HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 25. 22:41

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 13:25

Hat... ez alapjan a kozpontlista alapjan jobb helyen nem is lakhatnek. :D Kb. 300 m lehet a vezetekem hossza

Azért vigyázz ilyen kijelentésekkel, a MATÁV csodákra képes. Egyik cégemnél mindkét szomszédjában volt ADSL, nála meg nem lehetett, mert vagy 1500 méterrel hosszabb volt oda a telefon, mint a szomszédokhoz...

Most haverhoz húztam be telefont, ott csak az alagsori MATÁV kötődoboztól a lakásig belement 150 méter zsinór. Azért én csináltam, mert MATÁV csak 6-8 hónapos határidővel vállalta, vitatkozás közben meg letelt az ADSL igénylés határideje, oszt visszaodbták, hogy nincs telvonala, nincs ADSL, bekaphassuk. Én meg csináltam vonalat, 45 napon belül lett is ADSL. XXI. század baze, oszt akkor még az UPCre ugatunk?
Make love not Wor.

#262 Felhasználó inaktív   netCOM 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 26. 01:20

Sziasztok!

Leszögezném hogy, csak a 7. oldalig olvastam el a témát, és addig konkrétumot nem olvastam. (és késő van meleg van)

Dinamitos vagyok a PanTel-nél.
A tapasztalataim:
Pozitívumok: A net sebessége kiváló!!Nem tapasztaltam Packet lost-ot!!!
Negatívumok hangsúlyozom ezek csak az általam tapasztaltak!!!!!!!!:
-A Teljes húrok átengedés a .q trönkölés miatt!!! Ezt nem mondják!!! - később még szó lesz erről!
-A kihelyezett végberendezés (ATI 6x4 Residetal Gateway) által generált +50-100 ping alapból.
-Teljes inkompetencia (megjegyezném hogy az ügyfélszolgálat előtt le a kalappal!! próbálnak/probáltak segíteni).
-Emailes megkeresésre NEM reagálnak sőt sajnos tudom hogy olvasatlanul törlik  :confused: !
-Alap PUBLIKUS információt is csak másodlagos csatornán lehet beszerezni.
-Néha reverseDNS-t nem old fel, úgy gondolom ez is az ATi doboz hibája.

Mit is jelent ez?! :hemuveg:

Minimum 50ms latency, ha ki akarod cserélni egy komolyabb eszközre az ő drága de elavult rendszerüket nem teheted meg a .q (vlan) –trönkölés miatt.
Ha infot kérsz még VCI/VPI-t se árulják el :nevet2:
Ha esetleg be tudsz szerezni egy ANNEX B-s ADSL2+ modemet amit tud QoS-vlan menedzselést akkor se tudod felkonfigurálni, de ha sikerülne akkor is a VoIP-ről le kellene mondanod, mert SIP server-proxy beállításról sem kapsz semmi infot.
Bár elmehetsz a netfonhoz accountért ha esetleg mégis van hardware-ed:DDDD
A PPoE (RFC2516) nem támogatott de az ATi tud emulálni a VLAN felett (bár minek?? így is dög lassú)

Véleményem szerint eléggé rugalmatlan a cég.

Ettől függetlenül maga az internet szolgáltatásuk nagyon kellemes!
Packet lost-tal ilyen Ping/latency értékek mellett sem találkoztam.
Kaptam Fix IP-t  és saját domaint is. Az ár igazán versenyképes lenne.

Sajnálom hogy hardware szinten ennyire „bugyuták” ettől függetlenül T-***-nál mindenképpen kellemesebb cég.

Itt jegyezném meg, hogy volt szerencsém letesztelni a TVNET-t is. Nos az ADSL szolgáltatásuk nagyon kellemes, nekik maradt a  szűrös ADSL2+ szolgáltatásuk tehát részleges a hurokhordozás (gondolom a VoIPnél már ők is elhordozzák teljesen). A pingjük 4-11ms volt aki netplayer és/vagy  távfelügyeletet is használ vagy VPN-n keresztül  dolgozik az szerintem a TVNET-et válassza!

Ha valaki konkrétumokról is akar velem beszélgetni esetleg infoja is van pl.: PanTel SIP setup, proxy address stb.:))))) az pivizen ha megkérhetném.
Ha valakit KOMOLYAN érdekel, tudok átadni traceroute diagnosztikát.
Remélem mire az új RUO hatályos lesz már a PanTel is levetkőzi a fenti hibáit.

Nálunk CableNET vot, így csak az érpár maradt a  szolgáltatás nem de a T visszakötötte 1 hét alatt, és nem kellett az elhordozás után 30k-t köhögni !akit érint csinálja ezt! Az elhordozás 6hétig tartott. De 4 hét is lehetett volna, ha nem esik be a szekrény mögé a szerződés:XD zaklassátok az üzletkötőt hogy áll a hordozásotok!!

Amikor kijönnek a teljes hurokhordozás miatt a T-ék, csinálnak egy végpont mérést és megmondják hány méterre vagyunk a központtól. Ha 1600 méterenen belül vagy és nem túl zajos (ezt is megmondják a helyszínen) menni fog a 24M. Ha felette leszel akkor arányosan esni fog főleg a kihelyezett ATi dobozzal.

Hát hirtelen ennyi. Remélem sokat segítettem!

Sziasztok!

#263 Felhasználó inaktív   netCOM 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 01:30

Majd elfelejtetem!!!

A TVNET-nél nincs hardware megkötés!!!!!
Azaz ha akarod te veszed meg a saját ADSL2+-os modemedet ÉRDEMES aki ért hozzá tudja melyik brand-et érdemes (D-link-et szerintem NEM!!!!!) Egy valag topic ezzel foglakozik olvassatok utána!
És ne felejtsd el a szűrőt szintén neked, kell megvenni (bármely Tpontban ~900 forint)

jóéjt mindenkinek! :o

#264 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 26. 05:20

Idézet: mikimaus - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 16:02

Ennek fényében nem kötünk békét mi is? Már előre?!  :respect: )

Akkor béke;)

#265 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 05:24

Idézet: netCOM - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 0:20

Sziasztok!

Leszögezném hogy, csak a 7. oldalig olvastam el a témát, és addig konkrétumot nem olvastam. (és késő van meleg van)

Dinamitos vagyok a PanTel-nél.
A tapasztalataim:
Pozitívumok: A net sebessége kiváló!!Nem tapasztaltam Packet lost-ot!!!
Negatívumok hangsúlyozom ezek csak az általam tapasztaltak!!!!!!!!:
-A Teljes húrok átengedés a .q trönkölés miatt!!! Ezt nem mondják!!! - később még szó lesz erről!
-A kihelyezett végberendezés (ATI 6x4 Residetal Gateway) által generált +50-100 ping alapból.
-Teljes inkompetencia (megjegyezném hogy az ügyfélszolgálat előtt le a kalappal!! próbálnak/probáltak segíteni).
-Emailes megkeresésre NEM reagálnak sőt sajnos tudom hogy olvasatlanul törlik  :confused: !
-Alap PUBLIKUS információt is csak másodlagos csatornán lehet beszerezni.
-Néha reverseDNS-t nem old fel, úgy gondolom ez is az ATi doboz hibája.

Mit is jelent ez?! :hemuveg:

Minimum 50ms latency, ha ki akarod cserélni egy komolyabb eszközre az ő drága de elavult rendszerüket nem teheted meg a .q (vlan) –trönkölés miatt.
Ha infot kérsz még VCI/VPI-t se árulják el :nevet2:
Ha esetleg be tudsz szerezni egy ANNEX B-s ADSL2+ modemet amit tud QoS-vlan menedzselést akkor se tudod felkonfigurálni, de ha sikerülne akkor is a VoIP-ről le kellene mondanod, mert SIP server-proxy beállításról sem kapsz semmi infot.
Bár elmehetsz a netfonhoz accountért ha esetleg mégis van hardware-ed:DDDD
A PPoE (RFC2516) nem támogatott de az ATi tud emulálni a VLAN felett (bár minek?? így is dög lassú)

Véleményem szerint eléggé rugalmatlan a cég.

Ettől függetlenül maga az internet szolgáltatásuk nagyon kellemes!
Packet lost-tal ilyen Ping/latency értékek mellett sem találkoztam.
Kaptam Fix IP-t  és saját domaint is. Az ár igazán versenyképes lenne.

Sajnálom hogy hardware szinten ennyire „bugyuták” ettől függetlenül T-***-nál mindenképpen kellemesebb cég.

Itt jegyezném meg, hogy volt szerencsém letesztelni a TVNET-t is. Nos az ADSL szolgáltatásuk nagyon kellemes, nekik maradt a  szűrös ADSL2+ szolgáltatásuk tehát részleges a hurokhordozás (gondolom a VoIPnél már ők is elhordozzák teljesen). A pingjük 4-11ms volt aki netplayer és/vagy  távfelügyeletet is használ vagy VPN-n keresztül  dolgozik az szerintem a TVNET-et válassza!

Ha valaki konkrétumokról is akar velem beszélgetni esetleg infoja is van pl.: PanTel SIP setup, proxy address stb.:))))) az pivizen ha megkérhetném.
Ha valakit KOMOLYAN érdekel, tudok átadni traceroute diagnosztikát.
Remélem mire az új RUO hatályos lesz már a PanTel is levetkőzi a fenti hibáit.

Nálunk CableNET vot, így csak az érpár maradt a  szolgáltatás nem de a T visszakötötte 1 hét alatt, és nem kellett az elhordozás után 30k-t köhögni !akit érint csinálja ezt! Az elhordozás 6hétig tartott. De 4 hét is lehetett volna, ha nem esik be a szekrény mögé a szerződés:XD zaklassátok az üzletkötőt hogy áll a hordozásotok!!

Amikor kijönnek a teljes hurokhordozás miatt a T-ék, csinálnak egy végpont mérést és megmondják hány méterre vagyunk a központtól. Ha 1600 méterenen belül vagy és nem túl zajos (ezt is megmondják a helyszínen) menni fog a 24M. Ha felette leszel akkor arányosan esni fog főleg a kihelyezett ATi dobozzal.

Hát hirtelen ennyi. Remélem sokat segítettem!

Sziasztok!

Nahát, az első fecske:)

Akkor már eleve Triple play kompatibilis modemeket adnak? Mennyi a sebességed+milyen messze vagy a központtól? Úgyérzem az 50ms-al nem fogják a játékosok fejét elcsavarni:)

#266 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 09:54

Idézet: Xboxman - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 6:24

Nahát, az első fecske:)

Akkor már eleve Triple play kompatibilis modemeket adnak? Mennyi a sebességed+milyen messze vagy a központtól? Úgyérzem az 50ms-al nem fogják a játékosok fejét elcsavarni:)

Nem igazán első fecske.

A Dinamit csomag az üzleti hurokátengedéses, amit már ősz óta árul a Pantel, nem pedig lakossági. Ott a 24Max csomag ára 48 ezer nem pedig 10690. Abba a havidíjba 1xűbb beleépíteni egy drágább residental gateway magasabb költségeit. Nem lepődnék meg ha lakossági csomagok esetében Pantel ugyanazt csinálná mint a TvNet hogy a Tíkom csomagokhoz adott modemekből osztogatnának a saját ügyfeleiknek így minimalizálva a saját költségeiket.  Mert ha saját maguk vennének modemet vagy residental gatewayt akkor a kis darabszámú rendelés miatt jóval magasabb költségszintet okozna, mint amit a Tíkom elér a saját százezer darabos rendeléseinél. Ez az egyéni rendelésből eredő többlet költséget üzleti előfizetőknél még be lehet vállalni a jóval magasabb havidíjak miatt, de lakossági fronton ahol az árak jóval kisebbek ilyen jellegű nagyvonalúság már közel sem bevállalható, ott minden fillért megfognak költség oldalon.

Egyébként nem hiszem hogy maga az AT residental gateway lenne a gáz, inkább beállítási probléma van amit lehet akár szándékos is vagy hozzá nem értékből fakadó. Szerintem nagyon magas az interleaving beállítás okozza a magasabb pinget ami cserébe a vonal stabilítását fokozza. Ha csak szimplán azért ilyen, mert mondjuk ez a default beállítás az eszközön és hozzáértés hiányából nem nyúltak hozzá az lehetne nyugodtan a Pantel hibája. Habár más szolgáltatóknál sem szoktak kifejezetten foglalkozni a ping optimalizálással. Pl. Monorteles topicban is gyakori jelenség ez amikor úgy segítenek a magas ping problematikán hogy felhívnak egy belsős embert aki átkonfigolja a beállításokat és a pingek máris normálisabb szintre sűllyednek. De pl. ugyenilyen gond volt Tíkom esetében Hytasos miniDSLAM-oknál is. Gondolom ott is a főközponti ezer port vagy a feletti monstrum eszközök beállítására fordítottak kellő figyelmet de a kis 12 portos DSLAM-okkal és az azokon lógó ügyfelekkel senki nem törődött hasonló odafigyeléssel. Aztán ha ott is eljuttot az illető valami szakihoz telefonon akkor ott is korrigáltak.

Nem lennék meglepve ha talán itt is valami hasonló lenne a háttérben. Vagy a másik tippem az hogy értenek hozzá és szándékosan olyan amilyen.  Mert pl. a vonal távolságod elég nagy az általad ígényelt csomaghoz képest és igencsak határértéken mozog. És ahhoz hogy a sebességét stabilan, szakadások nélkül hozza benyomták az interleavinget ami a stabilításért cserébe a pinggel fizet.

Vannak itt Panteles belsősök talán tőlük megtudjuk melyik feltételezésem lehet a valódi ok.

Szerkesztette: shabba 2006. 06. 26. 10:02 -kor

#267 Felhasználó inaktív   netCOM 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:23

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 9:54

Nem igazán első fecske.

A Dinamit csomag az üzleti hurokátengedéses, amit már ősz óta árul a Pantel, nem pedig lakossági. Ott a 24Max csomag ára 48 ezer nem pedig 10690. Abba a havidíjba 1xűbb beleépíteni egy drágább residental gateway magasabb költségeit. Nem lepődnék meg ha lakossági csomagok esetében Pantel ugyanazt csinálná mint a TvNet hogy a Tíkom csomagokhoz adott modemekből osztogatnának a saját ügyfeleiknek így minimalizálva a saját költségeiket.  Mert ha saját maguk vennének modemet vagy residental gatewayt akkor a kis darabszámú rendelés miatt jóval magasabb költségszintet okozna, mint amit a Tíkom elér a saját százezer darabos rendeléseinél. Ez az egyéni rendelésből eredő többlet költséget üzleti előfizetőknél még be lehet vállalni a jóval magasabb havidíjak miatt, de lakossági fronton ahol az árak jóval kisebbek ilyen jellegű nagyvonalúság már közel sem bevállalható, ott minden fillért megfognak költség oldalon.

Egyébként nem hiszem hogy maga az AT residental gateway lenne a gáz, inkább beállítási probléma van amit lehet akár szándékos is vagy hozzá nem értékből fakadó. Szerintem nagyon magas az interleaving beállítás okozza a magasabb pinget ami cserébe a vonal stabilítását fokozza. Ha csak szimplán azért ilyen, mert mondjuk ez a default beállítás az eszközön és hozzáértés hiányából nem nyúltak hozzá az lehetne nyugodtan a Pantel hibája. Habár más szolgáltatóknál sem szoktak kifejezetten foglalkozni a ping optimalizálással. Pl. Monorteles topicban is gyakori jelenség ez amikor úgy segítenek a magas ping problematikán hogy felhívnak egy belsős embert aki átkonfigolja a beállításokat és a pingek máris normálisabb szintre sűllyednek. De pl. ugyenilyen gond volt Tíkom esetében Hytasos miniDSLAM-oknál is. Gondolom ott is a főközponti ezer port vagy a feletti monstrum eszközök beállítására fordítottak kellő figyelmet de a kis 12 portos DSLAM-okkal és az azokon lógó ügyfelekkel senki nem törődött hasonló odafigyeléssel. Aztán ha ott is eljuttot az illető valami szakihoz telefonon akkor ott is korrigáltak.

Nem lennék meglepve ha talán itt is valami hasonló lenne a háttérben. Vagy a másik tippem az hogy értenek hozzá és szándékosan olyan amilyen.  Mert pl. a vonal távolságod elég nagy az általad ígényelt csomaghoz képest és igencsak határértéken mozog. És ahhoz hogy a sebességét stabilan, szakadások nélkül hozza benyomták az interleavinget ami a stabilításért cserébe a pinggel fizet.

Vannak itt Panteles belsősök talán tőlük megtudjuk melyik feltételezésem lehet a valódi ok.

Sziasztok!

Hát igen ez az ATi doboz vagy 70000 nettóba kerül (nem ISP-s nagyker ár). Lehet igazság, abban amit mondasz, már ami a megtérülést illeti. .)

Az üzleti előfizetéses ügyfelek elméletileg nagyobb és tartalmasabb támogatást és rendelkezésre állást kellene hogy, kapjanak ezért feláras.

Ettől függetlenül én is kíváncsi vagyok, hogy az egyéni előfizetőknek milyen ADSL-VoIp megoldást szállít a PanTel szerintem ugyanezt. Az ISP-k más áron kapják az eszközöket és árukapcsolást is alkalmaznak. Az Allied egyébként is nagyon nyomul a régióban, biztos jól lenyomták az árakat.

A körzetben a T. is egész kellemes pinget generál sima ADSl-en. Igaz itt mindenki a Ferencbe van kötve nincs köztes shift. Talán ezért is volt számomra kiábrándító a magas latency/ping/timeout.

Nagyon közel vagyok a központhoz 1670 méter (nem vagyok kihelyezett végfokon) egyébként is a DSL2 szabvány nem is nagyon támogatja. Amikor meg igen .) az plusz költség első ütemben biztos nem lesz.

Biztos, hogy az Ati generálja, L2-től már nagyon kellemes a szórás, átlag 3 - 4 ms a bixig és onnan sem nő meg számottevően. Egyébként sincsen szükség a VoIP-t és a netet szinkronizálni.

Szerintem a vlan emulálása lassítja az eszközt. De lehet, hogy a sok timeout.

A whirlpool fórumán is erősen kritizálják. És az Allied is többször átdolgozta már ezt az eszközt. És én sem vagyok híve a all in one készülékeknek. Ja SetTopBox felületet nem tartalmaz ez a széria, de van olya RG ami azt is tudja –na az kellene csak ide:D!!

Off: Ha valaki esetleg tud valami konkrét megoldást (hogyan tudom kicserélni az ATidobozt), megoszthatná velem, nagyon szívesen venném. Köszönöm.

Sziasztzok!

#268 Felhasználó inaktív   androom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 12:13

Idézet: kew - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 14:48

Ferencvárosban úgylátom a Távíró utcában van a kp. Ez nem éppen jó, én ittlakok a ferenc körútnál, innen 4.6km, ha végigmennék az Üllőin :(
nemtom mire lesz ez elég.... :reklamacio:

akkor nézzük meg szépen mégegyszer...
István központ - Páva utca

ugye mennyivel közelebb van? :D

#269 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 14:39

Idézet: androom - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 13:13

akkor nézzük meg szépen mégegyszer...
István központ - Páva utca

ugye mennyivel közelebb van? :D

hmm :D
valóban. gondoltam ha ferencváros akkor ferenc központ, nemis néztem a többit.
így mindjárt jobbkedvem lett :) thx

#270 Felhasználó inaktív   RViktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 17:22

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 21:28

XIV kerület esetében érdemesebb előbb azt tisztázni Hytasos vagy sem a vonalad. Ha hytasos akkor kár tovább zongorázni, mert egyik hurokátengedéses szolgáltató sem fog neked netet adni.

Én 14 ker HYTAS területen élő egyén vagyok:) és lehet pantelem.  Már el is indítottam az igényt.
RViktor
Szénhidrát Mínusz Webáruház
http://www.chminusz.hu

#271 Felhasználó inaktív   mrzed001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 17:53

Tényleg, most XIV kerben mi a helyzet?
Ott az Örs és környéke, nomeg a teljes Füredi lakótelep, és ha jól látom az EGRESSY ÚT 1-3. ami ide tartozik (ami persze min. 3-4 km-re van ettől a kerület túlsó végében az alig lakott népstadion mellett), szóval akkor max a 6 mega?
Nagyon gáz, ha egy ekkora lakótelep közelében nem tudnak letenni semmit.

#272 Felhasználó inaktív   Szövie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 19:24

Jelenleg még T-etűbanda telefon és adsl előfizető vagyok, és erről a vonal átengedésről lenne egy kérdésem. Az adsl előfizum augusztus 1-jén jár le, és kb mennyi idő még a nagy té átengedi az egész vonalat és a pantel tud már rajta adsl2-t szolgáltatni?
Elvileg nálunk lehetséges az átengedés III. ker szőlő utca, de biztonság kedvéért még rákérdezek az ügyfélszolgálatnál.

#273 Felhasználó inaktív   RViktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 19:31

Idézet: mrzed001 - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 18:53

Tényleg, most XIV kerben mi a helyzet?
Ott az Örs és környéke, nomeg a teljes Füredi lakótelep, és ha jól látom az EGRESSY ÚT 1-3. ami ide tartozik (ami persze min. 3-4 km-re van ettől a kerület túlsó végében az alig lakott népstadion mellett), szóval akkor max a 6 mega?
Nagyon gáz, ha egy ekkora lakótelep közelében nem tudnak letenni semmit.

Füredi lakótelepen lehet ADSL az ügyfélszolgálatos elmondása szerint. A központ meg nem a Stadionoknál van;)
RViktor
Szénhidrát Mínusz Webáruház
http://www.chminusz.hu

#274 Felhasználó inaktív   Mardekár 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 10:26

Majd vennem kell telefonvezetéket is. Ugye négyszálasat kell venni? és miért árulnak 2szálasat is?

#275 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 10:39

Idézet: Mardekár - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 11:26

Majd vennem kell telefonvezetéket is. Ugye négyszálasat kell venni? és miért árulnak 2szálasat is?

Azért, mert a 2 szálas is jó. Telefonvonalról beszélünk... A négy szálas arra jó például, ha a splitter után te a leválasztott telefonvonalat vissza akarod esetleg vezetni valamerre és akkor a másik 2 páron "visszaküldöd"

#276 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:01

Idézet: Flashget - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 13:42

én jobban hiszek azoknak a sebességeknek amit min. megad...szóval lehet ám ez reklám fogás is mert nagyot igér és a mint szolgáltatja..a vállaltaknak megfelel a szolgáltatása...papíron. :omg:

Szia!

Hidd el nekem, hogy nem lesz más csomag.  (Ezeknek a kialakításában elég nagy szerepem volt/van... ;-) )

Nem éri meg korlátoznunk a csomagot, a 6 Mbps azért került leírásra, mert a technológia igenis távolságfüggő és nem mindenki lakik 100 méterre a központtól...

Mint minden szolgáltatásnak, itt is vannak feltételek, de szerintem ezek korrekt feltételek. Az ügyfélszolgálat pedig valóban mond néha téves információt, de ezen folyamatosan igyekszünk javítani.

T-COM vonal kell, mert ha nincs, akkor nincs min szolgáltatnunk...

Üdv.,

T.

#277 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:16

Idézet: kovibarn - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 12:21

....
A másik érdekes dolog, haverom megrendelte, először beszélt vkivel, utána megint más valakivel az ügyfélszolgálaton. Kis idő múlva hívta az egyik ügyintéző, hogy küldené a szerződést, mire mondta haver, hogy már a másiktól is megrendelte, és küldi ő is :). Erre mondta a faszi, hogy a kolléga még csak most csomagolja, de ő küldi futárszolgálattal :)). 1 óra múlva ott volt a futár, haver kitöltötte, felhívta a Pantel ügyintézőt, hogy kész van vele, és azért is futárt küldött :). Érdekes...komoly verseny lehet ügyfélszolgálatosok között, gondolom jó kis prémiumrendszer van :).

Szia!

Azért kapott a barátod futárral is szerződést, mert valószínűleg interneten is érdeklődött és telefonon is. Az internetes érdeklődők egy másik csoportban kerülnek kezelésre, mint a telefonos érdeklődők, így néha kialakulhat verseny.

Ez még mindig jobb, mintha nem jelentkezne vissza egyik sem...

Üdv.,

T.

#278 Felhasználó inaktív   mrzed001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:22

Idézet: RViktor - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 19:31

Füredi lakótelepen lehet ADSL az ügyfélszolgálatos elmondása szerint. A központ meg nem a Stadionoknál van;)

Lehetni lehet természetesen, csak nem mindegy hogy milyen sebességgel.
Melyik központhoz tartozik a Füredi lakótelep?
- Egressy 1 3-4 km
- Róna 120 >4 km
- még a szomszédos mátyásföldit is megnéztem, az is 4-5 km

#279 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:31

Idézet: mrzed001 - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 17:32

Hi Insider_info !
Apszolájte részletkérdés (de nekem érdekes), hogy a T-akonynak van egy média csomagja amiben IP-n küldi az AXN adását (talán még van?).
Szóval ti nem gondolkodtok ilyenekben?
Vagy momentán épp az AXN Scifi és Krimi csatornák IP-n szórásában? (megőrülök hogy JúPC sz-rik az előfizetőire és nem nézhetünk AXN-t, T-s pedig akkor se leszek)
Üdv!
Zed

Hi Zed!

Fafejűen hangzik, de a jövőre vonatkozó üzletfejlesztési terveket nem hozhatunk nyilvánosságra, mivel a HTCC, a PanTel tulajdonosa tőzsdén jegyzett cég.

Azért persze Krinyo mond valamit az IPTV-ről... nyilván őt nem köti a titoktartás... ;-)

T.

#280 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:32

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 11:54

Igaz szakember nem vagyok. A MARUO mellékletében benne vannak a felajánlott központok listája címmel.

http://www.magyartel...doc/MARUO_3.pdf

Ha keresel a neten valami onlány térképet ott meg tudod nézni hogy a lakóhelyed és a központ között pl. légvonalban mekkora a távolság. De ahogy azt már korábban is leírtam nem ez a mérvadó hisz a kábelek a föld alatt tekeregnek, vargabetűt írhatnak le,stb.

Szerintem a légvonal adatot szorozd meg úgy ~1.2-vel(most csak a hasamra ütöttem) és azt a távolságot nézd meg mondjuk

Ez már egy jó támpont! Köszi!
Amúgy ez a pdf mennyire korrekt? Itt szombathelyen 2 központ van feltűntetve és ez egyik "Fiktív u. 1", ami nem is létezik!
A Hefele utcai központtól az utak.hu szerint útvonalon 1,5 km-re vagyok, ha ezt megtoldom, akkor is még talán 15M-re jó lehetek az ábrák alapján.

Már csak az a bánatom, hogy június 12. napján töltöttem ki a webes formot a PantelVonal+24Max szolgáltatásra érdeklődvén, de azóta egy visszaigazoló mailt/smst/hívást sem kaptam, hogy "megkaptuk, nyugi majd keresünk csak elfoglaltak vagyunk". :(

Szerkesztette: FifiTheReal 2006. 06. 27. 12:36 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.