HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#71 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 15:11

Idézet: addictive - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 14:47

Ilyen gusztustalan ÁSZF változtatás pl: az ADSL-t csak vonallal együtt helyeztetheted át más helyre. Az, hogy a vonal nem a tiéd esetleg, csak a rajta levő ADSL, az őket nem nagyon hatja meg. Az se, hogy ott, ahova vinnéd, ott is van vonal esetleg. Mekkora fa..ság már?

Nem válogatnak az eszközökben, amikkel magukhoz próbálják láncolni az ügyfelet.
Nyilván ki lett adva a németektől az utasítás hogy milyen eredményt kell felmutatni és ezt kézzel-lábbal próbálják is megcsinálni. Különben nem lesz bónusz év végén a kedves vezetőknek. ;) Lesz itt még valódi árcsökkenés a T-nél is... Mi történt a UPC-vel, amikor bejött a DigiTv? Hogyhogy hirtelen megérte neki az addigi árakat nagy mértékben csökkenteni? ;) Csak az kell hozzá, hogy legyen egy erős konkurens, meg az ügyfelek nagy tömegben menjenek át. Nyilván ezt próbálják azzal is akadályozni, hogy hónapokig húzódik a procedúra. Szánalmas.

#72 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 15:18

Idézet: Robi19 - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 15:41

Nagyon várom már hogy a b*zi T nek kicsengessenek amit ez művel azt 50-100 km vel nyugatra kiröhögnék.

Nem tudom mit szóltál volna ahhoz ha az elmúlt 5 év során és most is Tíkom úgy adná az ADSL-t mint pl. sógorék "Tíkomja" 50-100km-rel nyugatabbra.

http://www.aon.at/portal/site/aon/menuitem...000220a14acRCRD

- 35 ezres installációs díj
- 400MB,800MB,2GB,5GB és Fair use(15GB) limites csomagok 20-55 euroért
- 2048/384 kbps-es sebességű Power User csomag a fenti 15GB-os Fair use limittel.
- telefonalapdíj 4250Ft analógnál, 7000Ft ISDN-nél

És fél évvel ezelőtt a Power User csomag sebessége még csak 1024/256kbps volt, az ára 10 euroval drágább 65 euro, és a limit is 10GB volt 15 helyett.

Ha ilyen lenne idehaza Títől is gyanítom az sem tetszene. ;) Mert nekem tutira nem.

#73 Felhasználó inaktív   claym4n 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 15:41

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 21:48

A hurokhordozást a matáv..izé, T-COM refenrcia szerződésében foglaltak szerint kell megvalósítani. Ez az úgynevezett RUO. Ennek nemsokára jön ki az új változata, ahol némileg talán csökkennek majd az ára, és pl., az általad vázolt helyzetre is születik megoldás...legalábbis én is úgy tudom, hogy az új RUO megengedi majd a meglévő telefonvonal nélküli hurokhordozást is...

Véleményed szerint a RUO-változás mikor realizálódik? Elképzelhető, hogy még a nyáron?

Ugyanis esetemben a telefondrót van csak, azon semmilyen előfizetés nincs. :%

#74 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 15:45

Idézet: claym4n - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 16:41

Véleményed szerint a RUO-változás mikor realizálódik? Elképzelhető, hogy még a nyáron?

Ezt senki sem tudja...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#75 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 16:54

Na nembírtam várni, én is felhívtam.  :)

Azt mondta a kollega, hogy ők jelenleg nem ajánlhatják ezt a teljes szolgáltatóváltást (egyébként a szerződések is megvannak), mert még semmi sem biztos, amig a T-Commal nem egyeznek meg.
Azt mondta, valószínű hogy szeptembertől tudják biztosítani a dolgot, úgy hogy ADSL-el együtt is lehet majd menni, tehát szinte kiesésmentesen.
Egyébként hétfőn kapnak bővebb infókat, felirta a nevet, telszámot, értesítenek ha tudnak valamit.

Az ADSL-el együtt költözés viszont még jobban hangzik, mint a mostani... talán megéri várni pár hónapot, remélem nem tesz nekik keresztbe valamivel a trékom és a mostani árakon tudják majd adni.

#76 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 17:24

Idézet: Freeze - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 17:54

Azt mondta a kollega, hogy ők jelenleg nem ajánlhatják ezt a teljes szolgáltatóváltást (egyébként a szerződések is megvannak), mert még semmi sem biztos, amig a T-Commal nem egyeznek meg.
Azt mondta, valószínű hogy szeptembertől tudják biztosítani a dolgot, úgy hogy ADSL-el együtt is lehet majd menni, tehát szinte kiesésmentesen.
Egyébként hétfőn kapnak bővebb infókat, felirta a nevet, telszámot, értesítenek ha tudnak valamit.

Az ADSL-el együtt költözés viszont még jobban hangzik, mint a mostani... talán megéri várni pár hónapot, remélem nem tesz nekik keresztbe valamivel a trékom és a mostani árakon tudják majd adni.

biztos, hogy keresztbe tesz...tavaly is augusztusban mikor kitalálta ki számít új adsl felhasználónak..

#77 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 17:31

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 16:18

Nem tudom mit szóltál volna ahhoz ha az elmúlt 5 év során és most is Tíkom úgy adná az ADSL-t mint pl. sógorék "Tíkomja" 50-100km-rel nyugatabbra.

http://www.aon.at/portal/site/aon/menuitem...000220a14acRCRD

- 35 ezres installációs díj
- 400MB,800MB,2GB,5GB és Fair use(15GB) limites csomagok 20-55 euroért
- 2048/384 kbps-es sebességű Power User csomag a fenti 15GB-os Fair use limittel.
- telefonalapdíj 4250Ft analógnál, 7000Ft ISDN-nél

És fél évvel ezelőtt a Power User csomag sebessége még csak 1024/256kbps volt, az ára 10 euroval drágább 65 euro, és a limit is 10GB volt 15 helyett.

Ha ilyen lenne idehaza Títől is gyanítom az sem tetszene. ;) Mert nekem tutira nem.

A korlát, meg sebesség részével egyetértek, nem szeretnénk, ha itt is ilyen lenne. Azonban az árakat kár volt szvsz belekeverni, más az életszínvonal ott.

Lugi

#78 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 18:11

Idézet: Lugi - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 18:31

A korlát, meg sebesség részével egyetértek, nem szeretnénk, ha itt is ilyen lenne. Azonban az árakat kár volt szvsz belekeverni, más az életszínvonal ott.

Lugi

Az árakat nem az életszínvonal határozza meg. Ott ahol 10x nagyobb a GDP nem adják 10x drágábban a szolgáltatásokat és termékeket. Ott pedig ahol rosszabbul élnek az emberek nem adják olcsóbban. Az árakat a költségek és a kereslet-kínálat határozza meg.

Pl. németben a Tíkom-Tíonlány páros 30 euroért adja a 2Mbps/384kbps-es korlátlan netet, ehhez képest az osztrák Aon árai nem túl jónak mondhatók. A német Tí ár megegyezik a Pantel jelenlegi 2 Mbps-es csomag árával.

És persze azt is tudni kell a német Tí csomag ára egy évvel ezelőtt pont a duplája, 60 euro volt. Csak azóta igen komoly árcsökkentésre kényszerültek a konkurens alternatív cégek elmúlt jó 2 év alatt végrehajtott hurokátengedéses fejlesztéseinek következtében.(pl. Versatel, Arcor(Vodafone), HansaNet(Telecom Italia))

Remélhetőleg 2 év alatt nálunk is komoly változáson megy majd át a broadband piac. Az biztos ha elég nagy területi lefedettséget érnek el alternatívok és komoly előfizetői bázishoz érnek el a szolgáltatásaikkal arra már a nagy Tínek is reagálnia kell, és majd fog. Pont úgy ahogy németben tették és jelenleg is teszik.

Ha a Pantel idővel elér egy közel teljes Bp lefedettséget és mondjuk a 6-10 legnagyobb városban is komoly lefedettséget ér el az már elég előfizetőt jelentene ahhoz is hogy pl. megjelenjenek a piacon ők is mint ADSL nagykereskedő ahogy a Tíkom. Ha ezt meglépnék akkor a kis szolgáltatók akik pénzügyileg nem képesek saját hálózat kiépítésére az új nagykereskedőhöz átpártolva hasonló csomagokkal és árakon jelenhetnének meg, ezzel is tovább csökkentve a Tíkom hegemóniáját. Persze az üzletileg kevésbé vonzó területeken a kisebb városokba és kistelepüléseken vagy Hytason hurokátengedéssel nem fognak megjelenni az alternatív szolgáltatók, ott megmarad egyedülinek a Tíkom. Viszont a piac többi részén lezajlott változások közvetetten ott is éreztetni fogják a hatásukat, mivel a Tíkom mint JPE nem igazán engedheti meg a területileg differenciált árazást, amivel viszont a kicsik szabadon élhetnek.

#79 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 19:07

Az lehetséges, hogy nem fog változni a hurokátengedési procedúra? Simán kinézném a T-Comból, hogy így próbál meg nyeregben maradni és NHH nem igazán kompetens, hogy más belátásra bírja.

#80 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 19:32

Bocs, de nekem nem volt világos, hogy telefon nélkül is lehet-e rendelni PanTel-es ADSL-t.
Szerintem sokan vannak úgy, hogy vezetékes telefonra nincs szükségük, csak net kell.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#81 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 19:58

Idézet: INT21H - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 20:32

Bocs, de nekem nem volt világos, hogy telefon nélkül is lehet-e rendelni PanTel-es ADSL-t.
Szerintem sokan vannak úgy, hogy vezetékes telefonra nincs szükségük, csak net kell.

Nem, + havi 2.300,- Amúgy minden belföldi vezetékes ingyenesen hívható havi 100 óráig.

#82 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 21:29

Insider_info: és akkor mivan, ha simán isp váltással átmegyek hozzátok valamilyen "Hagyományos ADSL" csomagra (mondjuk a legkisebbre), majd miután ez beköttetett hozzám, kérem a hurokhordozást. Ekkor ugye nálatok van a dslem, szal csak a vonalamat kell átkötni, ez meg már (ha jól értelmeztem) gyorsabban megy, szal nemkell 3 hónap dsl nélkül tengetni a napjaim.
persze, ha előfizetek a pantelnél a hagyományos dsl-re, ott ugye köt egy éves hűség, ezt, ha átviszem a vonalat is, fel lehet cserléni a 24+-os csomagra, és annak havidíjára? Vagy ezzel a módszerrel meg pont a hűség miatt lesznek gondok...?

ha már felvetődött volna ez a kérdés, akkor elnézést, nemfigyeltem eléggé :)

--
kew
kew@t-online.hu

#83 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 22:52

Idézet: kew - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 22:29

Insider_info: és akkor mivan, ha simán isp váltással átmegyek hozzátok valamilyen "Hagyományos ADSL" csomagra (mondjuk a legkisebbre), majd miután ez beköttetett hozzám, kérem a hurokhordozást. Ekkor ugye nálatok van a dslem, szal csak a vonalamat kell átkötni, ez meg már (ha jól értelmeztem) gyorsabban megy, szal nemkell 3 hónap dsl nélkül tengetni a napjaim.
persze, ha előfizetek a pantelnél a hagyományos dsl-re, ott ugye köt egy éves hűség, ezt, ha átviszem a vonalat is, fel lehet cserléni a 24+-os csomagra, és annak havidíjára? Vagy ezzel a módszerrel meg pont a hűség miatt lesznek gondok...?

--
kew
kew@t-online.hu

itt az a baj, hogy a tíkomnak marhára nem jó buli ha "tömegesen" vissza adjuk a cuccot neki és törölje ki a hátsóját...ott fog keresztbe tenni a hol tud.

Ezért kérdeztem, hogy van-e törvény erre,  (feltételezve, hogy nincs tartozás, hűségnyilatkozat stb a hordozni kivánt teló számon)egy ilyen váltásnak max. 30 nap alatt lekell csengenie. :think:

#84 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 23:09

Idézet: Freeze - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 16:54

Hi!

Csak tudnám, hogy ki beszél hülyeségeket az ügyfélszolgálaton!!!

Nem tudom, hogy mit mondott pontosan az ügyfélszolgálatos, ill., hogy kivel beszéltél (4 helyre is futhatott a hívásod, attól függően, hogy mit hívtál)....

Ha nem hívnak vissza hétfőn, akkor megtennéd, hogy mégegyszer felhívod a 1266-t, és felírnád a kolléga nevét, akivel beszélsz, és, hogy mit mond? Utána, egy privát üzenet nekem, és ígérem, hogy intézkedek....

Amúgy a lényeg:
Teljes szolgáltatóváltás ajánlunk. pont.
Egyéni ügyfeleknek tudtommal egyedüliként a piacon egyelőre (persze a hírekben már más is ajánl, csak még nincs bekötve hozzá egyetlen ügyfél sem .... na mindegy...)

Az ADSL-lel együtt történő költözés ügyében talán kapunk végre választ a T-COM-tól, mert tavaly kértük először, és januárban már azt mondták(írták le), hogy "1 hónapon belül" kidolgozzák a folyamatot. Várjuk, hogy mikor telik le az egy hónap....

Az új RUO-kat elvileg már be kellett nyújtani az NHH-nak, így augusztus-szeptemberre biztosan ki is jönnek majd...

Egyelőre csak csomagban áruljuk a szolgáltatást (hang+ADSL) - de azt hiszem elég ütős árakat sikerült kiszámolni...

