HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#51 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 05:53

Idézet: petne - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 22:50

Szerintem se adott annyiért határozatlan vonalat. Az ÁSZF-ben is megtalálható, hogy egy új vonal belépési díja egyéni előfizetők esetén 33750 forint. Ezt ugyebár valamiért nem kellett kifizetni és szerintem azért, mert hűség tartozik hozzá.

Télleg bakker. Átnéztem a szerződést, és 12 hó hüség benne van. Nohát akkor mind1.

agabe

#52 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 06:17

Insider_info-hoz !

Szia !

Az lenne a kérdésem, hogy meglepitek-e a Hungarotel területén élőket is ilyen jó árú és paraméterű internet és telefon csomagokkal.Elvégre egy cég vagytok.Vagy ez csak kifejezetten a T-Comra hegyezitek ki?Mi az akadálya, hogy az anycég szolgáltatási területén is legalább ilyen jó áron menjen a DSL?Most ott egy 512/96-os csomag korlátlanban 7670 Ft+3300 a teló.(Szereld magadban meg 8990 ft beugróért 6990Ft).Azért én Győrben 2M/512-őt kapnék Tőletek+2300-ért "ingyen" telót.Azért ordító különbség nem? 

#53 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 07:32

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 22:55

Ha nem hívnak vissza, az nagy baj, és ezért a nevükben is elnézésed kérem.
Nem tudom, hogy melyik zöld számunkat hívtad, de van több is, és nem mindegyiken fogadnak általában lakossági érdeklődőket, hanem a legtöbb esetben vállalati ügyfeleket. Ezeken a részlegeken sajnos még nincs annyira képben, mint a lakossági ügyfélszolgálaton, amit a 1266-on lehet elérni.

A legautentikusabb egyébként az email: a kapcsolat@pantel.hu (ráadásul ezeket az emaileket még én is látom bennt... :-) )

Vagy a 1266-ot lehet hívni, ill. a fórumon elhangzó kérdésekből (is) hamarosan összerakunk egy FAQ-ot, amit majd a honlapon meg lehet találni...

Innen szedtem a zöld számot!

PanTel

#54 Felhasználó inaktív   MicroSun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 08:06

Idézet

5.) T-COM elsődleges vizsgálata kereskedelmi alapon (pl., hogy van-e a vonalon más szolgáltató, azaz harmadik fél által nyújtott szolgáltatás... tehát, ha pl. van a vonalon más szolgáltatótól bérelt ADSL, akkor a T-COM sajnos jogosult visszadobni a szerződést.)

Lenne pár kérdésem a hozzáértőkhöz:
1. A T-Online 3. szolgáltatónak számít vagy ez esetben T-Online = T-Com? Ez esetben vajon visszadobják a szerződést, ha a hűségidőm már rég lejárt?

2. A TVNet-nél kérnek valami huroklemondó nyilatkozatot, ami alapján az ő ügyfélszolgálatuk állítása szerint kiesésmentesen oldják meg a szolgáltató váltást. Ezt itt nem lehet megoldani valahogy?

3. Lehet-e egy T-Online ADSL előfizetést több helyről használni? Nyílván nem egyszerre, hanem hol innen, hol onnan?

#55 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 08:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 0:27

Van ott azért komplexebb szolgáltatás is, haver rendelt egy ilyen 24 megabites csodát, ahhoz jár egy set top box is, amibe bemegy a 2 szál réz. Ezen jön a net, a TV, meg a telefon. Van még hova fejlődni, meg ilyenek.

Ugye ezt hivjak IPTV-nek es meg iden elindul a T-Online-nal, a Pantelnel, a TVnetnel, varhatoan az Actelnel es meg ki tudja kinel.
Hamarosan nalunk is lesz ilyen "csoda". A tesztelok mar elvezik.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#56 Felhasználó inaktív   claym4n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 08:34

Előreláthatólag mikor kerül módosításra a RUO? Július végéig van rá remény?

#57 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 09:17

Idézet: MicroSun - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 9:06

Lenne pár kérdésem a hozzáértőkhöz:
1. A T-Online 3. szolgáltatónak számít vagy ez esetben T-Online = T-Com? Ez esetben vajon visszadobják a szerződést, ha a hűségidőm már rég lejárt?

2. A TVNet-nél kérnek valami huroklemondó nyilatkozatot, ami alapján az ő ügyfélszolgálatuk állítása szerint kiesésmentesen oldják meg a szolgáltató váltást. Ezt itt nem lehet megoldani valahogy?

3. Lehet-e egy T-Online ADSL előfizetést több helyről használni? Nyílván nem egyszerre, hanem hol innen, hol onnan?

1: Igen, a T-Online harmadik szolgáltatónak bizonyul, nem egyenlő a T-Commal. Ha a T-Onlineos hűségidőd nem járt volna le, akkor dobnák vissza, mert a harmadik szolgáltató szolgáltatását meg kell szüntetni előtte.

2: Nem tudom TVNetnél hogyan van, de ha minden igaz, ők csak részleges hurokátengedéssel dolgoznak, szóval a telefonszámlát ott ugyanúgy a T-Comnak fizetnéd, itt nem. Sajnos szerintem a teljes hurokátengedéssel szivatja a T-Com a Pantelt, illetve mivel ez új dolog, még biztos nem annyira olajozott (és ha T-Comon múlik, akkor döcögős is marad, mert szemét brigád)

3: Lehet hol innen, hol onnan (ahol ugye szintén van ADSL a vonalon) a lényeg, hogy egyszerre csak egy helyen legyél bejelentkezve.

addictive

#58 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:06

insider, én már többeket hívtam a pantelnél sőt próbáltam noszogatni hogy cégeknek már nyújtják ezt egy ideje és biztos van szolgáltatási terület adatbázis de ragaszkodnak ahhoz hogy ez túl új és majd ha nyújtjátok, akkor visszahívnak.

Szóval, XIII. kerület, HyTAS körzet (Fáy köz), van remény?

#59 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:16

Hytason biztos nincs remény. A hurokátengedéssel szolgáltató cégek csak a nagy főközpontokba települnek be, oda pedig rézkábel fut be. A hytasos területek miniDSLAM-okkal vannak lefedve ott pedig nem igen fognak megjelennie ezek a szolgáltatók, ott csak a Tíkom marad.

A kérdés inkább az mikor fog végre normális uplink kapacitást kiépíteni hytason Tíkom és nem NxE1-es lefolytott kapcsolódásokkal szarakodni. Ha kicserélné ezeket normális fast vagy gigabit ethernet uplinkre akkor már lehetőség lenne a nagyobb sebességű ADSL csomagokra is. Erre irányuló teszt elindult áprilisban XIII és XIV kerben asszem, de gyanítom az őszi teszt végén túl sok érdemi nem fog történik és csak utána dől el lesz e globális az összes hytasos területet(III. és VIII. kerület és stb) érintő fejlesztés. Ha egyáltalán lesz gyanítom annak egy éven belül aligha látjuk eredményét, márpedig addig az ADSL továbbra is felejtős marad.

#60 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:40

Naccerű. Szóval, a MATÁV a kilencvenes években beruházott optika-réz hibridre, amiről én egybites user azt hittem hogy milyen jó lesz, mert azon lehet internet, jól. Ugye optika == nagy sávszél. Ezzel szemben kiderül, hogy a fenét, azon nem lehet... vajon amikor az optikába fektettek pénzt, akkor is ez volt a szándék? Én nem értem minek csinálták ezt...

#61 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 11:04

Mi lenne ha elkezdenénk sokan az NHH-nak panaszkodó mailt írni erről a 2-3 hónapos átfutási időről? Hátha akkor jobban összekapnák magukat.
Csak valakinek meg kéne fogalmaznia.

Szerkesztette: sweetsour 2006. 06. 09. 11:05 -kor

#62 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 12:39

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 10:16

Hytason biztos nincs remény. A hurokátengedéssel szolgáltató cégek csak a nagy főközpontokba települnek be, oda pedig rézkábel fut be. A hytasos területek miniDSLAM-okkal vannak lefedve ott pedig nem igen fognak megjelennie ezek a szolgáltatók, ott csak a Tíkom marad.

A kérdés inkább az mikor fog végre normális uplink kapacitást kiépíteni hytason Tíkom és nem NxE1-es lefolytott kapcsolódásokkal szarakodni. Ha kicserélné ezeket normális fast vagy gigabit ethernet uplinkre akkor már lehetőség lenne a nagyobb sebességű ADSL csomagokra is. Erre irányuló teszt elindult áprilisban XIII és XIV kerben asszem, de gyanítom az őszi teszt végén túl sok érdemi nem fog történik és csak utána dől el lesz e globális az összes hytasos területet(III. és VIII. kerület és stb) érintő fejlesztés. Ha egyáltalán lesz gyanítom annak egy éven belül aligha látjuk eredményét, márpedig addig az ADSL továbbra is felejtős marad.

Hytas területen is van remény...csak erről még nem beszélhetek... ;) Unbundlingos megoldás viszont  tényleg nem várható egyelőre...

#63 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 13:03

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 13:39

Hytas területen is van remény...csak erről még nem beszélhetek... ;) Unbundlingos megoldás viszont  tényleg nem várható egyelőre...

A technológia lehetőség természetesen adott ahogy Tíkom esetében is rendelkezésre áll a technológia hogy akár ezeken a területeken is megfelelően jó netet szolgáltasson. Sőt élve a technológiával sokkal jobb netet szolgáltathatna mint a főközponti rezes megoldásokkal, hisz a réztávolság ezeken a területeken minimális igy könnyebben meg lehet közelíteni a technológiai maximum sebesség értékeket.

Végülis az unbundled cégek is rakhatnak be miniDSLAM eszközöket ezekre a Hytasos területekre/épületekbe. Pl. az iMAP9100-ast pont erre találták ki, kell még hozzá bérelni egy optikai uplinket amint kialakítható a giga ethernet kapcsolódás a főközpontba betelepült 9700-ashoz és máris működni fog. Sőt last milera lehet rakni akár VDSL2-t is amivel a rövid réztávolság miatt akár a 100/100Mbps is elérhető.

Csak az ilyen kialakítás költség szintje jóval magasabb mint a főközpontba betelepült változaté és ez üzletileg pont e miatt kevésbé vonzó.

#64 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 13:24

Hi.

nekem lejárt az 1 év szerződés még áprilisban a tvnetnél csak vártam a nyárig milyen akciók lesznek a 3gadsl-n kivűl..
na most ha lemondom a határozatlan idejű adsl-et a tvnetnél és utána indítom el a dolgot a pantelnél akkor is 3 hónapig a tíkom visszatartja a dolgot csak bosszúból? nincs erre valami törvény hogy ha én a pantelt választom akkor annak 2-3 héten belül megkell történnie a váltásnak?

mert ez így nem buli ha net nélkül maradnék..sajna.

#65 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 09. 14:12

Nekem is lejár az 1 évem még ebben a hónapban!
Remélem letisztul hamarosan ez a dolog!
Azért ez a 4M-ás net nem semmi ezért az árért!
Nevetséges amit egyes cégek megengedhetnek maguknak magyarországon :( !
DC 4ever!!!

#66 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 14:31

Idézet: beers - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 15:12

Azért ez a 4M-ás net nem semmi ezért az árért!
Nevetséges amit egyes cégek megengedhetnek maguknak magyarországon :( !

Amíg veszik, addig miért ne...
Make love not Wor.

#67 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 14:41

Azért veszik mert nincsen más de most úgy néz ki lesz. Gigászi királyság lenne 2300 ért "0Ft os percdíjért telózni. Nagyon várom már hogy a b*zi T nek kicsengessenek amit ez művel azt 50-100 km vel nyugatra kiröhögnék. Hajrá PANTEL reméljük mihamarabb itt is elérhetők lesztek!!!!! Ígérem elsők között leszek aki váltani fog!!!!!!!

#68 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 14:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 15:31

Amíg veszik, addig miért ne...

De itt pont arról van szó, hogy nem megvenni, hanem lemondani akarják a szolgáltatásukat. Tegyenek vonzóbb ajánlatot, ha marasztalni akarják a kedves ügyfelet, bár itt a kedves ügyfél az ISP, akinek a számlát fizetjük. Sajnos nagy a T-Com vízfeje, mekkora küszködés volt kieszközölni a "szünetmentes szolgáltatóváltás" lehetőségét is...  :down:

#69 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 14:47

Idézet: Robi19 - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 15:41

Nagyon várom már hogy a b*zi T nek kicsengessenek amit ez művel azt 50-100 km vel nyugatra kiröhögnék.

Hát, szerintem az anyacégnél is vannak érdekes dolgok. Amúgy szerintem még szarabb lett a helyzet, mióta T-nek hívják őket. Ilyen gusztustalan ÁSZF változtatás pl: az ADSL-t csak vonallal együtt helyeztetheted át más helyre. Az, hogy a vonal nem a tiéd esetleg, csak a rajta levő ADSL, az őket nem nagyon hatja meg. Az se, hogy ott, ahova vinnéd, ott is van vonal esetleg. Mekkora fa..ság már?

#70 Felhasználó inaktív   testuser_pantel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 15:02

Sziasztok,

Hadd csatlakozzam a társasághoz, de egy harmadik szemszögből.
Jómagam a PanTel unbundlingos telefon- és ADSL szolgáltatását tesztelem nagyjából március óta.
Teljesen kiválóan műxik. Szerencsére nincs  forgalom korlátozás, így már több száz GB forgalmat töltöttünk fel és le is. Ami még tökre jó, hogy egyszerre 250-300 szálon is fut időnként le/feltöltés, és viszi azt is szépen, mint a kisangyal. :)
A telefon pedig hozza a szokásos PSTN minőséget. :)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.