy mindez évek óta csak valami fatális véletlen, és semmi valóság alapja nincs, vagy ahogy te fogalmaztál, urban legend.

:think:

De amit te névlegesnek nevezel az nem az a sebesség amin a vonalad működik. Az a 3megabites ADSL valójában majdnem 4, csak az overhead-et levonják. Az 512 is 600 például. Aztán meg nem lehet 1024-nél többet állítani a vonalon, abból lesz ugye 768....
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#606 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 18:50

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 19:46

Köszi a segitséget kerdezném RUO és egyébb használatos röviditéseknél én személy szerint igénylném a ( eza rövid jelentése) mások se tudják csak szégyellik megkérdezni.Én PM-ben kérdeztem és azt válaszolták " fingom sincs" Várom is itt a cikizést érte.Más fontos dolog kérdeztem mi a különbség a "szolgáltatováltás" és a hurokhordozás ??? Pl: T-com dobozábol kihuzott vezetéket átdugják a Panteles dobozba ?

RUO = referenciahurok-átengedési ajánlat
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#607 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 18:56

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 19:46

Ajánlom ezt a topic átolvasni, ezekről már mind volt szó korábban, többször is. Kár lenne unos-untalan újra és újra leírni. Mert biztos vannak olyanok is akik meg azt unják, hogy jön egy új ember és megkérdi azt ami korábban már többször is ki lett beszélve. Én azt mondom olvass vissza, akár a topic elejétől és akkor minden kérdésedre megtalálod a választ.

#608 Felhasználó inaktív   joeid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 19:29

Én kérek elnézést ! :respect:  :respect:  :respect:

Ma kaptam meg a csomagot ,holnap megy is a postára.

#609 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 19:36

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 18:56

Ajánlom ezt a topic átolvasni, ezekről már mind volt szó korábban, többször is. Kár lenne unos-untalan újra és újra leírni. Mert biztos vannak olyanok is akik meg azt unják, hogy jön egy új ember és megkérdi azt ami korábban már többször is ki lett beszélve. Én azt mondom olvass vissza, akár a topic elejétől és akkor minden kérdésedre megtalálod a választ.

Szerintem nagyon sok topicba irkálsz és minden tiszteletem irántad mert nagyon normálisan bánsz a kezdökkel és segitökész is vagy. Hihetetlen de mielött keresgéltem a Tikom forumán ott volt egy link ami asszem te hsz-ed volt és ide mutatott.Konkrétan a "hogyan kerüljük ki a 3 honapos net " kérdést járta körbe. Aza link az elsö oldalé volt.Szal te és még többiek nagyon vágjátok mik ezek de vannak egyszerü emberek akiknek ez kinai.Vannak utalások spec szavakra de érdemi dolgok nincsennek sajnos.Gondolod merem megkockáztatni a cikizést ha nem olvasom végig a topicot ?
Azért aki segit (remélem nem csak nekem) annak köszönet érte.
Talán észrevehetö hogy manapság nem népszerüek a forumok és ennek oka van lehet tiltakozni és lehet realistának lenni.Vannak forumok ahol szigoruan szakzsenik vannak és oda mezei halando meg se mer szolalni.Hála vannak normális forumok ahol lehet irkálni "mert anno Te is igy kezdted!! Te is voltál kezdö"
bocs off miatt.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#610 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 20:02

UPC topicbol loptam a linket  :D

http://www.bredbandsbolaget.se/portal/PRIV..._BREDBAND%2B100
Akinek magas a vérnyomása ne nyissa meg!!!!!!! :p

#611 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 20:15

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 21:02

UPC topicbol loptam a linket  :D

http://www.bredbandsbolaget.se/portal/PRIV..._BREDBAND%2B100
Akinek magas a vérnyomása ne nyissa meg!!!!!!! :p

Abszolute nem tartozik ide. Mellegesleg semmi kulonleges sincs benne...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#612 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 22:27

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 16:20

.... mint hogy a Pantel Miskolcon is elkezdjen szolgáltatni. Az szerintem még nagyon odébb lesz, talán egy év múlva, de lehet előbb, de lehet akár később is.

Szia Shabba,

Nem is láttalak tegnap a betelepülési helyszínek státuszáról szóló megbeszélésünkön.  Pedig az értesüléseid nagyon pontosak: "talán egy év múlva, de lehet előbb, de lehet akár később is. " időhatározóval teljesen pontosan eltaláltad, hogy mikor lesz mindhárom T-COM központban betelepülésünk Miskolcon.

