Sziasztok!
Leszögezném hogy, csak a 7. oldalig olvastam el a témát, és addig konkrétumot nem olvastam. (és késő van meleg van)
Dinamitos vagyok a PanTel-nél.
A tapasztalataim:
Pozitívumok: A net sebessége kiváló!!Nem tapasztaltam Packet lost-ot!!!
Negatívumok
hangsúlyozom ezek csak az általam tapasztaltak!!!!!!!!:
-A Teljes húrok átengedés a .q trönkölés miatt!!! Ezt nem mondják!!! - később még szó lesz erről!
-A kihelyezett végberendezés (ATI 6x4 Residetal Gateway) által generált +50-100 ping alapból.
-Teljes inkompetencia (megjegyezném hogy az ügyfélszolgálat előtt le a kalappal!! próbálnak/probáltak segíteni).
-Emailes megkeresésre NEM reagálnak sőt sajnos tudom hogy olvasatlanul törlik :confused: !
-Alap PUBLIKUS információt is csak másodlagos csatornán lehet beszerezni.
-Néha reverseDNS-t nem old fel, úgy gondolom ez is az ATi doboz hibája.
Mit is jelent ez?!
Minimum 50ms latency, ha ki akarod cserélni egy komolyabb eszközre az ő drága de elavult rendszerüket nem teheted meg a .q (vlan) –trönkölés miatt.
Ha infot kérsz még VCI/VPI-t se árulják el

Ha esetleg be tudsz szerezni egy ANNEX B-s ADSL2+ modemet amit tud QoS-vlan menedzselést akkor se tudod felkonfigurálni, de ha sikerülne akkor is a VoIP-ről le kellene mondanod, mert SIP server-proxy beállításról sem kapsz semmi infot.
Bár elmehetsz a netfonhoz accountért ha esetleg mégis van hardware-ed:DDDD
A PPoE (RFC2516) nem támogatott de az ATi tud emulálni a VLAN felett (bár minek?? így is dög lassú)
Véleményem szerint eléggé rugalmatlan a cég.
Ettől függetlenül maga az internet szolgáltatásuk nagyon kellemes!
Packet lost-tal ilyen Ping/latency értékek mellett sem találkoztam.
Kaptam Fix IP-t és saját domaint is. Az ár igazán versenyképes lenne.
Sajnálom hogy hardware szinten ennyire „bugyuták” ettől függetlenül T-***-nál mindenképpen kellemesebb cég.
Itt jegyezném meg, hogy volt szerencsém letesztelni a TVNET-t is. Nos az ADSL szolgáltatásuk nagyon kellemes, nekik maradt a szűrös ADSL2+ szolgáltatásuk tehát részleges a hurokhordozás (gondolom a VoIPnél már ők is elhordozzák teljesen). A pingjük 4-11ms volt aki netplayer és/vagy távfelügyeletet is használ vagy VPN-n keresztül dolgozik az szerintem a TVNET-et válassza!
Ha valaki konkrétumokról is akar velem beszélgetni esetleg infoja is van pl.: PanTel SIP setup, proxy address stb.

)))) az pivizen ha megkérhetném.
Ha valakit KOMOLYAN érdekel, tudok átadni traceroute diagnosztikát.
Remélem mire az új RUO hatályos lesz már a PanTel is levetkőzi a fenti hibáit.
Nálunk CableNET vot, így csak az érpár maradt a szolgáltatás nem de a T visszakötötte 1 hét alatt, és nem kellett az elhordozás után 30k-t köhögni !akit érint csinálja ezt! Az elhordozás 6hétig tartott. De 4 hét is lehetett volna, ha nem esik be a szekrény mögé a szerződés:XD zaklassátok az üzletkötőt hogy áll a hordozásotok!!
Amikor kijönnek a teljes hurokhordozás miatt a T-ék, csinálnak egy végpont mérést és megmondják hány méterre vagyunk a központtól. Ha 1600 méterenen belül vagy és nem túl zajos (ezt is megmondják a helyszínen) menni fog a 24M. Ha felette leszel akkor arányosan esni fog főleg a kihelyezett ATi dobozzal.
Hát hirtelen ennyi. Remélem sokat segítettem!
Sziasztok!