#85 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 23:11

Idézet: claym4n - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 15:41

Ugyanis esetemben a telefondrót van csak, azon semmilyen előfizetés nincs. :%

Ha jól láttam küldtél is emailt a kapcsolat@pantel.hu-ra....

Mit válaszoltak? (A választ nem láttam.)

#86 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 23:22

Idézet: kew - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 21:29

--
kew
kew@t-online.hu

Jó ötlet, és mi is gondoltunk rá, de az a baj, hogy ebben az esetben a költségeink lényegesen nagyobbak. Ugyanis, akkor tudjuk neked az ADSL-t normál áron adni, ha a T-COM-nál, mi is határozott időre szerződünk le. Ha ezt idő előtt (amikor a vonalat hordoznánk) fel,ondjuk, akkor nem neked, hanem nekünk kellene kötbért fizetni. Nem hiszem, hgy az előfizetők átvállalnák ezt a költséget...

Szóval sajnos ez nem megy.

Őszintén szólva, jelenleg azon vagyunk, hogy amink van, azt jó minőségben tudjuk adni, egyéni ügyfelek esetén nem tudunk eltérni a sztender ajánlattól, mert igen nehéz kavarodás nélkül rendszertámogatással/folyamatokkal lekövetni a tömeges egyedi igényeket...

-----

#87 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 10. 05:21

Én szorítok nektek,végre minőség jó áron  :respect: !

Jut eszembe,a telefonszámom megmarad?

Szerkesztette: beers 2006. 06. 10. 05:22 -kor

DC 4ever!!!

#88 Felhasználó inaktív   claym4n 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 10. 06:21

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 23:11

Ha jól láttam küldtél is emailt a kapcsolat@pantel.hu-ra....

Mit válaszoltak? (A választ nem láttam.)

Válaszolt a mailer daemon.

This is an automatically generated Delivery Status Notification. 
Delivery to the following recipients failed. 
       k.fentne@knc.htcc.hu
Final-Recipient: rfc822;k.fentne@knc.htcc.hu
Action: failed
Status: 5.6.1
Diagnostic-Code: smtp;554 5.6.1 Body type not supported by Remote Host
X-Display-Name: Fent  
Attil=?unicode-1-1-utf-7?Q?+AOE-n+AOk-?=

szóval egyelőre így állunk. Nem tudom, mi a baja a bodyval, Operával küldtem, de ez eddig még nem okozott problémát. Majd esetleg este megpróbálom OE-val.

#89 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 07:11

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 0:09

Hi!

Csak tudnám, hogy ki beszél hülyeségeket az ügyfélszolgálaton!!!

Nem tudom, hogy mit mondott pontosan az ügyfélszolgálatos, ill., hogy kivel beszéltél (4 helyre is futhatott a hívásod, attól függően, hogy mit hívtál)....

Ha nem hívnak vissza hétfőn, akkor megtennéd, hogy mégegyszer felhívod a 1266-t, és felírnád a kolléga nevét, akivel beszélsz, és, hogy mit mond? Utána, egy privát üzenet nekem, és ígérem, hogy intézkedek....

Amúgy a lényeg:
Teljes szolgáltatóváltás ajánlunk. pont.
Egyéni ügyfeleknek tudtommal egyedüliként a piacon egyelőre (persze a hírekben már más is ajánl, csak még nincs bekötve hozzá egyetlen ügyfél sem .... na mindegy...)

Az ADSL-lel együtt történő költözés ügyében talán kapunk végre választ a T-COM-tól, mert tavaly kértük először, és januárban már azt mondták(írták le), hogy "1 hónapon belül" kidolgozzák a folyamatot. Várjuk, hogy mikor telik le az egy hónap....

Az új RUO-kat elvileg már be kellett nyújtani az NHH-nak, így augusztus-szeptemberre biztosan ki is jönnek majd...

Egyelőre csak csomagban áruljuk a szolgáltatást (hang+ADSL) - de azt hiszem elég ütős árakat sikerült kiszámolni...

Másik fórumon egy csajt említenek..(#21) hsz
http://prohardver.hu...od=40&id=327490

#90 Felhasználó inaktív   NiGo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 08:05

Insider_info

Én is beszéltem az ügyfélszolgálattal. Nekem is ugyanazt mondták, mint a fentebb nyilatkozó olvtársaknak.
Viszont nekem lenne egy nyűgöm, amiről nem tudtak semmit mondani. Hátha tudsz valamit.
Nekem ISDN-em van otthon. Ott ugyi a tíkomnál 5 rugó kérnyékén van a havi díj. Erről nálatok nem találtam semmit. Itt is érvényes a 2300 Ft díj  :D vagy több  :(

Előre is kösz

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.