;-)

T.

#613 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 22:39

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 22:27

Szia Shabba,

Nem is láttalak tegnap a betelepülési helyszínek státuszáról szóló megbeszélésünkön.  Pedig az értesüléseid nagyon pontosak: "talán egy év múlva, de lehet előbb, de lehet akár később is. " időhatározóval teljesen pontosan eltaláltad, hogy mikor lesz mindhárom T-COM központban betelepülésünk Miskolcon.

;-)

T.

csak picit konkrétabban ha kérhetem  :respect:  :respect:  :respect:
meddig leszek meg rabságban mikor érkezik a felszabadito szolgálat ? jöhet üziba is  :respect:

#614 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 22:57

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 23:39

csak picit konkrétabban ha kérhetem  :respect:  :respect:  :respect:
meddig leszek meg rabságban mikor érkezik a felszabadito szolgálat ? jöhet üziba is  :respect:

Úgysem fogod pontosan megtudni. Ezek idehaza mindig olyan hiper-super hadititkoként kezelt infót. Érdekes mert pl. angoloknál Be esetén meg lehetett eddig is nézni mely központok voltak azok ahová már betelepültek, az is nyílt sajtóhír milyen számosságút terveznek hosszabb távra és még azok várható időpontja is publikusan elérhetők a megfelelő helyszínekkel. Lásd: http://www.samknows....news.php?id=310 De ilyen lista idehaza aligha várható.

Az igen tág körű előző megfogalmazásommal is arra céloztam erről konkrét infót úgy sem fogsz előre megtudni, csak ha már megtörént. A középső dátummal pedig arra céloztam hogy azért ez nem a közeljővőben fog megtörténni.

#615 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 23:18

Én ugy gondolom hogy még mindig él aza bizonyos lélektani határ fogalom.Ez a 9-10000ft határ ezért is kaptak annyi büntit a bizonyos szolgáltatok mert mindig azt sugalják hogy az övék a határtalan és korlátlan szabadságot biztosit.
Sokan most is benyelték a 512/96 csomagot ami már nem korlátos tehát jobb mint a chello:) csak jött a pofon mert az nem 5000ft ami a reklámokban szerepel !! mert kell hozzá matávos vonal is. ami ugye 5eft + 6eft= 11000ft  :omg:  :reklamacio:  csak levelzésre és böngészgetésre alkalmas.Sokan mondták hogy ezért már ha valaki nem töltögetésre akarja már 2.5Mb/512 kap normál esetre a 30gb maximálisan elég.
Gondolom negativ tapasztalat ha megmondanák hol akarnak nyomulni akkor a konkurencia akár akciókkal a felhasználói kört le is nyulhatnák.
elöfizetök
régi adat de azért adat  :D  sokan mondják miért éri meg a matávnak a fejlesztés nekem ugy mondták hogy számoljunk! alapdij 3600ft x 154000 (elöfizetö van Borsodban)=554400000ft a havi bevétel amit midig megkapnak.Ez csak az alapdij.
Na ezért és megint bocs off miatt.

#616 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 23:33

Maradjunk a "Pantel lakossági internetszolgáltatása"-nál.

#617 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 00:44

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 23:33

Maradjunk a "Pantel lakossági internetszolgáltatása"-nál.

csatlakozom, ne offold annyiszor a fórumot, és megint írsz a semmiről junior! majd elmegy valamikor miskolcra is a PanTel, attól hogy mindig irogatsz meg kérdezgeted nem fog gyorsabban menni

#618 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 06:22

Csatlakoznék az előttem szólóhoz, de annyit megjegyeznék, hogy tudomásom szerint egy "Matáv" vonal nem 6 ropi/hó hanem kb a fele.

#619 Felhasználó inaktív   joeid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 07:58

Kérdés : ugye csak a T-online -nál kell lemondanom a netet ? vagy a T-com-nál a vonalat is ?

#620 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 08:52

Idézet: joeid - Dátum: 2006. aug. 17., csütörtök - 8:58

Kérdés : ugye csak a T-online -nál kell lemondanom a netet ? vagy a T-com-nál a vonalat is ?

Ha a vonalat lemondod, mit fognak atmigralni? A logikus gondolkodas teljesen kiveszofelben van...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »